Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.7.2010 9:06:14
|
|
|
|
baby1978
|
talika- sej vem ja, da je še prehitro za morfologijo. Ko imam pregled, me bodo verjetno naročili. To bo kr 123 minilo.Sem pa bila včeraj v Grazu v Center west v HM in imajo supper stvari za nosečnice, pri nas ni nič pametnega- vsaj za mene ne, sem bolj med izbirčnimi. registrirana- jaz sem jedla utrogestan, dokler so mi zdravniki rekli, mislim, da do 10 tedna nosečnosti.Tudi jaz nimam dobene škatlice več.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.7.2010 9:31:39
|
|
|
|
talika81
|
a res? no, pol tud jaz moram it malo v seiersberg pogledat v HM in druge trgovine, če bodo meli kaj pametnega. ker sem tudi jaz, ko sem včeri malo gledala, ugotovila, da pri nas ni nič kaj takega. tako da bomo šli malo na izlet, če druga ne. je, pol te bodo verjetno še enrkat naročili za morfologijo. itak, da bo vse hitro minilo. glej, še en mesec in bova na polovici, a si lahko misliš? meni tko hitro gre to, da sploh ne morem verjet.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.7.2010 19:27:23
|
|
|
|
september1
|
dan, joj kak paše tale ohladitev včeri na pregledu je G rekla da je MV še visoko in trdno zaprt, ampak to se lahko hitr spremeni. je pa videla moje noge (debele kot slon) in me takoj poslala v P, kjer so me do danes zjutraj obdržali. izvidi krvi in vode bp. tako da imam mirovanje in počitek.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 26.7.2010 9:48:32
|
|
|
|
pikachu
|
Pozdravljene! Mi pa smo se vrnili iz dopusta, bi še najrajši kak dan tam ostala tako lepo je bilo. Vidim da se pogovarjate tudi o nosečniških hlačah, jaz sem sedaj noseča komaj 8t in 6d pa mi nobene hlače negrejo več zapet. Oblečem lahko samo trenerko pa tisto kar je na gumico v pasu. september kako pa ti kaj? sem prebrala, da je že doma in sedaj samo še čakata bebo. Pa ostale kako kaj talika, baby, zaljubljena, registrirana, miklarom...
< Sporočilo je popravil pikachu -- 26.7.2010 9:49:24 >
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 26.7.2010 9:52:11
|
|
|
|
Anonimen
|
pikachu in ostale - kak mesec nazaj so imeli v New yorkerju super hlače primerne tudi za nosečnice. Takšne lahke, malo "zmečkane" na elastiko. Tista elastika je sicer precej visoka, ampak jaz sem si jo zavihnila in je blo ok. Cena je bla pa nekje 20€. Skratka ugodno in fajn.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 26.7.2010 21:54:51
|
|
|
|
zaljubljena23
|
talika in registrirana super za uspešne preglede... Miklarom, peklensko je bilo..Sem prav vesela te ohladitve...sem kot otrok, pa še z renoviranjem sva začela prejšnje dni, tako da prav paše, tudi lažje delamo... Morfologija...Jaz jo imam v 22.tednu...Čez dobre tri tedne
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 27.7.2010 5:43:39
|
|
|
|
beba75
|
Jutro punce! Sem imela včeraj razgovor za 3IVf pa se nisem mogla javit. Kajti v soboto sem stopila na žebelj in se mi je vnelo tak da so mi mogli včerja rano rezat-odpret in ščistit. Peklenske bolečine zato sploh nisem bila sposobna kaj napisat. Vglavne, na razgovoru sem imela dr. Kovač in mi je sprva predlagala da naj bi šla ponovno na histeriskopijo ker ne vejo zakaj se ne vgnezdi in da bi "preventivno" pač pgledali če imam kakšno pregrado. Pa že pri prvem posegu je bila zelo minimalna. No in sem potem rekla da bi pač šla še v tretji postopek in če ta ne bo uspešen pa grem na histero. Omenila sem tudi da sem imela vedno Et na tretji dan in če lahko prosim da bi pa sedaj imela Et na peti dan. Opcija izbire obstaja, tak da punce če to želite lahko izberete, čeprav vas bojo prepričevali da je zarodku boljše čim prej pri vas. Samo jaz do zdaj sem spoznala punce ki jim je čeprav z slabimi zarodki uspelo pri ET na 5dan. Žal še nisem slišala-spoznala za pozitiben rezultat pri prenosu tretji dan. Jaz bom definitivno izbrala Et na 5dan in če mi je usojeno bo preživel zarodek do takrat. No, dobila sem rdeči list skupina 31, predvidena punkcija 20.10. Če je še katera punca v tem terminu naj se javi! Drugače pa želim vsem vse najlepše kar si same želite!Lepo mi bodite in se tipkamo.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 27.7.2010 10:01:32
|
|
|
|
športnica
|
beba zakon. dobra novica da bo punkcija tako hitro. si dlih en mesec za mano. zakaj pa si odklonila histero? bi se zaradi tega vse zamaknilo na kasnejši datum? previdnost ni odveč. jst držim pesti, da sploh ni potrebna in da tokrat rata. lepo bodi
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 27.7.2010 11:37:30
|
|
|
|
beba75
|
športnica ja če bi sedaj šla na histero bi se vse zamaknilo bogve za kako dolgo. Kajti jaz od prejšnjega postopka sploh še nisem dobila m, in bi jo sedaj čakali potem sprožli , potem še čakalna doba in bi bilo to leto končano. Ralši še zdaj probam ,pol tako more telo počivat in lahko opravim histero v miru. Pa še shujšat( po slabih treh letih prvič) mi je potrebno mi je sedaj rekla. Češ da to "zelo " vpliva na vgnezditev. Saj verjamem da malo že ne pa tako zelo da bi bilo vse od tega odvisno, mi je že kar nekaj zdravnikov govorilo drugače. Saj se bom potrudila, že zaradi sama sebe da zgubim nekaj kg, ampak res samo zaradi svojega dobrega počutja.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 27.7.2010 13:11:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce, v koliko dneh po zadnji tabletki Femoden ste dobile ?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 27.7.2010 15:28:28
|
|
|
|
latka
|
O beba75, izgleda, da vseeno ne bova v isti skupini, ker sem jaz dobila zeleni list št. 32, predvidena punkcija je 27.10., pa upam da se bo izšlo, ker imam neredne cikluse!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 4:31:49
|
|
|
|
beba75
|
latka pa ti niso dali primulotnor tbl. za sprožitev. Čudno da bojo čakali na tvoj neredni ciklus. Jaz imam tudi neredne pa sem do zdaj vedno dobila tbl., je pa res da sem zdaj dr. mogla na to opomniti- so malce raztrešeni bili pon., gužva pa tudi nenormalna. Če imaš občutek da se ti ne bi izšlo z tvojo m , pa stopi do svoje G pa naj ti napiše recept. Jemlje se 10dni po 2tbl. na dan in potem čez 2-3 dni dobiš m. Ja pa res škoda da ne bova v isti skupini, sva pa samo en teden narazen.
< Sporočilo je popravil beba75 -- 28.7.2010 4:32:57 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.7.2010 7:45:16
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 9:21:47
|
|
|
|
september1
|
ojla beba , športnica in latka srečno v postopku in držim pesti da vam pa zdaj resnično uspe. beba ni mi jasno zakaj bi šla na histero, saj to nima veze z IVF. no mi smo še zmeraj 2v1.
|
|
|
|
Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 10:19:54
|
|
|
|
Sunia
|
Pozdravljene, Ker grem v nov postopek - sicer punkcija po 20.9 se vam pridružujem . Verjetno se me katera še spomni od lani ko sem bila v postopkih, ki pa je potekalo tako : maj 2009 - test negativen oktober 2009- zamrzjenček - test pozitiven , po 14 dneh sledil splav februar 2010- test pozitiven - izven maternična nosečnost Za vse močno držim pesti!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 10:43:04
|
|
|
|
shyshy
|
Joj Sunia, kaka zgodovina Ti še to ne moreš rečt da gre v tretje rado Držim pestke za vse ki gremo v nove boje... Jaz računam da bom imela svoj prvi IVF nekje v oktobru ali novembru... julija so mi na pregledu rekli, da je čakalna cca 4 mesece. Kdaj pa zaseda konzilij v MB? Ker še vedno čakava na odločitev.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 13:32:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: september1 ojla beba , športnica in latka srečno v postopku in držim pesti da vam pa zdaj resnično uspe. beba ni mi jasno zakaj bi šla na histero, saj to nima veze z IVF. no mi smo še zmeraj 2v1. Seveda ima vezo - vgnezditev. S histeroskopijo se odstrani pregrada v maternici, ki lahko preprečuje vgnezditev zarodka.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 13:36:34
|
|
|
|
shyshy
|
A pregarada preprečuje vgnezditev ali je problem v tem da če se vgnezdi na tisti del kjer je pregrada, pride do SS? Meni je ginekologinja enkrat tako razložila to pregrado.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 15:16:13
|
|
|
|
zaljubljena23
|
shyshy, tudi preprečuje...Naj bi se težje vgnezdilo, če pa se že, pa lahko privede so SS in drugih komplikacij, kar pa seveda tudi ni nujno...Ampak to je nekaka preventiva...
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 15:23:33
|
|
|
|
beba75
|
september res je da če imaš pregrado lahko vpliva na vgnezditev, ni pa nujno. Samo jaz sem že na laparo imela tako miniminimalno tak da to ni problem, bili so zamašeni jajcevodi..itd. Ker imam opredeljeno nepojasnjena neplodnost zgleda tipajo v temi ali kaj ni mi jasno. Na koncu se je še spravila na moje kile, saj jih res imam nekaj preveč( sedaj sem na shujševalni kuri) ampak halo zdaj jih to 2,5let ni nič motilo, nikoli ni nihče omenil tega pa sem jih spraševala. Vedno je bil odgovor da ni potrebe ker imam neredne m , sedaj pa naj bi se z zmanjšanjem kil to kar samo popravilo. Bomo videli. Še hvala bogu da sem lahko izbirala kdaj grem na histero pred 3ivf ali po tem. No super da ste še 2v1, saj se ne mudi, sploh če se dobro počutiš. Naslednji teden pa le v akcijo, zdaj ko je še ati doma.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 15:33:30
|
|
|
|
shyshy
|
Tale nepojasnjena neplodnost mi pa dela enih preglavic v tem MB... tudi jaz imam pod razlog navedeno nepojasnjeno neplodnost, pa točno vejo da imam endometriozo (potrjena na operaciji, sedaj ko imam novo cisto se čisto tako obnaša kot prejšnja, iste težave...). Veliko še ne razumejo in ne vejo o tej bolezni, vejo pa da povzroča neplodnost... ne štekam zakaj potem tako opredelijo... Včasih mi gre kar na smeh zaradi vsega skupaj
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.7.2010 17:05:36
|
|
|
|
zaljubljena23
|
beba, moja pregrada lani je bila tudi minimalna, pod 1cm, kar je meja, da operirajo, pa sem se vseeno odločila, da jo dam odstranit...Lahko da je pomagalo... Kar pa se kg tiče, pa žal res velikokrat rečejo, da se jih je potrebno znebiti, predvsem ob nerednih M...Mogoče so v MB-ju imeli samo slab dan...Želim ti uspeh v tretjem postopku, itak pa veš, da v tretje gre rado
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 29.7.2010 8:46:11
|
|
|
|
beba75
|
Saj vem da niso dr. vsemogočni in da še zmerom raziskujejo. Resnično me pa moti to vsaj zdj sem pri dr.Kovač že 2xnaletela, da pač isšče "izgovore" samo da se pogovor čimprej konča .Sedaj sem vsaj imela srečo da sem lahko izbirala, prejšnjič še tega ni bilo. Eh kaj čemo, tudi oni imajo kdaj lahko slab dan, saj so samo ljudje. P.S. Vseeno pa si želim da se z dr. Kovač čim manj vidim( brez zamere).
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.7.2010 9:19:18
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 29.7.2010 9:29:53
|
|
|
|
shyshy
|
Jaz pa hodim h dr. Vidi Gavrić- Lovrec. Super je! Prvič ko sva se videli mi je rekla, jaz bi najraje videla da vas nikoli več ne vidim, pa sem se izljubila nazaj da jaz tudi upam da nje ne Prov res je luštna, svetuje, razloži, vpraša na koncu če imaš še kakšno vprašanje in da vprašaj če ti še kaj ni jasno... Razloži možnosti za naprej, v kakšnih primerih gremo eno pot, v kakšnih primerih drugo pol... res, svaka čast!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?