![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.3.2011 17:50:04
|
|
|
|
mateja_goljev
|
matejčika: daj ne obupaj, jest sm tud mislna da je konec, ko sem začela 8 dan malo krvaveti, pa sem naredla test in je bil +, ampak to zarad dvojčkov; poznam punce ki jim urinski test ni pokazal nosečnosti pa so bile, moja mama je bila tako noseča z mano.... če pa že ni, pa ne puške v koruzo, tako zate kot zame bo nekoč srečno....
6.3.2011 ob 03:20, je med nagelčke odšel sinček ANŽE; 7.3.2011 ob 10:20 pa se mu je pridružila sestrica IZA
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.3.2011 18:13:29
|
|
|
|
repacica
|
Pozdravljene!! Drage sotrpinke, imam eno vprašanje. Prejšnji teden sva dala kri za spolne bolezni (hiv, ...), dr. je rekel, da naju bodo dali na čakalno vrsto. Kdaj približno lahko pričakujeva pošto, da sva na čakalni listi??
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.3.2011 18:14:30
|
|
|
|
repacica
|
aha, pozabila sem napisat, da sprašujem za mb!! Bodite lepo in naj vas vodijo pozitivne misli!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.3.2011 18:15:57
|
|
|
|
mateja_goljev
|
repacica:ojla, midva sva dobila to pošto kar kmalu v roku 14 dni, potem pa v roku enga meseca že datum za razgovor.
6.3.2011 ob 03:20, je med nagelčke odšel sinček ANŽE; 7.3.2011 ob 10:20 pa se mu je pridružila sestrica IZA
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.3.2011 19:31:02
|
|
|
|
repacica
|
aha, a tak hitro tole gre. Mojemu je sicer dr. rekel, da je čakalna doba 7-8 mesecev (prvi postopek) in da samo na izvide čakajo dober mesec dni.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.3.2011 19:57:15
|
|
|
|
mateja_goljev
|
repacica: nama je blo rečen takrat 3 mesece, pa je bilo prej. Je pa zdej klical mož za razgovor za zamrzjenčke in sva dobila datum 14.6.2011, in da nujno rabiva napotnico, ki mora biti v 14 dneh tam, čene prideva na vrsto šele po dopustu. Tko da ne vem, edin če majo drugačen red, ker imajo že kr naval, ker hodjo punce kar v trumi iz lj v Mb.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.3.2011 20:11:54
|
|
|
|
Matejčika
|
Zaradi prenove laboratorija so se čakalne vrste zelo podaljšale. Tako da bo 6 do 8 mesecev kr realna doba.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.3.2011 20:55:44
|
|
|
|
beba75
|
cameleon super vsaj z nekom sem v isti skupini, zdaj se pa res moremo spoznati latka ne vem kdaj začne skupina 9, nisem videla datumov ampak če bi m dobila te dni mislim da bi padla v to skupino. Nisem pa prepričana, dr. je nekj računal , bil je celo neki novi in sem mu jaz pravila da nimam rednih m, da si jo vedno pred postopkom sprožim z tbl. in na koncu sem celo jaz izračunala kdaj bi jo naj po prenehanju tbl. dobila. Dr. je samo poiskal ta list z datumom. Ni mi glih bilo všeč da sem spet naletela na nekoga novega, še dobro da je bil to samo posvet in določitev datumov ter skupine. Ker ko bom pa imela prevzem dipherline 18.4. pa bom rekla naj še pogledajo izvide od testov krvi če potrebujem dodatno kakšno terapijo.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.3.2011 20:58:57
|
|
|
|
beba75
|
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika Zaradi prenove laboratorija so se čakalne vrste zelo podaljšale. Tako da bo 6 do 8 mesecev kr realna doba. Točno tako. Jaz sem sedaj tudi čakala 6m na nov postopek(drugače je med postopki bilo 3-4mesece čakanja). Pa tudi jaz sem zasledila ogromno pacientk iz Lj. Tak da je gužva totalna.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 10:03:36
|
|
|
|
uspelobo
|
Juuupi nov labaratorij imamo . Tudi, če bomo malo dlje čakale bo pa stvar bolj kvalitetna zdaj ko so se posodobli, sem zasledila, da imajo v LJ boljšo opremo, ampak strokovnaki so pa večji v MB. Tako, da juuuuhu , veliko sreče tistim, ki ste že v nizkem štartu ostale bomo pa še malo počakale. Danes grem nabavit maca koren, hvala mateja.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 11:18:14
|
|
|
|
mala06
|
za nov laboratorij! Zdaj pa samo optimistično naprej do končnega cilja. Lep deževen dan vam želim!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 13:13:07
|
|
|
|
andreja83
|
A je že nov laboratorij??? Super , zdej se bom pa spet iskala doli , pa to je tak na starem placo a ne da???
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 16:33:43
|
|
|
|
latka
|
No da še jaz poročam s današnjega razgovora, sva se malo našetala, ker so naju vedno znova pošiljali gor v pritličje, nazaj dol, pa spet gor, skratka bil je nek novi dr. Jure Knez, dobila sem zeleni list št. 9, pričetek jemanja KT v torek, torej 7. dan cikla, ker sem danes zjutraj dobila M!Imela bom pa kratek postopek, torek brez Diphereline, prvi UZ imam 24.4., ravno na Veliko Noč, pričetek špikanja s Gonalom pa 26.4., 3.5. pa dobim zraven še Cetrotid, predvidena punkcija po 8.5.!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 16:53:24
|
|
|
|
~Biba~
|
latka pa si le dočakala...bodi pridna zajklja in naj ti velika noč, uresniči tisto pravo veliko željo...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 17:24:07
|
|
|
|
latka
|
Je mogoče še katera v skupini 9 CTX, list zelene barve?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 17:57:44
|
|
|
|
andreja83
|
Čestitke latka za pošto , zdej pa ti bo tolk hitro minlo boš vidla
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 18:58:23
|
|
|
|
mala06
|
latka še z moje strani , da se je začelo premikati.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 19:19:01
|
|
|
|
Cameleon
|
čestitam latka
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.3.2011 19:24:26
|
|
|
|
latka
|
Cameleon, ti si omenila, da si vedno imela kratek postopek, a si imela enako terapijo kot sem sedaj dobila jaz, ti je kaj znan Cetrotid?Torej bom sedaj imela manj špikanja, ker ni Dipherelina na 22. dan ciklusa?Pozabila sem vprašat G, kaj pomeni ta oznaka CTX poleg številke skupine na listu, ali pa je to po novem taka oznaka?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.3.2011 6:52:21
|
|
|
|
beba75
|
latka se mi je kar zdelo da boš v skupini pred mano. Nič zato, bom pač jaz prva tebi čestitala potem pa ti meni za uspešen postopek. Jaz res imam takšen občutek da sedaj nam pa bo uspelo, sploh ker so posodobili opremo v laboratoriju, ker osebno menim da tudi to nekaj dobrinese k končnemu cilju. Jaz opoleg številke 10 na listu nimam nobene druge oznake, tak da milsim da tvoja oznaka pomeni kratek postopek. Punce lepo se imejte, bodite pozitivne kajti to leto je naše !
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.3.2011 8:43:56
|
|
|
|
andreja83
|
Hvala beba75 za vzpodbudne besede , tudi jaz si želim da letos ugledava en velik +++, prav tako pa držim pesti tudi za ostale !!! Mam tud ful upanja za tale prvi ivf da bi le uspel , sam zdej bo treba najprej počakat za prevzem zdravil
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.3.2011 8:46:09
|
|
|
|
Anonimen
|
latka, centrotid se doda proti koncu špikanja, da vsi folikli enakomerno rastejo.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.3.2011 10:41:30
|
|
|
|
uspelobo
|
vse, ki začenjate postopek, veeeellliiikkkooo sreče . Nova oprema bo definitivno pripomogla k boljšim rezultatom . Sem nekje prebrala, da pri novejši opremi taki, ki so jo imeli v LJ manj poškodujejo spermije pri sami oploditvi, ker je postopek drugačen. Spermije namreč nekako razkužijo pred oploditvijo in s tem postopkom so jim zaradi zastarele opreme zmanjšali kakovost. Zaradi boljše opreme so tudi rezultati v tujini boljši. Zdaj imamo pa še mi tako opremo tako, da z veliko optimizma naprej .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.3.2011 13:22:42
|
|
|
|
Matejčika
|
Jaz sem imela danes krvnega. Negativno.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.3.2011 13:40:27
|
|
|
|
Cameleon
|
latka jaz sem bila samo enkrat na icsi in takrat sem imela kratek postopek brez kontracepcijskih tablet, dajala sem si injekcije menopur in dipherelin par dni nakar je sledila punkcija in 5dan transfer. Tokrat imam pa en ciklus kontracepcijske tablete -do 24.4. nato sledi ultrazvok in pričetek z zdravili, punkcija po 11.5. Za cetrotide ti je odgovorila skustrana suzi. CTX oznaka pomeni postopek brez dipherlina, dobiš samo ali gonal in cetrotide ali menupur in cetrotide.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiOvulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.