|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preizkušen recept za sladoled
26.6.2010 15:42:14   
Metuljček Cekinček
Potrebujem preizkušeno dober recept za sladoled. Na kulinariki sem našla malo morje receptov, skoraj noben pa nima komentarjev, tako da res ne vem, katerega naj probam.

Priporočam pa se za recepte različnih vrst sladoleda - čokolada, vanilija, sadje (banane, jagode).

Pa še nekaj me zanima - je res sladoled bolj kremast, če ga narediš s šlag kremo namesto s sladko smetano. Jaz bi sicer rajši čimbolj naravnega s sladko smetano, ampak če je potem trd kot kamen, pa bi vseeno poskusila s šlag kremo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preizkušen recept za sladoled
26.6.2010 18:55:34   
sonček33
Počakaj, da to opazi uporabnica Ronja ... ona ti bo znala svetovati, ker dela sladolede v enormnih količinah.

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preizkušen recept za sladoled
26.6.2010 20:31:06   
pupca
jz delam sladoled z jajci.
svežimi seveda.z mešalnikom  zmešam 10 jajc in  sladkor,vanilin,da nastane penasta masa.posebej stepem smetano  in počasi zmešam skupaj da nastane kot krema.dodam še naribano čokolado  ali kaj drugega  in dam v  zamrzovalnik.mož pravi da je ta sladoled najboljši.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preizkušen recept za sladoled
27.6.2010 10:08:32   
Metuljček Cekinček
Pupca, koliko pa pride sladoleda iz 10 jajc? Koliko daš sladkorja in koliko sladke smetane? 

(odgovor članu pupca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preizkušen recept za sladoled
29.6.2010 22:32:35   
pupca
jaz dam sladkorja po občutku.ne vem koliko.20-30 dag-.smetane pa dam 1liter.tako da sladoleda pride  kar veliko.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preizkušen recept za sladoled
30.6.2010 9:23:04   
ronja
Sladoled... joj, kje naj začnem! haha, tu si me res dobila, moja omiljena hrana!

Hja, najprej odvisno, kak sladoled hočeš: glede na to,da bi rada, da je kremast, mora bit mlečni z jajci (torej z jajčno kremo). Jaz delam z manj jajci, sicer se lahko krema hitro zgrudi, ker ima večjo toplotno kapaciteto. Sama rumenjake za sladoled VEDNO stepem nad soparo, ker imam pač male otroke, pa še krema rata boljša (pač pri 40 stopinjah se začnejo jajčne beljakovine povezovat in tako pride krema bolj obstojna - sploh če potem počakaš, da se ohladi in odstoji v hladilniku eno noč. Dejansko je razlika - priporočajo pa to vsi dobri kuharji, mimogrede;)

Ampak če nimaš strojčka, je boljše, da narediš semifredo - na kulinariki sta dva moja recepta za semifredo, oba preizkušeno dobra:
http://www.kulinarika.net/recepti/6980/sladice/figov-semifredo/
Tule imaš najprej napisano osnovno varianto, pa lahko vanjo dodajaš tudi čokolado namesto fig, ali pa krokant ali pa karkoli ti srce poželi
http://www.kulinarika.net/recepti/6981/sladice/cokoladni-semifredo-z-mascarponejem/
ta je pa že original čokoladni.

Šlag kreme jaz ne pipnem, ker ima tako umeten okus, da je res ne bom dajala v domač sladoled. To je za takrat, ko nimaš druge izbire -si v kampu, se ti lušta sladoleda, pa stepeš šlag kremo, daš not kakav in zamrzneš - ja, ok, za tam je super... Za doma pa ni šans, hehe. sveža sladka smetana je tapravo! In ne, ne bo zato nič trd, če ga pravilno narediš (da delaš nad soparo). Je pa za vse domače sladolede priporočljivo, da jih daš iz zmrzovalnika kakih 15 min. pred postrežbo - da se malo zmehčajo. Doma pač ne daš not tistih milijon ejev za gostilo in rahljalo in ne vpihavaš not zraka pod ne vem kakim pritiskom... Ampak ko se enkrat poizkusiš domači sladoled, ti kupljen začne ostajat v zmrzovalniku... Preverjenouser posted image

Trenutno imamo v našem zmrzovalniku: kivijev sorbet, limonin šerbet s pinjencem, kavino granito, stračatelo, čokoladni kremni mlečni sladoled, bezgov sladoled z domačimi kandiranimi vijolicami in žafranov kulfi z vodico iz pomarančnih cvetov.
To večinoma niso najbolj običajni, tako da te verjetno ne zanimajo kaj prevečuser posted image . Ampak meni je običajnih že zmanjkalo, pa seveda moram probavat nove recepte, ker bi sicer vejetno umrla, če pa že to ne, bi pa ziher kake izpuščaje dobilauser posted image - skratka - to je nujauser posted image .

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preizkušen recept za sladoled
30.6.2010 13:03:33   
Anonimen
Pa a bi dala še kakšen recept, ronja? ugotavljam, da se k tebi zeeeelo splača prit na obisk user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Preizkušen recept za sladoled
30.6.2010 14:41:34   
ronja
Hehe, pridi, probaj, pa povej, kateri recept bi rada, jih nikoli ne šparam, ker mislim, da se ne obrabijouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Preizkušen recept za sladoled
30.6.2010 14:44:02   
sonček33
ronja - malinov...pls

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Preizkušen recept za sladoled
30.6.2010 15:15:16   
hubi
Pa kavin in mlečno čokoladni prosim.user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Preizkušen recept za sladoled
30.6.2010 15:49:49   
ronja
Sonček, najbolj enostaven malinov sladoled, ki ga lahko vedno narediš brez strojčka je, da daš dobro ohlajeno sladko smetano v mešalnik in med mešanjem zraven vsuješ zmrznjene maline - po okusu sladkaš s sladkorjem ali medom in to je to. Je treba takoj pojest, ampak to navadno ni problem.

če imaš pa strojček, pa lahko narediš jajčno kremo: rumenjake in sladkor stepeš nad soparo in vanje zakuhaš vrelo mleko, to še toliko pokuhaš, da se zgosti, ampak ne zgrudi. Če delaš čokoladni sladoled, potem kar v to vročo zadevo vržeš jedilno ali mlečno čokolado in zmešaš, da se raztopi. Ohladiš in dodaš smetano in zamrzneš v strojčku.

Za druge sladolede pa jajčno maso ohladiš, potem padodajaš, kar želiš: lahko sadje (pire ali celo ali oboje, po želji) in sladko smetano, daš v strojček in dobiš kremni malinov sladoled, recimo.

Jaz delam navadno iz 4 ali 5ih jajc, za to količino daš od četrt do pol litra mleka, odvisno od recepta in tega, koliko kremasto zadevo hočeš (več jajc in več maščobe - beri: smetane - bolj je kremasto) Za temno čokoladnega navadno sploh ne dam smetane, ampak samo pol litra mleka, ker pride sam čisto dovolj bogat.

hubi, če misliš kremni kavin, ga narediš tako kot sem zgoraj napisala, samo da vzameš namesto mleka mešanico močne kave in mleka in potem nič drugega (razen smetane, seveda) ne dodajaš - ohladiš, dodaš sladko smetano in zamrzneš.

Če misliš kavino granito, je pa to samo zelo močna espresso kava, ki jo še vročo zelo sladkaš (bolj kot navadno kavo, ker sladkor dvigne točko ledišča - beri: bo sladoled manj trd in ker se sladkor v zmrznjenih stvareh manj čuti).

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Preizkušen recept za sladoled
6.7.2010 20:30:56   
Anonimen
Sonček, najbolj enostaven malinov sladoled, ki ga lahko vedno narediš brez strojčka je, da daš dobro ohlajeno sladko smetano v mešalnik in med mešanjem zraven vsuješ zmrznjene maline - po okusu sladkaš s sladkorjem ali medom in to je to. Je treba takoj pojest, ampak to navadno ni problem.



Ronjaaaaaaaaaaaa, kakšna maherica si!! svaka čast.

Prosim povej mi dve stvari-kaj pomeni, da ga je treba takoj pojest (en dan, dva, teden dni??) in kam shranjuješ narejene sladolede, v kakšno posodo? Ziher imaš kak praktičen in poceni nasvet. Tenx!

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Preizkušen recept za sladoled
6.7.2010 21:46:21   
tintin
Super, Ronja. Tudi jaz sem z veseljem prebrala tvoje napotke, ker sem ravno vstopila v fazo "home-made ice cream". Prejšnji teden sem kupila strojček, ampak nisem delala po receptih, ampak po tvojih nasvetih :) Zaenkrat sem izdelala čokoladnega (iz temne čokolade), jogurtovega z dodatkom borovnic in banane, trenutno pa "načrtujem" malago. Imaš kakšen nasvet kako se tega lotit? Sama sem razmišljala, da naredim vanilijev sladoed (na jajčni osnovi), dodam rum in v rum namočene rozine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Preizkušen recept za sladoled
6.7.2010 21:49:45   
tintin
Miljonarka: jaz sladolede shranjujem v "take-along" plastične posode za shranjevanje (banjice po 1,2 litra) ali pa une klip-klap, ki so jih imel v Mercatorju v akciji kake pol leta, leto nazaj. Aja, pa naš zamrzovalnik ima tako ekstra predal za sladoled in ledene kocke (ožji), tako da ni drugih vonjav...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Preizkušen recept za sladoled
7.7.2010 16:40:33   
sonček33
Prosim povej mi dve stvari-kaj pomeni, da ga je treba takoj pojest (en dan, dva, teden dni??) in kam shranjuješ narejene sladolede, v kakšno posodo? Ziher imaš kak praktičen in poceni nasvet. Tenx!

Miljonarka, takoj pojest - pomeni takoj kko ga anrediš, ker to je že sladoled.

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




porod in čep


V kolikem času ste rodile ko se vam je odluščil čep?

tisti dan (73%)

v roku enega tedna (18%)

v roku dveh tednov (5%)

v roku treh tednov (2%)

več kot tri tedne kasneje (2%)


Število vseh glasov: 222

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!