|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: marčevke2011
30.9.2010 9:06:15   
Eva07
Dobro jutro !

Uh spet sem polna energije, kooončno, da mal k seb pridemuser posted image
Naja 17 takole je blo, najprej "navadna" angina in antibiotik, ki ga po naročilu zdravnice nisem pojedla do konca ker je na kontroli rekla da sem vredu in da zaradi nosečnosti naj preneham. Se mi je zdelo čudno ker so nam vedno govorili da je treba vse pojest če ni nč. Ampak zdravnica bo že vedla in sem pojedla samo eno škatlo. In potem čez par dni se ponovi, boli kotuser posted image , spet antibiotik, ne pomaga par dni skoraj nič, dobim eno ornk gnojno angino, nisem mogla ne požirat, skoraj ne dihat, takoj v bolnico, antibiotik v žilo, nekaj so mi rezali,pikali (ne vem kako se reče) tist gnojuser posted image user posted image Izvali bruhanje vsakih nekaj ur zarad tega, ampak bruhaj če boli ko tavžntuser posted image Se opravičujem če sem kateri pokvarla zajtrkuser posted image user posted image No in potem še ni blo dost, vnetje ušesa...Ampak zdaj sem vreduuser posted image user posted image in že pridno jem, ker kilce so pa kr mal šle. JOooj upam upam da nisem pikici škodila, ampak se ni dalo drugače pomagat.

Pa poleg vsega mam na vesti še en greh. Včeraj zagledam v trgovini rum kokos bonbone, tako se mi jih je luštalo, kupim in pojem tri, ostalo pustim v avtu, da ne bi še bolj grešila, danes zjutraj še enegauser posted image no pol sem jih pa med potjo v službo zagnala v koš, ker se mi je zdelo, da bo tako še najboljše za pikico pa lušti gor al dol. Ja vem grozna sem.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
30.9.2010 9:54:39   
_sanja_*
Dobro jutro,

za nazaj vas bom kasneje prebrala...
Jaz sem še vedno bolana, še vedno me boli grlo in smrkam. Vročine sicer nimam. Ponoči slabo spim, ker diham čez usta in se mi grlo suši, pa je še slabše; če pa že lahko čez nos, me pa sinusi bolijo in pečejo.
Neprijetno zelo. A ima katera še kak nasvet? Na vsak način bi se rada izognila antibiotiku...
Sicer pravijo, da naj ne bi bil škodljiv za user posted image , samo po drugi strani pa čist nedolžen že ni, če me pri Nalu še vedno (in že od rojstva) vsakič ko sva v stiku z zdravniki (pediater, zobozdravnik, kardiolog, posvetovalnica) vprašajo, če sem jemala AB med nosečnostjo...

(odgovor članu Eva07)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
30.9.2010 10:00:35   
Lun1ca
Evo spet mal časa za prit počekirat sem user posted image

sanja ej načeloma še nisem prijavla naslova pa nič, niti še v bistvu nimam mentorja. Se grem zdaj v oktobru zmenit vse. Načeloma pa ciljam na Rosija user posted image  
Pa hitro se pozdravi!!

tanjusi držim pesti za izvide, da pridejo čim prej in da bojo super, kar pa seveda bojo! user posted image  

Eva07 uf to pa je blo zelo ne fajn.. no samo da je zdaj ok. Pa tut kaka rum kokos kroglica po mojem ne more tak škodit..

Mene pa  še kr vsak dan boli glava. Ne fejst, ampak rahlo in cele dneve. Moteče res.. Je pa res da mam skos neke opravke in laufam okol ko zmešana. Se bo treba nekje mal sprostit user posted image  bo pol mogoče bolše..

< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 30.9.2010 10:02:01 >

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu Eva07)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
30.9.2010 10:17:15   
Poli_H
Eva07 jao!!! to pa je res moglo bit grozno... sama sem preživela enkrat gnojno ang., v 1 tednu shujšala za 7 kil! In vročine 40-41, sem mislila da umrem. No, pol pa recepti naših babic - surove krompirjeve rezine na zapestja, podplate in čelo in zaspim. Se zbudim čez 4 ure, vročine malo čez 37 in čudežno ozdravela!!! user posted image  da pa bi šla skozi to med nosečnostjo... jao!!!
tako da super da si se izvlekla iz vsega user posted image

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
30.9.2010 11:36:32   
5ra8
Evo ena informacija za user posted image  iz Dolenjskega konca user posted image

Vadbe za nosečnice potekajo:

Balnea, Dolenjske Toplice, vsak teden v sredo od 06.10 naprej ob 17h - obisk 6 EURZD Novo mesto, spodaj pri fizioterapiji, vsak teden v ponedeljek ob 18h - obisk 6 EUR pa pejdmo mal telovadit user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
30.9.2010 12:09:28   
daissy
Živjo!

Mene pa danes zanima ali katera ve, kako smo zaščite kot nosečnice, pred recimo izgubo službe?

Pri nas so zdaj v zadnih 2 mesecih odpustili 2 človeka, baje brez pravega vzroka, pa me je malce zaskrbelo, sicer sem zaposlena za nedoločen čas, ampak tudi tista dva sta bila....Sem pa že pred kakim mesecem povedala za nosečnost....sicer mi nihče ni nič rekel, ampak nikol se ne ve kaj se mota šefom po glavi...so mi pa dali zdaj boljše delo in pogoje, tako da mi je res fajn v službi še teh nekaj mesecev do porodniške. Me pa tudi malce skrbi kaj bo ko se vrnem...ampak to je še daleč in raje ne razmišljam o črnem scenariju zaenkrat mi še nihče ni nič omenil, da bi se mi lahko kaj takega zgodilo, ampak vse je možno, tudi brez predhodnega opozorila s strani vodstva...user posted image

Hvala za informacije!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
30.9.2010 12:38:05   
netopirček
daissy: o tem ne vem nič, mislim pa, da te ne morejo odpustiti zaradi nosečnosti...

mene je danes zjutraj v službi skoraj kap trofla! grem na WC in moje bele spodnje hlače niso bile vel bele, ampak rjavo rdeče! takoj seveda pokličem ginekologinjo nakar mi je sestra povedala, da bo zdravnico vprašala kako in kaj in da me pokliče nazaj. nazaj me je poklicala čez 3,5 ure, in mi povedala, naj grem domov počivat, ob 14.30 pa imam pregled. saj ne toliko izcedek, krče imam res močne že kake tri dni... jooooj, upam, da bo vse OK. vam javim!

Pomembne stvari naj nikoli ne bi bile pomembnejše od nepomembnih (Goethe)

(odgovor članu daissy)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
30.9.2010 13:12:33   
emilija2008
Netopirček, držim pesti, da bo vse ok..user posted image user posted image user posted image . Verjetno bo treba bolj počivati.

(odgovor članu netopirček)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
30.9.2010 13:58:31   
Eva07
netopirček user posted image vse dobro !

daissy: nosečke smo kar dobro zaščitene,  nosečnic se namreč po Zakonu o delovnih razmerjih ne sme odpuščati. Tudi če o svojem stanju delodajalca še niste obvestili in vas ta odpusti, mu čim prej predložite potrdilo o nosečnosti in odpoved vas prav tako ne sme doleteti. Poleg tega pa vas delodajalec ne sme odpustiti tudi v času, ko dojite in ko koristite starševski dopust.

Sem zdaj še malo za nazaj prebrala ena je spraševala za telovadbo v Šiški. Poteka v zdravstvenem domu Šiška, sicer je en termin že polno zaseden, zdaj zbirajo prijave za drug termin in če bo prijavljenih zadosti se bo v kratkem pričel še ta. Cena je pa 30 EUR na mesec, telovadba enkrat tedensko.

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
30.9.2010 14:00:32   
Poli_H
netopirček user posted image user posted image user posted image Vse bo ok, pa malo več počivat...

(odgovor članu Eva07)
Neposredna povezava do sporočila: 3310
30.9.2010 14:06:20   
Poli_H
daissy, kopiram iz strani Inšpektorata za delo:

Delodajalec pa ne sme podati odpovedi pogodbe o zaposlitvi delavki v času nosečnosti ter ves čas, ko doji otroka, in staršem v času, ko izrabljajo starševski dopust v obliki polne odsotnosti z dela. Če delodajalec ob izreku odpovedi ne ve za nosečnost delavke, velja posebno pravno varstvo pred odpovedjo, če delavka takoj oziroma v primeru ovir, ki niso nastale po njeni krivdi, takoj po prenehanju le-teh obvesti delodajalca o svoji nosečnosti, kar dokazuje s predložitvijo zdravniškega potrdila.

Delavcem in delavkam v času nosečnosti, dojenja in v času, ko izrabljajo starševski dopust v obliki polne odsotnosti z dela, tudi ne more prenehati delovno razmerje zaradi odpovedi delodajalca. Delavcu pa lahko preneha pogodba o zaposlitvi zaradi izteka časa, za katerega je bila pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena – pred prenehanjem pogodbe o zaposlitvi za določen čas delavec iz naslova starševstva oz. nosečnosti ni varovan, saj takšna pogodba preneha že s potekom časa, za katerega je sklenjena.

Omenjeno varstvo velja samo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca.

Edina izjema, ki jo ZDR predvideva v tretjem odstavku 115. člena, ko delodajalec lahko odpove pogodbo o zaposlitvi delavki v času nosečnosti in delavki oz. delavcu v času, ko izrabljata starševski dopust v obliki polne odsotnosti z dela,  ter takšni delavki/delavcu lahko preneha delovno razmerje, je v primeru, ko so podani razlogi za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi ali zaradi uvedbe postopka za prenehanje delodajalca – po predhodnem soglasju inšpektorja za delo. 

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
30.9.2010 14:24:44   
daissy
Hvala, sem že malce pomirjena... upam, da ko se vrnem iz porodniške ne dobim kake neprijetne  informacije. Ker če sem prav razumela pri tem pa ni nobene zaščite, da te recimo vržejo ko prideš nazaj??

Pri službah dandanes človek ne more bit v nič več sigurn.user posted image

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
30.9.2010 14:30:50   
daissy
p.s. tut jst sem se že vpisala na telovadbov zdr. Šiška v to drugo skupino, ki se obeta, no upajmo. Pa upam, da bo tudi kaka bolj pozno popoldanska ura, recimo okol 19h. user posted image

Mogoče se pa kmalu spoznamo tam, lp vsem souser posted image

(odgovor članu daissy)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
30.9.2010 14:39:51   
Poli_H
No, ko pa prideš nazaj pa tak veš... pač na žalost je vedno možnost delodajalca, da te vrže. Enostavna ukinitev delovnega mesta (ki je noben organ ne preverja). Pač pa imaš obvezen odpovedni rok in znotraj njega mislim da 2 uri na teden, ki ti pripadata za iskanje nove službe.
Ampak tako kot si opisala, da so zelo tolerantni do tebe, so pa že zadovoljni s tvojim delom in mislim da se nimaš česa bat user posted image

(odgovor članu daissy)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
30.9.2010 18:33:41   
rožica86
Jaz mam pogodbo za določen čas, do konca leta...user posted image upam na vse dobro... konc koncu, pa še nobena ni letela zarad nosečnosti, tud če je bla za določen čas...

kaj je z netopirčkom???
Že ktera kaj ve?

Jaz mam pa v soboto DEKLIŠČINO, no bolj poslovilno zabavo (mešano na žaru), fešta do kraja in še naprej... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Komej čakam...

ti vedno moj... jaz vedno tvoja... ljubezen vedno najina...

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
30.9.2010 18:33:41   
rožica86
Jaz mam pogodbo za določen čas, do konca leta...user posted image upam na vse dobro... konc koncu, pa še nobena ni letela zarad nosečnosti, tud če je bla za določen čas...

kaj je z netopirčkom???
Že ktera kaj ve?

Jaz mam pa v soboto DEKLIŠČINO, no bolj poslovilno zabavo (mešano na žaru), fešta do kraja in še naprej... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Komej čakam...

ti vedno moj... jaz vedno tvoja... ljubezen vedno najina...

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
30.9.2010 18:36:59   
tanjusi
za netopirčka ne vem... me pa tudi mene skrbi:(
Drugače pa tararam... izvida tudi danes ni bilo naj se grejo solit... bom jutri spet malo poklicala pa povprašala user posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu rožica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
30.9.2010 18:57:05   
SaMaa
Hej, da se vam malo oglasim. Komaj sproti berem, ko ste oziroma smo take čveke.

Jaz pa majo1985 pogrešam user posted image  pa mutsy se tudi bolj poredko oglaša.

Uglavnem jaz pridbno pridobivam kilograme, saj mi nenormalno paše jesti. Danes sem v Jurmanu pojedla CELO porcijo ocvrtih kalamarov. user posted image  Pa bi še kar jedla in jedla. GROZA! Moj mi pa že pravi žogica user posted image user posted image user posted image  

Jutri pa me spet čaka ogromno čvekanja in pa hrane, zvečer grem namreč na ladys nightuser posted image  . Ampak se vsaj s tem tolažim, da grem prej na aerobiko.

Lep večer vam želim še naprej.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
30.9.2010 19:06:56   
Akilene
netopirček - držimo pesti zate!user posted image

O, jaz se tudi kar nažiram, po moje je malo tudi krivo čakanje na izvide AC, jem za tolažbo. Popoldan sem pojedla kos pice in sadno torto, sedaj pa spet razmišljam kaj bi snedla. Groza. In nič rekreacije, ker ne smem. Malo zavidam puncam, ki hodite na aerobiko.

tanjusi - jutri le pognjavi v MB, lahko še za mene vprašašuser posted image . Hecam se. Poskušam ostajat pozitivna!

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
30.9.2010 19:12:51   
tanjusi
O, jaz se tudi kar nažiram, po moje je malo tudi krivo čakanje na izvide AC, jem za tolažbo. Popoldan sem pojedla kos pice in sadno torto, sedaj pa spet razmišljam kaj bi snedla. Groza. In nič rekreacije, ker ne smem. Malo zavidam puncam, ki hodite na aerobiko.

Saj mene je tudi groza zaradi tega ker sem požrešna .. pa nič kaj ne migam user posted image
sem prav faulastauser posted image
jA jaz bi rada samo da mi povejo kdaj bo moj izvid prišel .. in ali je možno da je dohtar pozabu dat na hitri testuser posted image

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
30.9.2010 19:13:31   
inia
Netopirček upam, da je vse vredu s teboj!!!!!!!!

Sanja dokler nimaš vročine je vsaj malo spodbudno. Kaj bi pomagalo za grlo in nahod nimam pojma, razen kakšni čajčki. Jaz si za nahod včasih pod nos namažem materino dušico in tudi malo pomaga.  Drugače pa v nos litre operila user posted image . Za grlo sem slišala, da stisneš limono in jo malo pogrgraš, ampak samo prvi dan ko te začne boleti. Kasneje pa limona še bolj razžira.

Eva07 to pa ni bilo res nič fajn. Upam, da bo od zdaj naprej z zdravjem vse ok.

Rožica86 jaz sem a žalost ena takih, ko sem v prvi nosečnosti šla zato, ker sem bila noseča. Imela sem za določen čas in ker sem bila noseča mi niso podaljšali, ker bom tudi potem veliko odsotna po porodniški pa bla bla bla. Je bila pa majhna firma, zelo odvisna od tebe, kjer res ne moreš veliko manjkati. Najprej sem se malo sekirala, potem pa čisto nič. Prav pasalo mi je, da sem bila še nekaj časa dlje doma z otrokom. Ampak mislim, da če je neka normalna firma in neki normalni odnosi potem ni panike. V bistvu njih nič ne stane, ko si ti na porodniški.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
30.9.2010 19:36:17   
inia
Glede hrane pa jaz sem itak katastrofa. Samo jedla bi. Luštajo se mi pa tudi take stvari, ki jih drugače sploh ne jem.
Prve tri mesece mi je bilo tako slabo, bruhala sem 3 na dan pa sem se vseeno zredila 3 kg. Zdaj pa jem ves čas. Sladkarij bi pojedla nenormalno, se morem kar nazaj držat. Me je kar strah stopit na tehnico. Je pa res, da sem se prej zelo pazila glede hrane. Zdaj pa kar meljem in meljem. V prvi nosečnosti sem se zredila za 25 kg in takoj dobila svojo kilažo nazaj. Zdaj pa upam, da bo manj.

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
30.9.2010 19:39:41   
Deset_ka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

14.3.11
user posted image desetka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
30.9.2010 19:53:13   
Akilene
tanjusi - koliko plodovnice so ti vzeli? Za navaden test menda zadostuje 18 ml, za hitrega+navadnega pa 23 ml.

(odgovor članu Deset_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
30.9.2010 19:57:21   
tanjusi
a res to men se zdi da 19 ml...samo mi je pa čudno da je zdravnik še po posegu rekel da dobim hitri test... zdaj pa res ne vemuser posted image bom jutri vprašala...da vsaj vem koliko še bom čakalauser posted image

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......