gajka
|
misar - uf, ti jaz komot ene 10 kg odstopim, pa bova obe srečni! Meni se pa neprespane noči na kg-jih prav nič ne poznajo, pa ne vem, a naj bom zaradi tega srečna ali nesrečna. nikcaa - lahko si probaš mleko spumpat in ga nekaj časa dajat po flaški, če ne drugega, boš vsaj proizvodnjo ohranila. Dodajat najbrž nima smisla, ker ga imaš očitno dovolj. Lahko pa Arnetu ne paše okus mleka (npr. več česna v tvoji prehrani, bližajoča menstruacija...) in to mine. Lahko pa povem, da sem tudi jaz pri ta večjem pri dobrih 4m prišla v tako obdobje, ko se je ta mali pri vsakem dojenju samo zvijal in odklanjal dojenje, čeprav sem imela mleko. Dojil se je b.p. kvečjem, če je napol spal zraven. Pa ni bila nobena bližajoča M kriva, pa nobena začinjena hrana! Je trajalo kak mesec. Sem vmes celo šla k P zaradi tega, smo dali teste skoz (kri, urin, blato), ni ničesar pokazalo, tudi jaz sem na dieti brez KM in jajc pristala... Vse brezuspešno! Potem sem imela pri dobrih 5m dovolj in sem nabavila riževo kašico (brez mleka), ki jo zmešaš s svojim mlekom (po spominu je nekakšna modra pakunga, kupljeno pa v Müllerju) in mu za 1 obrok začela to dajat. Na vsem lepem se je začel spet normalno dojit vse ostale obroke... Prehladi - Zara ima zamašen nosek že odkar je ta večji z vrtcem štartal in domov prinesel prehlad... Pa gre na boljše, pa spet par dni na slabše, pa spet na boljše... Eh! HB ni kakšnega kašljanja zraven! Je pa sitno gledat, kako se matra z dojenjem in zabasanim noskom. Včasih pač z aspiratorjem in fiziološko enostavno ne morem čudeža naredit! Pač že 1 mesec precej redno prakticiramo fiziološko, aspirator in dvignjeno posteljico... meymey - če si ti bolana, itak ne moreš preprečit, da še on ne pokasira (sploh, če še inkubacijsko dobo upoštevaš, je že tako najbrž okužen ). Pač si malo bolj pozorna na higieno rok, pa da ne kašljaš vanj itd.Tako ali tako pa z dojenjem tvoja protitelesa dobiva, kar je kvečjem korist. Glede dehidracije pa ti pri prehladu ni treba skrbet, ker ni takšnih izgub telesnih tekočin. Raje ga pusti spat, če je nosek čist in ne kašlja, se vsaj orng spočije. Druga stvar je bruhanje in driska...
< Sporočilo je popravil gajka -- 4.10.2010 8:22:34 >
|