Inika84
|
Se vam pridruzim tudi tukaj. V ponedeljek sva prisla z Anžetom domov, ostala sva malo dlje ker je bil rumen in je bil 12ur v inkubatorju pod lucko. Do zdaj je bil zelo priden, na 3 ure se zbudi cez dan, ponoci spi 4 ali 5 ur. Ker imam ravno cas, vam opisem mojo porodno zgodbo. V soboto sem imela CTG v porodnisnici, ker se ni se nic dogajalo mi je rekel G, da naj pridem nazaj v ponedeljek, da dobim tabletko za mehcanje maternicega vratu. V ponedeljek sem bila tam ze ob 8h, sla na CTG, spet nic, ob 10h sem dobila tabletko, ob 14h sem zacutila nekaj popadkov, ob 18h so bili ze kar mocni, ob 21h so pa popolnoma izginili. Ob 22:30 pride sestra v sobo in mi pove, da moram ob 5h v porodno sobo, da dobim umetne popadke! Noc je bila seveda neprespana, bi raje vidla, da mi voda prej odtece kot pa da se nekaj lotevajo na silo. Ko mi je babica dala infuzijo sem mogla skoz lezat, po pol ure so se ze zaceli prvi popadki, ki pa niso bili mocni. Sem si mislila, ce bo samo toliko, pol ni krize. V eni uri se je jakost povecala, babica mi rece da se je zacelo nekaj dogajat in da naj kr poklicem fanta, da naj kr pride, ce hoce bit zraven. Ob 8h me je zacelo zelo bolet spodaj, se je spustil ze cisto nizko, utrip mu je padel na 90, zato je dobil elektrodo direkt na glavico. V porodni sobi je bilo kar naenkrat 5 zdravnikov in 2 pediatra. Men ni blo cist nc jasno. Moj je skoz spraseval ce je vse vredu, skoz so mu govorili da ja. Ob 9 uri sem bila odprta 4 cm mali je pa ze hotel vn. Ob 9:30 se mu je utrip znizal na 70. Odprta sem bila 5 cm in ker ni bilo vec casa za CR sem mogla zacet potiskat, 3x sem zacutila da so me prerezali, na levi strani je bil G naslonjen na trebuh na desni babica js sm tiscala in smo ga dobesedno iztisnili na svet po 3 potiskih. Izgubila sem 800ml krvi, porabili so 1m niti za sivanje, bila sem sivana 3 plastno v noznici in okrog. Samo sivanje me je zelo bolelo. Takega poroda ne zelim nobeni!! Zelo mucno je bilo! Po 4 dneh me ni bolelo vec nic, sem ze lahko normalno sedela. Ker nisem imela dovolj mleka in ker moras samo dojit, posledicno ni nic jedel in je shujsal iz 2600g na 2280g. Dobil je infuzijo in AM. Ker ima premali jezicek, da bi lahko zagrabil bradavico sem ga hranla z nastavkom, ker ni pojedel vec kot pa 10ml si mleko crpam in ga hranim po flaski. Zdaj imam mleka za izvoz, upam da tako tudi ostane. je zelo priden, joka samo kadar je lacen. Danes sva bila ze zunaj. Lepo se cartajte!
|