|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
7.4.2011 21:56:01   
Kiya
Ko me je Meymey spomnila na tisto blazino za okoli, sem jo hitro naštimala in je bilo boljše.

Vseeno bo pa treba kupiti stolček, po vsej vrjetnosti neki ala trip trap, saj se ga lahko lepo po višini nastavlja in je uporaben tudi še kasneje, ko otrok lahko že za mizo sedi.

Sem preštudirala zdej to podaljšanje in ne bom komplicirala, ker moram do 1.9. zaključiti porodniško če slučajno dobimo vrtec, saj drugače moram vpis v vrtec prestaviti.
V glavnem z dopustom sem doma do skoraj srede septembra user posted image (sem še računala na dopust v času uvajanja v vrtec), sam se že vidim kok bom jambrala ko bo treba v službo user posted image

(odgovor članu katka katy)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
7.4.2011 22:29:20   
joli07
kiya : user posted image user posted image user posted image user posted image  super, da so ti podaljšali , da te bo tvoja malčica lahko imela še nekaj časa samo zase.
Meni porodniška s podaljšanjem poteče 25.08. vendar bom imela do sredine septembra še dopust, saj se bom morala psihično pripravit na službo, pa če bomo dobili kakšno varstvo, da bom lahko detece uvajala. Ti se boš pa morala tudi psihično pripravit za službo, če si že od leta 09 doma, če se prav spomnim.

dohodnina : danes sem preverila na spletni strani DURS-a in mi je Vida povedala da bo moj izračun dohodnine šele 31.05.2011user posted image . Vsako leto ko sem morala plačat sem dobila med prvimi. Moji vsi so že dobili - jasno, ker morajo plačat. Sedaj ko pa naj bi dobila nekaj nazaj, moram pa čakat na maj oz. bolj junij.

meymey : jaz sem tudi dala vlogo za vrtec v drugo občino, kjer sploh ni nobeden od nas prijavljen, pa sem dobila domov obvestilo z vpisno številko otroka in da me bodo obvestili kako pa kaj. Nisem brala pravilnika za Lj, se mi pa ne zdi prav, da tudi če nisi prijavljen v določeni občini, da ne moreš dati vloge. Očitno se v Lj komplicira, kolikor se komplicitar pač da.

katka katy: user posted image user posted image user posted image  za 5 zobkov

scarlett : kako se kaj počutiš ? A sta z WC školjko postali dobri prijateljici al ni panike ?

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
7.4.2011 22:33:29   
scarlett_
Punce, najlepša hvala vsem za čestitke!! user posted image Počakat pa mora v trebuščku, tako je, to mu že zdaj dopovedujem.. se je hecal moj G, da ta zdaj pe itak ven ne bo hotel! user posted image

Jst ne vem točno kaj je Trip Trap stolček, ampak a ni to tole, ?? Midva ga imava iz tukaj, ko sva ga takrat v paketu vzela, ko se je rodila, ampak je še nov v omari, bo šel k babici. Uporabljava pa Max, enkrat je bil v Pikapolonici 60eur, pa nič mi nikamor ne leze, ima pa 5 točkovni pas.
Evo link http://www.recinko.si/lesen-stolcek-hranjenje-otroka-moder-p-2390.php

Kiya super za podaljšanje porodniške!! Da ne bom edina, ki bo po juniju še doma.. user posted image Potem gremo pa lahko skupaj na kavico. Pa Joli, ti imaš tudi podaljšano, ane? user posted image

Katka ja smeti so najbolj zabavne. Meni samo "nagaja", liže gume od vozička, dviguje predpražnik, pa kable hoče grizt. Potem ji pa rečem Ne-Ne, mi pa odkima. In se mi seveda srček stopi. Ampak vem, da to ni prav.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
8.4.2011 7:31:26   
Kiya
Dobro jutro user posted image

Dohodnina tisti, ki so uveljavljali VDČ bodo dobili dohodninsko napoved v drugi rundi, zdele so bile baje obravnavane le bolj nekomplicirane user posted image

Scarlett kdaj imaš RA? Dej povprašaj za fizioterapijo, ker je brez veze da bi hodila nekam plačevat user posted image

Zdej k je lepo vreme je super malo okoli hoditi user posted image , pozimi smo bolj kot ne bili doma, saj smo se bali kakšne bronhiolitisa, čeprav smo imeli zaščito.

Joli kdaj se bo pa tvojemu user posted image izboljšalo zdravstveno stanje (imunski sistem), sej niti ne vem kako hudo tole je user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
8.4.2011 15:05:53   
scarlett_
Kiya, ravno danes smo imeli RA. Nismo dobili fizioterapije, pa tudi privat ne vem, če bomo še šli. Je bila kar pohvaljena, no.  Nogice še daje narazen v žabico, ampak ostalo ji pa kar gre, je precej presenetila P. Čeprav se je še vedno drla zraven in potem je rekla zdravnica, da je res težko z njo (delat fizioterapijo, na primer), se je tako zategnila, da je čisto stegnjena sedela, pa doma NIKOLI ni taka.

Danes sva šla nekaj v BC zamenjat, ker so nama dali napačne adapterje za marelo, pa sva si ogledala še avtosedeže. Bova šla naslednji teden tega Tobija iskat. Mislim, da bo kar OK. Saj vem, da je bilo o tem že ogromno napisanega, ampak mi jo imamo še vedno v jajčku, ga bova pa zdaj kupila, ampak dokler nima 9 kg bo kar v jajčku ostala.

Danes sem dobila eno goro rabljenih cotk in to zelo zelo lepih, kot da so iz trgovine in sem zelo vesela!! Ostale stvari sva vse kupila, ne vem, zgleda imava smolo, ker prijatelji so še vsi brez otrok ali pa pričakujejo. No, danes sem pa tudi jaz nekaj dobila iz druge roke. user posted image

Jaz tudi še nimam dohodnine, moj pa že.. Ah, kaj pa vem..

Joli, meni je zelooo slabo. Res, tudi pri Flori mi je bilo, ampak to se pa sploh ne da primerjat. Sem shujšala 4kg. No, pa saj mi ne škodi. To nosečnost sem začela z 8kg več kot prejšno. user posted image
Mi je pa fajn, ker zdaj 2 tedna je bil moj dopoldne doma, pa potem malo več s Floro, naslednji teden bom pa zjutraj sama, pomoje bo kriza..

Danes je pa tako smotano vreme tukaj pri nas v Lj, a ni? Midve ne bova šli na noben daljši sprehod..

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
8.4.2011 16:28:03   
Kiya
Avtosedež imamo Tobija doma, smo ga kupili v prejšnji akciji, ampak tamala je še vedno v lupini in bo vsaj še nekaj časa, ker še niti ni blizu 9kg user posted image

oblačila
od 74 dalje smo dobili od znancev (smo ravno dobro prešli na to cifro)  in pač nekaj stvari je za doma, nekaj za nalepš user posted image , mi vsaj škoda ni, ko z borovnico ali čim drugim zapaca.
Vseeno pa moram ponavadi dokupiti kakšne hlače, saj tega skoraj nič nisva dobila, v glavnem bodije, majčke itd.

Scarlett super, da je vse ok user posted image , glede slabosti pa pojma nimam kako ti je, saj meni v prvo ni bilo slabo, za v drugo bo pa treba še kakšno leto počakati user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3156
8.4.2011 19:24:33   
joli07
ojla,

evo mi smo iz gostilne nazaj ( je tašča praznovala RD ).
scarlett : kot sem obljubila na FB sporočam, da smo dobili full lep šivalni stroj firme SINGERuser posted image user posted image user posted image . Na koncu smo se odločali med Elno in Singerjem, saj smo bili nekako mnenja, da ji vendarle ne bomo kupili neke pof varjante. No zmagal je Singer, ker je bil med vsemi modeli tudi najmanjši vendar kar precej drag. Bila je pa full zadovoljna, kar pa je tudi nekaj. Aja, pa v tej specializirani trgovini so ji podarili še nekaj ur tečajauser posted image user posted image .

Glede slabosti, pa sedaj ne bi bila na tvojem mestu. Meni je prva dva meseca tudi bilo slabo, vendar nikoli tako, da bi bruhala.

cunjice : jaz pa žal nimam nobenega, ki bi mi lahko kaj dal ali pa posodil, saj imajo vsi že kar precej velike otroke ali pa tolk stare kot je naš. V večji večini pa so kar že starejši. Ja, jaz sem kar precej dolgo odlašala z otrokom za razliko od mojih znancev in prijateljev. No saj se tudi najde še kakšna prijateljica, ki še nima otrok.

Scarlett , če bo fantek imam jaz full veliko stvari, če boš rabila ( kakšne še sploh oblečene nikoli ni imel ).

se še kasneje oglasim. Je tamal tečen.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
9.4.2011 22:42:14   
scarlett_
Joli, samo da ste bili na koncu vsi zadovoljni z darilom! Zdaj pa naj babi vnučku hitro kaj lepega sešije! user posted image user posted image
Veš, se mi pa zdi prelepo, da si mi ponudila oblačilca! Se mi zdi, da je dobrota v tem času, ki ga živimo res zelo pomembna! In dobro se z dobrim povrne! user posted image No, zdaj sem pa že kot kakšna stara mama hehe, torej ko izvem spol, ti javim! user posted image user posted image

Jst sem tudi vprašala Vido in pravi, da dobim dohodnino v uni rundi poslani konec maja.. Ah..

Danes sva bili kot ponavadi cel dan sami (no, sva še sami) in sem dobila prav fajn idejo, sem dala Floro v stolček za hranjenje in jo lepo s sabo vozila, pa popucala prostor za prostorom. Pa da ne boste mislile, se sliši, kot da je bil otrok utesnjen in ni mogla plazit in to.. ne, dejansko se je ful zabavala, prav glasno se mi je smejala zraven na momente! user posted image Mami pa vesela, ker je spucano! user posted image

Zdaj grem pa počasi pod tuš in spat, jutri gremo spet k mojim, ker moj tam še ni dokončal dela na vrtu.. Flora se bo pa spet gugala.

Kiya, a sem ti dala link od pravega stolčka, ali to niso ti?

Meymey, kje si? Pogrešamo te!

(odgovor članu joli07)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
10.4.2011 7:13:44   
Kiya

Scarlett sej link ki si ga dala je od trip trap stolčka, edina razlika je, da orginal od Stokkeja pride 180€, sem malo gledala, ker ne vem če pa pašejo tisti dodatki na ostale stole.

Sej zaenkrat več ne leze ven, ko me je Meymey spomnila na tisto blazino za okoli. Zdej sem imela le eno drugo blazino na naslonjalu, da je bolj spredaj sedela in potem je imela maneverski prostor in lezla ven user posted image

Tale lesen stolček bomo slej ko prej rabili, samo zaenkrat ne mislim na vrat na nos kupovati.

Je pa danes znanka ponudila sedež skupine 1, torej od 9-18kg, tako da bomo sedaj imeli dva in ne bo treba seliti stolčka iz avta v avto user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3159
11.4.2011 8:41:46   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

Scarlett čestitam user posted image

Punce rabim nasvet, namreč imam probleme s stolčkom za hranjenje. Naša tamala je poštudirala kako se lahko odhakla, saj imamo Antilop stolček, ki ima samo 2-točkovni pas za čez trebušček in nekako ona noge not potegne in se potem dvigne iz tega ven.
Ker vse skupaj ni varno sem gledala od Lemija stolčke in pa Trip trap, bi pa kupila samo en stolček, ne da spet čez par mesecev ugotovim kako spet leze ven.
Tiste, ki imate Trip Trap kakšno je varovalo? Ker kolikor vidim na slikah je lesen lok in trak med nogami, Lemi ima pa 5  točkovni pas, samo pa ne vem če se ga tako dolgo uporablja kot trip trap user posted image

Da vas še tukaj mal pozdravim user posted image Me že celo večnost ni blo naokrog ...

Kiya, iz trip trapa ti bo tud komot ušla, če lahko uide iz antilopa. Preverjeno, naš večji je skoz uspel ven dobit noge. To blazino, ki jo je Meymey omenila, daj zraven, našega tko lepo prime, da ne more nič bežat user posted image

No, zdej pa naprej brat, pol pa še kej skomentiram user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
11.4.2011 9:06:07   
scorpiogirl
Scarlett, čestitke user posted image user posted image user posted image sej vem, da je ful smotano, če se tisti, ki bi se morali, ne veselijo user posted image Pri nas je bilo tako, da je bila moja mami pri obeh nekaj "pametna", pa te kar zatolče to ... sem tudi pri malem ful odlašala, preden sva povedala, da bomo spet zibali ... Važno, da je vse ok, pa da sta vidva vesela user posted image
Kiya, bravo za podaljšanje user posted image user posted image user posted image fouš za te tri mesece user posted image (po drugi strani pa ful vesela, ker nimamo razloga, da bi mi podaljšali porodniško).

Katka katy, naš večji je cela gumica, še pri 3 letih pride iz triptrapa (oziroma enega ponaredka) brez problema, če mu dam varovalo. Ko je bil manjši, pa to sploh ni blo vprašanje. Če se je naveličal sedet, so ble noge hitr zunaj.

Je pa trip trap fajn, ker ga ma res lahko ful dolgo. Še jst se včasih kar gor usedem, če je ravno "pri riti" user posted image user posted image user posted image

dohodnina ... moja odločba bo tudi šele maja user posted image zdej pa ne vem, če bomo kej do dopusta prišli user posted image user posted image sem pa že pred leti videla, da odločbe v prvi rundi dobijo tisti, ki nimajo vzdrževanih družinskih članov prijavljenih ... če uveljavljaš otroke,  padeš v drugo rundo. Kot da ne bi ravno tem najbolj prav prišlo malo dodatnih evrčkov. user posted image

cunjice ... jaz to rundo tudi nič ne dobim rabljenega ... pri prvem sem ful cotk dobila od sestrične, sedaj jih pa tud ona rabi, tko da je treba kar precej kupit, ker za prvega skoraj nič nisem kupovala.

Uf, nisem bila že sto let nič naokrog ... sploh ne pridem prebrat. FB imam skoz odprt, tudi, če kaj drugega delam, pa mal počekiram vmes, ker daje novejše komentarje na vrh, RR pa sploh ne odpiram. Zdej mal berem že recepte pa ideje za tortice ... bo treba za tavečjega kmalu kaj spečt. Ima ta vikend rojstni dan, pa bomo najbrž samo z družino od mojega moža praznovali. Tam so že vsi imeli norice, tko da ni panike ... z našimi bo pa pomoje treba za kak teden prestavit, ker Lucijan še ni dobil noric (Nal jih je lih 1. aprila dobil user posted image ), nič pa ne vemo, kdaj bo kužen in ne bi še drugim otrokom jih nosili ... sploh, ker ima sestra tri mesece starega user posted image in ne bi blo fajn, če jih dobi. Mah, sem zakomplicirala, sam mi res tole čist plane pokvari ... smo mislili ta vikend praznovanja dati skoz, zdej se bo pa zavleklo ... pa pol bo velika noč, pa bo spet en kup komplikacij ... no, mam pa za torto dalj časa, ker za taščo/tasta in ostale bova z malim kar muffine spekla pa jih mal okrasila user posted image moram tisto tičino maso sprobat, pa so muffini super za igranje user posted image

tko, zdej pa mali kliče iz spalnice (to je že druga runda, da ne bo katera mislila, da tolk časa spi user posted image user posted image user posted image je bla budnica mal pred 6.), tko da šibam ... en lep, sončen dan vsem user posted image

Ni nam dolgčas :)

Neposredna povezava do sporočila: 3161
11.4.2011 19:22:24   
meymey
Leeeeepo da sem bila pogrešana! user posted image

Na hitro pokomentiram, preden prideta deca iz kopalnice:
1. vikend delaven... in naporen. Lopatala pri kolegu sprehajala po Arboretumu (ajd, to ni delo, sam zmatrana sem bila pa še bolj) in prenavljala kuhinjo pri moji mami. Jo je Tomi zaposlil za celo popoldne, mi pa smo med tem menjali plt in vrata in to... je mela kr solze v očeh ko je prišla nazaj. Kolko veselja za 150 EUR :D. Fajn.
2. Tomi je PRESPAL noč. nekje 4 dan v svoji sobi je prespal celo noč brez kakršnihkoli bujenj ali motenj. Od 20h do 7.20!!!! user posted image  Me je skoraj kap, ko me je zbudil in je bil zunaj dan!!!!

3. lepo vas pozdravljam in se javim jutri. Smo bli brez vode pa se nisem mgla priklopit na internet user posted image . Povezavo razložim jutri user posted image .

4. Aja, a že greste kaj nazaj v službo ali kaj? Kolegica, ki ima malo 2 tedna starejšo od Tomija že dela...user posted image

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
11.4.2011 21:20:43   
joli07
čer,
imam nekaj časa, da tudi jaz na hitrco pokomentiram.

V soboto smo bili na Bledu in je bil tamal full priden ( nič tečnobe in nič joka )user posted image . Včeraj sva imela doma generalno čiščenje bajte, pranje in likanje perila. K sreči je bil tamal spet full pridenuser posted image user posted image user posted image . Zvečer je pa žal vse nadoknadil in sem bila skoraj celo noč pokonci user posted image . Danes sem pa že cel dan k zombiuser posted image user posted image

kiya : našemu se počasi vrednosti Ig-jev dvigujejo. Čakam še najnoveše izvide. Menda ima še alergijo na kravje mleko, pa čakam še te izvide. Jutri moram malo poklicat kako kaj kaže z izvidi. Ma sranje je to. Je bil pa prejšnji teden v četrtek prvič v svojem življenju v City parku. Se drugače moramo izogibat večjih centrov in množicam ljudi. K sreči ni bilo nobene gneče, ker sva bila dopoldan tam. So mi pa rekli, da ga bodo sedaj enkrat tudi cepili, da bodo videli kakšna bo reakcija na cepivo. Do sedaj ga niso smeli, ker so bile vrednosti preveč nizke. Ma saj bo.

scarlett : glede cunjic je zadeva takšna : sem mislila, da bomo mi še letos kaj naredili, pa so se zadeve žal tako obrnile, da si trenutno ne morem privoščit, da bi bila noseča. Zato se mi res zdi neumno, da imam cunjice doma zapakirane, če lahko komu še kako prav pridejo.

meymey: user posted image user posted image user posted image  za CELO PRESPANO NOČ. Jaz še kačam na to. Aja še to, voda pa internet user posted image . To me pa res zanima.

kdaj nazaj v službo : jaz grem šele sredi septembra user posted image user posted image user posted image user posted image . Je pa danes moj šef poskrbel za to, da ne bi slučajno pozabila kako je v službi in me prosil , če bi lahko vskočila za nekaj urc. Tako da sem jaz danes bila v službi.

sedaj grem pa počasi spat ( upam, da bo tamal danes kaj spal ). Sem tako utrujena user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
12.4.2011 8:56:00   
meymey
No, še zgodba o vodi in internetu... user posted image

Ker živimo na hribu, do nas črpa vodo dodatna črpalka. Če zmanjka vode v vasi, potem črpalka črpa v prazno (ker je lastnik bajte skopuh in ni kupil tahude, da bi se sama ugasnila) in potem nekako pregori in vrže ven varovalko. No, in na ISTO varovalko mamo napelan ruter za internet, ki vedno, ko zmanjka vode seveda tudi crkneuser posted image

Se hecama z mojim, da dobivamo internet po vodi na naš hrib. Ni vode, ni interneta user posted image

V nedeljo pa ma moj sinko natanko 1 mesec do 1. rojstnega dneva. Kako ga  mislite praznovati? Samo vi, starši, prijatelji... meni se zdi da se folka ful nabere.... jaz bi res max 5 ljudi, samo to je po moje neizvedljivo...

(odgovor članu joli07)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
12.4.2011 11:35:57   
katka katy
ojla punce.

zdaj mi spi tol da mam mal cajt pokomentirat.

CUNJICE: sedaj smo prešaltale na 74, in mam ful smolo, ker imam ravno teh zelo malo, sploh pa poletnih. drgač zaradi tega nisem imela nikoli večjih težav (hb) za prvega otroka mi jih je prinesla tašča celo goro, do velikosti 86, in te cunjice so še sedaj v uporabi , vmes jih je imela pa še sestra......., skor sigurn jih pa imam kje skrite v kakšni omar in jih ne najdem, bo treba spet bajto okul obrnt, da jih bom našlauser posted image

SCORIPIOGIRL: imaš pa res gibčne otroke, našim ni nobenemu uspelo, edin da so se okol obrnil,user posted image

KIYA: zakaj moraš zaključiti s porodniško, če daš otroka v vrtec.? a ne moreš izkoristiti tistega časa za uvajanje?
DOHODNINA: čakamo, čakamo, čakamo, pol se bomo pa naveličal čakat

meymey: user posted image user posted image za prespano nočuser posted image user posted image kar tako naprej... interntet vam pa res po vodi teče hihihi

imam eno skrb, za velikonočne imamo namen iti v Nemčijo h tašči in k njegovemu bratu, in ker se med seboj ne zastopijo, bova midva imela zaradi tega en kup vožnje gor pa dol, ustrečt pa itak ne bova mogla vsem. skrbi pa me koliko se otroku spremeni ritem naprimer spanja če cel teden ne bi spal  po nekem redu ki ga ima?

naši sončki prehitro rastejo

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 3165
12.4.2011 14:55:26   
Kiya
Katka nekje so se mamice o tem pogovarjale in mi je ostalo v glavi.
Sej je logično, doma si da skrbiš za otroka, ne pa da je ta v vrtcu.

Drugače sem šla pa gledat zakon
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2006110&stevilka=4671

27. člen (prenehanje pravice do dopusta za nego in varstvo otroka)Starša nimata pravice do dopusta za nego in varstvo otroka, če je otrok oddan v vzgojo in varstvo drugi osebi oziroma v zavod.

Cunje kar smo dobili je večino 80, tako da že sedaj to nosi, pač zavihano user posted image Moram pa pregledati koliko je kaj poletnih oblačil, saj kolikor se spomnim so bile predvsem hlače in majčke, pa bodiji z dolgimi rokavi

Neposredna povezava do sporočila: 3166
12.4.2011 15:58:22   
joli07
kiya : kdaj ti pa poteče podaljšana porodniška ? Oprosti če si že napisala pa sem spregledala. Me firbec matra, ker si napisala da razmišljaš kako pa kaj z vrtcem in uvajanjem.

scarlett : kaj cele dneve bruhaš k te nič ni okrog.

Grem s tamalim malo ven pogledat če preveč ne piha preveč.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
12.4.2011 16:15:14   
Kiya
Sem se odločila, da ne bom komplicirala user posted image

Ker namreč bi lahko prekinila porodniško normalno in šla na dopust in potem porabila podaljšek (90 dni), samo bi porabila le 7 dni starega dopusta in se mi zdi brez veze komplicirat, podaljšak je pa treba porabiti do otrokovega 18m

Porodniška mi sedaj poteče 19.8., drugače bi pa 21.5., kaj bo pa z vrtcem pa še itak ne bomo vedeli vsaj še dober mesec.
Sem pa tudi že v službi omenila, da bi delala skrajšan delovnik, tako da moram odločitev sporočiti en mesec pred potekom porodniške.

(odgovor članu joli07)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
12.4.2011 21:29:21   
scarlett_
Evo, jaz sem tukaj, me je moj vrgel iz dnevne, ker je fuzbal. user posted image user posted image Drugače sem ta teden ful utrujena, ker sem dopoldan sama in mi je to bol naporno kot kadar sem popoldan. Ampak saj je kar luštno, se že privajam občutku in počasi bo itak minila tudi slabost (čeprav meni je bilo pri Flori skozi slabo zvečer).

Evo najin pišanc je danes dobil avtosedež in to točno na 10 mesecev starosti, tako da ima kar drago darilo. user posted image Samo jaz ga zdaj ne znam slečt, da bi dala prat, hm a sem res tako smotana? user posted image Letnih prevelk jim je pa zmanjkalo, ampak bom šla iskat takoj, ko dobijo, ker poleti se to res hudo segreje..

Cunje moja že skozi nosi malo prevelike, tudi tisto kar sem ji sama kupila, ker se mi zdi, da se ji ne splača kupovat ravno prave, ker zgleda sicer luštno, ampak kaj ko še skoraj nove takoj preraste.

Zgoraj se nam kaže zobek, to bo 3. Se je pa tako slinila danes, pa ene parkat je malo bruhala. Se tako kar spomnim za nazaj kako je bilo, ko je šlo več iz nje, kot pa vanjo.. user posted image

meymey si me pa nasmejala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
12.4.2011 21:54:58   
scarlett_
Evo, pavza med fuzbalom, pa mi je sleku avtosedež - se že pere, juhu! user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3170
12.4.2011 22:43:01   
katka katy
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya
27. člen (prenehanje pravice do dopusta za nego in varstvo otroka)Starša nimata pravice do dopusta za nego in varstvo otroka, če je otrok oddan v vzgojo in varstvo drugi osebi oziroma v zavod.

KIYA  meni se izteče porodniška 20.7., potem grem lahko jaz v primeru da dobim podaljšano porodniško, 20.7. normalno v službo in koristim, ta podaljšek tudi kasneje. vendar najkasneje do 2.12. ko bo stara 18mesecev

SCARLETT: pri men je bilo pa ravno obratno, najtežje mi je bilo ko je bil popoldne v službi, saj sem bila takrat sama, in sem jih morala sama, pedenat celo popoldne, pa en je bil lačen, drugi bi šel ven, pol je blo treba kakat, pa bi se igral s kockami, drug bi bral, zvečer jih je bilo treba skopat in zrihtat za spat, tolk da se sploh ne čudim da je prišla 2,5m prezgodaj, ker enostavno nisem mogla vse sama naredit. dobra si, kar naprej, je treba itak zdržat do koncauser posted image

zdi se mi da bo še en zobek tudi pri nas, ker se ful slini, drgne dlesni kot nora in ima grozno rdeča lička, kot da bi bila pijančekuser posted image user posted image se pa tudi jaz spominjam časov ko je ful polivala in bruhala, vendar moram potrkat, da zadnji mesec opažam da ne poliva, oz. bruha skoraj nič. user posted image bravo tudi tebi Flora da se je mal umirilo.user posted image

naši sončki prehitro rastejo

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
13.4.2011 9:22:45   
Kiya
Katka podaljšek porodniške se lahko izkoristi kasneje, vendar ne po 18m starosti, kar pa pri nas pride 19.9. in bi bilo čist na knap, pa še zaradi vrtca bi mogla končati porodniško 31.8. tako da se mi je zdelo brez veze komplicirat.

Je pa od službe do službe odvisno, če ti sploh tist dopust med porodniškama odobrijo user posted image

Scarlett a sta potem vzela Tobija? Naš še kar čaka zapakiran user posted image , bom pa tudi mogla to frotirasto prevleko kupiti, a si jo slučajno vidla samo na netu ali ti je v trgovini omenila?

Meymey spraševala si za praznovanje RD, pri nas je bilo malo večje praznovanje, 16 odraslih in slavljenka, če pa bi imeli RD maja ali junija bi pa piknik naredili user posted image . Smo pa imeli povabljene sorodnike in najožje kolege user posted image , otrok pa še nihče nima user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3172
13.4.2011 13:39:36   
joli07
Kiya pri tebi je pa res malo zoprno ker je ravno takšen datum, skoraj sredi avgusta. Saj če je delodajalec vsaj malo normalen, se da vse zmenit. Saj imaš verjetno toliko novega dopusta, da prideš skozi še z uvajanjem. Če pa ne, bi pa jaz na tvojem mestu vzela neplačan dopust za čas uvajanja. No saj boš videla kako bo z vrtcem, pa boš še takrat malo pokombinirala.

meymey : ta vaš lastnik je pa res škrt, da noče tega porihtat
scarlett : vse naj naj tvoji punčki za 10 mesecev user posted image

pri nas je pa ponoči katastrofa user posted image user posted image user posted image . Danes je bila že tretja noč kar je pri meni na postelji spal, saj mi full začne jokatuser posted image user posted image user posted image . Pa zmeraj se začne jok okrog polnočiuser posted image . Mu zgornja dvojkica ven rine, pa ga verjetno boli, al ma pa od 00.00 naprej vaje. Je pa danes že drugi dan, kar mi je čez dan sam zaspal v posteljci user posted image user posted image user posted image . Sem morala več kot 10 mesecev čakat, da je prišel tudi pri meni ta dan. Upam, da tako tudi ostane. Ker je sedaj pa že res prevelik, da mi bo na rokah spal.

Šibam hitro kuhat preden se zbudi.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
13.4.2011 14:02:02   
scarlett_
Oh, pri nas je katastrofa! user posted image Celo noč nismo spali, oz. je spala tam nekje do 23., pa v spanju skozi malo jokcala.. Potem se je pa zbudila in nič več naprej - pa je jedla, pila, se previjala..šla k nama v posteljo, pa nič nič nič..sploh ne vem koliko je bila ura, ko je končno zaspala, pa še potem sem ji skozi hodila dajat dudo, ker je jokala. Tako, da tale zobek nam bo očitno pustil slabe spomine, sem zmatrana, da ni za povedat, Flora se mi pa takooo smili!! In res spoštujem vse mamice, ki po par mesecev niste spale ponoči!!!

(odgovor članu joli07)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
13.4.2011 14:33:31   
meymey
Tudi jaz imam na sumu zobke. Zdaj že spet spi, bil pa je tečko celo dopoldne, kar sploh ni tipično zanj user posted image . Sam ma pa trojke čist zatečene in bele... pa že kr nekaj časa...

Na FB sem vidla da mali Tim že hodi. Tudi Tomi je sumljivo blizu prvim korakom. zdaj se kr spusti z obema rokama in kaj gleda, po 10 sek je že sam stal... hodi pa lepo če ga držiš za eno rokico. Tako da samo čakamo kdaj bo ta težko pričakovani prvi korak.user posted image

Se moram pa pohvalit, da se mu je danes končno posrečilo uskladit tajming pri papa. Je soseda šla skozi vrata in rekla papa, Tomi pa ji je pomaaaahaaaal. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?