donna22
|
IZVIRNO SPOROČILO: anity_1 IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty MoZza7 če sta s partnerjem skupaj in imata otroka, nima veze ali si poročena ali ne, štejejo se skupni dohodki, saj se potem šteje, da sta v izvenzakonski zvezi... če se greš malo "goljufije" lahko greš na sodišče in se tam zmeniš za preživnino za otroka in seveda zate, če se redno šolaš... Ampak meni osebno je to malo preveč... Torej če ima partner nizke dohodke, ti lahko pripada štipendija... če ima že povprečno visoke, pa je že vprašanje... V končni fazi na državo ne računaj... Tukaj ti piše kar precej o teh zadevh: http://www.svetovalnica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=111 Ja, na CSD ti sploh ne povejo vsega, kar bi ti lahko pripadalo.. Tako da je dobro, da se že vse sam prej pozanimaš in jim tam vse poveš, kaj bi rad.. Kolikor sem jaz imela izkušnje, ko sem se samo zanimala.. Midva z mojim pa razmišljava, da bi, če bi nama uspelo zrihtat , ko bi imela še status študentke, imela jaz pač tistih 105 dni porodniške, ostale dneve za skrb in varstvo otroka pa bi imel partner.. Ker to tudi gre, kolikor vem... Jaz bi tako ali tako bila doma - kot absolventka, partner pa bi to lahko koristil in bi potem bila oba lepo doma.. Tudi to se še moram pozanimat, in upam, da bi to šlo, če nam rata Mogoče katera ve kaj več o tem? To pa ne vem, če je možno v takem primeru; sigurno pa potem v takem primeru ne bi več prejemala starševskega dodatka, saj bi nadomestilo dobival partner. Pozanimaj se, čuje se lepo, nisem pa jaz nikoli pomislila na t Drugače pa hvala, je tudi meni žal, da ni nič, pa kaj hočem, bo pa kdaj drugič
|