|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
25.8.2010 13:40:59   
anity_1
ah, donna22, škoda.. Sem držala pesti, da bo kaj..

Hmm... ja, moj FB naslov pa dobite takrat, ko bo moj trebušček začel rasti user posted image Ker zaenkrat o tem, da načrtujeva bejbija, veva samo jaz in moj dragi.. No, in ve tukaj na forumu.. user posted image Tako da je zaenkrat to še "skrivnost".. Zanimivo je, da me dosti mojih sorodnikov vpraša, od kod pa jaz te nove prijatelje, ki si jih dodam na FB, poznam.. Hmm.. lažem pa se ne rada - ker jim še ne bi povedala, da načrtujem bejbija in da sem vas preko tega tudi spoznala, se bom raje temu izognila.. Zdaj pa ne vem, ali imam čudne soroodnike ali pa sem jaz malo čudna user posted image   user posted image

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 776
25.8.2010 13:46:07   
anity_1
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

MoZza7 če sta s partnerjem skupaj in imata otroka, nima veze ali si poročena ali ne, štejejo se skupni dohodki, saj se potem šteje, da sta v izvenzakonski zvezi... če se greš malo "goljufije" lahko greš na sodišče in se tam zmeniš za preživnino za otroka in seveda zate, če se redno šolaš... Ampak meni osebno je to malo preveč...
Torej če ima partner nizke dohodke, ti lahko pripada štipendija... če ima že povprečno visoke, pa je že vprašanje... V končni fazi na državo ne računaj...

Tukaj ti piše kar precej o teh zadevh:
http://www.svetovalnica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=111

Ja, na CSD ti sploh ne povejo vsega, kar bi ti lahko pripadalo.. Tako da je dobro, da se že vse sam prej pozanimaš in jim tam vse poveš, kaj bi rad.. Kolikor sem jaz imela izkušnje, ko sem se samo zanimala..

Midva z mojim pa razmišljava, da bi, če bi nama uspelo zrihtat user posted image , ko bi imela še status študentke, imela jaz pač tistih 105 dni porodniške, ostale dneve za skrb in varstvo otroka pa bi imel partner.. Ker to tudi gre, kolikor vem... Jaz bi tako ali tako bila doma - kot absolventka, partner pa bi to lahko koristil in bi potem bila oba lepo doma.. Tudi to se še moram pozanimat, in upam, da bi to šlo, če nam rata user posted image Mogoče katera ve kaj več o tem?

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 777
25.8.2010 14:15:33   
zaljubljena23
BabyKitty, a lahko poveš recept kako boš iztržila 380 evrotov od državeuser posted image user posted image

donna, jaz sem tudi držala pestke...Škoda, da je tečka prišla...

anity, hmmm jaz sem tudi razmišljala v tej smeri, ampak so bili izračuni katastrofalni...In še je zmeraj boljša ta varianta, da sem jaz doma, moj pa dela...

Jaz sem imela danes cuker test, upam da ne bodo rezultati katastrofalni, jutri pa še enkrat morfo in meritve MV...

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 778
25.8.2010 14:19:12   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: anity_1

IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

MoZza7 če sta s partnerjem skupaj in imata otroka, nima veze ali si poročena ali ne, štejejo se skupni dohodki, saj se potem šteje, da sta v izvenzakonski zvezi... če se greš malo "goljufije" lahko greš na sodišče in se tam zmeniš za preživnino za otroka in seveda zate, če se redno šolaš... Ampak meni osebno je to malo preveč...
Torej če ima partner nizke dohodke, ti lahko pripada štipendija... če ima že povprečno visoke, pa je že vprašanje... V končni fazi na državo ne računaj...

Tukaj ti piše kar precej o teh zadevh:
http://www.svetovalnica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=111

Ja, na CSD ti sploh ne povejo vsega, kar bi ti lahko pripadalo.. Tako da je dobro, da se že vse sam prej pozanimaš in jim tam vse poveš, kaj bi rad.. Kolikor sem jaz imela izkušnje, ko sem se samo zanimala..

Midva z mojim pa razmišljava, da bi, če bi nama uspelo zrihtat user posted image , ko bi imela še status študentke, imela jaz pač tistih 105 dni porodniške, ostale dneve za skrb in varstvo otroka pa bi imel partner.. Ker to tudi gre, kolikor vem... Jaz bi tako ali tako bila doma - kot absolventka, partner pa bi to lahko koristil in bi potem bila oba lepo doma.. Tudi to se še moram pozanimat, in upam, da bi to šlo, če nam rata user posted image Mogoče katera ve kaj več o tem?

To pa ne vem, če je možno v takem primeru; sigurno pa potem v takem primeru ne bi več prejemala starševskega dodatka, saj bi nadomestilo dobival partner. Pozanimaj se, čuje se lepo, nisem pa jaz nikoli pomislila na tuser posted image

Drugače pa hvala, je tudi meni žal, da ni nič, pa kaj hočem, bo pa kdaj drugič user posted image

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 779
25.8.2010 14:23:29   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: zaljubljena23

BabyKitty, a lahko poveš recept kako boš iztržila 380 evrotov od državeuser posted image user posted image

donna, jaz sem tudi držala pestke...Škoda, da je tečka prišla...

anity, hmmm jaz sem tudi razmišljala v tej smeri, ampak so bili izračuni katastrofalni...In še je zmeraj boljša ta varianta, da sem jaz doma, moj pa dela...

Jaz sem imela danes cuker test, upam da ne bodo rezultati katastrofalni, jutri pa še enkrat morfo in meritve MV...

Hvala tudi tebiuser posted image Malo se tolažim, da eno user posted image itak že imam, ki mi ogromno časa in energije vzameuser posted image No, bi se pa za drugega tudi našlo to dvojeuser posted image

Tega cuker testa pa jaz nisem delala, to so ti delali kar tako ali so se na podlagi česa do.ločenega odločili zanj?

Hmmm, a ne bi tudi ti mogla nekje toliko iztržit od države? Starševski dodatek in pa denarna pomoč ... bi že moglo bit nekje toliko. Pa potem seveda še otroški dodatki. Ne vem, nouser posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 780
25.8.2010 14:23:34   
anity_1

Aja, verjetno zato, ker bi potem dobil takđno nizko plačo.. Na to pa nisem pomislila.. Res da imam jaz zoisovo štipendijo . tudi o tem se bom morala pogovoriti - če mi v primeru nosečnosti in da sem študentka, ostane.. Hm.. bo treba res preračunati vsee zadeve. Upam, da se bom vseh zadev sploh spomnila in da jih bom videla še pravi čas..

zaljubljena23, na ta test sladkorne - to gredo vse nosečke? jaz upam, da bodo izvidi ok - boš videla..

Neposredna povezava do sporočila: 781
25.8.2010 14:48:34   
MoZza7
Haha, prav zanimivo je brat kakšne preračunljivke smo :D

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 782
25.8.2010 14:53:34   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: MoZza7

Haha, prav zanimivo je brat kakšne preračunljivke smo :D

Žal, ne gre drugačeuser posted image

Pa še meni ne gre tako slabo, sploh zato, ker živima pri mojih doma, nimava kreditov in imava minimalne stroške. Če pa bi hotela it nekam na svoje, da bi ali kupila stanovanje ali plačevala najemnino, pa bi nama bilo kar težkouser posted image Tak da je pri nas to skorajda nemogočeuser posted image Sicer še vedno nameravama enkrat it nekam zase, ampak najbrž še par let to ne bo šlo ...

(odgovor članu MoZza7)
Neposredna povezava do sporočila: 783
25.8.2010 15:14:24   
AinR
s tem denarjem od države slišim tako različne stvari...
eni pravijo da dobijo ful malo, ena prijateljica k ma malo staro 1 leto pa pravi da je samo od tega v tem letu prišparala par tisoč evrov...ne vem od kje user posted image res ful različno...

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 784
25.8.2010 15:40:20   
Lun1ca
Mah jaz bom od države potegnila zelo zelo malo.. Tak da BabyKitty se tudi jaz zanimam za recept kako do 380€? user posted image Itak sem redna študentka - odločla sem se, da vpišem absolventa, torej ko bom rodila bom še kar študentka. Vendar zdaj ne vem al bom pol ko bom rodila upravičena do štipendije ali ne? Namreč socialno pomoč ni šanse, da bi jo dobila, ker imam v lasti nepremičnino, za pikico na i pa še avto in je menda to več kot preveč, da bi mi dodelili socialno pomoč. Torej praktično vse kar bo, bom dobila otroški dodatek in je menda to to. Al mi pripada še kaj druga? No pa bomo vidli kak bo s štipendijo.. ampak nimam nekega upanja, ker je še nikoli nisem dobila user posted image

Tak zdaj pa dalje učit user posted image

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu AinR)
Neposredna povezava do sporočila: 785
25.8.2010 16:27:12   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca

Mah jaz bom od države potegnila zelo zelo malo.. Tak da BabyKitty se tudi jaz zanimam za recept kako do 380€? user posted image Itak sem redna študentka - odločla sem se, da vpišem absolventa, torej ko bom rodila bom še kar študentka. Vendar zdaj ne vem al bom pol ko bom rodila upravičena do štipendije ali ne? Namreč socialno pomoč ni šanse, da bi jo dobila, ker imam v lasti nepremičnino, za pikico na i pa še avto in je menda to več kot preveč, da bi mi dodelili socialno pomoč. Torej praktično vse kar bo, bom dobila otroški dodatek in je menda to to. Al mi pripada še kaj druga? No pa bomo vidli kak bo s štipendijo.. ampak nimam nekega upanja, ker je še nikoli nisem dobila user posted image

Po rojstvu otroka ti pripada še starševski dodatek, ki je fiksen - 190 eur, ne glede na dohodek.
Štipendija pa ti pripada odvisno od dohodka - šteje pa se tvoj dohodek in od partnerja, to dvoje se deli med vas 3. Aja, pa tudi otroški dodatki se štejejo med dohodke. Če ima partner malo boljšo službo, je težko verjetno, da jo boš dobila.

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 786
25.8.2010 18:11:38   
AinR
IZVIRNO SPOROČILO: donna22

IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca

Po rojstvu otroka ti pripada še starševski dodatek, ki je fiksen - 190 eur, ne glede na dohodek.
Štipendija pa ti pripada odvisno od dohodka - šteje pa se tvoj dohodek in od partnerja, to dvoje se deli med vas 3. Aja, pa tudi otroški dodatki se štejejo med dohodke. Če ima partner malo boljšo službo, je težko verjetno, da jo boš dobila.

jst sm pa slišala da kot mamica študentka skoraj 100% dobiš štipendijo...

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 787
25.8.2010 18:27:03   
egleria
jaz mam na mesec skoraj 500€ (191€ porodniške, 192€ štipendije in 112€ otroških dodatkov..)

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 788
25.8.2010 18:28:24   
pinky86
Jaz sem si tudi zdaj izpisala vse datume, kdaj moram vložit zahtevo za kaj...ma ful je tega, poleg vsega se pa še tok strogo držijo teh 90 ali 60 dni pred - po, da si moraš vse točno izračunat user posted image

Vse, ki ste redne študentke se pa kr fajn pozanimajte, kaj vse lahko iztržite od države!! Pomoje če greste osebno na najbližji center za socialno delo, da vam bodo tam vse razložili.

Jaz sem šla pa danes še 1x dat urin (ker sem zadnjič premal nalulala) in ni bil dober izvid user posted image imam povišane proteine - nekaj mi je že zdravnica po tel. razlagala, sam vseeno, ali katera ve kaj več o tem?! Sicer je rekla, da ni še nič groznega...če ni drugih spremljajočih znakov, da ni panike...sam vseeno...uglavnem v petek grem spet lulat v ZD pa bomo videli kako in kaj naprej...

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

(odgovor članu AinR)
Neposredna povezava do sporočila: 789
25.8.2010 18:29:52   
pinky86
uuu Egleria super za 500 EUR - to je pa že kar pošten denar user posted image

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 790
25.8.2010 18:36:59   
zaljubljena23
Pinky, čimveč piti...Pa poskusi s kakšnim brusničnim čajem....

Hja, moramo biti preračunljivke, ni kaj... Na CSD-ju boš težko zvedel kako največ iztržit..Zato me grozno moti, da tisti ki poznajo določene cahe nič ne povedo o tem...Jaz bom sicer brez štipendije, ker več nisem študentka, sem julija diplomirala...

Cuker test, hja še očitno nismo zaključili s tem, ker imam povišanega očitno...Me je sestra klicala, da se moram oglasiti pri G...Upam, da še jutri ne izvem kakšnih slabih novic...Da ne drži rek, ko ima hudič mlade, jih ima večuser posted image user posted image

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 791
25.8.2010 19:26:20   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: egleria

jaz mam na mesec skoraj 500€ (191€ porodniške, 192€ štipendije in 112€ otroških dodatkov..)

Jaz imam nekje isto kot ti ...user posted image

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 792
25.8.2010 20:25:25   
mladika
punce za tak recept,kako dobiti čim več od države se pa tut jst priporočam za čas ko bom v pričakovanju!!?sam midva pomojem nava velik iztržla ker ma kao moj "predobro" plačo!!ampak nič ne de,otročku ne bo nič mankalo!!

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 793
25.8.2010 20:36:25   
anity_1
Iztržite lahko tudi od občine.. Nekatere občine dajo nek denar ob rojstvu otroka, nekatere pa ne. Tako da se pozanimajte, če občina, kjer živite, da ta denar.. 

(odgovor članu mladika)
Neposredna povezava do sporočila: 794
25.8.2010 20:42:44   
zaljubljena23
anity, ampak to je samo enkraten znesek...

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 795
25.8.2010 21:13:11   
anity_1
Ja, sem napisala, da ob rojstvu otroka da občina nek znesek.. je pa tudi nekaj, čeprav je to samo enkraten znesek..
Ves to, da dajo nekatere občine kar veliko, nekatere dajo dokaj malo, nekatere pa sploh nič.. Se je pa pametno pozanimat, po moje..

Neposredna povezava do sporočila: 796
25.8.2010 22:10:21   
AinR
vse je treba izkoristit...
pri nas da baje občina okol 400 eur, pa če še namesto paketka ob rojstvu otroka uzameš denar je še ene 500 eur...pa maš že skorej 1000 za začetek. pa si s tem recimo lahko pokriješ stroške vozička pa še kakšne stvari zraven...
mi je pa ful grdo da ti na csd-ju ne povejo vseh teh zadev ki ti ubistvu pripadajo...so pa ja zato tm da ti pomagajo no...

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 797
26.8.2010 9:07:19   
pinky86
Ja vse ti itak ne povedo, saj so menda kaj zmenjeni, da ne gredo v "svojo" škodo - bedniki. Jaz nimam pojma, kaj vse lahko iztržiš kot študent, ker se nisem nikoli pozanimala, nisem rabila.

Zdaj moram sam pravočasno vložit zahtevo za plačilo porodniške, da mi bodo izplačali 100% plačo...ker če je ne oddaš, ti kar sami določijo, seveda po svojih merilih tam okrog 50-70% od plače - bedniki, spet!!

Uff včasih se res sprašujem...pošteno delamo, potem nas pa pri vsakih možnih bonitetah lovijo na razne fore user posted image

Za denar od občine pa tudi jaz vem...pri nas se govori, da je nekje tak znesek kot v paketu. Sam a ste kaj računale kdaj to dobite...vložiš 60 dni pred PDP, če vzameš denar ti ga izplačajo 15. v naslednjem mesecu...to je pri nama nekje 14 dni pred porodom yei kot da kupuješ stvari za baby-ja tik pred zdajci user posted image Od občine niti ne vem kdaj dobiš, otroški dodatek ti pa itak začnejo izplačevati šele 90 dni po rojstvu (seveda dobiš tudi za nazaj), sam vseen.

Eh, škoda živcev. Danes sem ful nekaj slabe volje user posted image upam, da nisem kaj zamorila sceno user posted image

Kako ste kaj ostale?!?!

(odgovor članu AinR)
Neposredna povezava do sporočila: 798
26.8.2010 9:10:24   
pinky86

Pinky, čimveč piti...Pa poskusi s kakšnim brusničnim čajem....

aha, se bom potrudila ja...priznam, da nisem ful pridna kar se pitja tiče...se moram že tko al tko kr mal silit, ker ne čutim nobene posebne žeje. Je pa res, da ko si že žejen, je baje že prepozno...se moraš hidrirat prej user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 799
26.8.2010 9:45:29   
BabyKitty
No punce, da se malo javim... sama bom dobila cca. 380 zato, ker me bo moj najdražji prijavil kot vzdrževanega člana in ker ima zelo dobro plačo je potem mesečna davčna olajšava skoraj 200 EUR neto... kar pomeni, da ima on toliko višjo plačo... isto lahko naredijo tudi starši, oz. starši vas že tako ali tako imajo prijavljeni kot vzdrževanega člana in če imajo visoko plačo, dobijo toliko EUR več pa jim lahko rečete če vam dajo tisto razliko...

Sama zaradi visokih dohodkov tako staršev kot partnerja sem daleč od štipendije in otroških dodatkov user posted image

Glede tega, da bi šel partner na porodniško, se pomoje ne splača... ker bi potem pa res težko živeli samo z eno plačo...

Občine pa dajo nekaj denarja ampak bolj za ene 2 paketa plenic user posted image ampak dobr, bolje to kot nič... Za Kranj velja tole: http://www.kranj.si/podrocje.aspx?id=217

In tukaj piše, da moraš priložiti rojstni list otroka, kar pomeni, da zaprosiš za to verjetno šele po porodu...

Glede tega, da denar dajo tako pozno, pa jaz mislim, da bo potem čisto isto prav prišel user posted image če ne drugega, je ščasoma potrebno kupit še zadeve kot so črpalka za mleko, potovalna posteljica, oblekice za malo večjega, večji avtosedež...

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?