|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
30.9.2010 10:08:03   
Patrisha
Teyla  sej mi niso, zato mi je pa vedno blo "cudno", nvem neke preiskave ko so obicajno ce mores dat kri je kao na tesce, ali pa se spreminja pocasi ta zadeva. Jaz obicajno grem na tesce, ker tak jem zatrk v sluzbi ob 10ih kri pa dam ob 7ih, zvecer pa lepo cajeka pijem... mogoce malo svinglam ;) ampak za zdaj morem potrkat, da je ok :)

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
30.9.2010 10:08:35   
Teyla

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image , user posted imageuser posted image , P: 26.10.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčna, user posted image user posted image , P:14.10
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P in M: 13.10
user posted image suzy29, 29, Laško, 4.user posted image , user posted image , user posted image , P: 12.10.
user posted image ciccina, 30, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 15.10.

2.2.
user posted image bella, __, ______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Oxer, 28, Velenje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , M: 1.10.
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image d´ori, 38, Rakek, 1.user posted image ,user posted image ,user posted image , P: 20.10.

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image rebeka84, 26, ______, 2.user posted image , user posted imageuser posted image , P: ___
user posted image urshy*, 26, Domžale, 1.user posted image , user posted imageuser posted image , P: ___

4.2.
user posted image klara1, __, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image
, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2.user posted image ,user posted image , user posted imageuser posted image , P: 22.10.
user posted image MoSoNi, 29, Velenje, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , P: 27.10., 3D: 18.10.
user posted image j6, 36, Ljubljana, 5.user posted image ,user posted image user posted image user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image FoxyLady , 31, Polzela, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P in M: 5.10.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3.user posted image , user posted image , user posted image , P: 13.10.
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , P: 29.10.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image , P: 4.10. in 6.10.

6.2.
user posted image vrtnica21,
33, Ljubljana,2.user posted image , user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor,1.user posted image ,user posted image user posted image ,user posted image user posted image , M: 4.10., P: 11.10.
user posted image Anonimna, __, _______, 2.user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Teyla, 25, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P:21.10.

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P:___
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image hayabusa, 30, _______, 2.user posted image ,user posted image , user posted image ,user posted image , P: 26.10.

8.2.
user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tamy82, 23, Ajdovščina, 1.user posted image , user posted imageuser posted image , P: 27.10.

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , P: 2.11.
user posted image marjetka, 28, ________, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image berti2, 34, ________, 2.user posted image ,user posted image ,user posted image ,user posted image , P: 14.10.
user posted image petrap, 26, ________, 2.user posted image , user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Patrisha, 25, Domžale, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 4.10

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ____
user posted image ina5505, 40, Šentjur, 1. user posted image , user posted imageuser posted image , P: 27.10.
user posted image iluzija, 27, Kranj, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

13.2.
user posted image
Nina33,
33, Kranj, 2.user posted image , user posted image , user posted imageuser posted image , P: ___
user posted image mija24, 24, Krško, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

14.2.
user posted image trsica, 32, Kranj, 2. user posted image ,user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 5.10., M: 1.10.
user posted image Tretjedete, 35, ______, 2.user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P: 6.10.
user posted image šebela, 27 let, Ljubljana, 1. user posted image ,user posted image , user posted image , M: 8.10.

16.2.
user posted image Jane77,
32, Krško, 1.user posted image , user posted image , user posted image , M: 5.10.

17.2.
user posted image
Barva,
33, Kamnik, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

18.2.
user posted image
mateyci
, 28, Novo mesto, 1.user posted image , user posted image , user posted image , M: 7.10.
user posted image
Jo@n, 34, Ljubljana, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , M: 4.10.

19.2.
user posted image Registirana
, 31, Štajerska, 2.user posted image , user posted image , user posted image user posted image , P: 3.11.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3.user posted image , user posted image , user posted image , M: 15.10.
user posted image valek, 29, Ptuj, 1. user posted image , user posted imageuser posted image , M: 27.10.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 1.10.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image ,user posted imageuser posted image , P in M: 14.10
user posted image Mišyka, 29, Škofja Loka, 2.user posted image ,user posted image ,user posted image ,user posted image , M: 11.10.

23.2.
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , M: 6.10.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P:18.10.

24.2.
user posted image samsara04 , 27, Piran, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 5.10.

25.2.

user posted image pinwheel
, __, ___, 2. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

26.2.

27.2.
user posted image babynitka, 25, __, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 14.10.

28.2.
user posted image tarikata, 23, Ljubljana, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tanjusi,__ ,______ , 3.user posted image ,user posted image , user posted image , P: ___
user posted image arca, 32, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image biljana l, 32, Novo mesto, 4.user posted image , user posted image user posted image , user posted image , user posted image , M: 14.10.

Skupaj nosečk: 70 user posted image
Srečke z user posted image user posted image : 5 user posted image

user posted image : 9
user posted image : 14
user posted image : 52

Z nami so bile:
N.M user posted image user posted image
srečica17 user posted image user posted image
huda83 user posted image user posted image
abv1 user posted image user posted image

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ user posted image :

Nosečnost po tednih:
1. tromesečje: http://www.noseca.com/5teden.html

2. tromesečje:
http://www.noseca.com/15teden.html
3. tromesečje: http://www.noseca.com/28teden.html

Materinska šola:

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
30.9.2010 10:09:21   
HoneybeeMaja
Če mogoča še katera s štajerskega konca začne v torek 5.10. z šolo za bodoče starše,je na spletni strani UKC MB objavljen program srečanj.

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
30.9.2010 10:09:52   
Teyla

SREČANJE
23.10.2010 ob 17h, Restavracija Argentino, Ljubljana BTC

trsica
cukica
d'ori
teyla
Nina33
tamy82
sara1986

ninchi9
vipercat
FoxyLady (?)
Jo@n
maurica

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
30.9.2010 10:28:22   
hel32
Vsem najprej častitke za dobro opravljeno M in P, in za user posted image inuser posted image , pa, kot zgleda, bojo res bolj fantki prevladovali, tudi prav.
Naj še jaz povem,glede spola, do zdaj sem pri obeh čutila katerega spola bosta, no, pri Tjaši, pred davnimi 12 leti še ni bilo tako dobrihUZ, niti nuhalne niso delali, in niso napovedovali spola, sem pa čutila, da bo punčka, tako tudi za Lukasa, zdaj, pa tudi čutim, katerega spola bo otrok, sam ne povem, prej, da ne G potrdi.
Hvala vsem, za podporo glede pregleda, ma saj bom zdržala, moram.

Berem, da že vse pridno nakupujete opremo, pridne, meni prav paše, da mi ni treba, se mi niti ne ljubi, mali velki bratec dobi decembra novo sobico, tako, da bo odstopil "staro" dojenčku, in bomo za to porabili dober del prihrankov.

Isofix-mi ga nimamo, ker avti nima sistema za pritrjevanje, je najbolj varno, da ga s pasom pritrdiš, pa, ko se navadiš je rutina, sicer, ja pa naš orjak bil v jajčki samo do 6. meseca, potem mu je postala preozka, prekratka,..

Aja, še glede srečanja v Mariboru, boste organizirale, jaz bi tja prišla, mi je blizu, naj ena iz tega konca določi datum.
Lep dan, in božajte svoje trebuščke

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
30.9.2010 10:33:33   
Patrisha
aja glede srecanja... za LJ se ne vem kako bo ( mogoce ), odvisno ali bom imela fax ali ne in kake volje bom :)
za Maribor pa tudi bi lahko, ker vsake tolko morem domov obiskat domace in se jim pokazat...

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
30.9.2010 10:52:13   
tamy82
Me je zdaj mama klicala kako je bilo na pregledu in malo je manjkalo, da ji nisem povedala, da bo user posted image  user posted image ampak sva se z mojim dogovorila, da ne bova nobenemu povedala! Zdej bo pa najbrž meni veliko težje zdržat kot njemu user posted image user posted image user posted image

Aja pa glede teh preiskav krvi in vode: jaz sem dala kri in vodo samo na prvem pregledu in je bilo vse ok, potem pa nič več. Tokso sem sicer že prebolela, tako da tega mi ne pregledujejo več ... mogoeč bom dala kri naslednjič, čeprav danes niso nič rekli. Jaz pa sem valda pozabila vprašati user posted image Potem ko smo gledali našo pikico sem itak dala vse drugo iz glave user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
30.9.2010 10:54:49   
tamy82
http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-je-isofix_2476.html

Na tem linku je nekaj napisanega o isofix sistemu. Očitno se isti isofix lahko uproablja za vse vrste avtosedežev.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
30.9.2010 10:55:33   
Patrisha
tamy82 srecka :D jaz sem dala 3x do zdaj. Prvic ( 4 steklenicke ) za Toxo in za dvojni kromosonski, potem drugic, ker so mi pozabli se za ene analize vzet ( 1 steklenicko ) in zdaj je spet toxa in so mi spet vzeli 2 stelenicki al epruvetki al kaj je. No sej ni panike, vec pregledajo bolse je. No sicer meni tole spikanje in kri jemanje ni panike, sem hrabra miska na sreco :)

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
30.9.2010 10:57:47   
tamy82
http://www.ringaraja.net/forum/m_4113585/mpage_1/tm.htm#4174773

Tukaj pa punce pravijo, da je treba za lupinico en isofix, za potem pa drugega ... user posted image user posted image user posted image Meni ni nič več jasno.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
30.9.2010 10:58:18   
Mišyka
my mistake!
sem očitno mela napačne informacije

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
30.9.2010 11:01:59   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

tamy82 srecka :D jaz sem dala 3x do zdaj. Prvic ( 4 steklenicke ) za Toxo in za dvojni kromosonski, potem drugic, ker so mi pozabli se za ene analize vzet ( 1 steklenicko ) in zdaj je spet toxa in so mi spet vzeli 2 stelenicki al epruvetki al kaj je. No sej ni panike, vec pregledajo bolse je. No sicer meni tole spikanje in kri jemanje ni panike, sem hrabra miska na sreco :)

Meni so tudi prvič vzeli 4 epruvete, verjetno za tokso, krvno sliko in krvno skupino. Drugič (hkrati zadnjič) so mi pa vzeli samo eno-predvidevam, da za tokso. Naslendjič me tudi to čaka.

Imam eno vprašanje za tiste, ki ste imele test sladkorja. To ti pred in po glukozi pregledajo vodo ali kri? da vidim, če je potrebno plastenko vode jemat s sabo. user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
   [Brisano sporočilo]
30.9.2010 11:14:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 3538
30.9.2010 11:19:08   
Teyla
Hvala za odgovor. Najbolje da si kako knjigo/revijo prinesem s seboj. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
30.9.2010 11:23:46   
antoninap
Za seznam ... naju so na morfologiji razveselili, da bova dobila malo princesko user posted image user posted image

Kar se pa tiče isofixa ... midva sva se odločila in kupila Familyfix, ker sva vzela lupinico Peeble od Maxicosija. Čeprav ni najbolj poceni, je pa ena od stvari, ki bodo nedvomno v uporabi vsak dan, tudi po večkrat na dan, ker bom zelo mobilna. Meni se zdi izredno enostavno, ker lupinico samo notri postaviš in takoj vidiš, če si jo pravilno namestil, s pasom bi me bilo bolj strah, da v kakšni naglici kaj pozabim. Poleg tega lahko pri Familyfixu nastavljaš naklon lupinice, kar je po mojem priročno, če beba spi. Pa po mojem je bolj varna zadeva kot samo s pasom, vsaj če bi kaj prišlo, bog ne daj, pri višji hitrosti, ko pas ne zategne takoj. Cena Easyfixa (za lupinico Cabriofix) je 140€, cena Familyfixa, ki je uporaben tudi za avtosededežek Pearl kasneje, pa je 160€. Obstaja še podložek EasyBase, ki pa se ga namesti s pasom in potem samo klikneš gor lupinico, prej omenjena dva se vpneta v sedeže v avtomobilu.

Vse je lepo opisano na strani MaxiCosi: http://www.maxi-cosi.com/gb-en/carseats

< Sporočilo je popravil antoninap -- 30.9.2010 11:27:11 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
   [Brisano sporočilo]
30.9.2010 11:25:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 3541
30.9.2010 11:26:41   
Patrisha
Registrirana Kaj pa ce te lulat prtisne? no mene bo ziher, ker ko nekaj cakam obicjano morem it. Vrjetno se vode ne smes pit, ker reci kri. Sicer pa se je napijes prej, pa vrjetno ni tak nevzdrzno... in v katerem tednu to lahko pricakujemo? tnx

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
30.9.2010 11:40:01   
tamy82
Meni niso še nič rekli za tole glukozo ... je pa najbrž res dolgočasno čakat potem eno uro tam user posted image Po moje če te tišči na wc pač greš in če si res ful žejen pač malo spiješ, saj ni konec sveta zaradi tega user posted image ali pač? user posted image

Sicer nimam problemov z odvzemanjem krvi, sem celo nekajkrat dala kri kot krvodajalka. Poznam pa dosti primerov, ki kar skupaj padejo, ko jim kri jemljejo. Moja kolegica je enkrat pred sistematskim med študijem delala že dva tedna prej tako paniko ... samo res ni prijetno, če te je tako strah tega. user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
30.9.2010 11:40:59   
Ribi Bibi
ojla punce!

Ja, tudi jaz imam obdobje sladkega :D Pa ga v prvi nosečnosti nisem imela, sem sicer bolj sladkosnedne sorte, pa me je v nosečnosti minilo, tokrat se me pa kar držiuser posted image

Jo@n in ina čestitke za dobro novico! Zdaj bosta res lahko v miru uživali ob "vzhajanju"user posted image

Valek te čist razumem, nam se je to zgodilo prejšnji teden, pa sva tudi rabla kar par dni, da sva se navadla na novico. Saj v končni fazi je čist vseeno kaj bo, ampak res je kar šok, ko razmišljaš o punčki, se pogovarjaš z njo, gleaš kaj ji boš oblekla, potem pa ugotoviš, da si fantku ponujala roza vezeno oblekicouser posted image  Jim pa jaz nič več ne verjamem, dokler ne vidim na lastne oči bom pričakovala oboje.

Pa še na hitro o AC: poanta AC je senzor gibanja, ki zaznava gibe ob otrokovem dihanju. Nastaviš ga lahko na 5 stopenj občutljivosti, kar ej uporabno, da se ti ne spožajo lažni alarmi. Torej, po domače, ko otrok diha te gibe senzor zazna, ko preneha dihat oziroma senzor ne zazna več gibanja, se sproži alarm. Je pa senzor zelooo občutljiv, tko da ni treba, da otrok leži direkt na plošči, važno, da je nekje znotraj postelje, pa bo zaznal. Mi smo ga vedno imeli, tudi kadar smo spali skupaj (doma spi v svoji sobi že od začetka), ampak kot sem že napisala, bolj zaradi naju, da sva lahko mirno spala in se ne spraševala, če je vse ok.

Isofix pa mi imamo in ga ne morem prehvalit. Men se zdi kadar damo sedež v kak drug avto, da kar pleše, ko je samo s pasom pripet. Pa naša je bla bolj drobna in smo ga uporabljali skoraj do 1. RD, maxi cosi (ki je po testih najboljši) paše namreč samo na lupinico, za naslednje sedeže ni več uporaben. Vsaj tko je blo 2 leti nazaj, zdaj so verjetno pogruntali že kaj novega. Moram rečt, da nama ni žal denarja zanj, predvsem ker je po testih najvarnejša varianta, pa še zelo praktičen je, posebej na začetku, ko lupinico nosiš ven in not iz avta. Sicer pa, če misliš imet več kot enega otroka se strošek deli z dve, tri, štiri in sploh ni več tako visokuser posted image

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
30.9.2010 11:44:59   
Tisia
ojlauser posted image
vidim da souser posted image  v prednosti preduser posted image ,me prav zanima kako bo na koncu
tamy82 in valek čestitke za user posted image
ina5505 tebi pa zauser posted image
včeraj ste me nadražile z sladkim, da sem si šla kupit kremšnitouser posted image  sem kaj ko mi sladkega nič ne paše, tako da tisto kremšnito je pojedel moj dragiuser posted image
samo slano in kislo bi jedlauser posted image mogoče še pride obdobje sladkega... pomoranče mi največ pašejo ne zdržim dneva brez njih
glede spanja v skupni postelji se mi ne zdi razvada saj sem jaz 2.dojila in je ostala pri meni celo noč,potem ko se že ni več toliko zbujala ponoči ,je ostala v svoji post...po 1 letu  sem si včasih  zaželela da spi pri meni pa ni hotelauser posted image  ker je rada spala v svoji posteljici..je pa tudi odvisno od samega otroka

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
30.9.2010 11:47:36   
cukica
antoninap čestitam za user posted image ,...

Cukr test se dela v ljubljani na polokliniki od 8 zjutraj dalje na tešč in to v 24 tednu,...jaz grem 18.oktobra tja,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
30.9.2010 11:53:06   
Patrisha
tamy82 vse je ok, dokler ti ZNAJO vzet kri. Jaz sem imela slabo izkusnjo na krvodajalski in sem rekla NO GO!  edino ce v zlahti kdo kaj potrebuje.. ker takrat nisem vedla ali se norca delajo... no sedaj pa ponovno. Dam roko na podstavek, ona me pici, in ko imam iglo v zili pade podstavek z mojo roko dol seveda z iglo v zili. Vstrasla sem se tako, da sem pomoje imela pulza enih 200 ! in potem se sprasujem ali je z mano kaj narobe, ali so te sestre tako malo slampaste. In take zadeve te pripeljejo do tega, da te je strah. No sicer pri meni se ni krize, ampak enkrat, dvakrat pa se pa bom zacela dvomit.

Glede tega isofixa dobro da ste me spomnile, morem res pogledat ce je se za ostale avtosedeze, ceprav sem vidla da Römerjevi avtosedezi kr visoko rangirajo in so dragi ko puser posted image .

Sicer opazam, da imate ze vse lepe okrogle trebuscke. No jaz ne vem ali se mam res tako ornk zalogo od prej ali pa je otrocek odzadaj. Sicer sem malo napihnjena ampak ni neke sile. Se vedno nosim iste hlace :) pa definitivno je zeeeeelo nizko, ker me spona odspodaj ze zdaj tako ko sam user posted image  

danes je ocitno moj dan za pisanje, se vidi, da nimam delodisa in se samo visim na netu :) uzivajte!

(odgovor članu Ribi Bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
30.9.2010 12:32:46   
Jo@n
Punce, vidim da vas skrbi cukr test...user posted image

Torej, najprej je 50g OGTT, v Lj se dela na polikliniki na oddelku za diabetes, ob uri (verjetno res ob 8h, tako kot pravi Cukica) moraš bit tam, lahko na tešče, ni pa nujno, spiješ kozarček sladke raztopine, povedo ti točno uro kdaj prideš nazaj, se vsedeš v čakalnico in čakaš da mine. Lahko greš do WCja in narediš kakšen požirek navadne vode. Sprehajat kar tako pa ne pustijo, ker gibanje vpliva na uravnavanje sladkorja. Pa jest se ne sme!!! (tudi žvečilni in bonboni odpadejo). Čez točno 1 uro potrkaš na vrata laboratorija, vzamejo ti še 1x kri, potem pa počakaš kakšnih 20 min na rezultat. Če je negativen je ok, če kaže na motnjo v toleranci, pa dobiš datum za 100g test.

Pri 100g prideš zjutraj točno ob uri, na tešče, vzamejo kri in vstavijo v roko kateter (da ne špikajo kr naprej), nato spiješ malo več, malo bolj ogabne tekočine (lahko zlijete noter s sabo prinešen limonin sok, pomaga) potem pa spremljajo vsako uro 3 ure zapored, kako ti raven sladkorja v krvi pada. Po zadnjem odvzemu odstranijo kateter, zaflajštrajo roko, počakaš par minut na rezultat. Če je ok, je ok, drugače te naročijo za ob 13h na predavanje o zdravi/dietni prehrani in ti dajo datum za ponoven pregled pri dr. Tomažičevi, ki ima čez tasladke nosečke. Nadaljnje kontrole so po potrebi (jaz sem jih imela na 3-4 tedne, vedno oddaš vodo, se stehtaš user posted image vzamejo kri, moraš bit točno 90 min po zajtrku, pardon, zajtrk moraš pojest točno 90 min pred uro pregleda...user posted image ). Ampak zdaj smo že pri diabetesu, vas pa zanima testiranje...

G ne pošiljajo vseh user posted image na test, k sreči moja pošilja po defoltu vse, zato so mi v prvi N sladkor ugotovili in ob dieti je bilo k sreči vse z user posted image v redu. Ni pa tako zelo nedolžna stvar tale GD, tako da se je treba kr držat pravil, če vam ga ugotovijo...

Joj, spet mam filing, da preveč pametujem in vam solim pamet...

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
30.9.2010 13:02:26   
maurica
ina, super za rezultate user posted image

tamy, super za M user posted image

Glede iso-fiksa; kot je že ena napisala, odvisno kakšnega kupiš, vsekakor se bolj splača takega, na katerega lahko kasneje daš še avtosedež. OK, glede praktčnosti ni debate, zmaga iso-fiks. Ampak večina se nas (glede na to, da zadeva ni poceni) odloča na podlagi varnosti. In tle mene skrbi ali gre spet za marketinški trik ali je res kaj na temu. kot sem že napisala, je od mojega kolega naštudiral vso zadevo in je ugotovil, da so testi varnosti isti in da iso-fiks ni dobil višjih ocen. Ker njemu sicer ne bi bilo problem dat več denarja, ampak ne za brez veze. Moj kolega ga je dejansko kupil (valda, varnost prva) in ga je dal ven, ker je imel občutek, da je lupinca bolj fiksna s pasom kot z iso-fiksom. Zato sem zdej malo zmedena. Ker midva sva bila tudi odločena, da ga kupiva, samo ne, če ni bolj varen. Tudi prodajalka v PP je rekla, da je zadeva boljša predvsem s praktničnega in ne varnostnega vidika (ampak dopuščam možnost, da ne obvlada najbolj, ker sem jih v PP že večkrat dobila, da se na kakšne stvari ne najbolj spoznajo). Nasprotno me je v BC ena prepričevala, da gre za ful bolj varno zadevo. Tako da sem kar malo zmedena user posted image . Mi pa gre na živce, da nas nategujejo!

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
30.9.2010 13:12:26   
Patrisha
Jo@n sem slisala da tudi ta cuker test opravljajo po ZD... sicer nisem 100 % ampak je blo kr nekaj primerov. Ijoj prvo cakam na M ko user posted image  zdaj pa se ta cuker test! a se mi lahko zmesa pocasi?? :S

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?