|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: želim na svoje...
22.5.2010 17:25:04   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

rija, a se ti ne zdi malo krut odgovoruser posted image niwči ima pač malo krize, iz katere se želi izvlečt, pomoči partnerja pa (pri tej težavi) žal nima...pa po moje zato še ne potrebuje psihiatra, no.

ne. če nima nikogar od domačih, da ji pomaga, se naj obrne po strokovno pomoč. a zveni tako boljeuser posted image

jaz res ne vem, zakaj jemljete strokovno usposobljene ljudi, ki nam/vam lahko pomagajo za nekaj sramotnega? meni je to naravnost primitivno. a potem če vas boli zob, ne greste k zobozdravnikuuser posted image

meni se zdi, da pač to rabi. je bolestno posesivna in ljubosumna. in če ne dobi pomoči, to na boljše samo od sebe ne bo šlo....ker ona misli, da je tako ok. če pa ji kdo od domačih pove, da to ni ok, pa to vzame kot napad.
torej rabi nekoga, ki ga po domače "boli kita" za njo....ki mu je prezentacija druge strani služba. simpl.

i

...vox populi...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 26
22.5.2010 17:35:18   
emibu
skrb,trenutna kriza je mal drugač od bolestnega ljubosumja dej no dej...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
22.5.2010 17:39:10   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Še posebno v takšnih deževnih dneh me oblije žalost. Preselila sem se k fantu in skupaj sva si ustvarila družino. Problem je, ker živiva pri njegovih. Sicer imava ločen vhod, a z nama živi še njegova sestra. Moti me to, da ne moreš nikamor, da nebi vedeli da greš, vedno vse pojasnjevat. Ko sem z otročkom zunaj me tašča vedno ko ima 2min časa oblega,... Želijo da skupaj jemo kosila (potem pa morem vedno malo tempirat na uro, pa jo dol nosit, da jo tam vsi gledajo... pa če je tečkana bi jo tašča kar nosila okoli,... Zadnje dni nas še na večerjo kličejo...). Sej vem da malo sem tudi sama kriva, da ni tako hudo in da mi bo kdaj celo pasalo malo kje pustit... Samo se bojim, da mi bodo potem očitali, ja smo ti pazili malo, smo ti kuhali, smo.... (kar se je že zgodilo v času nosečnosti). Pa da jo bodo nase vezali...
Problem je tudi v tem, da sem zelo ljubosumna. Pred hčirkico sem že imela en spontani splav in sem na tega otroka zelo navezana. Mojim domačim bi jo brez problema pustila za kakšne pol urce, tašči pa kar ne morem in ne morem...
ne vem kaj naj si še ubijem v glavo, da mi bo bolje, da se sprijaznim s situacijo... Hudo mi je ker nimam domače podpore in sem tu čisto sama.
Malo sem se morala zjokat, pa vendar bo kakršenkoli nasvet ali kritika ali celo podobna zgodba, dobrodošli.

a to je zate okuser posted image

tole, kar sem odebelila....

...vox populi...

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 28
22.5.2010 22:03:21   
bili83

rija, saj se delno strinjam s tabo. ampak iz svojega primera vem, da bi moja tašča najraje imela, če bi bil mali kar nonstop poleg nje. in potem niso samo kosila, pač pa tudi, da 10x na dan pride ga pogledat, pa če grem ven z njim v isti sekundi pade v voziček... pa tudi če ji čisto lepo kaj rečem to vzame kot napad in potem razlaga okoli, da ji ne dovolim biti poleg malega...
jaz niwci čisto razumem, da potem samoumevne stvari postanejo izredno težke in samo "iti na kosilo" pomeni isto, kot da bi morala splezat na mount everest brez kisika...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 29
22.5.2010 22:09:20   
rija
bili....ko boš starejšauser posted image  boš razumela.

naš čas za razplodnjo je mimo...in tak fino je stisniti te kepice k sebi.

jaz sem včeraj na enem rojstnem dnevu do onemoglosti varvala enega dva tedna stareka dojenčka....tak je pasalo...meni, njemu in seveda tudi mamici.....in še dobro, da ima ona ob treh otrocih te zadeve v glavi porihtane....user posted image

jaz ne zagovarjam vmešavanja tašč v vse povprek, ampak roko na srce, take so mi pa tudi  mimo, snahe namreč, ki bolestno posesivno čuvajo svojo deco pred njimi. pa kaj bo za vraga z otrokom narobe, če ga tašča vsak dan pocarta? četudi 5x na dan?

mater, a ste tako nesigurne vase, da se bojite, da bo mel otrok njo raje kot vasuser posted image

ne bom. mama je ena sama. edina. in nobena tašča, pa četudi ga bo pestovala 3 ure vsak dan, tega ne bo spremenila. male zverinice se vedno vrnejo v svoj brlog. ga enostavno vohajouser posted image

rade se mejte. spočijte si roke in hkrati nagodite vašim mamam, taščam, prijateljicamuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 30
23.5.2010 2:30:44   
ronja
pa kaj bo za vraga z otrokom narobe, če ga tašča vsak dan pocarta? četudi 5x na dan?

To, da moraš bit potem 5x na dan s taščo, ko bi mogoče bil rajši s kom drugim - ali pa sam, saj je vseeno. Zakaj bi MORAL bit s taščo ali komerkoli, če ti pač to ni v tej meri? Jaz imam recimo rada svobodo, da lahko grem, kamor mi paše, rada imam prijatelje, da se lahko vidim z njimi, rada imam čas samo za moje male in samo za lubija in rada imam čas, samo za nas vse skupaj - pa magari da ringarajo plešemo, pač paše. In ne bi mi pasalo, da bi vsak dan 5x ali pa tudi vsak dan samo 1x, ampak vsak dan morala viset tam - magari na kosilu ali kjerkoli.

Verjamem, da je fajn stiskat te male štruce in ne bojim se, da bi imeli malidve kogarkoli rajši kot starše, ker to ni naravno in ker tako zanič pa vendarle nisemuser posted image . Ampak enostavno ima dan 24 ur in dostikrat jih zmanjka za vse, kar bi radi naredili... Popoldne hitro mine in enostavno ga rabiš za svoje - in pač ni vsem tašča del družinice - tiste ožje, s katero bi si žel biti vsako popoldne...
Pa jo imam rada, super luštno mi je, ko se igrajo s tamalimi! Ampak vsak dan si pa tega ne bi želela, pa če sem zate 100x bolestno ljubosumnauser posted image . Ker vsak dan celo popoldne zabit za nekaj, do česar ti ni v tej meri, pomeni, da nimaš več svojega življenja - vsaj meni...

Še s prijatelji si ne želim biti vsak dan, pa si jih sam zbereš, imaš podobne vrednote, razmišljanje, zanimanja... V tej meri si želim svoje življenje delit samo z zelo izbranimi ljudmi: otroci in lubijem in to je to. Tudi z mamo in bratom si ne želim vsak dan čvekat ali ju vsak dan tu gledat. Eni pač rabimo malo večji maneverski prostor, verjamem, da je to težko razumet, če nisi tak...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.5.2010 8:19:57   
egleria
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

pa kaj bo za vraga z otrokom narobe, če ga tašča vsak dan pocarta? četudi 5x na dan?

To, da moraš bit potem 5x na dan s taščo, ko bi mogoče bil rajši s kom drugim - ali pa sam, saj je vseeno. Zakaj bi MORAL bit s taščo ali komerkoli, če ti pač to ni v tej meri? Jaz imam recimo rada svobodo, da lahko grem, kamor mi paše, rada imam prijatelje, da se lahko vidim z njimi, rada imam čas samo za moje male in samo za lubija in rada imam čas, samo za nas vse skupaj - pa magari da ringarajo plešemo, pač paše. In ne bi mi pasalo, da bi vsak dan 5x ali pa tudi vsak dan samo 1x, ampak vsak dan morala viset tam - magari na kosilu ali kjerkoli.

Verjamem, da je fajn stiskat te male štruce in ne bojim se, da bi imeli malidve kogarkoli rajši kot starše, ker to ni naravno in ker tako zanič pa vendarle nisemuser posted image . Ampak enostavno ima dan 24 ur in dostikrat jih zmanjka za vse, kar bi radi naredili... Popoldne hitro mine in enostavno ga rabiš za svoje - in pač ni vsem tašča del družinice - tiste ožje, s katero bi si žel biti vsako popoldne...
Pa jo imam rada, super luštno mi je, ko se igrajo s tamalimi! Ampak vsak dan si pa tega ne bi želela, pa če sem zate 100x bolestno ljubosumnauser posted image . Ker vsak dan celo popoldne zabit za nekaj, do česar ti ni v tej meri, pomeni, da nimaš več svojega življenja - vsaj meni...

Še s prijatelji si ne želim biti vsak dan, pa si jih sam zbereš, imaš podobne vrednote, razmišljanje, zanimanja... V tej meri si želim svoje življenje delit samo z zelo izbranimi ljudmi: otroci in lubijem in to je to. Tudi z mamo in bratom si ne želim vsak dan čvekat ali ju vsak dan tu gledat. Eni pač rabimo malo večji maneverski prostor, verjamem, da je to težko razumet, če nisi tak...

js se kr strinjam.. user posted image
včasih pa le paše met en dan samo zase in za svojo družino..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.5.2010 19:49:43   
emibu

braaaaaaaaaavo!! se strinjam..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.5.2010 20:06:23   
mačkicamala
Vvsem,kar je napisala RIJa se strinjam!!!!!

Po pisanju ostalih se pa vidi,da ste ene še zeloooo mlade mamice.user posted image

UŽIVAM.............

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 34
23.5.2010 22:18:27   
mojcaziga
Ja, najprej ga nočejo nobenemu pustiti in so do amena zaščitniške, potem po kakem letu, pa seveda, da se prihrani za vrtce, se jih da v varstvo babicam, ki morajo delati s tamalim izključno to, kar jim one dovolijo. Porabijo jih za vsako varstvo v petek zvečer, ko je treba na žur, isti pogoji kot prej...... Stanujejo socer v hiši, ker si na ta način lahko več privoščijo ali pa imajo rajši 200m2 kot 50m2 za katere bi bilo potrebno kaj plačat, ampak za božjo volje le kaj stari tolk težijo. Mogoče zato, ker imajo samo delo in nič veselja. Mogoče si pa tudi sami želijo mir in tišino, ......
Ampak k.u.r.c gleda stare, glavno da so za varuško, pa občasno še skuhajo, pospravijo, kupijo kaj za oblečt in obut in da delajo kar mladi rečejo.

lp

(odgovor članu mačkicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.5.2010 22:29:04   
rija
Še s prijatelji si ne želim biti vsak dan, pa si jih sam zbereš, imaš podobne vrednote, razmišljanje, zanimanja...

seveda, zato pa se z njimi ne stiskaš v isti bajti.

raje plačuješ najemnino ali kredit za svoje stanovanje.

se pa tudi s taščo ni treba matrat v isti hiši.....komot greš stran. sam šit je, ko to stane, pa je potem ostalega luksuza manj.

ampak vsega se v življenju ne da imeti. in že tisočič napišem, da vse v življenju nekaj stane.

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.5.2010 23:05:15   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Zato sem že od začetka želela, da gremo živeti na svoje, a se mojemu dragemu to ni zdelo potrebno. Jaz sem zapustila svoje domače, prijatelje, pokrajino in se odselila 200km stran, on pa noče it niti 15km od doma. Za izgovor ima, da se nebi rad zakreditiral, pa potem bodo višji stroški,... Če že najdemo kakšno stanovanje je to že takooo zelo staro, pa veš kje bogu za hrbtom je to,... Skratka malo mi že preseda.

Saj ona bi šla stran, pa njen dragi noče.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.5.2010 23:08:43   
rija
tu pa žal pomaga edino: jaz grem. greš z menoj?

...vox populi...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 38
24.5.2010 0:34:47   
ronja
seveda, zato pa se z njimi ne stiskaš v isti bajti.

raje plačuješ najemnino ali kredit za svoje stanovanje.

Jap, se strinjam, 1000x rajeuser posted image , mi to ni problem in tudi ne živimo skup, nikoli nismo. Ampak kot si ti napisala naj bi bilo to nekak nujno, če hočemo bit ok snahe - meni se pa to ne zdi nujno prav. Če obojim paše, super, če jim ne, pa ni treba non stop skup tiščat. Vendar te tudi svoje stanovanje včasih ne rešiuser posted image .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 39
26.5.2010 13:43:09   
bili83
Ja, najprej ga nočejo nobenemu pustiti in so do amena zaščitniške, potem po kakem letu, pa seveda, da se prihrani za vrtce, se jih da v varstvo babicam, ki morajo delati s tamalim izključno to, kar jim one dovolijo. Porabijo jih za vsako varstvo v petek zvečer, ko je treba na žur, isti pogoji kot prej...... Stanujejo socer v hiši, ker si na ta način lahko več privoščijo ali pa imajo rajši 200m2 kot 50m2 za katere bi bilo potrebno kaj plačat, ampak za božjo volje le kaj stari tolk težijo. Mogoče zato, ker imajo samo delo in nič veselja. Mogoče si pa tudi sami želijo mir in tišino, ......
Ampak k.u.r.c gleda stare, glavno da so za varuško, pa občasno še skuhajo, pospravijo, kupijo kaj za oblečt in obut in da delajo kar mladi rečejo.

jao jao jao, pa kaj res misliš, da je pri vseh, ki smo mlade mamice tako samo zato, ker se ne strinjamo s taščami??
najprej, ja, moja tašča je tudi doma, pa verjemi, da če ne bomo dobili vrtca (in ga verjetno ne bomo) bo šel kam drugam v varstvo. rajši plačam, kot da ga njej pustim.
drugič, ne meni ne mojemu ni bilo nič dano. stanovanje, ki ga imava sedaj (45 m2) je bilo prej staro gospodarsko poslopje in samo hb, da moj zna vse sam naredit in sva dejansko vzela kredit samo za material.
tretjič, nikoli ne hodiva k tašči v hišo, ne prosiva je za kosilo, niti za varstvo. Tudi ne greva rada k tašči na teraso kjer cele dneve presedi in šinfa vse kar ji pride pod nos... mimogrede, je že bila na psihiatriji in ko kaj ni po njenem se zna zelo lepo zagovarjat s tem kak je ona boga pa bolana.  
Nikoli nama ni NIČESAR kupila, niti malemu in za vse, kar imava sva trdo delala. Ja, stroški so dosti manjši tukaj, kjer sva, kot bi bili kje v bloku, ampak žal ne gre drugače... lahko bi si privoščila kredit, pa ne želim, da bi ga slučajno še moj otrok za menoj odplačeval.

plis, NE POSPLOŠUJ

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 40
26.5.2010 17:52:10   
niwci
Se strinjam z vsem kar ste napisale, tako ali drugače. Vsaka ima svojo izkušnjo in svojo situacijo. Ni kar vse za posploševat. Včasih je treba res malo potrpet in najt skupen kompromis. Ampak ni vedno tako preprosto.
Nekaterim je pač vseeno kakšni so odnosi in se za to ne sekirajo in jim je posledično veliko lažje, spet drugi si ženemo bolj k srcu in se lih nebi radi postrani gledali z ostalimi člani...

Hvala vam vsem za podporo in za pomoč v stiski. Vsak komentar mi je dal nove energije in je zdaj veliko bolje. Ko pa bo spet dež, se bom spomnila na vse napisano! Vmes pa upam, da se bo situacija še izboljšala.

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 41
26.5.2010 18:34:19   
TamaraJ
niwci, situacija se bo izboljšala, ni se za bat. Jaz sem imela kvazi bitke z mojo taščo kar dolgo in vsaka je vlekla po svoje. Potem pa se je zgodil preobrat, predvsem v moji glavi. Nisem se več sekirala, veliko sem se začela poglabljat vase in analizirat svoje občutke, obnašanje,... K njim sem prišla z rosnimi 22 leti, čez dve leti sem rodila fantka. Bila sem zaščitniška do njega, vse kar je rekla in naredila me je motilo (isti primeri kot pri tebi) in res je bilo tažko živeti v takšni napetosti. Potem pa sve obe z leti (predvsem jaz) začenjale spoštovati ena drugo in si dale manevrski prostor. Midva sva adaptirala pol hiše (ok, še ni konc :)) in si uredila svoje domovanje in svojo zasebnost. Spustila pa sem tudi svoj ego in pustila otroku, da je pri njej takrat, ko mu to paše. Ne boj se, zelo rad je pri babici in veliko stvari počneta z dedijem... Ampak vedno se najraje vrne k meni in atiju. kar se tiče kosil, večerij...res poredko jemo skupaj in to vsem paše. Z rednimi kosili smo prenehali z najinim neudeleževanjem in zdaj kuhamo vsak zase in tako kot nam paše. Vsak hodi na svoje izlete in kam in kdaj si sporočamo zgolj zaradi naših živalic, saj jaz poskrbim za njeno psičko, ona pa za mojo. Pa še mačko imam :)) In bolj ko smo si dali dihat, več komuniciramo in se bolje razumemo. Ampak mejo, kjer se začne moja zasebnost sem postavila sama. Drug jo ne bo.
In danes res lahko rečem, da imamo super odnose. Ne pozabi tudi tega, da boš šla enkrat v službo. Moja draga tašča gre po našega sončka v šolo, ga pelje še na kakšno dejavnost popoldne (ker vsake toliko delam popoldne), pri njej je, včasih naredita domačo nalogo skupaj,..... Imela je nekaj varnostnih kiksov v preteklosti (verjemi, da dva kar resna), vandar je bilo vse ok hb in je bilo vse skupaj tudi njena šola. Z leti zaupaš. Včasih tudi ni druge. Kompromisi so nujni in le od tebe je odvisno, kako na določeno stvar odreagiraš, koliko pustiš do sebe in tudi kako močno te bo nekaj prizadelo. Včasih se ni napačno narediti naumnega, se nasmehniti in svoje furati dalje. Veliko uspeha ti želim in predvsem to, da se ti življenje čimprej umiri.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?