niwci -> RE: želim na svoje... (21.5.2010 13:45:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka24 Še kako dobro te razumem in sočustvujem s tabo, ker se mi zdi, kot bi jaz to pisala! Imava čisto identičen primer, edina majhna razlika je ta, da se jaz nisem preselila 200km stran ampak le 20km, pa še to je zame preveč-vse ostalo kot opisuješ je isto pri meni-vsa občutja, vsa dogajanja... Jaz si še domov ne upam na obisk, ker me potem vsi postrani gledajo češ kam hodim, a je sploh to potrebno...skratka midva bova šla na svoje po burnih tednih razprav, kreganja...upam da se res uresniči-načrt je, volja je, samo še do tega mora prit. Upam, da ti res uspe! Držimo pesti! IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 Kot drugo...praviš, da si ljubosumna in da zato ne pustiš tašči otroka. Dobro, če ti res kar naprej skačejo okoli otroka, razumem, da te moti. In povej, da te to moti. A misliš da počne to zato, ker je malo čez les ali zato, ker je pač navdušena nad novim družinskim članom? Če ji ne boš povedala, da te z njenim vedenjem moti, tega pač ne more vedet, ane? Znajdi se in poiščite kompromis, naj ti počuvajo otroka za urico, dve, ti pa pojdi VEN, na zrak, na kavo, ne vem, na sprehod... če pa imaš probleme s tem, da bi ti tašča čuvala otroka, ker si ljubosumna, ja, to moraš pa razčistiti sama s sabo, zakaj je tako. Ji ne zaupaš? Ali si pač jezna nanjo, ker se preveč vtikuje? Ali kaj tretjega? Postavite si meje, ljudje božji, no. Povej lepo, sj se ni treba kregat, da ne želiš, da kuha za vas, da boste sami jedli, in tega se drži. Povej ji pa, da bi bila pa zelo vesela, če bi popazila otroka kakšno urico na dan, da greš po opravkih. Povej, da bi rada imela malo zasebnosti, povabi taščo magari enkrat na dan na kavo, se lepo pogovorite kaj je novega, pocarta tamalo in to je to. Ne da uletava skos in se ti nastavlja pred voz. Na žalost drugače ne gre. Seveda bodo na začetku užaljeni in vse, ampak če boš vztrajala pri tem, se bodo tudi njegovi sprijaznili in navadili. Če pa se ne bodo..jah, potem pa ne vem. Tvoj se selil ne bi, praviš, boš pač takrat če in ko do tega prid, reševala situacijo kakršna bo. Srečno! Vem da se je treba o stvareh pogovarjat. Moti me to, ker morem sama vse urejat. Mojemu se zdi vse skupaj brezveze in nepotrebno. Trenutno je tašča OK, malo ma rada in bi iz navdušenja bila skozi zraven. Pa ne morem rečt, da ji je nebi zaupala, ker vem da bi pazila nanjo.. Odmaknila sem se zato, ker se je do mene grdo vedla, ploh v času nosečnosti, zdaj bi pa rada malo tako crklala in skos gledala... Sej smo se pogovorili in je od takrat blje, pa vendar bi rada več zasebnosti. Sej vem da vsi ne razumejo takšnih situacij, pa vendar so tudi ljudje v hujših in tega se dobro zavedam... Pač kompliciram Sem tak človek in bi se rada malo bolj sprijaznila s situacijo.
|
|
|
|