lean
|
IZVIRNO SPOROČILO: sasek79 IZVIRNO SPOROČILO: lean Dan evo poskušam pisati že od devete ure pa se mala neda, končno je zaspala. sasek jaz mam tud svojo miško nadvse rada, samo bi takoj s tabo zamenjala, po dveh letih in pol bit brez službe, bom vse sprejela za delat, samo da se rešim te monotonosti. Imam že občutek, da mi je vse skupaj že načelo samozavest, voljo, no ne bom se spuščala v podrobnosti, se raje izognem temu ramišlanju, bom pol slabe volje še cel dan. Z uvajanjem začnemo v sredo in bo tam prve dni dve uri, kot pri vas, od devete do enajstih. Na nek način se prav veselim, saj vem da bo Neva presrečna, ko bo zagledala en kup otrok, naravnost obužuje jih. Podobno kot je opisala mateja glede Vite, mala uživa v družbi otrok, takrat pozabi name. Sicer pa je vsak dan bolj podobna malčkom, trmari, počne ravno tisto kar si rekel da ne sme, je vztrajna in neha šele ko jo zamotiš z drugo rečjo. Skoz nekaj čeblja, razmišlja, trenutno obužuje plišaste medvedke vse vrst, veselo jih nosi naokrog, ko jih zagleda na kupu nardi haaaaaaa tako je navušena. Za vstajenje ne potrebuje več opore, šiba po štirih se dvigne in nadaljuje po dveh. Temu primerno sledijo tudi padci, saj včasih se ji preveč mudi potem pa nima ravnotežja. Zato zdaj zgleda kot mali klovn, namreč pikirala je direkt na nos. mož Klemnu očitno paše sveži gorski zrak,se že zdaj vidi kaj bo počel, ko bo odrasel. čili škoda da te včeraj ni blo okrog, sploh nisem vedela da je tam tako lepo pa sem bla kar nekaj let v Lj. Lean te povsem razumem. Tudi jaz nisem človek, ki bi želel biti samo doma in gospodinjit. Ločitev prej ali slej pride in verjetno je vedno težko. Jaz sem žalostna, ker sem se vrnila na firmo, ki je tik pred stečajem. Plač že nekaj mesecev niso dobili. Vse je negotovo. Vzdušje temu primerno. Kakor trenutno kaže lahko prvo plačo (če spolh bo) pričakujem nekje v decembru. Do takrat pa moram hoditi v službo zastonj. Če želim iti na zavod, ne smem dati odpovedi. Lahko dam izredno odpoved, vendar moram počakati dva meseca, da delodajalec zamudi s plačo. Je cela procedura s takšno odpovedjo. Tudi moja situacija ni enostavna. Če bi šla v vredu oz. vsaj solidno službo, bi ločitev veliko lažje prenašala. Drugače pa držim pesti, da boš dobila službo. Tudi jaz že nekaj mesecev spremljam razpise, pa v mojem fohu sploh ni razpisov, oz. je ful konkurenca, ker jih veliko išče. Za prehod iz porodniške v službo se mi zdi super variana polovični delavnik ali mogoče 6-urni. Če družinske finance to dopuščajo. Pri nas ne. kako znana mi je ta situacija, se je lani to zgodilo mojemu očetu. Že tako ni blo denarja pol se je pa še sam moral financirat, da je lahko hodil v službo. Groza, da imamo tako državo, da se zakonsko to lahko dela.