Rebeka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja nisem vprašala na sestanku, a tiste, ki jih že imate v vrtcu_kako tam tele male piške uspavajo, ko jih je toliko? verjetno jih ne nosijo po naročjih ali? in v kakšnih posteljicah spijo? me je začelo malo skrbeti,... Pri nas (na vasi ) so me vzojiteljice pred vstopom v vrtec vprašale kako mala zaspi in sem povedala da v naročju. Zdaj (po dveh mesecih vrtca) jo njena najljubša vzgojiteljica stisne v naročje in zaspi v dveh minutkah! Potem pa na ležalnik. Ležalniki so pa vsi zelo nizki, tako da ni nevarnosti, tudi če kdo po slučaju pade. Kolegica, katera dela v enem izmed ljubljanskih vrtcev mi je tudi rekla, da vprašajo starše, kako otročki zaspijo in se držijo iste prakse. Zaenkrat imam glede vrtca same pozitivne vtise. Mala gre zelo rada v vrtec, vzgojiteljice so super, cena pa je astronomska he he he, če ni tako pozitivno vplival vrtec na njen razvoj, bi jo dala v varstvo babici, no, v skrajni sili, ker sem zelo proti čuvanju pri starih starših. Ja, zobkov imamo res veliko! Tudi besed je že malo morje - tatol (traktor), mav (muca), hov hov, kha kha (kra kra - se vrana oglaša), muuuuu (kravica), kikikiki (petelin), tole, takole, am am,... itd. itd., tega je že tok veliko, da že skoraj vse pove in pokaže kaj ji fali oz. kaj bi imela! :) Seveda oponaša vse možne živali, ki jih lahko srečamo na vasi! :) Pa je čisto sama zadnjih 14 dni, žlička in vilice ji že prav lepo služijo, ji redko pomagam pri hranjenju! To gre zahvala vrtcu. Seveda jo moram dobro zaščititi s slinčkom, s katerim oblečem tudi roke, pa tudi na tleh se marsikaj znajde he he he, ampak vse se opere in pobriše! Z nočnim spanjem pa že od 4 meseca nimamo težav, zvečer zaspi ter spi do jutra. Tako da, hvala bogu! :) Se mamica spočije ponoči!:) Želim vam vsem lep vikend, kljub napovedanem slabemu vremenu! Rebeka
|