šivilja
|
O punce, danes je bilo pa malo čveka kot v dobrih starih časih. Sem skoraj H. zbudila, ko sem brala. Ivana - go girl, go!!! Pitje - H. tudi ni hotela nič pit, zdaj pa lepo pije iz ene Nukove flaške-kozarčka, navadnega kozarca, plastenke, po slamci... Je pa itak vse, zdaj začenja že sama jest z žlico. Ukinjanje nočnega dojenja - zanekrat še neuspešno, definitivno je pa fizična ločenost najboljši recept Dudi - bravo za avto in službo Danes sem se šla solo šoping v Celovcu - sem bila v Ikei in Adidasu. V ikei je bilo 90% nakupa za otroke, v adidasu pa vse za moški del familije. ma je pasalo biti par ur sam. Čeprav se mi je v Tržiču na pumpi nalimala ena stara gospa, ki ji je kao avto crknil in je želela it v Celovec v banko in sem jo peljala. Pol je imela pa kar idej, da bi šla z mano v Ikeo, pa verjetno se je nadejala še prevoza nazaj. Samo mi je že rahlo presedala in sem jo na enem križišču ven skipala, čepraj je kar težila naj jo peljem naprej. Pa se nisem dala. Sem pa nazaj grede pobrala dva štoparja - mlad nemški par, ki študira na Dunaju in gresta na štop do Romunije. Se nam je pa včeraj tamal avto pokvaril - se ga ni dalo ugasnit. Se je spet pokazalo, da je dobrota sirota - prejšnji teden, ko smo s H. leteli domov iz vikenda, sem tamal avto pustila sestrični in ta okvara je posledica. Je električar razložil, da je polomljena ključavnica za vžig in da je to doživel drugič v svoji več kot dvajsetletni karieri. TO se pa zgodi tako, da je nekdo na silo vžigal, ko se je volan zaskočil in namesto, da bi previdno volan sprostil je na silo vrtel ključ. Jasno, da ji tega ne morem dokazat, samo midva še z nobenim avtom nisva imela nobene okvare razen praznega akumulatorja, oni imajo pa avto konstantno na servisu pa je star šele pet let - ta trenutek imajo pokvarjeno sklopko ali celo motor. In je zato želela še naprej imeti moj avto, pa se nisem strinjala. Da ne govorim o tem, da je mimogrede navrgla, da če dobimo kakšen listek za prehitro vožnjo je ona kriva . Pa ko je avto vrnila (na mojo zahtevo, njej se ni nič mudilo) ni šla nič tankat, čeprav je prevozila celo Savinjsko dolino, pol je pa spraševala, če naj zdaj kaj da za bencin. Mislim, sploh nimam besed. Ta avto je res star že deset let, samo dela ko urca in posodila sva ga že tudi moji mami, sestri in njenemu možu in serveda tastu in nikoli ni bilo nobenih težav. Ma, sem besna, da mi kar iz ušes piha. Moja mati pravi, da tega seveda ne morem dokazat, da je ona kriva in da naj bom tiho, samo mislim, da mi ne bo uspelo imeti ust zaprtih. Zdaj sem vam na veliko zatežila, zdaj grem pa večerjat - je možek pripravil.
|