patrino
|
lejli, saj nista samo dve skrajnosti - da bi tip samo seksal, pa je sicer blesav ali pa da mu sploh ni do seksa. Res pa je, da ima vsak svoje + in - in je fajn, da najdemo partnerja, katerega minusi nam ne grejo preveč na živce. Je pa res škoda kar tako vse obesit na klin, ker pač v kakem obdobju ne štima vse kot bi moralo - vsi imamo obdobja, ko smo zmatrani in ni nič od nas, pa to ne pomeni, da bo tako celo življenje:). Je pa za razmislit o vzrokih, sigurno - da jih rešita:). Blesav Ronja, a kaj takega je tudi v tvojem besednjaku Drugače se pa strinjam z napisanim. Čudno se mi zdi, kako se nekateri ljudje v partnerstvu lahko tolažijo, si mažejo oči oz. sami sebe prepričujejo.Tudi s tole seksualno zadevo je podobno. V bistvu ne, ni normalno, da te partner oz. ti partnerja tudi po več mesecev ne vzburiš toliko, da bi se mu ljubilo s teboj seksat. Ni normalno za eno normalno partnersko vezo, razen, če je to vnaprej dogovorjena platonska veza, v kateri že v startu ni bilo spolne privlačnosti. Tu ne moreš nič . Štikli, take in drugačne poze, take in drugačne stimulacije...to je vse za popestritev, toda če mu brez teh stimulansov niti malo ne zraste ob tebi pritisk in še kaj drugega, potem nekaj ni vredu. Ali je tu posredi zdravstvena ovira ali pa ga enostavno ne privlačiš več. Glede zdravstvenih težav, je normalno poiskati pomoč v stroki, glede medsebojne privlačnosti, pa za moje pojme ne moreš veliko narediti. Ta je ali pa je ni. In za moje pojme v partnerstvu nima veliko skupnega z lepimi oblačili, z dobro frizuro....seveda mora biti higiena na mestu, vendar mojega niti malo ne moti, če sem prepotena in poflodrana, ko z deco zunaj divjamo in vseeno rine vame. Seveda želja po seksu ni vedno enako velika, vendar med dvema zdravima partnerjema, ki se spolno privlačita, nikoli ne bi smela izginiti za pol leta. Ne vem, morda sem blesava , kot se je izrazila Ronja, vendar pri spolni privlačnosti enostavno ne more biti veliko govorjenja in tuhtanja, ter dramatiziranja, kako jo prebuditi, zbuditi, sprožiti...spolna privlačnost med dvema je ali pa je ni. To je tisto, kar se zavoha, vidi, začuti- če tega ni, ni trte mrte.