|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ledena torta
10.5.2010 20:00:04   
LERO
A mi lahko posredujete kakšen recept za kremo za ledeno torto? Na netu sem našla eno goro receptov, a me skrbi, da ne bo uspela.
Kako je z želatino? Nikoli je še nisem uporabljala. Piše, da jo namočiš v 1 dl vode - a potem to vodo tudi uporabiš?
Imam pa okrogel tortni model premera cca. 25 cm.
Hvala že v naprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ledena torta
10.5.2010 20:07:52   
al1*
Jaz delam tako:

Testo:

5 jajc

15 dag sladkorja

20 dag moke

3 dag kakava

1/2 pecilnega

Nadev:

2 jajci

7 dag sladkorja

vanili

15 dag masla

5 dag želatine

3/4 L sladke smetane

jedilna čokolada

Delo:

Najprej biskvit. Beljake stepemo v trd sneg, dodamo sladkor, rumenjake in stepamo, da se speni. V moko vmešamo pecilni in kakav, maso vlijemo v model in pečemo 40 min pri 200 stopinjah. Ohlajeni biskvit prerežemo. Spodnji del navlažimo s sokom, rumom, mlekom ali po želji. Okoli biskvita damo obroć, v katerega bomo vlili nadev.   Priprava nadeva:

stepemo 1/2 L sladke smetane V posodo damo jajca, sladkor, margarino in vanilijev sladkor, ter nad paro mešamo, da dobimo enotno zmes. Medtem zmešamo želatino in vodo, ter segrejemo nad paro. Nad paro stopimo tudi čokolado. V prvo zmes vlijemo stopljeno želatino. Maso razdelimo na polovico. V prvo polovico zmesi damo stopljeno čokolado, zmešamo, dodamo 1/2 stepene sladke smetane in premešamo. Čokoladni del mase vlijemo na biskvit in jo razmažemo. V drugi del zmesi pa damo preostalo smetano in zmešamo. Porazdelimo po čokoladni masi. Po vrhu položimo drugi del biskvita in ga navlažimo. Torto damo v hladilnik in pustimo da se strdi. Potem jo vzamemo iz  obroča, premažemo s sladko smetano in okrasimo z mrvicami.

lp

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2010 20:12:23   
LERO
A lahko v kremo dam margarino namesto masla? Ker nikoli še nisem delala torte, me zanima še nekaj. Kdaj navlažim drugo plast: predno jo dam gor ali je boljše, da jo navlažim, ko bo že v modelu?

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2010 21:20:42   
StrawberrY
Jaz imam en super recept, pa ga jutri poiščem in ti ga napišem. Meni je od vseh ledenih tort ta najboljša. Je pa z jogurtom.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
10.5.2010 23:59:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu StrawberrY)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2010 5:51:35   
al1*
IZVIRNO SPOROČILO: LERO

A lahko v kremo dam margarino namesto masla? Ker nikoli še nisem delala torte, me zanima še nekaj. Kdaj navlažim drugo plast: predno jo dam gor ali je boljše, da jo navlažim, ko bo že v modelu?

Namesto masla lahko daš margarino, ampak meni je z maslom okus veliko boljši. Navlažiš pa, ko daš plast na kremo, sicer ti razpade, ko prestavljaš.

lp

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2010 7:33:17   
klavdijas
Ta ti sigurno uspe:
http://www.kulinarika.net/recepti/1686/sladice/cokoladno-vanilijeva-ledena-torta/

LP,

Klavdija

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2010 20:42:09   
StrawberrY
LEDENA TORTA

BISKVIT
5 jajc
10 dag sladkorja
13 dag moke
1/2 pecilnega praška
1 žlica kakava

NADEV
1/2 l sladke smetane
2 lončka navadnega jogurta
1 vanilin sladkor
1 dcl mleka
1vrečka želatine
višnjev kompot ali kakšno drugo sadje

PRIPRAVA
Z mešalnikom stepemo jajca, sladkor, moko, kakav in pec.prašek v gladko zmes. Namaščen tortni model, premera 26 cm napolnimo s testom in postavimo v ogreto pečico. 160 C, 15-20 min.
Želatino zmešamo z mlekom in pustimo da nabrekne. Med segrevanjem želatino mešamo (ne sme zavreti), dokler se ne raztopi.1-2 žlici jogurta pomešamo z raztopljeno želatino, nato premešamo še preostenek jogurta in pustimo, da se ohladi. Sladko smetano prelijemo v ohlajeno posodo, dodamo vanilin sladkor in stepemo. Ko jogurtova zmes postaja čvrsta, ji počasi primešamo stepeno stepano.
Ohlajen biskvit rahlo namočimo s kompotovim sokom (ali mlekom), obložimo z višnjami in prmažemo z jogurtovim nadevom. Na koncu sladico še okrasimo in jo za 2-3 ure postavimo v zmrzovalnik in posujemo s kakavom.

Meni je ta torta res daleč najboljša. Za poletne dni pa sploh.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?