|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
23.12.2010 15:19:44   
deveta
Gromska: hvala za namige in spletno stran. Bom kaj poskusla skombinirat.

Lego kocke: jou najboljše kocke. Sem se z njimi igrala še ko sem na gimnazijo hodila. Ja, pa ne sama, sem mogla svojega 6 let mlajšega bratca zabavatuser posted image user posted image user posted image  (vsak izgovor je doberuser posted image ). Moj mož že komaj čaka, da bo Veronka dovolj velika, da bomo začeli z legicami se igrat. Tudi njemu manjkajouser posted image .
Igrali smo se pa vedno na tleh, le da smo parket imeli. Zdaj imamo laminat pa je malo bolj mrzel, bomo vidli kako bo, ko bo čas za to.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 4176
23.12.2010 21:04:21   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: izalina

No mi pa ta teden vstajamo ponoči najprej ob 1h, potem ob 4h in takrat je treba vstat in se it igrat za cca. 1 uro. No potem je princeska lačna in zmatrana ter zaspi za 1,5h, ko se spet isti postopek ponovi (igranje 1h, mleko, spanje za 1,5h).

Ej, COPY - PASTE!!!! Pa kaj jim je, mulcem?! Mi se sicer ne igramo, me pa ubija, da ga nosim toliko časa, da zaspi nazaj user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 4177
23.12.2010 21:25:35   
barvar
Vidim, da nismo edini s spalnimi problemi user posted image user posted image user posted image . S tem da se našemu uspe v prvi uri spanja včasih tudi 4x zbudit - za znoret. Pri treh mesecih mi je prespal celo noč, zdaj pa glumi in ima cele pojedine ponoči, da o kar nekem "čudnem" joku ne govorimo. Mož pravi, da je mali čisto drug človek ponoči user posted image . Pol se pa zjutraj zbudi ves nasmejan, jaz pa nimam srca da bi ga pustila jokat v stilu saj bo že nazaj zaspal user posted image .

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4178
24.12.2010 7:07:46   
izalina
Nevem kaj jim trka zadnje dni. Mogoče pa tako težko pričakujejo Božička user posted image user posted image . No danes je bila noč nekoliko boljša, vsaj ob 4h nismo vstali, ampak ob 6.15. No ampak sem jo vmes tudi malo nosila, ji dala v polsnu za pit.
Jaz ji z veseljem dam 4x na noč za jest ali pit, ampak naša ob 4h enostavno ni lačna ali žejna, ona bi vstala. Če jo pustiva v postelji se nekaj časa premetava, potem se pa začne jokat, dokler ni ta jok že histerično dretje. Ko pa jo prineseš v dnevno sobo in jo daš na tla, se ji pa očki tako zasvetijo in ti pokloni tak nasmeh, da se kar stopiš user posted image .

Legice - Deveta jaz imam tudi 7 let mlajšega brata in sem se z njim najraje igrala tudi potem, ko sem bila že v gimnazijiuser posted image . No je pa on (moj bratec) že kakšna dva meseca nazaj Zarji postavil Duplo vlak in je bila čisto nora, ga je gledala in se obračala, ko se je vozil okrog nje. Moje najljubše so pa tele, ki pa so jih že nehali izdelovat kar nekaj časa nazaj user posted image http://www.fabuland.info/resources/Prospekt+1987+S4g.jpg

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 4179
24.12.2010 7:40:04   
Angel_Tian
Pozdravljene punce,

me še poznate? user posted image user posted image

No, saj danes bom kar na kratko. Naj vam povem, da Lina zelo pridno raste in se še bolj pridno redi. Spi tudi lepo. Ponoči se še dojiva, včasih večkrat, včasih manjkrat. Pri hrani ni izbirčna. Edino porcijo AM, ki ga je dobivala včasih zvečer, je zamenjala z alpskim. Je AM začela zavračat, očitno ji je zasmrdelo user posted image
Še vedno smo samo pri dveh zobkih, ki pa zdaj res že dolgo samevata, ampak nič zato, bodo že. Puzat ji ni zanimivo, ona raje stoji in zato tudi nenormalno uživa v hojici user posted image user posted image Radovedna je kot pač prava ženska in kar pazit je treba malo nanjo, da mi ne pomeče vsega s spodnjih polic.

Tian je tudi v redu. Od danes dalje ima počitnice, tako da bo čez praznike lepo doma. Danes pa tako komaj čaka, da bo lahko smrečko okrasil. Pa tak moram vse pripravit in še malo pospravit, ker imamo danes spet pri nas vsi skupaj večerjo in kukanje pod smrečko. Upam samo, da ne bo tašča spet pijana prišla. Moj pa itak da je v službi in priprave preostanejo meni in otrokoma user posted image

Aja, pred nekaj časa sta oba malčka tudi nek prehlad prebolevala. Najprej je zbolel Tian, potem pa okužil še Lino, tako da sta oba tudi antibiotike jedla. Na srečo sta se kar hitro pocajtala. Upam, da ste vi vsi zdravi in da je tudi vse ostalo ok.

Za novo leto sem si zadala spet bolj redno javljanje tukaj user posted image user posted image

Zdaj pa naj vam samo še krasne praznične dni zaželim, lepo jih preživite s svojimi dragimi. Naj piškotki zadišijo user posted image pa radi se imejte...

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 4180
24.12.2010 9:01:18   
bubolin
Jutroooo...

user posted image Danes smo spali obupno user posted image Zbujanje na dve uri user posted image Sploh ne vem kaj mu je bilo user posted image Tako, da sploh ne vem kje se me drži glava user posted image Bljaaak....

Danes popoldan gremo mal do kolegice na obisk - gledat mladičke, ima tri kužate user posted image Potem pa k babici na božično večerjo in odpret darila ki so pod jelko, in seveda ostanemo do jutri user posted image

Tako da vam vsem želim en lep in miren božični večer in vesel božič user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 4181
24.12.2010 9:28:19   
emibu
Živjo!!

Najprej usem ene res prijetne in s toplino obdane velikonočne praznike in pa use najnajnaj v novem letu!!!

Da vas potolažim,tut naš mulc ustaja na 2 uri ponoč in poje na noč tut do 1 l mleka????user posted image user posted image čez dan poje tok GH da se sam čudim za zajtrk poje isto čokolinota kt jstuser posted image user posted image user posted image user posted image
Je pa čedalje bol razcrtan ampak prav je tko koga druzga pa bom če ne nejgauser posted image user posted image user posted image
Uglavnem u temle božičnem času sem čist bčažena ker mam to malo štručko

No medtem ko midva z mojim sma pa čist druga zgodba...user posted image user posted image user posted image ampak nebom kvarla tega vzdušja o tem kdaj drugič

Pridni bodite**

Lep pozdrav Emibu!

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 4182
24.12.2010 10:09:41   
barvar
Emibu kje si pa ti velikonočne praznike našla? user posted image user posted image user posted image Veš, mislim da v vsaki zvezi po rojstvu otroka pride do sprememb, tudi pri nas ki smo skupaj že -- let in smo poročeni. Počakaj, bodi potrpežljiva in čez čas se bo vse uredilo - držim pesti...
Mi smo pa danes ponoči dobili zobek in seveda imeli nočni žur user posted image . Upam, da se stanje z nespanjem vsaj malo umiri, ker to je pa že too much celo zame, ki preživim z izjemno malo spanja. Na moj račun bodo vse kofetarske firme imele dobiček user posted image .
Gremo še v trgovino po kruh, pol pa smrekico postavljat. Tako, da vsem želim čudovite praznike in imejte se radi!

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4183
24.12.2010 10:47:12   
klupko
IZVIRNO SPOROČILO: barvar

Emibu kje si pa ti velikonočne praznike našla? user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 4184
24.12.2010 12:20:31   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: emibu

Živjo!!

Najprej usem ene res prijetne in s toplino obdane velikonočne praznike in pa use najnajnaj v novem letu!!!

Da vas potolažim,tut naš mulc ustaja na 2 uri ponoč

To dvoje bo povezano user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 24.12.2010 12:21:53 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4185
24.12.2010 19:10:58   
j.b.
no, spet sem sama domauser posted image user posted image user posted image čist nč se ne počutm praznično. Znak praznovanja sta okrašena smrekca in vonj po svežepečeni potici. Upam da user posted image hmal pride, sem že prov bednega počutjauser posted image

po številu zobkov pa zgleda, da bomo mi res postavli rekord v brezzobem nasmehuuser posted image Že zelo pridno rastejo vašim malčkom, našemu še nč.

Ooo emibu že čokolino daješ tamalmu? Fajn, bomo tut mi počas začeluser posted image

Noči so pa user posted image user posted image user posted image . Bubolin, ne pritožuj se bujenju na dve uri, naš ima žurke na pol ure zadnje dniuser posted image user posted image user posted image Sicer pa vidim da nisem edina s temi problemi, en par user posted image user posted image user posted image za lepše nočiuser posted image
Rada bi šla dans k polnočnici, pa nemorem zapustit ponoč hiše, ker tamalmu se zmeša da če se zbudi - mene pa nikjeruser posted image . Z atijem ni zadovoljen ponočuser posted image , podnev sta pa največja prjatlauser posted image

Lej jo, A_T, lep da si se mal oglasila, pa le izpolni svojo novoletno zaobljubouser posted image

Želim vam vesel in miren božič, jaz pa držim pestke da jutri NE BO snega, nebi rada da bo moj mogu it plužtuser posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4186
24.12.2010 20:57:28   
m_aja
j.b.  Alea še tudi nima dobenega zobka in niti ni nekega znamenja da bo kakšen prišek kmalu amoak meni je tak ok me vsaj ne more vgriznit do krvi

emibu ah moški tud midva že tri dni mama neke kregarije tak  da bv

eto lepe božične praznike

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 4187
25.12.2010 11:44:01   
Aninchy
ho ho ho! user posted image

aj viš ju a meri krismes!user posted image user posted image user posted image

moški - jp, kriza je tole....user posted image baje je res prvo leto z otrokom najhuje in statistično (baje) največ parov razpade ravno v prvem letu otrokovega življenjauser posted image user posted image user posted image No, upam, da ne bo pri nobeni od nas tako!!user posted image

emibu - velikonočni praznikiuser posted image user posted image user posted image si me fajn nasmejala!!user posted image user posted image

Sploh nisem vedla, da tuki teče debata, mi ni poslalo maila pa ne vem zakajuser posted image user posted image user posted image No, pač... cepetavček je meu zadnč eno rahlo krizo, ja, cel dan ni šlo komentirat, baje se je sesulo, ko sta moi in njen hotla neki prevedit al ko... ne vem točnuser posted image
U glavnem, zdej dela k urca spet.

kati - ja, itak da smo zdej samo majčice gor, ampak OČITNO ustanovitelja želita tud druge privabit gor... itak je vsak forum enkrat bil čisto na začetku in imel samo nekaj članov.... ampak jst se prov fajn počutim, ko vem, da sem ena izmed prvih čvekic goruser posted image pač sem oven po horoskopu kaj čm user posted image user posted image

no, lep praznik vsem! user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu m_aja)
Neposredna povezava do sporočila: 4188
26.12.2010 13:52:11   
j.b.
Hej hoj!!!!

Kjub otožnemu začetku predbožičnega večera, se je preostanek večera in božični dan izkazal za čudovit praznik, polno ljubezniuser posted image user posted image user posted image moj nasmeh danes bi bil okrog in naokrog glave, če nebi mela uhuser posted image
Dobri mož gor z vrha me je pa uslišal, in snega v večjih količinah ni poslal na božični danuser posted image ampak šele danesuser posted image .

No, in zdej za praznike sva se odločila, da naučiva matica spati. In to prakticirava dva večera (noči), pa tut podnev. No, zaenkrat še ni kkšnih hudih rezultatov, če bom strašn zadovoljna bom že javla tuki goruser posted image

lepo bodite!

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4189
26.12.2010 21:00:43   
deveta
ojla punce!

Pri nas tudi kar v redu čez dan. Ponoči pa se je tudi pri nas začelo nekaj slabšat to spanje. Ah pustimo to, upam na boljše, pa čeprav zelo dobro ni bilo še nikdar do sedajuser posted image . Predvsem me moti, ker je začela zvečer protestirat in noče zaspat, samo se držim trdno in niočem preveč popuščat. Le včeraj sem ji popustila in je bila z nama z možem do polnoči na kavčuuser posted image , vmes je veiskala in se pogovarjala, midva pa pokala od smeha. Zdaj pa spet malo strožjega režima. Upam, da se stvar porihta, sem pa skozi tam pri njej v sobici, ker mi je čisto same ni za pustit, ko jokauser posted image .

A_T: ojla, še te poznamo in lepo te je spet slišatuser posted image

Nič šibem zdaj, nazaj k Veroniki, ker še kar nekaj cmihauser posted image , pol pa k dragemu na kavč se stisnit

Tudi jaz vam želim lepe praznike, ter veliko sreče in miru

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 4190
26.12.2010 21:15:24   
nusi
dober večer še od mene user posted image

mi se bomo še cel teden stiskali, ker ima user posted image dopust. Res je fino kadar smo skupaj, vikendi so čisto prekratki, sploh si ne znam predstavljati kako bo čas letel, ko bom šla še jaz v službo, po moje bo čist noro user posted image .

AT - končno spet nazaj user posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 4191
26.12.2010 21:25:09   
jolcica
Živjo punce user posted image user posted image user posted image user posted image

Dolgo se še nism oglasila sm mislim na vas skori vsaki dan...kar cajt leti in tko hitro da kr minevajo dnevi pa pravim moram kj vam pisat...berem vas kolikor se da tekoče user posted image user posted image user posted image

No malo z zamudo vesel Božič pa Srečnga pa zdravga v 2011... user posted image

Punce jst imam eno vpršanje sm v velikih dvomih : Situacija je taka:
za čakanje novega leta bo verjtno prišla k nam babica od Tjaža vndar je en problemček tam imajo tudi malo punčko in je neki prehlajena ali ona lahko prinese kakšne bacile viruse Tjažu??? mal cvikam no zdj smo bli tam neki začel kašljat sm ni tko hudo sm pa ke se pa bojim da bi tudi on kj staknu user posted image user posted image user posted image user posted image

eto pr nas rastemo drugače uredu ima 8500g in 70 cm... če še kj vnašate v tabelouser posted image

Nič grem jst kr doli nš mali tud zadnje čase vstaja po parkat na noč vndar naj mu bo je bil takoj prej priden k angeljček da zdj mu malo dovolim to sm kj dost mu več ne bom user posted image user posted image user posted image

se še kj slišmo :)

NOčkauser posted image user posted image user posted image user posted image

my little angel :)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4192
27.12.2010 10:01:19   
emibu
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image velikonočni praznikiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ka mi je pa blouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ojoooj user posted image user posted image user posted image

Lep pozdrav Emibu!

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 4193
27.12.2010 10:25:50   
nincy29
punce nisem aktivna,ampak vsakotoliko sledim temi.mi smo tudi imeli probleme s spanjem in sej jih na ta način uredila.morda kakšni pomaga!
http://www.ringaraja.net/forum/metoda-spi-dete-spinam-pomaga-/m_5527132/tm.htm

če se pa nič več ne javim,želim vsem srečno novo leto 2011!

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4194
27.12.2010 15:48:15   
jolcica
Hello punce

moram povedat da smo zdele probali metodo spi dete spi lepo sm mu povedala da mora it na počitek da bo medota imel pr sebi in da če bo kj da bova takoj ob njemu malček neki še zastokal pa enkrt orng zajokal še ene 2x smo mu dali dudo in je sladko zaspal :) uf upam da bo tko šlo naprej konec nošenja :) jeee

my little angel :)

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4195
27.12.2010 17:07:38   
barvar
Tudi jaz mislim začet. Nespanje je doseglo katastrofalne razsežnostiuser posted image user posted image user posted image . Počakam samo da se pozdravi - ima namreč vnetje oči in zabasan nosek user posted image .

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 4196
27.12.2010 20:20:04   
nincy29
mamice ki se boste odločile za izvajanje te metode,pogum v roke,minute joka vašega otročka so po par dneh takoj poplačane!

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 4197
27.12.2010 21:05:34   
deveta
ojla!

Jaz sem to metodo začela na lastno pest izvajat nekje po 4 m. Samo bolj na lastno pest, nisem knjige prebrala. Sem o tem nekaj slišala malo se pozanimala, pol pa malo pa svoje prikrojila in je steklo. Zvečer sama lepo zaspi v posteljici (saj o tem sem že nekaj pisala in je res, nekaj joka se splača potrpet, saj pol vsak večer lepo zaspančka brez problemov). Zdaj par dni pa se ji je nekaj zarolalo in je začela po 3 mesecih lepega večernega ritma nekaj protestirat in se naravnost dere celo urouser posted image . Danes je bilo že bolje in je jok trajal samo pol ure. In zdaj že 20 min spi. Tu pa tam jo grem malo pobožat in to je to. Ampak včeraj je bila res kriza in sem bila kar nekaj časa pri njej, pa je bolje da me ni, ker če sem tam hoče, da jo ven vzamem, ko sem šla stran pa se je malo umirila. No po eni uri je zaspala (vmes sem jo hodila božat).
Pri nas je problem, ker se pa ponoči zbuja in želi jest. Podnevi je bolj na redko (noče dopoldanske in popoldanske malice ampak samo kosilo in večerjouser posted image ) in to nadoknadi ponoči. Zdaj že nekaj časa zbiram pogum, da začnemo ukinjat hranjenje ponoči, ne vsega, ampak jesti na 2-3 ure pa ji res ni treba. Nekaj dni sem ro izvajala in je bilo nekaj učinka, samo je problem v meni. Če jo na joško priklopim je takoj mir, sicer pa 5-10 min joče preden spet zaspi in pol se zbudi čez 1 ali 2 uri in pol sem ji dala jest. Rezutat: pojedla tudi dopoldansko malico. Samo sem pa tudi jaz cel dan bolj zmatrana ker dosti manj spim. Ampak po novem letu pa res začnem delat še na temuser posted image . Eno ali dva nočna hranjenja že ampak 3-4 pa je malo preveč.
Jou sem se razpisala in je zmanjkalo časa za še kaj drugega povedat. Grem film gledat.
Lahko noč

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4198
27.12.2010 21:06:27   
bubolin
Pozdravljene.

Vidim, da teče debata o problemih s spanjem. Tudi mi zadnje dni bolj slabo spimo user posted image Sploh ne vem kaj mu je user posted image Al ga dajejo zobki al kaj user posted image Mi je že lepo spal, zdaj pa ne vem. Sicer se mi ponoči še zbuja, ampak ne tolikokrat ko sedaj user posted image Celo noč mi je do sedaj prespal samo 1x. Z uspavanjem sicer nimam težav - mi zaspi na dojki med dojenjem - me pa skrbi, kako bo ko ne bo več dojenja user posted image Rada bi dosegla da bi ponoči malo več spal oz. ko se zbudi da bi sam zaspal nazaj, ker se mi zdi da se hodi k meni na dojko crkljat in ne da je lačen - to traja ene 10-15 min pa vseeno, bi rada da bi malo več spal.

Drugače smo ok, ima dva zobka - spodnja. Zgornja leva enka pa mislim, da tudi počasi prihaja. Drugače čez dan je ful pridn, sam ponoč ga pa serje user posted image

Nočko

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4199
27.12.2010 23:16:52   
sabri
Oj oj, ste me kaj pogrešale, jaz sem vas ful, nam je crknil internet in sem šele zdaj videla, kako smo odvisni od njega. Nisem brala dosti za nazaj samo sporočam, da IMAMO HIŠO, kljub norim preprekam, opišem drugič, nam je danes uspelo speljati in smo ponosni lastniki dela trojčkauser posted image .
Imamo dva zobeka, o puzanju ne duha ne sluha, je pa božiček prnesel novo blazino za po tleh namest puzzlov in je super, je tudi za ven za na travo, se fajn opere.
Spanje ponoči, se pripravljam da gremo na metodo    knjige, ker pri prvi je palilo in je res po treh dneh spala celo noč, tamalo pa bo treba isto zdresirat. Je pares, da jo še kar dojim, ker je to edino mleko, ki ga dobi, alergična na vse, tudi aptamil za alergikeuser posted image .
Ostalo jutri, danes sem preutrujena, aja sem mislila, da ste mi že ušle na nov forum, nisem imela časa ga pogledat še. nočko.

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 4200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?