deveta
|
IZVIRNO SPOROČILO: izalina Mi2 sva tudi s sprehoda. No je prav lepo slišat, da greste ven tudi če je fajn mrzlo. Kati - v našem mestu, ko je pod 0° ni nobene mamice zunaj z otročkom do 1 leta. Ko pa je sonček je pa miljon mamic z vozički in sedijo na kavicah. Jaz sem prava čudakinja zunaj, pa stare mame se za mano obračajo in vstavljajo pa sprašujejo, če ni malo premrzlo za dojenčka . pri nas je podobno . Sicer nisem iz mesta ampak iz vasi in ko se odpravim ven, me skoraj vsak vaščan, ki ga srečam čudno pogleda inkake pametne žene kričijo za mano: pelji otroka noter ker je mraz . Mislim no, ko pa so ble te stare gospe majhne v naših vash ni bilo ne vode ne elektrike in so hodili v štalo na Wc, me prav zanima kako so one skrbele za otroke. Pa tudi bund in rokavic niso imele, samo kakšno deko za zavit otroka, pa so vseglih zrastli. Pol pa meni neko slabo vest vzbujajo. Na srečo se tu pa tam, kak pameten kmet pojavi in me pohvali: lepo, da v vsakem vremenu otroka ven pelješ. Danes je pri nas burja in čeprav je samo 0 stopinj, vzbuja občutek hujšega mraza. To je za našo burjo značilno (klupko bo znala potrdit, če je v Kopru odraščala ).Ampak, naša punca je še vedno mnenja, da je ven treba it. Postane neznosno sitna in če greva, pa čeprav samo za 15 min, je že veliko bolje. Tako, da res greva zmeraj ven (dež, sneg(letos smo ga že meli ), megla, sonce, veter...). Včasih se sprašujem, kako na Norveškem preživijo, če pa nas tu tako pogosto čudno gledajo, če otroka na zrak peljemo . Izalina: pa kje živiš, da so okoli tebe take ignorantske mamice. Jaz takoj začnem debatirat če se kakšna približa in če samo nakaže, da bi rada navezala stik . Sicer sem bolj po redko v Kopru sama, ampak takrat izkoristim vsako priliko za druženje. Ker živim na vasi je s tem malo lažje saj se vse mame poznao, pa čeprav nismo ravno v prijateljskem odnosu. Ravno včeraj sem se odpravla ven in na vasi sem srečala novopečeno mamico (Aleksander 3 tedne star) in sva šle skupaj vozičkat naprej. Sta bila s tamalim prvič zunaj z vozičkom . Jou, kako je pasalo, še s kom drugim govorit . Če pomislim, da je bila ta gospa moja inštruktorca angleščine, ko sem bila v srednji šoli. Zdaj pa sva skupaj vozikčali kot največji prijateljici . (že ko smo govorile kdaj bobo pri 40. ta gospa jih ima zdaj, ko je prvič mamica ) Izalina: na katerem oddelku pa so ta mleka, ker pri mlekih v hladilniku jih nisem našla, mogoče sem pa sabo pogledala . Kontracepcijska tabletka: ne znam svetovat. jaz bi tudi mogla na pregled in bi najraje spet tabletke. Bomo vidli kaj pravi moj G. Je bilo pa zdaj ko pol leta ni bilo Klupko: Anej
|