|
RE: noseča, s partnerjem pa greva narazen:(:(:( 8.5.2010 20:28:37
|
|
|
|
Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: khurde moj point je bil v tem, da lahko različni dogodki privedejo v isto/podobno situacijo. in da če se nasveti drugih razlikujejo odvisno od dogodkov, ki so pripeljali do situacije in ne izhajajo iz situacije same, človek težje "zagovarja" kar svetuje. ker potem vse izhaja iz njenega partnerja in njegovih dejanj, iz tega, kaj je on naredil, kaj so njegove želje, kaj ima on v mislih itd., ne pa iz njenih želja, čeprav bo v končni fazi ona nosila večinsko breme - naj se ali naj se ne odloči obdržati otroka. samo to je bil moj point, da tiste, ki tako zagovarjate splav, razmislite, ali ga zagovarjate v vsakem primeru ali je odvisno od tega, kaj je partner naredil oz. kaj se mu je zgodilo oz. zakaj je/bo/bi ostala sama. Nisem prav sigurna, da to drzi - da razlicne stvari privedejo do iste situacije. Primer, ki si gi dala, da moz dozivi prometno nesreco ima drugacne posledice, ni na istem. Ni na istem v socioloskem smislu ter nima enakih pravic. V tem primeru smrtnega dogodka, otroci imajo pravico do pokjnine, pa se zena, ce je brezposelna, kar znese krepko vec kot je prezivnina. Okolje drugace nastopa (to je ta socialna komponenta) in zenska izhaja iz drugacne custvene platforme, pa ne da bi merili tezo enega ali drugega. Izhodisce, dozivljanje je drugacno. V vprasanju je tudi podpora mozeve druzine. Njegovih starsev, ki bistveno drugace verjetno reagirajo v primeru, da izgubijo sina ali ce je sin zapustil partnerko. V prvem primeru so dalec bolj pripravljeni skrbeti za vnuke in ne samo za vnuke. Poznamo primere, ko vdova zacne ziveti s tasco in tastom, ustvarijo skupnost, ki ji je poslanstvo najboljse poskrbeti za otroke. otroci postanejo podaljsek sina in moza ( kar po svoje tudi so) in na ta nacin zdrzujo sicer tezko zdruzljive kategorije. po moje se mora človek itak odločiti samo na podlagi razmisleka in ne na podlagi mnenj s foruma. Se povsem strinjam. Vendar nekatere odlocitve so lazje, ce ves kaksno je povprecno stalisce. nekatere odlocitve so tako tezke, da pomaga vsaj fiktivna podpora v smer za katero cutis, da je prava. In odlocitev, ki je prava za enega ni nujno prava za drugega. vsak ima svojo pravo odlocitev. sploh pa se mi zdi, da avtorice naše debatiranje mogoče niti ne zanima, ker je iskala osebo, ki je bila v njeni situaciji in jo rešila, me pa v bistvu več ali manj samo teoretiziramo. Vsi mi smo resevali taksne in drugacne situacije. In resili. Nikoli ne ves kaj avtorici teme pride prav in kaj tebi, meni, drugemu tretjemu pride prav... in zakaj je to dobro...
|