|
RE: noseča, s partnerjem pa greva narazen:(:(:( 1.5.2010 16:11:19
|
|
|
|
mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Poka Nisem verna in sem sicer včasih dokaj preračunljiva, sploh kar se tiče odločanja pri sebi, ali bom imela otroka ali ne, ampak splava pa ne it delat. Jaz ga nebi. Poglej svojega prvega otroka, ki ga imaš sigurno rada bolj kot vse na svetu in pomisli, kaj vse bi zamudila, če bi naredila splav, ko si bila noseča z njim. Kar se financ tiče, pa mislim, da je materinska ljubezen tako močna, da boš naredila čisto vse, da jima boš nudila, kar potrebujeta. Nisem še mama, ampak sem prepričana, da je tako. In čeprav nisem verna, sem prepričana, da je življenje čudež, kamor nihče nima pravice posegat. Tudi sama nisem verna in na splošno nisem pristaš splava kot kontracepcijskega sredstva. Ampak avtorica nam ni dala nobenega konkretnega podatka, na podlagi katerega bi ji lahko splav priporočili ali ga odsvetovali. Glede na to, da še nisi mama, lahko rečem, da se ti niti približno ne sanja koliko dela in skrbi jepotrebno za enega otroka, ki ga ona že ima in zdaj naj na svet prinese še enega. Sploh ni problema, če ima finance, bivalni problem rešen in koga za pomoč (starše, sorodnike, kolegice,....). Brez vsega tega pa je to zelo hudo. Kaj bosta imela otroka od ene zdelane mame, ki se bo pretrgala, da jima bo dala kaj za jest. Kaj če bo mali večkrat bolan, kot ponavadi po vstopu v vrtec so, vsi pa vemo koliko dobiš plačane bolniške, kaj če............ Na neko finančno podporo očeta pa vsaj jaz ne bi računala. Odločitev ni nikoli črno bela, je vmes še polno variant, ampak včasih je pri odločanju boljše uporabiti glavo kot srce in želje. lp
|
|
|