|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi dale denar?
30.4.2010 14:29:46   
Mesečnica
Če te prav razumem, si bila ti v tem času, ko je bila sestra v stanovanju, v najemu, kajne? To bi morala sestra upoštevati, ko od tebe "terja" denar, ki si ga dobila od mame. Jaz bi na tvojem mestu enostavno izračunala, koliko najemnine si plačala v tistem času, ko je bila bila sestra v stanovanju, potem pa bi videla, katera od vaju je dejansko dobila več, ti ali ona. Računaj, kot da si ti iz dobljenih 20 000 evrov plačevala najemnino. Morda je še celo ona tebi dolžna, če tako pogledaš user posted image . Pa to, kar pravi Mate0ja, bi tudi upoštevala. Ti si denar vložila v sklade, vrednost mu je padla in ona lahko zahteva kvečjemu polovico od sedanje vrednosti, torej 6500 evrov. To je tako, kot če bi se vse skupaj dogajalo pred 30 leti, pa bi ti denar požrla inflacija.

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 51
30.4.2010 14:35:09   
tinkamarinka
glede na celotno zgodbo, ki si jo napisala, pa tudi jaz ne bi dala denarja. saj bo itak dobila, ko bosta prodali parcelo. Do takrat pa se bo že znašla, še posebej, če ima tudi nekaj denarja našparanega.

ta ideja, da bi šla za poroka je dosti slabša od tega, kot če bi ji dala vseh 20 000 eurov. Vsaj po mojih pojmih, ker če sestra ne bo odplačevla kredita, jo lahko pride dosti dražje kot teh 20 000€.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 52
30.4.2010 18:35:18   
Vijoličarka
Z dodatnimi dejstvi je marsikaj pojasnjeno. Jaz bi sklepala takole:

V času delitve si ti dobila 20.000.- EUR, ona pa možnost stanovanja brez najemnine in če prav razumem, so ji starši stanovanje tudi opremili. Takrat ni nihče razmišljal o spremenjenih okoliščinah. Okoliščine pa so se spremenile za obe.

Sestri oče več ne dovoli, da bi stanovala doma in trenutno nima ničesar, čeprav je v preteklosti uživala ugodnosti tedanje odločitve.

Ti si vložila ta denar v sklade in trenutno stanje točk skladov je tako, da bi bila v veliki izgubi, če bi točke prodala, da bi sestri izplačala 10.000,-. Skladi so dolgoročna naložba in v tem trenutku res ni najbolj pametno prodajati. Čez par let pa bo lahko situacija bolj ugodna za prodajo in še kakšen dobiček zraven.

Mislim da sestra enostavno ne more ravnati tako, da od tebe zahteva, da v celoti sprejmeš njene spremenjene okoliščine (in pri tem gladko odmisliti, koliko časa je bivala v stanovanju brez najemnine, pa še opremo so ji kupili), brez da bi tudi ona sprejela tvoje spremenjene okoliščine.

Takrat namreč ni bilo nobenega govora, da je teh 20.000,- pogojeno s tem, da jih moraš ti čuvati, če bo sestra slučajno potrebovala kakšen denar. Popolnoma legitimno si jih vložila v sklade. In zdaj naj sestra upošteva, da so točke padle, da ti v tem trenutku ne bi prodajala, če ne bi ona potrebovala denarja. Torej, če na vsak način hoče kakršenkoli evro, potem bi, ponovno ob predpostavki, da naj tudi sestra sprejme tvoje spremenjene okoliščine, računala takole:

Ob nakupu si, npr. recimo zaradi lažje simulacije dobila 1.000 točk sklada. Nominalna vrednost teh 1.000 točk je bila takrat 20.000,- EUR. Če daš to na pol, dobiš 500 točk. Teh 500 točk je danes, žal vredno manj od nominalne vrednosti, 10.000,- EUR plačane ob nakupu. Teh 500 točk lahko nameniš sestri - lahko jih preneseš nanjo, pa naj čakana boljše čase ali pa naj jih takoj proda in sprejme izgubo - nekaj bo vseeno dobila. In sta poračunali.

Morda bo sestra godrnjala, da ni ona kriva, da si ti vložila v sklade, pa da skladi slabo stojijo. Vendar ti tudi nisi kriva, da se z očetom nista razumela in da ona ne more uživati svojega (precej večjega, kot je bil namenjen tebi) deleža. Zato ne more od tebe zahtevati, da svojo dolgoročno naložbo vnovčiš ravno v najbolj neugodnem trenutku, ter nosiš vso izgubo, vse to pa samo zato, ker ona prav zdaj potrebuje denar.

Če pa ji izguba ne diši, pa naj počaka na prodajo parcele in takrat dobi ta denar v celoti.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
30.4.2010 20:31:12   
sanelaa
Zdaj ko se ve malce več lahko rečem; ne, ne bi dala denarja!

Glej, če se je takrat odločila imeti stanovanje, ki je bilo namenjeno njej, ga ima. če pa njej ni da bi tam živela, je to pač žal njana smola.
čeprav, napisala si da je njo oče vrgel ven? Kljub temu da je stanovanje bilo namenjeno njej?

Kakorkoli, ne, ne bi dala denarja, pač bi ji lepo razložila da sem zudi jaz v fazi nakupa in da žal tudi jaz denar potrebujem.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
30.4.2010 22:16:16   
bomboncek1
Meni nekaj ne štima. Kako je lahko oče 100% lastnik hiše? Kako je lahko tebi mati dala denar, sestri pa stanovanje, ki "ni njeno"? Sori, tukaj nekaj ni v redu. Ko je mama umrla, ste imeli zapuščinsko razpravo? Kaj je bilo tam sklenjeno? V bistvu sta obe dobili "darilo". Ti od mame v obliki denarja, sestra pa od očeta stanovanje. Vendar oče je še živ in stanovanja ni prepisal sestri.

Ker dejstvo je eno, da je tvoja mama tebi "podarila 20.000 eur, sestri pa "ustno dala" stanovanje, ki ji očitno ni pripadalo (če je oče 100% lastnik). Kar bi po vsej logiki pomenilo, da je tebi dala nekaj svojega, sestri pa ne. Iz prakse vem, da dediči lahko zahtevajo "vračilo darila", vrednost tega pa se potem spet deduje: pol zakoncu, pol otrokom. Kar pomeni, da če se zahteva vračilo darila, bi oče dobil 10.000, vedve s sestro pa vsaka 5.000. Stanovanje pa ostane očetu, če praviš, da je 100% lastnik.

Ne vem, če pogledamo tako, je res nefer, da si ti dobila od mame denar, ki je bil mamin in ga je v celoti dala tebi, sestri pa je nekako namenila stanovanje, čeprav je vedela, da je oče vknjižen kot 100% lastnik in napaka je bila, da niso naredili prepisa stanovanja nanjo z darilno pogodbo. V tem primeru bi rekla, da sestri pa nekaj res dolguješ. konec koncev - grdo rečeno - vendar ko bo oče umrl, bosta obe dedinji celotne hiše, kar pomeni, da boš ti dedovala polovico stanovanja, v katerem bi morala sedaj bit tvoja sestra.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 55
30.4.2010 22:47:17   
baguSka
koncno ena ki me steka... user posted image user posted image user posted image

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 56
30.4.2010 23:03:03   
Naja31
V kakšnih odnosih si pa ti s tvojo sestro?

Midva z bratom sva ostala sama pri 18ih, podedovala kar precej, niti enkrat se nisva skregala zaradi dediščine. Meni je odnos z lastni bratom pomembnejši od vse dediščine. Če bi mene moj brat prosil za denar, in če bi ga jaz imela, bi mu dala. Sem mu tudi že dala. In on meni.

Ampak, koliko pa 10 jurčkov sploh lahko pomaga pri rešitvi pri nakupu stanovanja. Ker če že tako nimaš dovolj, ti teh 10 tisočakov ravno ne pomaga preveč.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
1.5.2010 0:04:36   
Muca83
bonbonček1, seveda, jaz se strinjam, da sem sestri nekaj "dolžna", zato sva se tudi domenile, da pač ta denar dobi, ko se bo parcela prodala. Takrat je bilo to za obe fer, saj bo končni izkupiček obeh enak. Samo zdaj ji pa kar naenkrat ni več fer, ker se parcela ne more prodati takoj, ona pa rabi denar sedaj. Ampak jaz nisem kriva, da se parcele ne da prodati, ane.

Drugače pa je moje vprašanje zdaj že brez smisla. Sestri sem rekla, da ji pač 10 tisoč eur ne dam, pa mi je rekla, da naj vsaj razmislim, da bi ji dala 5 tisoč, ker res nujno rabi in ji bo zelo prav prišlo, meni pa se "ne bo toliko poznalo". Aja, pa seveda če bi ji dala denar, ga ne bi dvignila iz sklada ampak bi šel iz tistih drugih prihrankov, saj se sklada sedaj ne splača prodajati. No, da nadaljujem, en dan sem razmišljala o tem, a bi ji dala 5 tisoč eur ali ne in sem se že nekako odločila, da ji 5 tisoč dam in ravno ko sem jo hotela poklicati in ji povedati odločitev, mi je poslala sms, da je že klicala odvetnika in da če ji denarja ne bom dala me bo tožila user posted image user posted image user posted image user posted image Tako, da boste videle kakšno super sestro imam. user posted image Zdaj vidim za kolikšno vsoto ocenjuje najin odnos... totalno sem žalostna, res. Ona pa pravi, da sem pi*** jaz in da sem jaz tista, ki ji več pomeni denar kot najin odnos. user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 58
1.5.2010 9:01:37   
bomboncek1

IZVIRNO SPOROČILO: Muca83
No, da nadaljujem, en dan sem razmišljala o tem, a bi ji dala 5 tisoč eur ali ne in sem se že nekako odločila, da ji 5 tisoč dam in ravno ko sem jo hotela poklicati in ji povedati odločitev, mi je poslala sms, da je že klicala odvetnika in da če ji denarja ne bom dala me bo tožila user posted image user posted image user posted image user posted image Tako, da boste videle kakšno super sestro imam. user posted image Zdaj vidim za kolikšno vsoto ocenjuje najin odnos... totalno sem žalostna, res. Ona pa pravi, da sem pi*** jaz in da sem jaz tista, ki ji več pomeni denar kot najin odnos. user posted image

Oprosti, ampak ona ga ceni na 5.000, ti pa ravno toliko. to je cifra, ki bi ji jo ti dala user posted image Malo pa ima le prav, veš.
Res, ko si povedala malo več okoliščin, nisem več toliko na tvoji strani, kot sem bila na začetku. Dejstvo je, da si ti dobila precej več, kot ona. Ona praktično ni dobila nič.

In tudi meni se vedno bolj dozdeva, da si res ti tista, ki ti pomeni več denar kot odnos. Glede na to, da si ga dala v sklade in da imaš prihranke, ti očitno teh 20.000 ni bilo življenjskega pomena in kot bi sestra lahko počakala, da se proda parcela in dobila več, tako lahko na isto stvar počakaš ti. ji pač posodiš denar, zmenita pa se, da boš ob prodaji parcele dobila toliko več.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 59
1.5.2010 9:39:32   
Taddy78
muca83 je kje pa ima dokaz, da si ti prejela ta denar? Veš kaj...jaz bi ji dala teh 5000evrov pa naj si kupi stanovanje če bo lahko. Sedaj vsaj veš na čem si s svojo sestro.

Ta delitev premoženja po mamini smrti mi sicer še vedno ni jasna (mi je umrl oče, in se je zapletalo zaradi njegove žene), razen če je vrednost tiste parcele tolikšna kot hiša, v kateri živi oče.

Neposredna povezava do sporočila: 60
1.5.2010 9:49:15   
K_a_t_i
Kok je fino, če starši nimajo niti ficka... Se majo potem sestre in brati veliko rajši, ko se jim ni treba kregati (še) zaradi denarja.

Tožba user posted image Eni pa res imajo čas in denar... user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 61
1.5.2010 10:09:55   
benika
muca83 je kje pa ima dokaz, da si ti prejela ta denar? Veš kaj...jaz bi ji dala teh 5000evrov pa naj si kupi stanovanje če bo lahko. Sedaj vsaj veš na čem si s svojo sestro.

Kje pa je dokaz, da je bilo sestri namenjeno stanovanje?

Ne vem, no draga muca, jaz se kr strinjam z bombončico. Toliko kot tvoja sestra ceni vajin odnos, ga ceniš tudi ti. In tudi meni se zdi, da je tule sestra potegnila takratko, ti pa si dobila lep kupček denarja. Jaz bi ji denar vsekakor dala.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 62
1.5.2010 10:12:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

Nekako je bilo mišljeno, da je moja sestra pač preskrbljena kar se tiče stanovanja, saj sta ji starša uredila stanovanje zgoraj in je bilo takrat mišljeno, da je to za vedno ali dokler bo hotela. Nihče ni predvideval, da se bo situacija tako obrnila. In ker jaz sem fer, sem tudi potem rekla, da bo pač od prodaje parcele dobila toliko več, prvotno je bilo mišljeno, da bi kar uradno večji delež dobila vpisan v zemljiško knjigo ampak ker nisva vedeli koliko bova sploh iztržili, smo uradno sestavili tako, da bo dobila pač toliko denarja več. Tako da ja, zdaj imava uradno zapisano, da sem jaz dobila v preteklosti 20 tisoč eur, ona pa jih dobi, ko se bo prodajala parcela.

Glede na to,da imate uradno napisano,da ona dobi pri prodaji ta delez vec, mislim,da popolnoma nic ne resila z odvetnikom in da tozbe ne bo dobila.

Fer ali ne fer,takrat sta se obe strinjali in vse je uradno zapisano.Po toci zvoniti je prepozno.

Ko smo ze pri familijah....Po moji strani ni bilo nikoli kreganj glede dedovanj, po partnerjevi non stop nekaj..Zaradi ene sobice npr....  Cisto odvisno od ljudi in genov ocitno.

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
1.5.2010 10:38:05   
Muca83
Saj sem vam napisala, da sem se odločila, da denar dobi. Ampak ona ni sposobna počakati 1 dan na mojo odločitev ampak raje kliče odvetnika in mi grozi. In tudi sedaj bo denar dobila, ne mislit, da ga ne bo. Ampak kar se mene tiče sva opravili, ker to ni zame noben odnos, da se grozi s tožbami (sploh pa še preden ji povem svojo odločitev). Pa recite kar hočete. Itak je tukaj napisanih samo nekaj dejstev, zadaj pa je dooolga zapletena zgodba in mogoče tudi zaradi tega jaz in ljudje, ki zgodbo v celoti poznajo mislijo malo drugače.

Kakorkoli, hvala za mnenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
1.5.2010 11:18:15   
tecnobica
Za tak odnos (tožba) ji jaz že ne bi dala denarja. Če bi pohlevno čakala, potem pa mogoče.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 65
2.5.2010 9:43:10   
jakipaki83
Muca - jaz mislim, da ima tvoja sestra nerealna pričakovanja. Prvič z 10 ali 5 tisoč evri stanovanja ne bo kupila. Oz 10 ali 5 tisoč več kredita vzeti je precej enostavno. Drugič - lepo sta se zmenili, da dobi denar ob prodaji parcele. Kaj tu ni jasno. user posted image Če je bilo prej razdeljeno neenakomerno, ko si imela ti 20 tisoč, ona pa je ostala brez stanovanja sta to popravili. In bi na koncu obe imeli enako denarja in nič stanovanja. Ona bi pač tokrat dobila večji kos pogače (ob prodaji parcele). In če ne more počakati na prodajo... Ja ne razumem. Tretjič - lepo imata vse podpisano. Kako te misli tožiti? Če je pa vse črno na belem, da bosta na koncu dobili vsaka pol denarja. Nisi pa ti kriva, če bo to šele čez mesec ali dva.

Jaz bi ob takem odnosu s svojo sestro opravila. Bi mi bilo hudo, ampak grožnja s tožbo user posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 66
2.5.2010 9:55:12   
Vijoličarka
Kakor se je stvar razvila, bi jaz osebno, če bi se le dalo, posegla v svoje prihranke, ji dala tistih 10.000,- EUR, seveda vse uradno popisala in zaključila s sestro.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 67
2.5.2010 12:27:02   
Misek

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1
Oprosti, ampak ona ga ceni na 5.000, ti pa ravno toliko. to je cifra, ki bi ji jo ti dala user posted image Malo pa ima le prav, veš.
Res, ko si povedala malo več okoliščin, nisem več toliko na tvoji strani, kot sem bila na začetku. Dejstvo je, da si ti dobila precej več, kot ona. Ona praktično ni dobila nič.

In tudi meni se vedno bolj dozdeva, da si res ti tista, ki ti pomeni več denar kot odnos. Glede na to, da si ga dala v sklade in da imaš prihranke, ti očitno teh 20.000 ni bilo življenjskega pomena in kot bi sestra lahko počakala, da se proda parcela in dobila več, tako lahko na isto stvar počakaš ti. ji pač posodiš denar, zmenita pa se, da boš ob prodaji parcele dobila toliko več.

Menis e pa zdi, da ima Muca83 kar prav. Muca se ni nicesar premisljevala, pritozevala, spreminjala. Odlocila se je in se swvoje odlocitve drzala. Z druge strani sestra pa ocitno ni sosobna prenesti svoje lastne slabe odlocitve in pricakuje, da bo puj pike ne vazi vedno, ko se ona spomni ali ugotovi, da ji drugace bolj pase.
Spostovati tuje nalozbe, plane in nacrte je osova, da zahtevas, da se psostujejo tvoji nacrti plani, pomisleki in spremenjene okoliscine.
Sestra mi je podobna uzaljeni velicini, ki ni bila nic uzaljena dokler je menila, da je na boljsem; v trenutku ko pomisli, da je na slabsem pa se zacne "zurka".

Ce nekdo mora pocakati na denar je to tisti, ki se je slabo odlocil. Mora pac ziveti s svojo odlocitvijo. Tako kot muca mora ziveti z odlocitvijo, da je denar nalozila v te in te sklade in da je trenutno toliko in toliko v minusu glede na startno pozicijo. Pa ne zahteva od sestre, da "revalorizirajo" denar pa govorijo, da je Muca dobila 13.000 eur. Tako kot zdaj govorijo, da sestra ni dobila nic. Dobila pa zaopravila ali so ji zapravili- vseeno. Kolikor vem, Muca nima nic s tem. Ali se motim?

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

Neposredna povezava do sporočila: 68
2.5.2010 12:30:45   
Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Kakor se je stvar razvila, bi jaz osebno, če bi se le dalo, posegla v svoje prihranke, ji dala tistih 10.000,- EUR, seveda vse uradno popisala in zaključila s sestro.

Zakaj?

BTW: zakljucevanje je kolikor vem iluzorno, saj sledi prodaja parcele in dedovanje po ocetu. Zakljucka torej ni. Muca bo dala 10.000, sestra bo zadovoljna oz. dosegla bo svoje; enkrat se bodo morale spet normalno pogovarjati in dogovarjati. Muca pa ostane kratka za 10.000 zato, da bi sestri nekaj dokazala?? Morda sestra niti ni sposobna razumeti taksnega sporocila. Kakor se zadeva razvija, niti najmanj ni sposobna razumeti. Torej pravzaprav zakaj? (razen ce Muca ne cuti, da je dolzna dati ta denar).

Neposredna povezava do sporočila: 69
2.5.2010 12:43:10   
poli*
Nisem sicer vsega prebrala, ampak jaz sem na Mucini strani.
Ko ji je mati dala denar je verjetno sestra čutila zadoščenje, ker je ona dobila cel urejen štuk zase (pač veliko več). Verjetno je tudi vedela, da ravno stanovanja ne moreš kupit s tistimi 20k, tako da je bila ona precej na boljšem.
Da te bo tožila?! hahaha, eni mislijo, da gre to kar tko... enako kot tast, ki grozi mojmu, da ga bo tožil zato, ker mu ne pomaga drv narediti. Taki ljudje so čudaki, tako da se jih izogibajte v največjem loku.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 70
2.5.2010 15:52:18   
Vijoličarka

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Zakaj?

BTW: zakljucevanje je kolikor vem iluzorno, saj sledi prodaja parcele in dedovanje po ocetu. Zakljucka torej ni. Muca bo dala 10.000, sestra bo zadovoljna oz. dosegla bo svoje; enkrat se bodo morale spet normalno pogovarjati in dogovarjati. Muca pa ostane kratka za 10.000 zato, da bi sestri nekaj dokazala?? Morda sestra niti ni sposobna razumeti taksnega sporocila. Kakor se zadeva razvija, niti najmanj ni sposobna razumeti. Torej pravzaprav zakaj? (razen ce Muca ne cuti, da je dolzna dati ta denar).

Zakaj? Zradi ljubega miru. Menda je zgodba še bolj zamotana, ampak jaz imam že po znanem občutek, da je s tole sestro precej težko. Milo rečeno. Ona vidi samo sebe in nikogar drugega, predvsem pa je navajena, da drugi MORAJO poskrbeti zanjo, pa če se to lahko privoščijo ali pa ne. Njo zanimajo samo lastne težave, težave drugih ali neugodne razmere na trgu je ne brigajo.

Miru ne bo dala, dokler ne dobi teh prekletih 10.000,-. Nje prav nič ne briga, da je bila ona po prvotnem dogovoru precej na boljšem, da je precej časa nekje bivala brez plačevanja najemnine, pa da so ji opremo k riti prinesli. Šla bo od Poncija do Pilata za ta denar in ne bo odnehala. ONA ga pač zdaj rabi in pika.

Dedovanje po očetu ter prodaja parcele bo pa itak štos, pa če komunikacija vmes bo ali pa ne bo. Zato pravim, naj Muca vse skupaj natančno uradno uredi, ker imam sestro na sumu, da bo 'svojo polovico' hotela dobiti še enkrat in da se bo morda še spomnila, da je bilo dogovorjeno, da bo stanovanje njeno in da more biti predmet delitve. To je taka sorta in ne moreš nič. Zato bi imela najraje čim manj opravka z njo, pa četudi to pomeni, da se mi lastna investicija zamakne. Tale grožnja z odvetnikom je zame kaplja čez rob.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 71
2.5.2010 17:36:40   
Misek

Zakaj? Zradi ljubega miru. Menda je zgodba še bolj zamotana, ampak jaz imam že po znanem občutek, da je s tole sestro precej težko. Milo rečeno. Ona vidi samo sebe in nikogar drugega, predvsem pa je navajena, da drugi MORAJO poskrbeti zanjo, pa če se to lahko privoščijo ali pa ne. Njo zanimajo samo lastne težave, težave drugih ali neugodne razmere na trgu je ne brigajo.

Miru ne bo dala, dokler ne dobi teh prekletih 10.000,-. Nje prav nič ne briga, da je bila ona po prvotnem dogovoru precej na boljšem, da je precej časa nekje bivala brez plačevanja najemnine, pa da so ji opremo k riti prinesli. Šla bo od Poncija do Pilata za ta denar in ne bo odnehala. ONA ga pač zdaj rabi in pika.

Dedovanje po očetu ter prodaja parcele bo pa itak štos, pa če komunikacija vmes bo ali pa ne bo. Zato pravim, naj Muca vse skupaj natančno uradno uredi, ker imam sestro na sumu, da bo 'svojo polovico' hotela dobiti še enkrat in da se bo morda še spomnila, da je bilo dogovorjeno, da bo stanovanje njeno in da more biti predmet delitve. To je taka sorta in ne moreš nič. Zato bi imela najraje čim manj opravka z njo, pa četudi to pomeni, da se mi lastna investicija zamakne. Tale grožnja z odvetnikom je zame kaplja čez rob.

Povsem se strinjam z napisanim. Edina stvar pri kateri se niti ne strinjam popolnoma je, da bo sestra dala mir, ce dobi denar. Miru ne bo vse dokler bo sestra ( po mojem mnenju seveda) menila, da lahko s pritiskom doseze svoje. V enem trenutku je treba presekati in reci dosti, ter na tem dosti vztrajati. In ker je to s tozbo (menim tudi, da si je sestra razgovor z odvetnikom izmislila) kaplja cez rob, se mi zdi smiselno tukaj potegniti crto.

Neposredna povezava do sporočila: 72
2.5.2010 18:03:38   
moni.
Sem ves čas bila bolj na sestrini strani. Glede na njeno zadnjo reakcijo pa ji denarja ne bi dala. Pa me prav briga ljubi mir.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 73
2.5.2010 18:07:31   
Vijoličarka
Jaz pa upam, da je Muca tukaj dobila lekcijo. Okoliščine bi bile lahko tudi drugačne. Lahko bi mama preživela očeta in sestra bi lepo uživala v stanovanju in imela morda še zastonj gospodinjsko pomočnico. In Muca se v tem primeru ne bi metala po tleh in težila z nekakšnimi odvetniki.

Zato naj da denar in naj ne pozabi spremeniti prejšnjega uradnega dogovora, da sestri pripada 10.000 EUR več ob prodaji parcele in potem komunicira s sestro samo toliko, kot je nujno potrebno. Sestro se da z lahkoto ustaviti: imela je nekaj let stanovanje zastonj, Muca pa je medtem plačevala najemnino. To tudi nekaj šteje. Če je že taka natančnost potrebna.

Sploh pa se je sestra že odločila. Njej ta denar, pa če ji pripada ali ne, več pomeni, kot odnos s sestro. Čisto dobro je vedela, kaj dela in kakšne bodo posledice, ko je grozila s tožbo.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 74
2.5.2010 18:57:10   
poli*

Dedovanje po očetu ter prodaja parcele bo pa itak štos, pa če komunikacija vmes bo ali pa ne bo. Zato pravim, naj Muca vse skupaj natančno uradno uredi, ker imam sestro na sumu, da bo ''svojo polovico'' hotela dobiti še enkrat in da se bo morda še spomnila, da je bilo dogovorjeno, da bo stanovanje njeno in da more biti predmet delitve. To je taka sorta in ne moreš nič. Zato bi imela najraje čim manj opravka z njo, pa četudi to pomeni, da se mi lastna investicija zamakne. Tale grožnja z odvetnikom je zame kaplja čez rob.

Se povsem strinjam s tabo Vijoličarka. To so taki ljudje in dokler bodo živeli, bodo delali kažin.
Sem sigurna, da se bo ob dedovanju spomnila dogovora in bo na vsak način hotela doseči, da dobi svoje opremljeno stanovanje nazaj... in ja, takrat bo spet grozila.

< Sporočilo je popravil poli* -- 2.5.2010 18:59:02 >

Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime
lenca8

Ime za punčko

Alexa (33%)

Fiona (44%)

Lety (23%)

Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!