|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi dale denar?
29.4.2010 11:33:34   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Glede na to,da stanovanje ni pisano na kozo bi ji jaz dala teh 10000eur. Ko se bo pa to stanovanje prodalo pa se denar tudi deli na pol. 

Kot prvo je tezko o nekom govort da je koza ane.user posted image Kot drugo, pa se strinjam s tabo. Stanovanje NI napisano na sestro, zato imata po zakonu pravico do njega OBE! Ocitno. Pac sklepamo. In ce je temu tako, potem JI sicer daj ta denar, ce ga se vedno imas, vendar PODPISITA, da bosta tudi pri stanovanju imeli fifti fifti in bosta obe na boljsem!! Tud ti bos mela vec od tega, ker stanovanje je verjetno vreden vec, kot 20.000€, ni!?

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
29.4.2010 11:34:56   
baguSka
In tiste k pravte, da se je njena sestra ustela in tole okol prnesla... Aja!? Kje pa pise da tale nasa forumovka nebi lepega dne prisla k svoji predragi sestrici in jo zabrisala ven iz stanovanja, glede na to, da ni nikjer nic napisano!?user posted image Ah dejte ga no srackat...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
29.4.2010 11:53:09   
ajsek
Tole je precej relativna zadeva.
Če bi jaz imela občutek, da sem sestro okrog prinesla, ker sem pobrala denar, ona pa je dobila stanovanje, v katerem itak ne more živet, bi ji denar dala.
Če bi se pa ona grebla za stanovanje (ki je res verjetno vredno bistveno več kot 20k), se ji pa ne bi pustila.

V vsakem primeru pa mislim, da morate vse skupaj uradno zapisat in razdelit. Oziroma, da bi to morali narest že takrat. Žlahta je žlahta, ampak pri denarju se vse neha.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
29.4.2010 14:50:53   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
Mislim res ste super vse po vrsti.... ker mate tok zelo rade svoje brate insestre.user posted image Kaj pa ce bi se za spremembo poskusle postavt v njeno kozo? 

Jst se ne bi nikoli znašla v njeni koži. Treba je dat na papir. Pri nas smo 3-je pa ni bilo popolnoma nobenih težav. Vsak je dobil svoje, napisalo se je in overilo. Čao! Če se pa ustno meniš in dogovarjaš, potem pa pride do težav, itak. Jst se, sicer iz prvega posta razbrala, da je stanovanje njeno. Kakor koli, keša ne bi videla. Če se je izselila iz stanovanja je pa njen problem. Če ne, naj se pa stanovanje proda in mir. Ne vem zakaj toliko komplikacij. In strinjam se, da manjka del zgodbe, zato je res težko kaj konkretno komentirat.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 29.4.2010 14:51:33 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
29.4.2010 14:52:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
29.4.2010 15:37:08   
baguSka
Zakaj bi blo pa stanovanje pisano na kožo!?user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.4.2010 15:37:49   
baguSka
In Zarci, seveda mas prav. Ampak, ker ni nikjer nic pisano ocitno v njihovem primeru, je pac drekec vse skupi.user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
29.4.2010 15:39:47   
ZARA
Zakaj bi blo pa stanovanje pisano na kožo!?user posted image
user posted image user posted image  

Meni tudi ni bilo jasno ali jo zmerja s kozo ali kožo.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
29.4.2010 15:43:26   
baguSka
No, torej nism jaz ta butasta in jo je 'ozmerjala' kakorkoli ze ne!?

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
29.4.2010 15:44:48   
ZARA
Tega še vseeno ne vem. user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
29.4.2010 15:46:33   
baguSka
No, pa sej je vseen. Ce je pisano na kozo al pa na kožo, se vedno se spet dve sestri kregata zarad dnarja.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
29.4.2010 20:10:43   
Taddy78
Meni v tej zgodbi tudi marsikaj ni jasno.
Ena je dobila denar, druga zgornji del hiše. To ste se zmenili, ko je bila mama še živa. Ker ni nikjer uradno zabeležena "delitev", bi sedaj tvoja sestra od teba rada denar.
Čigava je torej hiša? Izdelila se je sestra, izselila se boš ti. Ja kdo bo torej ostal v hiši?

Jaz ji denarja ne bi dala...ko bosta 1x prodali parcelo in si morali deliti hišo, a misliš, da bo ona tudi tako radodarna, kot bi ti sedaj rada bila? Ali bo zahtevala svoje, ne glede na to, kar bi sedaj dobila?

Kot je že ena napisala, že v štartu je dobila več kot ti, sedaj pa bi rada še polovico tvojega dela user posted image
In kaj si bo začela z 10.000evri? To je 10% vrednost stanovanja (recimo). Kredita ravno tako ne bo dobila. Ali pač? Ali pa mogoče rabi denar za nov avto, stanovanjsko opremo?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
29.4.2010 20:12:13   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Muca83
Kaj menite?

Moj odgovor na naslovno vprašanje - ne.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 38
29.4.2010 20:13:12   
baguSka
ce smo ze posteni, je v startu vec dobila nasa forumasica, kot njena sestra.user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 39
29.4.2010 20:15:07   
baguSka
denar je pokasirala v zep prav ona... stanovanje pa ni ne njeno, ne od njene sestre... in ce imata obe enake pravice do njega, potem je muca83 pokasirala veeelikoooo vec.user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
29.4.2010 21:42:04   
TaMaSa

denar je pokasirala v zep prav ona... stanovanje pa ni ne njeno, ne od njene sestre... in ce imata obe enake pravice do njega, potem je muca83 pokasirala veeelikoooo vec.user posted image

baguska se podpisem in sploh ne razumem,kako druge tega ne sprevidite.
In sestra si je sama kriva,ker se je izselila?user posted image Mora biti ze nekaj hudo narobe,ce tudi avtorica posta kupuje stanovanje.
Zmenjeno je pa res...ena dobi koj denar,druga "kao"stanovanje,kateri bo sel kasneje na dva dela.

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
29.4.2010 21:54:30   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Glede na to,da stanovanje ni pisano na kozo bi ji jaz dala teh 10000eur. Ko se bo pa to stanovanje prodalo pa se denar tudi deli na pol. 

Kot prvo je tezko o nekom govort da je koza ane.user posted image Kot drugo, pa se strinjam s tabo. Stanovanje NI napisano na sestro, zato imata po zakonu pravico do njega OBE! Ocitno. Pac sklepamo. In ce je temu tako, potem JI sicer daj ta denar, ce ga se vedno imas, vendar PODPISITA, da bosta tudi pri stanovanju imeli fifti fifti in bosta obe na boljsem!! Tud ti bos mela vec od tega, ker stanovanje je verjetno vreden vec, kot 20.000€, ni!?

user posted image Nimam pojma od kod se mi je ta koza pojavila zraven.....Sem ze vmes ziher kaj z malim debatirala,ker se mi sanja ne,zakaj sem to kozo ustulila user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
29.4.2010 21:58:09   
Anonimen
Zdaj sem prebrala naprej in videla,da se malo pa bi se zacela gonja zaradi koze...Ali kože, nimam pojma user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
29.4.2010 22:08:46   
baguSka
na, ta je pa dobra. da se sama ne ves.... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
29.4.2010 23:27:54   
Muca83
Uf, sem bila prepričana, da sem čisto dovolj napisala, da dam neko sliko vsega skupaj ampak očitno ne.
Bom razjasnila nekaj stvari:

1. Midve s sestro se ne kregava za ta denar. Je smotana situacija, ne bi pa rekla, da se kregava.
2. Hiša je 100% v lasti očeta in v njej tudi že 4 leta sam živi. Zgornje stanovanje je prazno. V njem ne more živeti nihče, ker oče tega ne pusti. Tega sploh nisem omenjala, ker za moje pojme nima nobene veze s trenutno situacijo, ker dedovanje po očetu nima veze s tem kar smo domenjeni sedaj.
3. Sestra se je pač odselila, ker je prišlo do prepira z očetom in jih je pač nekako vrgel ven.
4. Ja, za vsem tem je zelo dolga in zapletena zgodba, pa ne vidim potrebe po tem, da takole javno razlagam vse podrobnosti.

Nekako je bilo mišljeno, da je moja sestra pač preskrbljena kar se tiče stanovanja, saj sta ji starša uredila stanovanje zgoraj in je bilo takrat mišljeno, da je to za vedno ali dokler bo hotela. Nihče ni predvideval, da se bo situacija tako obrnila. In ker jaz sem fer, sem tudi potem rekla, da bo pač od prodaje parcele dobila toliko več, prvotno je bilo mišljeno, da bi kar uradno večji delež dobila vpisan v zemljiško knjigo ampak ker nisva vedeli koliko bova sploh iztržili, smo uradno sestavili tako, da bo dobila pač toliko denarja več. Tako da ja, zdaj imava uradno zapisano, da sem jaz dobila v preteklosti 20 tisoč eur, ona pa jih dobi, ko se bo prodajala parcela.

Drugače pa pač nekaj denarja ima, vzela bo kredit kolikor bo zmogla, pa še vedno ji manjka in zato rabi vsak euro. Da bi ji pa posodila pa ni varianta, ker ne bo nikoli zmožna tega vrnit. No, razen ko bova nekoč lahko le prodali tisto parcelo, to pa vprašanje kdaj bo - za firbce lahko povem tudi to, da je zemlja predvidena za industrijsko cono ampak je trenutno celoten projekt ustavljen, zato ne moreva prodati user posted image

No pa še to lahko rečem, da sem nekaj let nazaj ta denar vložila v sklade in sem približno tretjino v minusu zaradi recesije, tako da če ji dam od tistega 10 tisočakov, mi ostane samo cca 3 tisoč user posted image   Ampak seveda imam poleg tega tudi denar, ki sva ga z mojim privarčevala.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
30.4.2010 0:52:58   
Tanja55
Muca83, nisi v fajn situaciji in verjamem, da te dilema tezi. Ampak po vsem napisanem ji jaz denarja ne bi dala...hecno, da to pride od mene, ko so mi denar posojali prijatelji, kaj sele ce bi mela sestro...ampak smo vedli za kaksno nalozbo gre in za koliko casa. Lahko ji gres za poroka in si vzame visji kredit kot bi ga morda bila sposobna sama...ampak svojo dediscino ji jaz ne bi dala. Sori, ti si nekje morala zivet ko je bla ona v hisi in verjetno si placevala najemnino...zdej pa ker so zaradi taksnih ali drugacnih okoliscin ostali brez doma pa jim ti pomagaj...vse lepo in prav ampak najprej moras gledat nase. Kdo bo pa tebi pomagal, ce ne bos mela dovolj denarja za resitev stanovanjskega problema? Ona? tezko verjamem...

Ce ne more stanovanja kupit, naj gre pa v najem pa spara zraven in pocaka, da se proda parcela...sej ti tud tko delas a ne? na cesti verjetno ne bo pristala ... torej, streho bo mela, ce pa to ni glih njena lastnina pa ...hja j*** ga, tak je zivot.

Torej se enkrat -- ne ne bi dala. Ce pa se odlocis dat denar pa NUJNO k notarju overit, da sta sklenili taksen dogovor. Ce ne bos ostala se brez polovicnega deleza od parcele. Zacni met rada sebe, potem druge.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 46
30.4.2010 8:33:56   
tecnobica
Mogoče bi ji pa le "posodila" tist denar, sevede na papirju napisano, da bo vedla, da ni prišla tako lahko do tistega denarja. No, saj če ti ne bo vrnila, ti ne boš toliko užaljena, ker ji ga boš v bistvu "dala".

No, jst še zmeraj ne bi dala svoji sestri kar tako "na lepe oči" 10 čukov. Res ne. Ne vem, kaj je imela z očetom, ampak za to nisi ti mende kriva.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 47
30.4.2010 8:42:13   
baguSka
Hmmm.. po temle zadnjem postu pa moram rect da sem ze malck bolj v dvomih.. no, jaz ji pac nebi dala. Oz bi ji dala sele potem, ko bi parcela bila prodana. Pac toliko vecji delez. Mi je pa hudo da imate doma take razmere. Tega pa nikomur ne privoscim in osebno verjamem da je tudi tvoji sestri zelo tezko pri srcu, ker je morala 'svoj' dom zapustit. Ampak konec koncev itak pravis da so ji ga oni opremli ne? Torej sama ni dajala vanj vecjih vlozkov in jih tam pustila?
Pozabita na tisto stanovanje, dokler je tam oce... in res, ce si ti v najemu, pa naj bo se ona. Naj se znajde, kot si se znasla ti. Ce pa bos imela slabo vest, ker bi ji zelela pomagat in ce ji res vsak € pride prav, potem pa ji primakni nekaj... ne more pa od tebe pricakovat, da ji bos kar vseh 10jurkov zdej dala. Gre zgolj za dobro gesto s tvoje strani, ker si pac njena sestra in ji zelis stat ob strani. In seveda ce je v tvoji moci da ji lahko kakorkoli pomagas... in ce ves, da ti bo za to hvalezna. Ampak seveda pod pogojem, da to spet vracunata v ceno pri prodani parceli. :-)

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 48
30.4.2010 9:11:53   
mate0ja
Muca razmišljaj še malo drugače. Denar si dala v sklade ( na to se kar spoznam, zato ti lahko razložim situacijo, ki bo nastala, če daš denar sestri). Razvidno je, da si vložila tik pred padci tečajev, sicer ne bi imela take velike negativne donosnosti. Ok ostalo ti je 13.000 EUR. Torej si cca 35% v minusu. To se da (seveda ob predpostavki, da imaš v "pravih skladih" in da ne bo korekcije ali dvojnega v (dodatnega padca tečajev) nadomestiti mogoče tudi v enem letu, mogoče v dveh ali recimo treh. Sklad(i) morajo delat v povprečju 35%. V enem letu je to mogoče utopično, vendar ne nemogoče.

Če pa daš sestri 10.000 EUR ti ostane 3.000 EUR  kar pomeni, da mora(jo) tvoj(i) sklad(i) nardit 70% donosnost, če želiš priti vsaj na začetno vrednost.

Iz tega (čist teoretičnega) razloga, ki nima veze s čustvi, odnosi, potrebami po tem denarju pusti ta denar v skladih. Ker sicer (vsaj v primeru, da ta denar ne bo posojilo) si zelo na slabšem.

Če potrbuješ še kako razlago lahko na ZS

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 30.4.2010 9:12:15 >

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
30.4.2010 13:52:29   
meymey

IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

Muca razmišljaj še malo drugače. Denar si dala v sklade ( na to se kar spoznam, zato ti lahko razložim situacijo, ki bo nastala, če daš denar sestri). Razvidno je, da si vložila tik pred padci tečajev, sicer ne bi imela take velike negativne donosnosti. Ok ostalo ti je 13.000 EUR. Torej si cca 35% v minusu. To se da (seveda ob predpostavki, da imaš v "pravih skladih" in da ne bo korekcije ali dvojnega v (dodatnega padca tečajev) nadomestiti mogoče tudi v enem letu, mogoče v dveh ali recimo treh. Sklad(i) morajo delat v povprečju 35%. V enem letu je to mogoče utopično, vendar ne nemogoče.

Če pa daš sestri 10.000 EUR ti ostane 3.000 EUR  kar pomeni, da mora(jo) tvoj(i) sklad(i) nardit 70% donosnost, če želiš priti vsaj na začetno vrednost.

Iz tega (čist teoretičnega) razloga, ki nima veze s čustvi, odnosi, potrebami po tem denarju pusti ta denar v skladih. Ker sicer (vsaj v primeru, da ta denar ne bo posojilo) si zelo na slabšem.

Če potrbuješ še kako razlago lahko na ZS

POPOLNOMA SE STRINJAM!!! Najboljša in najbolj logična razlaga, katero bo razumela tudi tvoja sestra...

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

spol, nuhalna svetlina
Admin

Lep pozdrav! Zanima me, koliko tocna je napoved spola pri nuhalni oz. kaksne izkusnje ima katera pri tem? Se bolj me zanimajo izkusnje pri dr. Kudrovi.

. (84%)

. (16%)

Število vseh glasov: 50

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!