Muca83
|
Uf, sem bila prepričana, da sem čisto dovolj napisala, da dam neko sliko vsega skupaj ampak očitno ne. Bom razjasnila nekaj stvari: 1. Midve s sestro se ne kregava za ta denar. Je smotana situacija, ne bi pa rekla, da se kregava. 2. Hiša je 100% v lasti očeta in v njej tudi že 4 leta sam živi. Zgornje stanovanje je prazno. V njem ne more živeti nihče, ker oče tega ne pusti. Tega sploh nisem omenjala, ker za moje pojme nima nobene veze s trenutno situacijo, ker dedovanje po očetu nima veze s tem kar smo domenjeni sedaj. 3. Sestra se je pač odselila, ker je prišlo do prepira z očetom in jih je pač nekako vrgel ven. 4. Ja, za vsem tem je zelo dolga in zapletena zgodba, pa ne vidim potrebe po tem, da takole javno razlagam vse podrobnosti. Nekako je bilo mišljeno, da je moja sestra pač preskrbljena kar se tiče stanovanja, saj sta ji starša uredila stanovanje zgoraj in je bilo takrat mišljeno, da je to za vedno ali dokler bo hotela. Nihče ni predvideval, da se bo situacija tako obrnila. In ker jaz sem fer, sem tudi potem rekla, da bo pač od prodaje parcele dobila toliko več, prvotno je bilo mišljeno, da bi kar uradno večji delež dobila vpisan v zemljiško knjigo ampak ker nisva vedeli koliko bova sploh iztržili, smo uradno sestavili tako, da bo dobila pač toliko denarja več. Tako da ja, zdaj imava uradno zapisano, da sem jaz dobila v preteklosti 20 tisoč eur, ona pa jih dobi, ko se bo prodajala parcela. Drugače pa pač nekaj denarja ima, vzela bo kredit kolikor bo zmogla, pa še vedno ji manjka in zato rabi vsak euro. Da bi ji pa posodila pa ni varianta, ker ne bo nikoli zmožna tega vrnit. No, razen ko bova nekoč lahko le prodali tisto parcelo, to pa vprašanje kdaj bo - za firbce lahko povem tudi to, da je zemlja predvidena za industrijsko cono ampak je trenutno celoten projekt ustavljen, zato ne moreva prodati No pa še to lahko rečem, da sem nekaj let nazaj ta denar vložila v sklade in sem približno tretjino v minusu zaradi recesije, tako da če ji dam od tistega 10 tisočakov, mi ostane samo cca 3 tisoč Ampak seveda imam poleg tega tudi denar, ki sva ga z mojim privarčevala.
|