|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
2.6.2010 15:02:12   
tannya
Srečanje  - v Zvezdi se da rezervirat, vsaj par mesecev nazaj se je dalo...je pa tako, da jaz res ne morem teden kasneje, ker imam res fajn razlog: GREMO NA MORJEuser posted image user posted image  (OD 20.6. DO 4.7) Archie, a v petek ali soboto tudi ne bi šlo?

Klemcy - upam,da tole otrdevanje res čim prej mine.user posted image user posted image user posted image Si sploh ne predstavljam, da bi se mi to dogajalo...mi parkrat na dan trebuh otrdi, pa mi že čisto tumač.

Bambinca - še sreča, da je za tabo tole. Nič prijetno ni po sodiščih hodit in res upam, da bo zavarovalnica prevzela svoje obveznosti.

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
2.6.2010 15:10:10   
bambinca
Tannya veš kaj je najbolj smešno? Njihova reklama : Ne samo pošteno plačilo, tudi pravično izplačilo...al neki v tem stiluuser posted image

T.Z. ja 1 na 1 je čist okuser posted image

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
2.6.2010 15:29:05   
tannya
IZVIRNO SPOROČILO: bambinca

Tannya veš kaj je najbolj smešno? Njihova reklama : Ne samo pošteno plačilo, tudi pravično izplačilo...al neki v tem stiluuser posted image

Mogoče bi jim predlagala, da spremenijo reklamo za nekaj v stilu: če se da, se izognemu plačilu, če si vztrajen se lahko tožimo....
Fuj in fej take zavarovalnice!!!

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
2.6.2010 15:30:33   
Anonimen
glede celja, jaz sem vam na fb-ju povedla, da me ne bo...
hudič je, ko nimam avta, pa še malo daleč je to frdamano celje... malo mam odpor tui do njega... sem bolj na mb navajena, ****t ga user posted image

tejči, ti kr uporab idejo... jsz sem se tut lih zdaj naspala zdaj pa v akcijo... upam da mi rata enolončnica haha user posted image
mam spet en dober nov recept, kasko jo zgostiš... čez par dni pa bodo že tak še gobice, mjami user posted image

klemcy, naj čimprej mine, itak pa bo vse ok...
čuj, kaj pa kaj blato? mene je včeri ko hudič bolel trebuh in to sam zato, ker me rita ne uboga... komi sem lahk mal kakcala večer... nevem kaj me je spet tak zaprlo, či vse normalno jem... pol pa ima mojo črevesje pravi party glede bolečin...user posted image
en vlki user posted image za čimhitrejšo okrevanje

lenca, ne vem al si pretiha, da te ne slišimo, al pa premala, da te ne vidimo user posted image

eh dost heca, grem kuhat...
papiga me je itak že nadrla zdaj, da nima hrane, sem ji mogla kar it dat... dete me brče na polno, pa spet cuka popkovino za hrano, pa še dragi bo počasi doma user posted image

mejte se

(odgovor članu bambinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1804
2.6.2010 15:33:57   
Anonimen
aja glede zavarovalnice... a pomagam it tepst?
sem delala eno leto v zavarovalništvu in vem kako kaj poteka...
ena hujša od druge
so me tak razpizdli že, da nič nočem met zavarovanj...
upam da čimprej rešiš tanya, če ne pa mi povej, da jih grem tepst user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1805
2.6.2010 15:34:36   
bambinca
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

IZVIRNO SPOROČILO: bambinca

Mogoče bi jim predlagala, da spremenijo reklamo za nekaj v stilu: če se da, se izognemu plačilu, če si vztrajen se lahko tožimo....
Fuj in fej take zavarovalnice!!!

hahaha huda forauser posted image user posted image user posted image res krasen sloganuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
2.6.2010 15:36:15   
bambinca
IZVIRNO SPOROČILO: laliela

aja glede zavarovalnice... a pomagam it tepst?
sem delala eno leto v zavarovalništvu in vem kako kaj poteka...
ena hujša od druge
so me tak razpizdli že, da nič nočem met zavarovanj...
upam da čimprej rešiš tanya, če ne pa mi povej, da jih grem tepst user posted image

verjetno si hotela meni pomagatuser posted image user posted image user posted image te pokličem, če bom rabila dodatne pestiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
2.6.2010 15:43:19   
hanizali
Punce en velikuser posted image  po dolgem cajtu.Mi smo v nedeljo kljub zelo slabemu vremenu dali skozi obhajilo naše tamičkene.Boga pupa je cel teden imela toliko obveznosti,da je tri dni sploh ni bilo doma ,potem še vse te priprave na obhajilo,tako,da je v nedeljo po uradnem delu bila čist fertik.Popoldan smo pri naši novi  hiši naredili malo žura ,ona pa je ves popoldan samo poležavala in jokala,da jo noge bolijo.Ko pa smo zvečer prišli domov je tudi konkretno zakuhala,tako da sem jo imela do danes doma.
Kot sem vam že pisala,sem po3 tedenski bolniški šla delat , a sem zdržala samo tri tedne in so me zopet taki krči primli,da sem od petka zopet na bolniški.user posted image Na uz ju so mi dobili tudi pesek na žolčniku in polip,tako da mi še to dela user posted image .Jaz pa sem se tako veselila,da delam še tri tedne potem pa na zaslužen dopust.Sedaj pa se mi je vse porušilo.V službi so mi rekli,da star dopust,ki bi ga morala koristit v juniju kar naj odpišem,za novega (30 dni )pa se bomo še pogajali.Rekli so mi,da naj bom do konca na bolniški,seveda ja za njih to najbolše.In bolniške mi rata glih 2 meseca in pol ,tako da niti nadomestila ;ki ga dobiš nad tri mesece ne bom dobila.Tako da bom potegnila ta kratko,ma samo da bo z našim user posted image  vse v redu,tudi če bo na porodniški kakšen evro manj.Vseeno pa mi je škoda,da mi propade 39 dni dopustauser posted image .
drgači pa sem že v 26 tednu,kilce smo šele na +2,noge pa zatekajo ku hudič.
Za našega bebija nimamo še nič,saj sem računala,da bom to vse nabavla,ko bom na dopustu,no sedaj pa bomo videli kako bo.Tudi z morjem ne vem kaj bo ,če bom  na bolniški.
Se še kaj oglasim ,da ne bom sedaj predolga,bodite user posted image

< Sporočilo je popravil hanizali -- 2.6.2010 15:45:29 >

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
2.6.2010 15:45:15   
Anonimen
pardon bambinca... sem res ko kokoška brez glasve te dni... ne sledim ničemur več...
no v glavnem ist valja... ti sam povej user posted image

(odgovor članu hanizali)
  Neposredna povezava do sporočila: 1809
2.6.2010 15:46:49   
bambinca
hanizali sej oni ti ne morejo odmerjati dopusta...

(odgovor članu hanizali)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
2.6.2010 15:51:48   
Anonimen
hanizali... v tem primeru sam poklicat na inšpektorat za delo... ne rabiš dat prijave, ampak naj ti oni povedo, a ti res lahko nardijo tole...
škoda da me ni tan, ker bi še enemu delodajalcu napela takih da groza... ka si pa mislijo prauser posted image e, da se norčujejo iz bogih nosečnic in bolanih ljudi... marš kak me tako razuser posted image i
pokliči v lj na inšpektorat oni ti bodo točjn povedli... na netu maš tut vse člene pa vse... ko boš ti njih speglala na zaj, mi verjem da boš dosegla vse brez prijave... tih se namreč bojijo ko vrag križa
mene so tut htel neki nasrat za dopust, pa sn rekla, da mi pripada in da sem klicala gor na inšpektorat za info... prvo je ponorela delodajalka, čez par ur pa sem svoje dobila user posted image
ne se pustit punce, ko gre za vaše pravice user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1811
2.6.2010 15:57:54   
bambinca
res je, ne se pustit!!!user posted image user posted image user posted image ko enkrat začnejo teptati po nas, gre samo še na dol in tega ne smemo pustit!!!

joj, kolk revolucionarne smo danesuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
2.6.2010 16:07:35   
hanizali
Bambinca v tem je problem,ker sem bila nabolniški le tri tedne in so me oni plačali,potem pa sem šla delat in po treh tednih zopet na bolniško.In do dopusta kot smo bili dogovorjeni je zopet samo tri tedne in to gre vse na njihove stroške,ker nisem bila čez mesec na bolniški.Potem bi mi morali plačati ves dopust in še moje nadomestlo v službi .To pa jim je sedaj too much.In pravijo,da si dopust sama zberem posvoji volji le dva dni ostalo pa oni urejajo in če nimajo delavcev ki bi delaliti lahko dopust tudi propade in moraš delat.In če sedaj prekinem bolniško me lahko namesto na dopust dajo delat(ker nimajo rezerve).To se dogaja v našem zdravstvu ,ker smo v rdečih številkah in bi radi prihranili na vsakem posamezniku.Če bi hotela pokoristit ves dopust bi delala samo še do 18 junija,zdej pa ne vem kako se bo poštimalo.
Laliela upam da se bom uspela vseno kaj zmenit.Je pa tudiuser posted image ;da te to vodstvo ,ki bo verjetno še nekj let na vrhu potem postrani gleda ko prideš nazaj s porodniškega.Verjetno bom kar klonila pred vsem in se odpovedala tisti parim evrom za ljubi mir.Se ne smem preveč živcirat,da me spet žolč ne napade.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
2.6.2010 16:13:11   
bambinca
razumem, kaj hočeš povedat, ampak ko sem nazadnje preverjala te reči, je držalo to, koliko lahko sama določiš, ne pa tudi to, da z ostalim razpolaga delodajalec, temveč se morata obe strani strinjat; kar se tiče bolniške, si je tudi nisi sama splanirala. Je pa res, da šefi gledajo na to drugače, ker njih zanimaš samo kot delovna sila in ne kot človek. Glej, da jim ne boš kaj popustila! Seveda je lahko zgodba drugačna, če se bojiš kasnejših sankcij, čeprav neupravičenih...
pa še nekaj drži- v teh časih, ko vsi napovedujejo vstajo delavskega razreda, si noben delodajalec ne želi imeti opravka z inšpekcijami ali pa sindikatom, zato ne bo nič narobe, če malo pokličeš in se natančno pozanimaš ( inšpektorat za delo ali pa pravno službo sindikata) in potem samo mirno omeniš šefu, da to si se pa pozanimala pri pristojnih organih in ne verjamem, da se bojo hoteli še kaj pregovarjati.

< Sporočilo je popravil bambinca -- 2.6.2010 16:16:33 >

(odgovor članu hanizali)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
2.6.2010 16:29:19   
Anonimen
hanizali... ti maš čisto vest, oni je nimajo... in te naj ne bo strah kaj bo kasneje... preveč se ne sekirat, sam pustit pa tut ne... ti sam pokliči, boš vidla, kako ti fajn vse obrazložijo... dopust ti sorazmerno pripada... če pa hočejo da namest da ga koristiš delaš, pa ga naj izplačajo... po zakonu ti pripada mislim da dan pa pol... torej se lahk oni lepo juser posted image o
no upam, da čimbolj ugodno rešiš, itak vsi pesti držimo user posted image

(odgovor članu bambinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1815
2.6.2010 16:30:08   
Anonimen
poptravek, dan pa pol na mesec...
****ti pamet moja hudičeva user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1816
2.6.2010 17:59:35   
mala2001
Ko si na bolniški preko zavoda za zdravstveno greš lahko na morje, moraš jim samo javit za kako dolgo in kam ter kdo bo skrbel zate.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
2.6.2010 18:44:19   
Natalija28
Kako je s prenosom izrabe letnega dopusta v primeru odsotnosti delavca zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka?

V skladu z določbo 3. odstavka 163. člena ZDR ima delavec pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev.

Če pa je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil dopust odmerjen, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust do konca tekočega koledarskega leta, od tega mora izrabiti do konca koledarskega leta najmanj dva tedna, preostanek pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.

Odškodnina za neizrabljeni letni dopust

Pravica do letnega dopusta je temeljna pravica delavca iz delovnega razmerja in se ji delavec ne more odreči niti z enostransko izjavo niti s sporazumom z delodajalcem o odpovedi pravici ali odškodnini za neizrabljeni letni dopust. Sporazum, s katerim se delavec in delodajalec dogovorita o odškodnini za neizrabljeni letni dopust, je dopusten samo v primeru, ko delavcu preneha delovno razmerje pri delodajalcu in mu pred iztekom delovnega razmerja ni več mogoče zagotoviti izrabe letnega dopusta, do katerega je upravičen (166. člen ZDR).

Odškodninska odgovornost delodajalca se v primeru, ko delavec letnega dopusta zaradi okoliščin na strani delodajalca ne more izrabiti, lahko uveljavlja po splošnih načelih civilnega prava. Delodajalec pa je delavcu odškodninsko odgovoren tudi za kršitve pravic iz delovnega razmerja (drugi odstavek 184. člena ZDR).

Glede izrabe letnega dopusta je treba poudariti, da je osnovni namen letnega dopusta obnova psihofizičnih in delovnih sposobnosti delavca. Skladno s tem namenom lahko izrabijo letni dopust le delavci, ki delo dejansko opravljajo. Če pa je delavec odsoten z dela zaradi bolezni, sicer pridobi pravico do letnega dopusta, vendar je njegova izraba v tem obdobju onemogočena. Iz sodne prakse tudi izhaja, da če je razlog za nemožnost izrabe letnega dopusta na strani delavca, ta ni upravičen do odškodnine za neizrabljeni letni dopust.

163. člen
(izraba letnega dopusta)

(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.

(2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.

(3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. 

(4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo delodajalca.

Tako, da imaš ti vso pravico izkoristit še lanski dopust in ti odločaš kdaj je to. Ti pa svetujem, da se res posvetuješ na Ministrstvu za delo, in pač povej, da ti ni bilo omogočeno, da bi izkoristila lanski dopust in kaj lahko narediš, da ga bi dejansko lahko izkoristila sedaj. Šefu pa kar javi, da imaš od dneva, ko ti poteče bolniška, dopust in da ga imaš pravico izkoristit.

NE DOVOLI JIM, DA BI KRATILI TVOJE PRAVICE!!! Še imaš čas izkoristit tako lanski kot letošnji dopust. V kolikor se pa še vedno ne bo strinjal, da lanskega izkoristit ti ga bo pa mogo plačat. user posted image  Nič jim ne pusti. Oni tebi tudi ne. Pa še zavajajo te. Kuser posted image jih gleda.user posted image

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
2.6.2010 18:51:05   
hanizali
Punce hvala vsem za nasvete!!!!
 Natalija to sem si tudi že prebrala,tako,da se oborožim z vsemi podatki jutri pa grem do direktorice in glavne sestre potem pa vam javim.DRŽITE PESTI!

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
2.6.2010 18:56:44   
Anonimen
hanizali bomo držale pesti, da se bo kar kadilo hehe user posted image
fajn uredi user posted image

(odgovor članu hanizali)
  Neposredna povezava do sporočila: 1820
2.6.2010 19:03:46   
lumpa6
oj bejbe

kako ste, mi smo še vedno do vratu v selitvi, še malo pa bo

jutri ima moj sin jure logopeda in zobozdravnika, jaz pa 7.6 pregled oči zaradi sladkorne, 8.6. pregled pri diabetologinji, 15. pa redni pregled pri moji g

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
2.6.2010 19:31:28   
tejči28
hanizali držimo pesti za jutri! Ne daj se!

lumpa6 to pa imate pestro glede pregledov.kar enega letanja vsepovsod.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
2.6.2010 19:39:31   
tejči28
hanizali držimo pesti za jutri! Ne daj se!user posted image user posted image

lumpa6 to pa imate enih opravkov in letanja.Fajn opravite vse.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
2.6.2010 20:15:12   
luna2010
Hay hay punce,kako ste?
Pregled je za nami ,smo ga imeli v ponedeljek.Vse OK,ta mali je mel lepo prekrižane nogice,ko je pa prišla do glavice je pa lepo neki žvečuuser posted image .Nevem ali je bil lačen al je neki najdu tam doli za pojest.prav pogrelo me je pri srcuuser posted image .zdej mam labaratorij,14.06. dobim inekcijo za Rh-,30.06.pa naslednji Uz in sem se še zdraven naročila na 3D.Tako da bo 30. veselo.Komi čakam.

Drugače me tole vreme dobesedno nervira.Brez volje,ker se nimam kam dat,še manj pa kaj nardit po bajti.Moj dela popoldne ,jaz in moj kuža na kauču pred Tv cel dan.Ma tud to ni tako slabo.

Mi še nismo nič pripra vili za september ,tam do začetka avgusta nebomo  nič.Vse smo si že ogledali ,vse vemo akj bomo kupili,kaj še moramo storit in ko bo pravi čas bomo veselo na delo.

Kaj ste kaj  odločile za paketek ali denar?Midva se vsak teden premislima.user posted image ta teden sma se odločla da boma sama sestavila paketek e.Ampak drug teden bo že druga pesem.

Aja glede vremena in glede na to da grem na morje čez 20 dni upam da se bo kaj na hitrco popravlo ,če ne bom namesto kopalk nesla bundo.user posted image user posted image

lepo se imejte
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
2.6.2010 20:17:10   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: Božička09
A imate ve že vse pripravljeno?

previjalno, voziček, razne nosilke, tetra in vse te zadeve so še od starejše bejbe, treba bo sam pregledat in mogoče kaj dokupit. drugače sva pa pri njej midva vse rihtala en mesec pred pdp-jem, od vozička, cunj, kozmetike itd. naprej user posted image  kar nisva verjela, da bo res user posted image  po previjalno podlogo je šel celo kak teden po tem, ko sva prišli iz P user posted image  za porodnišnico sem pa spakirala na pdp, mogoče kak dan čez user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Klemcy

Danes pa otrdevanje trebuha na 5 min in sploh ne neha.

user posted image user posted image user posted image user posted image
to otrdevanje sem imela jaz včer cel dan in še ponoči, na srečo brez krčev in upam, da tko tut ostane. vem, da v prve ni blo tok skoncentrirano vse skupaj in tok natempirano, pa me je bila kar groza. tko da sem dons več počivala, pa je minilo... upam, da tko ostane. počivaj, mogoče si prejšnji dan ali cel dan kaj preveč delala/okrog letala/karkoli... če niso našli razloga, je pa v bistvu kar fajn.

bambinca, hanizali, upam, da vama rata uredit tako, da bo za vaju prav. sploh ti, hanizali, ne vidim razloga, da ne bi. kr tko po svoje delat tut ne morjo user posted image user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?