Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 12:04:11
|
|
|
|
NiNiBo
|
archie jaz se ne bi se prevec sekirala ce se nic nimas, kajti imas se dobolj casa. Itak pa bo poleti manj guzve po stacunah in zato morda nakup bolj prijeten. Sicer pa jaz moram reci, da tudi mene tole gnezdenje grabi se toliko bolj, ker imava se tolk stvari za uredit predno bo september. Sicer pa tud mojega trema grabi, saj ima veliko dela v sluzbi, pa selitev iz ene v drugo drzavo je vedno mal hekticna, pa se mal je perfekcionalist, pa smo tam kjer smo, torej pri migreni, katera ga je vceraj spet polozila v posteljo. No danes smo mi prosti in sicer bingostni ponedeljek sem pa dan izkoristila, da sem okol klicarla, da bom cim vec uredila v dveh dneh ko bom doma. Ko vsaj ne bi bilo tolk papirologije za uredit!! Aja a kaj moram uredi, bancni racun odpret, na socialno moram it, na obcino, na davcno, za materinsko solo se prijavit, pa se kaj se bo naslo. Sem se ze psihicno pripravila, da me bodo posiljali od vrat do vrat . Uzivajte in se kmalu vidimo!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 12:07:15
|
|
|
|
corfu
|
Za cukr test te dajo sami...meni je rekla ginekologinja takole, dela se pod temi pogoji - starost nad 26 let - v družini prisotne sladkorne bolezni - prekomerna teža pred nosečnostjo - prekomerna teža v sami nosečnosti- se pravi čezmerno pridobivanje kilogramov in tako se pravi, da vsakem primeru enega od pogojev imaš in to ti pač pripada, zdravstvo časti , jaz bom šla samoplačniško v 36. tednu za streptokok bakterijo.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 12:08:50
|
|
|
|
corfu
|
Archie, kaj bova zdaj midve storili
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 12:21:51
|
|
|
|
nenka7
|
hja, če zdravstvo nekej časi, so vedno tiho kot riti, če pa ne časti, pa na veliko razlagajo, da je fino, da greš, da plačaš hvala za info, ji bom lepo omenila da bi rada šla na ta test, pa je. kaj je pa strptokok? matr, corfu, ti VSE veš!? jest pa kr neki tavam... jaz imam tudi kar precej letanja z zamenjavo dokumentov sedaj po poroki, me še ful čakanja čaka, tako da NiNiBo mi je jasno o čem govoriš! aja, pa prej si še po netu mal preglej kdaj so uradne ure, da ne boš potem razočarana, k bo vse zaprto ko prideš!! zgolj v vednost, ker večina ustanov dela samo dopoldan, še banke! za zjokat!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 12:24:09
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala No naš piknik v soboto je uspel, sicer nas je za pol ure čisto zalilo ampak so imeli tamali pol tok veselja skakati po blatu . Sem pa čist navdušena nad temi poletnimi žar zadevami, ker je vse full njami samo upam, da se moje kile malo ustalijo . Tudi mi smo nakupili par stvari za dojenčka ta vikend v BC, je vsak naš otrok izbral en kos oblekice in so bili prav navdušeni, da sva jih vključila v ta dogodek, za voziček se pa še odločam in pomoje se bom še kr neki časa . no super za piknik,mi je zal da nas ni bilo ja zar je zakon...hehe kg pa ne o kok dobr ste naredili glede oblekc - tko ne bo ljubosumja a ne...dobra ideja IZVIRNO SPOROČILO: nenka7 a ve ste šle kej zapravljat? ne se,tole prisilno pocivanje je vsaj za nekaj dobro...super za nakupe,jaz mojemu tud vcasih kaj kr skrijem...sej ni treba da vse ve a ne...hehe IZVIRNO SPOROČILO: archie Aja, kupovala nisva se nic (razen enega bodija z napisom Slovenija -v barvah slo nogometne reprezentance). midva sva te bodije kupila za najino hcerko...pa moj niti ni za fuzbal samo smo sli 2tedna nazaj k necaku k je pa cist nor na nogomet pa smo ga takole malo hecal...hehe IZVIRNO SPOROČILO: ŽanaTaja Katrinka ne vejo zakaj sej zato pa ji je rekel da nekak do 24.5 bi bilo super će bi vzdržali, da potem ji bodo pa sprožili porod. Pljučka se dajo tudi prej razvit, če ti oni dajo eno inekcijo s katero pospešijo razvoj pljučk.. Ampak ti boš z nami lepo potovala do septembra in bosta takrat zdravi al zdrava in se fejst cartala a tako je,samo da bo vse ok,sporoci mi ko bo rodila - kako so ja iz tvojih ust v bozja...jaz ne planiram in se manj hcem prej rodit - loh sm tud se cel september noseca ce je treba...hehe IZVIRNO SPOROČILO: tpmc Katrinka me veseli da je zaenkrat vse super, sem vedela da bo tako. Uporablja katera prsno črpalko? Kolegica je 6dni nazaj rodila je rekla da jo prsa zelo bolijo, bradavice ima krastave že in, da jo zmeraj bolj boli.. hvala jaz sem imela rocno aventovo,ful zadovoljna,sicr ne v porodnisnici ampak pol kasneje
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 12:28:47
|
|
|
|
archie
|
IZVIRNO SPOROČILO: corfu Archie, kaj bova zdaj midve storili pri tebi je verjetno nekaj narobe . Tudi NiNiBo je nosece nekaj nad 22t, pa ima do konca se okoli 125 dni. Malo poglej tvoje nastavitve
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 12:51:43
|
|
|
|
corfu
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie IZVIRNO SPOROČILO: corfu Archie, kaj bova zdaj midve storili pri tebi je verjetno nekaj narobe . Tudi NiNiBo je nosece nekaj nad 22t, pa ima do konca se okoli 125 dni. Malo poglej tvoje nastavitve Sem poštimala samo še 120 dni aaaaaaaaaa
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 13:16:44
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: nenka7 archie kje pa piše da si na tokso bila negativna pri prvem, kako ti to veš? tudi jaz sem sama ta in pol naslednjega tedna, je šel možek na madžarsko službeno, samo da jaz nimam nikogar za sabo, kot le sebe, tako da res upam, da mi rata v sredo, da ne bo kaj priletelo vmes... toksa...piše ti v mat.knjižici, če si bila negativna. nenka..a je tvoj mogoče vojak v ljubljanski vojašnici?
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 13:26:06
|
|
|
|
nenka7
|
tinkatonka - BINGO!! čakej, grem pogledat v knjižico!! aha, piše tukaj na drugi strani datum in NEG zraven. kaj to pomeni? da je vse ok?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 13:29:09
|
|
|
|
tinkatonka
|
nenka....vse je OK. To pomeni da si negativna. Moraš pa biti pazljiva, da se ne okužiš do konca . Previdno pri pranju solatke, ipd.... Poznam dve mamici oz. nosečki, ki imata tudi partnerja v tej vojašnici in ena izmed njih je tudi zdaj sama, ker je šel mož na HU (bo pa ona julija rodila).
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 13:31:14
|
|
|
|
archie
|
IZVIRNO SPOROČILO: nenka7 čakej, grem pogledat v knjižico!! aha, piše tukaj na drugi strani datum in NEG zraven. kaj to pomeni? da je vse ok? se pravi, da je isto kot pri meni. Bolje bi sicer bilo, da bi jo ze prebolela PRED nosecnostjo, ampak sedaj je kar je. V vsakem tromesecju te bodo testirali za tokso in to je to. Nic hudega ni
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 13:35:30
|
|
|
|
nenka7
|
super, potem vse štima, samo solatko fajn prat pa mačkom se orng izogibat, pa bo kul... fletno ja, sej, lahko bi me kar kak žur naredile, ko naših moških ni doma, je kar precej mamic sedaj, k imajo partnerje v vojski, tko da jest držim pesti, da se zmigajo, pa res naredijo še vrtec tam, ker drugače nimam pojma kam ga bomo dali... najbrž privat, ker vrtca tako ne bomo dobili... se sekiram že zdej, koza jest
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 14:05:18
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka nenka....vse je OK. To pomeni da si negativna. Moraš pa biti pazljiva, da se ne okužiš do konca . Previdno pri pranju solatke, ipd.... res je pa ce bos kej po vrtu delala daj rokavice gor, pa stran od macjih stranisc dokumenti - jaz sem jih mela tud kar hitr zrihtane po poroki,edino bancne kartice so se vlekle k jih mam kr nekaj...pa najprej pin,pol kartica...vozniske pa se sedaj nism sla spremenit,k lansk let se mi ni splacal k je blo 2 meseca preden so nove vn dali zdej mam pa itak do 2018 cas,kot vsi ostali
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 14:06:34
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie Cestitam za izbran vozicek. Jaz se vedn ne vem, katerega bi, kateri je boljsi . glede opreme se mi pa tudi ne sanja, kaj bom in cesa ne bom potrebovala. Potem pa raje ne kupim nic Eh jaz tud zdaj oklevam med tremi: Implast, Jane in Quinny. Mah ne vem, se bom s tem ukvarjala po izpitu. Oz. Mislim da bom voziček naročala šele v juliju po dopustu.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 14:09:15
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tannya Malo se že sekiram, ker še vedno nismo uredili otroške sobe na novo in nimam prostora, da bi za dojenčka že kaj pripravila. Napredek je vsaj, da sva se končno odločila za pohištvo. So pa neverjetno drage otroške sobe, pa tudi nič kaj kvalitetna izdelava. V službi je tudi vsak dan več dela in zdaj pa res že komaj čakam, da zaključim. Do kdaj boste delale? Jaz sem si zračunala, da nekje do 15.7. Lahko bi šla že prej, pa smo se odločili, da gremo zadnja dva tedna v juniju na dopust, ker mora dragi porabiti lanski dopust. sobica...midva sva jo dala delat za sina po naročilu k mizarju. Res je bila draga za tistih 8 m2, ampak je pa točno do cm taka kot sva želela. Sva pa naročala mladinsko sobo, ker mu cca 10-15 let ne mislim menjat pohištva. Pa še fajn je če mizar naredi po nestandarnih merah, če gre za majhen prostor, ker ga le-tako lahko max izkoristiš. služba....zadnji delovni dan je danes mesec- 24. junij 2010.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 14:14:04
|
|
|
|
nenka7
|
meni so pa na banki rekli, da kartice sploh ne rabim menjat, če me ne moti da je drug priimek, ker gre vse sedaj na številko računa in nič na ime, dost v redu drugač... pasport sem že zrihtala, še vozniško in zdravstveno, pa bo počasi, sej drugač imajo vse podatke v računalnikih pa je povezano, samo pol jih zmede, če je na kartici drugačen priimek. bom že zrihtala počasi, je pa tako, da je kar nekaj letanja, pa si moraš pač vzeti čas, potem pa čim več v enem dnevu zrihtat pa je... vrta tako nimava, blokarja, tako da to ne bo panike, rože mi pa tud vse takoj pocrkajo pa jih tud ne presajam mi imamo pa vozek že doma, Mutsy-ja. sem se zaljubila in pol sploh nisem gledala drugih, samo še naročili smo in sedaj je že doma, da ga lahko malo vozim po dnevni sobi mene trenutno bolj matra nakup posteljice, k jih je toliko... ampak zna bit, da bom spet se v eno zaljubila in hotla točno to! ah, pri vsem sem ista, ko se zaljubim, ne vidim nič in nikogar več! tko pri moškem kot pri vozičku
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 14:15:10
|
|
|
|
archie
|
kaj ste pa narocale za sobico? Posteljo (kaksno velikost), verjetno kaksno omaro, komodo? Se kaj?
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 14:23:16
|
|
|
|
tinkatonka
|
[ quote]IZVIRNO SPOROČILO: archie kaj ste pa narocale za sobico? Posteljo (kaksno velikost), verjetno kaksno omaro, komodo? Se kaj? [/quote] Jaz sem kot rečeno naročala pri mizarju že mladinsko sobo, ker smo prej ko je bil še v mali posteljici živeli še pri mojih starših v eni sobici. Drugače pa ja, rabiš posteljo120×60 za zdaj, ko bo star tri leta (al pa že prej) ga pa prestaviš v tavelko npr. 100×200. oz. več (odvisno od prostora in vajinih želja). Pa omaro za cunje, igrače (ki se jih skozi leta ogromno nabere), pa kakšne knjižne police za knjigice. Pa komoda ti lahko prav pride zdaj uvodoma za previjalno - daš gor previjalno podlogo pa je (ko ne boš več previjala pa samo odstraniš podlogo in imaš navadno omaro/komodo). Pa par poličk boš rabila nad previjalno, da si odložiš stvari, ki jih moraš imeti pri previjanju pri roki.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 14:35:13
|
|
|
|
NiNiBo
|
IZVIRNO SPOROČILO: nenka7 jaz imam tudi kar precej letanja z zamenjavo dokumentov sedaj po poroki, me še ful čakanja čaka, tako da NiNiBo mi je jasno o čem govoriš! aja, pa prej si še po netu mal preglej kdaj so uradne ure, da ne boš potem razočarana, k bo vse zaprto ko prideš!! zgolj v vednost, ker večina ustanov dela samo dopoldan, še banke! za zjokat! Hvala za opozorilo! Sicer pa sem se ze naucila, da prej poklicem in vprasam kdaj so uradne ure in kaj moram imeti s sabo. Ampak, se potem tudi zgodi, ce tudi to naredim, se se kaj najde. Ravno zato sem se odlocila, da pridem domov, tako da ce moram imeti se kaksen papir iz Svice izpolnjen, da ze sedaj vem da je pravilno izpolnjen oz. da imam dovolj casa, da to se tu redim. Najbolj vazna je socialna in upam, da imam sedaj vse potrebne formularje pravilno izpoljnjene. Sicer pa ko sem menjala dokumente po poroki, moram reci, da je slo pa kar hitro tako v Sloveniji, kot v Svici.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 15:14:06
|
|
|
|
tannya
|
Cofru - kdaj pa ste nabavili Alplesovo sobo? To kar sem jaz gledala je Planet. Se pa ne spomnim, da bi sploh kakšno drugo kolekcijo videla Tinkatonka - če ni skrivnost, koliko pa sta plačala za sobo? Midva sva izračunala, da bi naju prišla cca 2.500 EUR od Alplesa, je pa res, da je mišljena kot dvojna soba s pogradom in dva mizama in primernimi omarami. To kar ima Ajda zdaj, je samo otroška postelja, ki se je sestavila v navadno manjšo posteljo in previjalna miza + manjša omara, ki pa nit ine pa še zraven. Sem pa tudi že razmišljala, da bi jo dala delat, pa je tisti mizar, ki nam je kuhinjo delal do jeseni rezerviran
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 15:25:07
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tannya Tinkatonka - če ni skrivnost, koliko pa sta plačala za sobo? Jah mislim, da je bila cca 1900€. Se ne spomnim točnega zneska,ker je to že dve leti in še malo nazaj. Gre pa za posteljo (dvignjena kakih 80cm visoko), pod njo omare in predali, vse skupaj v globini 1m in širine 2 m, stopničke do postelje (ki so predali), most omar nad posteljo in dve visoki omari. Pa zraven še ogromna pisalna miza in predalnik na koleških + poličke seveda. Če te zanima kako izgleda lahko malo poslikam. Ampak tudi naš mizar je do jeseni zaseden (žal), ker sta ga moja starša pred tednom dni najela za kuhinjo in je rekel, da bo šele septembra.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 15:35:37
|
|
|
|
archie
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejči28 Naši pregledi! Morfologija 24.5. lillchy123 , teodora75 Srecno punci!! Pa kaksno porocilo naj sledi
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 24.5.2010 15:59:20
|
|
|
|
tejči28
|
jeeej kolko ste napisalezdaj dva dni ko me ni bilo gor.Sem pojedla celo skodelico sladoleda,da sem vse prebrala.hahahah Cuker test -jaz sem nad 26let in imamo sladkorno v družini (moj ata) pa me ni dal na pregled. Šparajo zlgeda. Za streptokok pa si bom sama plačala,ker imam vnetja skozi. kar se tiče novih stvari za dojenčka ne vem kolko bom kupovala,če sploh kaj,ker mi je svakinja dala ogromno,ker ima punčko,še ležalnik mi je dala.Nekaj stvari pa imam tak še od dominika. Tudi moj dela v vojski,tak da sem tudi jaz vsake tolko sama,da vas čisto razumem kak to gre,nenka saj bo minlo.Saj če ga samo 1 teden ne bo,to še gre.Kakšna misija bi bila pa misija nemogoče.haha Malček spi,ker sma bila na dooolgem srehodu ni ga je vročina zdelala,jaz pa grem počasi kuhat. Danes imama sicer obletnico poroke.2. Praznovala pa boma za vikend,sama. Malega boma dala v varstvo. Lep dan vsem.
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.