Klemcy
|
inčy tudi jaz sem na tapeti pri G komaj 20.8. No naj povem kako ''fajn'' je blo danes na pregledu: Ta Ptujska porodnišnica oz. ginekološki oddelek je totalna polomija. Vedno ko pridem, jim ne dela luč na hodniku, kar pomeni, da sedimo napol v temi. Na wc-ju je čist trda tema, tako da se moraš slepca igrat, če hočeš odtočit, mila za roke pa tut ne poznajo nikoli. Moj G je delal, torej je že z dopusta, ampak me ni sprejel on, ker je mel ''gužvo'', zato so me podturili enmu staremu srbu, ki me je grdo gledal, kot da sem z lune padla in se sploh ni hotel pogovarjat. Pogledal izvide in rekel, da sem slabokrvna, zato mi predpisal 6 škatel sirupa z železom. Pridem naj komaj 20.8., da pregledamo kri. jaz debelo pogledam in rečem, da mi je zadnjič od ene druge G, ki je tudi nadomeščala, bilo obljubljeno, da začnem naslednji teden s ctg-ji, vsak teden, do konca. Pa mi reče : '' Ja to ona tako dela, mi tukaj v P, pa ne delamo ctg-jev, ker je brezveze vas mantratirat na tisti mizi, pa nekaj brezveze gledat in merit, to vse skupaj je brezveze in ne rabite tega.'' HALO!!! Naj povem, da vem za 4 G, ki delajo tam, pa niti en ni slovenc in se niti ne trudijo, da bi se s pacienti pogovarjali malo bolj slovensko. En je že tako star, cel spognjen, da moja tašča ni mogla verjet svojim očem, da sploh še lahko dela. Vsi hodijo gor in dol in jamrajo, pacientke tečne gnjavijo, oni pa kot da ne vejo zakaj so tam. Včasih ni bilo take zmešnjave, zato tudi nisem menjala G in sem sem se vozila iz Mb na Ptuj, ampak zdaj pa resno razmišljam o menjavi, ker so ga začeli pošteno srat... kaj šele, da bi rodila tam, pa bi naletela glih na tega, ki me je mel danes prek (Kiril Georgiev) al pa tisti stari.... ojoj hvala lepa! Je pa zdaj tam že en cajt ena G iz Mb Damjana Bosilj, verjetno pomaga med dopusti in je danes tako tam klela v sprejemni, kao da je to za pop kaj se dogaja tu.... eh groza... no vsaj ona je bla Slovenka V glavnem, razočarana, sploh me ne rabite dajat na seznam za NP, ker ga ne bo, moram pridit 20.8. sam vprašat, kako je kri in to je vse. Z mojim razmišljava, da bi šla nekam v Mb samoplačniško, da mi nardijo UZ, da bom lahko še enkrat preden grem rodit, vidla mojo Aljo, pa da malo povejo, če pridno raste, ker drugače ne bom vedla
|