|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
24.6.2010 11:48:46   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

ja supr... pol bom js izbrala občino škofja loka ker dobimo 207 € medtem ko v občini grosuplje dobimo sam neki čez 90...

kam pa se to obrneš, da si zrihtaš?

malo pobrskaj po spletni strani obcine. Po zadnjih podatkih (iz teme, kamor sem dala link), je za Grosuplje 150 eur.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
24.6.2010 11:49:32   
Izabelina
sm šla prebrat mal temo in ugotovila, hvala za usa pojasnila!

evo sm uredila... sm kr poklicala na občino in so mi rekl, da mam časa 5 mescev po rojstvu otroka, dobimo pa 200€... drugače pa lahko to uveljavljamo v občeni kjer bo prijavljen tut otrok... se prau u mojem primeru v Škofji loki... je pa treba prnest rojstni list, tko, da bomo to urejal pol septembra...

in če sm prou izračunala bo to tkole:

starševski dodatek 193€ na mesec
paketek 276 €
darilo 200 €
plus še otroški dodatek k ne vem kok bo...

ni velik neki pa le pride! user posted image

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 24.6.2010 12:02:38 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 2752
   [Brisano sporočilo]
24.6.2010 12:07:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 2753
24.6.2010 12:15:02   
zalcy

in če sm prou izračunala bo to tkole:

starševski dodatek 193€ na mesec
paketek 276 €
darilo 200 €
plus še otroški dodatek k ne vem kok bo...

ja, naj bi blo nekaj takega.. toda paketek in darilo od občine je le enkratna denarna pomoč, ne pa mesečnauser posted image tak, da starševski dodatek + otroški dodatek boš dobivala mesečno...

nevem pa kako je z zneskom za nego otroka, ki znaša 99,38 eur... ga lahko uveljavlja vsaka al neuser posted image user posted image
prosim za pomoč

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
24.6.2010 13:19:26   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: zalcy

nevem pa kako je z zneskom za nego otroka, ki znaša 99,38 eur... ga lahko uveljavlja vsaka al neuser posted image user posted image
prosim za pomoč

če vtipkaš v gugl "dodatek za nego otroka", ti vse ven vrže: http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&q=dodatek+za+nego+otroka&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=1

nisem nič na linke klikala, ampak pri opisu piše "dodatek za nego otroka je denarni dodatek za otroka, ki potrebuje posebno nego..."

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
24.6.2010 13:19:45   
archie
Zalcy, nimam pojma glede tega zneska za nego otroka user posted image .

se ene teme bi se rada lotila user posted image in sicer posteljice. Nam je patronazna v MS svetovala dekice za posteljo. A ste se vi tega drzali?
Ker ce je to res, potem potrebujem za posteljico samo jogi, gor se da nepremocljivo podlogo ter rjuho. Povstra itak nimajo, pokriti so pa z dekico ali pa v vreci. Torej je nakupovanje posteljnine stran vrzen denar (ok, razen za kasneje)? A prav razmisljam?

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
24.6.2010 13:26:37   
zalcy

če vtipkaš v gugl "dodatek za nego otroka", ti vse ven vrže: http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&q=dodatek+za+nego+otroka&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=1

nisem nič na linke klikala, ampak pri opisu piše "dodatek za nego otroka je denarni dodatek za otroka, ki potrebuje posebno nego..."

ja, hvala, sem malo pregledla in ugotovila zakaj se gre, hehe..user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
24.6.2010 13:31:03   
zalcy

se ene teme bi se rada lotila user posted image in sicer posteljice. Nam je patronazna v MS svetovala dekice za posteljo. A ste se vi tega drzali?
Ker ce je to res, potem potrebujem za posteljico samo jogi, gor se da nepremocljivo podlogo ter rjuho. Povstra itak nimajo, pokriti so pa z dekico ali pa v vreci. Torej je nakupovanje posteljnine stran vrzen denar (ok, razen za kasneje)? A prav razmisljam?

ja, saj v bistvu imaš prav glede tega... povstra za zdaj še tak nimajo, dekice pa tudi niso tak obupno drage....user posted image
sicer jas sem že kupila posteljnino z baldahinom, ker mi je bila pač všeč, ampak jo bom uporabljala kasneje, razen rjuhe... pa to nepremočljivo podlogo si še moram kupit, da ne bo potem jogi cel polulan, heheuser posted image user posted image
tak, da mislim, da imaš prav glede tega, sicer ti bodo pa bolj znale svetovat tiste, ki že imajo otroke... meni so pač starejši povedli, svakinja pa tak naprej.. user posted image user posted image

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
24.6.2010 13:33:09   
nadka30
hay
končno mal lepšega vremena, je že bil čas.
No mene so pa danes presenetili iz socialne, v ponedeljek sem oddala papirje za porodniško, danes pa imam že odločbo o višini porodniške že domauser posted image user posted image user posted image očitno se jim mudi na dopust.Moram priznat da so me presenetili si nisem mislila da so tako hitri.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
24.6.2010 13:33:26   
Anonimen
Ja nam je tudi rekla, da spalno vrečo pa če bo zelo zelo hladno dekico preko. Ker če se bo pokrivalo s posteljnino bomo samo živčne če je otrok celo noč dobro pokrit. Eto, to je iz naše materinske šole. Jaz sicer nekaj posteljnine že imam pa tudi odejo imam (darilo pač) ampak mislim, da se bo to res kasneje uporabljalo...

(odgovor članu zalcy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2760
24.6.2010 13:45:56   
Izabelina
Ja nam je tudi rekla, da spalno vrečo

js nism mogla zaspat če nism bla v spalni vreči, medtem ko sta moj brat in sestra (posebi brat) dobila napad histerije samo, da sta vidla spalno vrečo... tko, da je to pomoje tut mal odvisn od otroka... ko je mami dala brata vn iz vreče in ga pokrila je u isti sekundi nehu vpit in je lahko spal, če ga je (za foro) spet dala nazaj v vrečo je začeu kričat...

js sm u ikeji kupila eno tko lepo spalno vrečo, upam, da bo naša user posted image hotla spat notr...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
24.6.2010 13:47:38   
archie
jaz sem pa dobila ene 3 vrece za spanje.
ok, potem prevlek za kovtr ne bomo kupovali.

hmmm.... a kaj svetujete, kje je dobro kupiti jogi? Kateri je dober? potrebujem ga za 140*70.

Neposredna povezava do sporočila: 2762
24.6.2010 13:51:51   
zalcy
hay
No mene so pa danes presenetili iz socialne, v ponedeljek sem oddala papirje za porodniško, danes pa imam že odločbo o višini porodniške že domauser posted image user posted image user posted image očitno se jim mudi na dopust.Moram priznat da so me presenetili si nisem mislila da so tako hitri.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja, lepo to... zdaj si lahko vsaj bolj mina, ker maš zrihtane papirje glede porodniške...user posted image user posted image
in si zadovoljna z višino porodniškeuser posted image hehe

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
24.6.2010 14:26:32   
NiNiBo
Tistile seznamcek za denar od obcine se pa meni zdi zelo obetaven. Ulala, ste mi polepsale dan 280 EUR da obcina Lukovica-tam imam stalno prebivalisce. Madonca, se vidi da imamo mladega zupana in zeli vzpodbujat nataliteto al pa je mal pogledal nase, ker je zena rodila pred dvema letoma, sedaj je pa spet noseca???user posted image user posted image user posted image
Ce bo tolk kapnil, bom pa res vesela. Ponavadi mi se nikoli ni nic kapnil cist tko zastonj, pustimo se presenetit.

Jaz sem kupila vreco, pa tudi kovtrcek. Kovtrcek sem kupila itak v Ikeji, kjer pa ni bil drag. Jogi, bom pa jaz v paketu CSD-ja narocila.

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
24.6.2010 15:45:41   
Božička09
Vau, ful podroben seznam user posted image  Zdaj premišljujem, če s emi sploh splača spreminjat prebivališče v Lj, ko tu mogoče ne dobiva nič denarja, na Jesenicah pa 200e ... Hmm, moram preračunat vse skupaj, kaj s ebolj splača, letanje gor in dol ter kasneje sprememba prebivališča ali ne ...

Joj, tale birokracija mi bo tudi požrla enih živcev user posted image

Rasti, rasti - pazim te, že zdaj si mi vse :*

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
24.6.2010 16:12:37   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: Božička09

Joj, tale birokracija mi bo tudi požrla enih živcev user posted image

Ne vprasaj jaz sem tako zelo vesela, da sem doma ker enostavno ne vem, kako bi midva to vse uredila ce bi bila zadnji mesec pred selitvijo se oba v sluzbi. Moj je itak cist preokupiran s sluzbo, v dveh tednih ga bom videla 2 za dniuser posted image , tako da veliko stvari urejam jaz.  

Ce bi bila Svica vsaj znotraj sengenske meje bi se bilo, pa ni nazalost. Ampak, sem ravno danes mojemu rekla, sedaj je pa ze skoraj luc na koncu tunela. Jaz moram samo se enkrat na banko (jutri), potem pa dalje startamo, ko prideva v Slovenijo. Moj ima se malo vec stvari za uredit tu, ampak glede na to da sem jih jaz ze zase veva kaksen je sistem in bo slo hitro-upam.  

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
24.6.2010 16:18:02   
Božička09
Hmm punce,

a je kaj važno, kdo uveljavlja pravico do otroškega dodatka, jaz ali oče otroka?

Rasti, rasti - pazim te, že zdaj si mi vse :*

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
24.6.2010 16:26:19   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: zalcy

hay

ja, lepo to... zdaj si lahko vsaj bolj mina, ker maš zrihtane papirje glede porodniške...user posted image user posted image
in si zadovoljna z višino porodniškeuser posted image hehe

lahko bi bila večja, ampak kaj hočemo boljš da vzamem to kot pa ničuser posted image user posted image user posted image

pravico do otroškega ima ali oče ali mati- pomembno je samo to da uveljavlja eden- user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
24.6.2010 19:57:25   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: laliela

katrinka... ko se boš prijavla na borzo in prejela nadomestilo, ti bodo oni iz nadomestila plačali zavarovanje... tak da ti pa res nimaš kaj skrbet user posted image
ko boš pa prekinla in se odjavla iz borze, ker boš šla nazaj na csd (porodniško nadomestilo) ti pa bodo spet prekinili avtomatsko na borzi, ker tut nadomestila ne boš več prejemala...
upam, da sem bila dovolj jasna...

v bistvu ne bom prekinila ampak zamrznila, ker nadomestilo mi pripada za tri mesece - jaz imam pa med obema porodniskima cirka mesec in pol, ostalo pa izkoristim po koncani drugi porodniski...si mi pomagala samo ko se grem jaz na zavod prijaviti - a morm it na zavod za zdr.zavarovanje ali bo avtomaticno - to ne vem,k se mi res ne da letat okol...bom ce bom mogla sevedauser posted image

denar - prekleta obcina ig - nic ne dobimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image brezovica 1km stran pa radodarna - jz bom res tablo prestavila...fuj fujuser posted image user posted image user posted image
porodnisko seveda dobi vsaka, denar ob rojstvu - enkratno,od drzave je 279,90 eur, obcina da ali ne da,otroski dodatek dobi vsak mesecno - odvisno od place starsev,se vloga da po rojstvu - za eno leto dobis odlocbo razen ce je vmes kaka sprememba - npr. pri nas je bila ker je moz zgubil sluzbo in sm dala novo vlogo in smo 20eur dobili vecuser posted image

posteljinina - jaz imam slabo izolacijo nabajti in pozimi je pri nas mrzlo - zlo, moja spi v vreci in pokrita s koutrom,ko se je rodila je bila samo z dekico ker je bilo se dovolj toplo in dokler se seveda ni zacela obracat - pol pa v vreco k ne mislm da me bo celo noc skrbet a je pokrita al neuser posted image zdaj je samo v vreci - zdej k se je ohladilo zarad dezja,k bo spet vrocina pritisnila bo pa samo v pizamiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
24.6.2010 20:09:39   
nadka30
no jaz dobim cca 150e, ker imam drugega otroka, za prvega dobiš 100e. Je pa to pred leti, ko sem jaz rodila nadjo bilo čist drugače, takrat so nas povabili v hotel, postregli z pecivom pijačo, imeli smo zastojn slikanje otroka in nato skupinsko s župano, prav tako smo dobili tako srebrno žličko z imeno in rojstnim datumom otroka= tega baje sedaj ni več ker so v recesiji, škoda ker je res bil lep spomin.
Pa kaj hočemo takšno je pač življenje.
No jaz tudi razmišljam da bi kupila spalno vrečo, ja ker točno to kar si ti napisala katrinka- da me ne bo po nepotrebnem skrbelo če je otrok pokrit..
Sem pa danes bila na dolgem čveku pri kolegici, ki je tudi nosečka le da ima rok konec novembra, prav zanimivo je bilo klepetatuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
   [Brisano sporočilo]
24.6.2010 21:39:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2771
24.6.2010 23:46:27   
Anonimen
katrinka: kot sem ti že rekla... vse ti uredijo oni... vem da ti zamrznejo, če ne porabiš, ampak ti s tem tut avtomatsko prekinejo obv. zavarovanje user posted image
v glavnem nimaš nobenga letanja...
to imamo sam tisti, ki imamo samoplačniško user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2772
25.6.2010 7:24:01   
tinkatonka
Hej punce!

Mi smo že zgodnji, kot vedno. Ob 6h pokonci, da slučajno ne zamudimo dneva. user posted image Oh vse te starševske radosti. Bi kr pasalo malo pospat vsaj do 7h. No sej ko bo Anej najstnik, ga bom tud jaz ob 6h med vikendi pokonci metala user posted image , ko bi on še sladko spal.

Jaz že pridno perem, zračim stanovanje. Zajtrk sem že pojedla, popila čaj z možekom preden je on odhitel v službo - ja dela tudi na praznik, ampak mora, da si bo potem lahko privoščil 8 dni oddiha na morju. Oddih nujno rabimo, vsi trije! Danes me čaka pakiranje, pa pisanje seznama kaj vse nakupiti jutri v trgovini.

Včeraj sem imela zadni dan službe in so me v službi ful lepo presenetili. Dobila sem "prvo otroško knjgo" in dve igrački od Chicco-ta za našega malega user posted image . Pa v knjigico so mi še posvetilo napisali in se podpisali. Res lepo. Sem bila čist ganjena. user posted image Iskreno priznam, da to nisem pričakovala. Sicer pa sploh nimam filinga, da sem konec s službo, se mi zdi, kot da bom po koncu morja čist zmedena, ker ne bo treba več na jutranji bus. user posted image No ampak se bom hitro navadila.

Berem,da komentirate razne "denarne prispevke", ki jih da občina in država. Jaz sem imela pri Aneju starševski dodatek, ker sem bila nezaposlena cca (takrat še v SIT) 42.000 SIT. S tem sem kupila mleko (ker zal nisem dojila),kaksen paket plenic, pa sebi sem dodatno zdr.zavarovanje plačala in je vse šlo. Res malo denarja. Tak da mi bo zdaj porodniška res luksus, v primerjavi s predtem. Je pa res, da sem takrat dobivala tudi vecji otr.dodatek in je kr nekako slo.

Posteljnina...imam vreče in kovtr. Anej je znorel v vreči, tak da so še čist nove-nerabljene. Mogoče bo drug user posted image bolj potrpežljiv glede tega. Mi smo imeli kovtrček vseskozi, pa ni bilo nobenga problema. Res se odkrivajo, ko jim je vroče, pa zbrcajo stran, ampak če je bil prehladen in ga je zeblo, je mal pojamral, pa sem ga pokrila.

NiNiBo...a to si ti na slikici? Lep avatar.

Tistim, ki še nisem čestitala za dobro opravljene izpite -  ploskam zdaj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa Katji sem že pozabila dobrodošlico izreči: WELCOME!!! Iz kje pa si? Se nam boš pridružila kaj na čvekih?

moje user posted image ....tak kraval je po trebuhu delal včeri in na trenutek je tako zabolelo, da sem mislila da se je obrnil. Ampak iz med.lege pride tm nekje do prečne lege, potem mu pa očitno zmanjka,ker se spet nazaj v med.lego postavi, vsaj po brcah sodeč. Ima pa očitno vedno manj prostora, ker vedno bolj čutim njegove brce oz. premike. Včasih me pa bokse in brcne istočasno. user posted image

NO zdaj pa dosti nakladanja.

Sonček tako lepo sije v pisarno, da komaj čakam da pralni stroj zapiska "oprano" in da grem malo ven na sonček na teraso. Je tako prijetno sveže zjutraj.

LP Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
25.6.2010 7:50:53   
hanizali
Dobro jutro vam želim tudi jaz.A bo pri vas kaj praznično danes.
Tinkatonka tudi jaz sem že zgodaj pokonci,ko je mojuser posted image  ob 4.00 vstal za na šiht je bilo mojega rahlega spanca konec in sem potem knjigo čitala do sedmih.Sedaj sem že pozajtrkovala,mojih deklin nimam doma ,jih je njihov stric včeraj peljal na Bitko Pri mrzli reki (spektakel v Vrhpolju) nato pa so prespale pri moji tašči.
Včeraj sem jih za zadnji dan šole peljala na pizzo in sladoled,tako ,da sta imeli včeraj izpolnjen dan.Danes pa jih odpeljem k sestri na Notranjsko,čeprav nisem prav na volji za to enourno vožnjo.
Tudi naš bebi je zadnje dni tak telovadec,da me včasih prav boli,ko se prekopica po trebuhu.
NP za seznamček 28.6.(ravno ,ko nastopim 30.teden )JEEEEE že trojka spredaj!!!!!!
Cunjice in ostala oprema ,pri nas še nič, me je kar groza ker vidim kako ste ene že pridne.Ma bo treba piočasi kaj začet,če nas slučajno kaj prehiti...
Drgači pa grem jaz v službo še drugi teden dva dni ,potem pa na zasluženi dopust in fertik z delom do septembra 2011!!!!
Punce kam greste kaj na morje,jaz malo cvikam prav kam daleč....
LP

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
25.6.2010 7:54:19   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: hanizali
Punce kam greste kaj na morje,jaz malo cvikam prav kam daleč....

Jaz grem v nedeljo v Istro - Rabac. Tudi jaz prav daleč nisem želela, tak da v primeru, če bo kaj narobe, nimam predaleč najbližje slov.porodnišnice (Izola).

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu hanizali)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?