|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
23.6.2010 19:23:16   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

user posted image user posted image user posted image  ne morem verjet... pa tako blizu...user posted image user posted image

ampak bili so pa dobri, američaniuser posted image user posted image user posted image so pa tako samo sranje zakuhaliuser posted image

Ja, saj. Edina tekma na kateri so američani dobro igrali. Kaj čemo ne?user posted image

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
23.6.2010 19:31:31   
mala
Ma jest tud ne morem verjet kakšno smolo smo imeli nouser posted image , sodniki so me itak razočaral, potem se je pa še tem američanom posral...user posted image

So se pa naši vredu držal, lahko bi tudi več zgubili imamo odličnega vratarjauser posted image

No pustimo zdaj ta nogomet, sem se odločila in danes kar naročila Mutsya v BC na spletni akcijiuser posted image , me je preveč očaral, da bi izpustila tako priložnostuser posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
   [Brisano sporočilo]
23.6.2010 20:41:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Božička09)
  Neposredna povezava do sporočila: 2728
23.6.2010 21:38:12   
zalcy
Če si bila prijavljena na zavodu, ti pripada porodniška v višini polovice minimalne plače, ki je bila v veljavi v zadnjem letu.

hmmm... ja sem slišala, da mi pripada samo starševski dodatek, in sicer 193eur na mesec...
ne pa, da bi se to štela kot porodniškauser posted image mi razložiš kako to misliš, prosim...
ja, na zavodu pa sem še zdaj prijavljena...

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
23.6.2010 22:04:25   
Anonimen
zalcy za brezposelne je pač pordoniško nadomestilo user posted image
dopust imajo sam zaposleni
nadomestilo enako traja eno leto in imaš tut plačane vse prispevke plus obvezno zavarovanje... če si katera obvezno zav. plačuje, ne pozabit, da ga je potrebno pred nastopom v "porodniško" prekinit, pa tut iz borze se je potrebno odjavit takrat...
tak so vsaj meni povedli na borzi in csd user posted image

(odgovor članu zalcy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2730
23.6.2010 22:18:27   
tejči28
aha laliela dobro,da si to zdaj omenla.A sami se moremo odjavit od plačevanja obvz.zavarovanja? To je pol potrebno 1mesec prej a ne,ko tak dolgo traja? Iz borze pa so mi povedali,da se konec julija odjavim,pol pa kar na socilano prijavit?

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
23.6.2010 22:59:43   
Anonimen
tejči, ko boš nesla vlogo, ti naj pove, kdaj približno nastopiš v porodniško, da si boš cca 8 dni pred tem šla prekinit obvezno... en mesec ti lih ne priporočam bit brez obveznega zavarovanja, sploh pa ne v tem stanju... bolnice in te stvari preveč stanejo... user posted image

(odgovor članu tejči28)
  Neposredna povezava do sporočila: 2732
23.6.2010 23:02:56   
Anonimen
pa še to sem pozabla... če maš preko borze ti itak avtomatsko prekinejo... npr. kera ima nadomestilo... to sem napisala sam za samoplačnike... pa mislim da tiste tut, če ma ktera prek partnerja... morjo prekinit, ker drugače ne bodo mogli na csd prijavit... za vsak slučaj pa še za natančneje vprašite na csd...
meni so rekli tak, če je kje drugače, ne vem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2733
24.6.2010 0:06:46   
tejči28
aha,hvala za vsa pojasnila,bom pa poklicala še na borzo in pol na cds,da vidim kak je v mbju,da ne bi res bila prehitra ali prepozna.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
24.6.2010 6:29:37   
maca29
hm punce a lj občina ne da nič za novorojenca ???????????in pol se ma za najbolšega ta jankovič ?????Pr nas na koroškem dobi pa to čist vsaka mamica ni važn na položaj.Odvisno je samo od zneska ki je od občine do občine različen.Tu pr nas je mislim da neki čez 100 eurov

11.06.2003 smo dobili prvega sinka
28.08.2010 je privekal naš drugi

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
24.6.2010 7:29:40   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

kakor zgelda je med nami velik nogometnih fanicuser posted image user posted image user posted image , pa še vse boste v dvojini navijale, potem pa res ne more iti nič več narobe. mislim da bo ob 16 uri najboljš iti v trgovino ne bo nikjer nobene gužve, bodo vsi pred tv ekraniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

hehe..isto je moj reku, da ce gremo v trgovino k ne bo guzve...heheuser posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

dans se pa tko grdo počutm, da ni za nikamor... mam pouno nekih mozoljev po obrazu, pa use si spraskam in pol same hrastice... pa lasje niso za nikamor, pa postava... heheh... js krivim hormone

ja dej si malo cas vzemi zase, pojdi pod tus ali dolgo kopel,laske operi,mogoče kaka kozmeticarka ce imas zelo tezave...
jaz mam take lase da a joj,pa nohte na nogah in rokah samo zdej ne bom nic rihtala k jutri beliva in je brez veze,bom ko koncamo ta delovni vikend...heheuser posted image
se bos takoj bolje pocutila bos videlauser posted image

teodora - hvala za nsvet,sm gledala tist set golov za nogomet da bi sla kupit da bi necaka mela k prideta na obisk, ponavadi sm pozorna na take stvari samo zadnje case kr pozabljamuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mala

No pustimo zdaj ta nogomet, sem se odločila in danes kar naročila Mutsya v BC na spletni akciji , me je preveč očaral, da bi izpustila tako priložnost

hehe...a ma torej bremzo al bos brez...kako barvo si narocilauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Almera

IZVIRNO SPOROČILO: Božička09

Punce,

koliko pa Lj občina da za otroka? Če kaj sploh?

Da samo za socialno ogrožene, drugače pa nič.

res jeuser posted image

k smo pri temi obvezno zavarovanje - jaz sem trenutn zavarovana preko csd - konc meseca se mi iztece porodniska, grem se na zavod prijavit da uveljavim nadomestilo,pol pa spet porodniska...kako z zavarovanjem - a ostanem kr preko csd al naj grem na zavod za zdr.zavarovanje in se tja prijavit...kaj menite,al raje poklicem pa vprasamuser posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
24.6.2010 7:39:48   
mala
Jah brez bremze bo voziček, ga bom mogla bolj previdno po stopnicah peljat ampak se bom navadilauser posted image , še košaro moram poiskat na bolhi, potem pa imamo že skoraj vse za našegauser posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
24.6.2010 8:10:24   
tinkatonka
Hej punce!

Danes je pa moj zadnji delovni dan...yupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! user posted image user posted image user posted image Sem vesela kot radio.user posted image  
Moram pa danes še kune it kupit za na morje. Pa še mal bom šla v H&M med malco pogledat če bi blo še kaj uporabnega user posted image .

Pri nas nič novega. Nekaj sem z možekom na bojni nogi že par dni, ampak zdaj imava očitno tekmovanje kdo je bolj trmast. user posted image  No ampak se ne dam, je bil malce nesramen par dni nazaj in mu moram dat eno ornk lekcijo, da se z mano ni za hecat. Upam samo, da se bova čimprej pogovorila, ker me tole kr žre. Pa ni nič življenjsko pomembnega, čist en brezvezen prepir, ki se vleče tja v tri dni. Eh ja. Je neki zivcen zaradi sluzbe zadnje dni, pol pa povsod okrog to stresa. Jaz pa kasiram.user posted image

nogomet....škoda za naše fante, res so si zaslužili it naprej, pol pa tisti nesrečen gol američanov v sodnikovem podaljsku, ma da bi jih pogrizla najraje. Mi je pa ful vsec kako lahko en nogomet zdruzi Slovenijo. Ta obcutek je pa res fenomenalen.

bolančki....hitro se pozdravite! Naj vam sonce da energijo, da se borite proti bolezni!

Vse, ki te dni odhajate na dopust....vam želim lepo vreme in še lepše dopustovanje!

priprave za dojenčka.....mne je kr groza ko berem kaj ze vse imate in cesa ne. Jaz moram it res takoj po dopustu v akcijo, ker ce ne bo moj otrok spal v moji postelji, previjala ga bom na moji postelji, ipd....Nic nimam se mojem naslovu, ne posteljice, ne previjalne,...vse še pri starsih. Ampak to pa zato, ker itak nismo imeli casa do sedaj zrihtati sobice v kateri bo vse to stalo (omara in previjalna, postelja bo itak pri nama v sobi).

spanje z dojenčkem v sobi in user posted image ....nekaj dni nazaj je ena izmed vas to sprasevala. Ne vem vec katera je to bila, ampak rada bi povedala, da midva s tem nisva imela nikoli tezav, pa je Anej spal pri nama v sobi do 1 leta in 9 mesecev. Pac nisi tako glasen kot mogoce preden si imel dojenčka, ampak se stvari "lotis" bolj potiho. Pa je vseeno fajn: Se pa jaz udobju moje postelje ne odpovem, čeprav tud kakšen kavč ob večerih prav pride user posted image .  Sicer pa ko so vecji je fajn da jih navadis na kaksno nocno spanje pri babicah in dedkih.user posted image Nas gre zelo rad tja med vikendom prespat za kako noc, moja starsa sta pa itak tud ful vesela. In takrat imava midva vecer in jutra zase. Prav paše res. Sicer smo se pa dnevnemu user posted image  zal mogli odpovedati user posted image user posted image , ker nas sin cez dan bolj malokrat spi.

Sibam se javim kasneje!

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
24.6.2010 8:42:44   
archie
jutro!

preziveli smo zivcno sredo. Jaz drugega polcasa sploh nisem mogla gledat, ker sem bila prevec zivcna. Bravo za nase fante!! user posted image kljub vsemu smo lahko ponosni in srecni, da so nas zastopali tako dobro. Imam obcutek, da bo spet 1/2 slo na brniku in v Lj, ko se vrnejo user posted image user posted image .

Ce bo katera kupovala pohistvo v Sloveniji za otroka: danes imajo v Lesnini 10% popust na vse slo. izdelovalce + 5 % klasicen popust na pl z gotovino. V Mercator pohistvu imajo trojne pike (ce kateri zbira). Midva ga bova danes narocila. Omaro in komodo od Alpesa, posteljico od Lip Poljcane.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
24.6.2010 9:44:45   
archie
jaz imam se eno vprasanje glede prejemkov:
glede na to, da se s tem srecujem prvic, sem malo zmedena.
Vem, da mi pripada porodniska, potem denar obcine (ki je odvisen od obcine same) ter paket oz. denar (cca. 270 eur).

Kaj pa potem? Otroski dodatki? Ti so verjetno odvisni od bruto prihodkov druzine, a ne? A to ti na CSD izracunajo?

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
24.6.2010 11:18:37   
Anonimen
katrinka... ko se boš prijavla na borzo in prejela nadomestilo, ti bodo oni iz nadomestila plačali zavarovanje... tak da ti pa res nimaš kaj skrbet user posted image
ko boš pa prekinla in se odjavla iz borze, ker boš šla nazaj na csd (porodniško nadomestilo) ti pa bodo spet prekinili avtomatsko na borzi, ker tut nadomestila ne boš več prejemala...
upam, da sem bila dovolj jasna...

archie: za otroški dodatek, vpiši v google pa ti bo ven vrglo tabelo... mislim da za prvega otroka dobivaš na mesec nekje cca 100 eur, potem pa za vsakega naslednjega več... v glavnem na njihovi strani csd-ja zlo dober piše o tem user posted image
moraš pa vlogo odnest čimprej po porodu... mislim da je rok al 60 al pa 90 dni... ne me držati za besedo... v glavnem, če boš nesla prepozno, ne boš dobila nič za nazaj, ampak sam od tistega dne, ko vlogo oddaš pol naprej... nekako tako user posted image

jaz bom vlogo za porodniško nadomestilo in za paketek odnesla konc julija... tut na občino grem takrat nest vlogo... bom pa takrat vprašala, če mi lahk že kar dajo obrazec za otroški dodatek, da bo ga ker od mojih potem čimprej nesel nazaj... user posted image

zdaj pa grem mal pančkat, ker me je šola otrudila...
ajaaaa... nardila sem izpit! user posted image

(s)mejte se user posted image

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2741
24.6.2010 11:30:25   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: laliela

archie: za otroški dodatek, vpiši v google pa ti bo ven vrglo tabelo... mislim da za prvega otroka dobivaš na mesec nekje cca 100 eur, potem pa za vsakega naslednjega več... v glavnem na njihovi strani csd-ja zlo dober piše o tem user posted image

odlicno!!! Hvala!! user posted image user posted image

ce se katera rabi: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp?action=CALC

Cestitam za izpit! juhuhuhuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
24.6.2010 11:32:21   
Izabelina
js sm zdle govorila s csdje grosuplje, pa je rekla, da mi pripada starševski dodatek (to je namest porodniške) v višini 193 € na mesc za eno leto od rojstva otroka... pa paket (A,B al pa e oz. denarček)... nč pa ni omenla, da dobiš še kšno enkratno pomoč od občine...   

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
24.6.2010 11:33:49   
Anonimen
Izabelina ker tisto ne spada pod socialne prejemke. In je od občine do občine drugače. Niti ni enkratna pomoč ampak je to darilo ob rojstvu otroka...

(odgovor članu Izabelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2744
24.6.2010 11:39:35   
Izabelina
hja sam js useen ne razumem... a to pomen, da je paketek in to darilo od občine eno in isto? ker če js upišem u strička googla darilo ob rojstvu otroka mi najde strani ki govorijo o paketkih...

zdej za ta paketek vem, da ga dobiš, ker ga je dobila tut moja mami ob rojstvu ns vseh, ne vem pa a je še en denarni znesek k je pa pač odvisen od občine... samo to me bega trenutno...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
24.6.2010 11:41:30   
zalcy
hejuser posted image
še nekaj sem zasledila na spletni strani csd-ja... in sicer ta dodatek za nego troka, ki znaša 99,38 eur lahko dobi vsaka ali le tista. ki ima otrokka s kakšno duševno motnjo ali boleznijouser posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
24.6.2010 11:42:38   
archie
darilo ob rojstvu otroka:

Enkratna denarna pomoč v posamezni občini na prvorojenca v evrih!!!!!!

SEZNAM OBČIN:

Ajdovščina (187 €)
Bled (375,56 €)
Bohinj (300 €)
Bovec (125 €)
Brezovica knjiga + (200 €) + 50 evrov za vsakega naslednjega otroka
Celje za 1. otroka 104 €, 2.otroka 125,00 €, 3. in vsakega naslednjega 167,00 €
Cerknica (125 €)
Črnomelj /
Dol pri Ljubljani /
Dobrova - Polhov Gradec bon v vrednosti (250 €)
Divača (208 €)
Domžale /
Gorenja vas-Poljane (208,64 €)
Gorje (375,56 €)
Grosuplje (83 €)
Horjul (250 €)
Hoče - Slivnica /
Hrastnik (100 €)
Idrija (125 €)
Izola (500 €)
Ivančna Gorica (125 €)
Jesenice (200 €)
Jezersko (125 €)
Kamnik (180 €)
Kočevje (146 €)
Komenda (209 €)
Koper (500 € )
Kranjska Gora (236,86 €)
Krško (104 €)
Laško - knjiga
Ljubno ob Savinji - knjiga, kompletek (copatki,kapica,pajacek) in (62 €)
Ljubljana (264 €) o dodelitvi odloča pristojni CSD
Lukovica (280 €)
Maribor (104 €)
Medvode (181,51 €)
Mengeš (160 €)
Mestna občina Kranj (112,67 €)
Miklavž pri Mariboru - knjiga
Mozirje (104 €)
Naklo (250 €)
Nova Gorica (417 €)
Piran knjiga + (250 €)
Polzela (125 €)
Prebold (150 € v Mercatorjevih bonih)
Preddvor (100 €)
Puconci /
Radovljica (130 €)
Sevnica bon v vrednosti (125 €)
Sežana - 210 € za 1.otroka, 315 € za 2.otroka in 420 € za 3.in nadaljnje otroke.
Slovenska Bistrica (200 €)
Slovenske Konjice (125,19 €)
Slovenj Gradec /
Starše (125 €)
Šempeter pri Gorici (417 €)
Šenčur (125,19 €)
Šentilj - knjiga
Šentjur pri Celju (125 €)
Škofja Loka (207 €)
Šmarje pri Jelšah (83 €)
Šmarješke toplice - (200 €)
Šmartno pri Litiji (233 €)
Trbovlje - paket Lumpi v vrednosti (42 €)
Trzin (202 €)
Tržič (200 €)
Tolmin (125 €)
Velenje (86 €)
Velike Lašče (500 €)
Vodice (209 €)
Vrhnika - knjiga
Zagorje ob Savi (292 €)
Žalec (190 €)
Žiri /
Žirovnica (250 €)
Železniki /

Pravico do denarne pomoči ima novorojenec pod sledečimi pogoji:
- da je državljan RS in ima stalno prebivališče v Občini """""""" in
- da je vsaj eden od staršev novorojenca državljan RS in ima stalno prebivališče v Občini """"" najmanj že eno leto pred rojstvom novorojenca.

Upam, da podatki se drzijo... so iz leta 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
24.6.2010 11:45:46   
archie
aha, nisem prebrala teme do konca in so ocitno ene spremembe.
V glavnem, tule je original tema:

http://www.ringaraja.net/forum/m_4276538/mpage_1/key_/tm.htm#4276538

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
24.6.2010 11:46:26   
Izabelina
ja supr... pol bom js izbrala občino škofja loka ker dobimo 207 € medtem ko v občini grosuplje dobimo sam neki čez 90...

kam pa se to obrneš, da si zrihtaš?

kot mu je usojeno!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
24.6.2010 11:46:36   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

hja sam js useen ne razumem... a to pomen, da je paketek in to darilo od občine eno in isto? ker če js upišem u strička googla darilo ob rojstvu otroka mi najde strani ki govorijo o paketkih...

zdej za ta paketek vem, da ga dobiš, ker ga je dobila tut moja mami ob rojstvu ns vseh, ne vem pa a je še en denarni znesek k je pa pač odvisen od občine... samo to me bega trenutno...

ne, ni isto.

Paketek dobis od CDSja (dobi vsak), denar dobis od obcine (ce dobis).

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?