DaisyE
|
IZVIRNO SPOROČILO: Eva** Bela kava, ne nisem povedala, mogoče me je prva posvojitev malo prizemljila v smislu, da vsi pa ne sprejemajo tega kot bi si mi morda želeli, ali pa si ljudi z tem spravil v zadrego in potem niso več vedeli kako naprej povezat pogovor ali pa so sledila kakšna res intimna vprašanja kot, od kod je, če poznamo mamo, kako se piše....vse živo se je našlo. Ne jaz pomislim najprej na nosečnost, ker je pač to bolj pogost pojav, moj sin pa me večkrat vpraša ko v pogovoru sliši da bo kdo dobil otroka ali bodo posvojili. Svetski dečko. Mah, saj mogoče ni prav da razkladam, ker v bistvu še nimam pojma in ker v bistvu še ne vem, kako bom reagirala, ko bodo padala razna vprašanja, ampak če sodim po mojih IVF izkušnjah, ti ljudje nič slabga nikoli nočejo. Je pa res, da včasih ne vedo, kako bi se obnašali in kaj bi vprašali, ko jim poveš, kaj je s tabo. Nočejo te prizadet, pol pa mutijo in marsikdaj pade kakšna neprimerna, ampak čisto nehote. Če hočem, da ljudje pozitivno sprejmejo mene, potem moram pač to nase vzet in moram bit jaz tista, ki ji o tem ni problem govorit. Saj oni brez pozitivne izkušnje pač ne morejo svojega pogleda na stvari spreminjat. In če imam jaz zadržke, potem jih tudi njim ne morem razbijat. Evo pametna glava. Mi gre kar na bruhanje , kadar začnem tako pametne ven metat. Dejstvo je, da eno je govorit o stvareh, kadar se tičejo samo mene, drugo je pa, kadar bi kdo rekel kaj, kar bi lahko mojega otroka prizadelo. Takrat bi bila pa tudi moja strpnost verjetno na preizkušnji.