|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
14.4.2011 6:10:49   
Anonimen
Sem že odprla novo temo,ampak tam ni odgovorov,ki bi jih potrebovala,zato bom objavila še tukaj.

Vem,da ste tukaj punce,ki ste posvojile otročke iz drugih držav,zato upam na vaše odgovore.
Za nama je že kar nekaj IVF postopkov,rezultati vedno negativni. Počasi začenjava razmišljati o posvojitvi (predvsem Rusija),ker očitno drugače ne bo šlo.
Predvsem me zanima,če vas kdaj "skrbi" kako bo,ko bodo otroci večji,ko ga bo zanimalo kdo je njihova biološka mama,kdo so in takšne stvari.
Vas je strah kako boste doživljali takšno stvar?
Vas je mogoče strah,da bo kdaj na vrata potrkala biološka mama? Se to lahko zgodi? Kako zaupni so dokumenti?

(odgovor članu bela.kava)
  Neposredna povezava do sporočila: 3576
14.4.2011 8:11:15   
1ali
Si še v začetni fazi razmišljanja o posvojitviuser posted image .
Vse smo jo bolj ali manj dale skozi. Ko ne boš imela več teh "skrbi", ko boš o tem sicer razmišljala, boš zrela za posvojitev.
Seveda vem, da bodo otroka enkrat zanimali biološki starši, ampak to se mi zdi zelo prav. Če bo potrebno in če bom lahko, mu bom pomagala razjasniti  vse, kar ga bo zanimalo. Glede na to, da je iz Rusije, verjetno ne bo potrkala na naša vrata. Otrok o posvojitvi, glede na svoja leta, vse ve.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
14.4.2011 15:58:22   
Fiona11
Draga Anonimna,

kot je povedala že 1ali so vse to vprašanja, ki si jih moraš odgovoriti predno se odločiš za posvojitev. Na to te tudi kar temeljito pripravijo na CSD. Midva sicer še nisva posvojila, ampak sva ''v postopku''. Fajn je, da se z otrokom že od samega začetka govoriš o tem, da je posvojen, da to ni neka tabu tema. Verjetno to zna biti za otroka šok, če to zve pozno, na primer pri 10 letih, ali zve od koga drugega. In pa da otroku to in njegove biološke starše predtaviš v pozitivni luči.

Mene ni strah tega, da bo otrok začel spraševati o svojih bioloških staršim, v bistvu mi bi bilo čudno, če ne bo. Mislim, da je normalno, da te to zanima. In zato bova ko bova šla v Rusijo skušala zbrati čim več podatkov o njegovih bioloških starših (ne vem pa, koliko podatkov sploh dobiš). Tudi če se bo želel srečati s svojimi biološkimi starši mu bova pomagala. Za posvojitve v Sloveniji so podatki o bioloških starših zaupni, otrok lahko vzpostavi stik z njimi preko CSD. Za Rusijo pa ne vem.

Je pa tudi na voljo kar nekaj literature na to temo, veliko jo najdeš na internetu, nekaj pa je tudi slovenskih knjig. Ena od lušnih, ki v obliki zgodbe govori o tem, kako se mislim da 10 letni fant sprašuje o svojih bioloških starših in kako on to doživlja je - Mama številka 0. Lušna - priporočam..Mi je všeč, ker opisuje tudi, kako poteka priprava otroka na to, da vzpostavi stik z biološkimi starši...

objem,

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
14.4.2011 18:01:44   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Predvsem me zanima,če vas kdaj "skrbi" kako bo,ko bodo otroci večji,ko ga bo zanimalo kdo je njihova biološka mama,kdo so in takšne stvari.
Vas je strah kako boste doživljali takšno stvar?
Vas je mogoče strah,da bo kdaj na vrata potrkala biološka mama? Se to lahko zgodi? Kako zaupni so dokumenti?

edini strah je ta, da ne bi nikoli prišla do teh "skrbi", ki jih omenjaš ... brezskrbno življenje je precenjenouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
15.4.2011 11:22:08   
Anonimen
Seveda bi od vsega začetka vedel,da je posvojen. S tem nimam problemov.

Še ena stvar me zanima: kako ste se dokončno odločili za posvojitev? Predvidevam, da je za vami kar nekaj let poskušanj,zdravljenj... Kje ste potegnili črto? Kako ste vedeli, da je to to?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3580
15.4.2011 11:57:54   
bela.kava

Kje ste potegnili črto? Kako ste vedeli, da je to to?

kar veš ... in je močnejše, dosti močnejše kot želja/potreba po zanositvi, nosečnosti ... v bistvu je odločitev še najlažji del procesa ... realizacija je pa druga zgodba

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
15.4.2011 12:23:13   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Kje ste potegnili črto? Kako ste vedeli, da je to to?

kar veš ... in je močnejše, dosti močnejše kot želja/potreba po zanositvi, nosečnosti ... v bistvu je odločitev še najlažji del procesa ... realizacija je pa druga zgodba

Se popolno strinjam z Belo.kavo, odločitev pade brez večjega razmišljanja, postopek pa je dolg.

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

Neposredna povezava do sporočila: 3582
15.4.2011 21:39:38   
Tia-na
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

... brezskrbno življenje je precenjenouser posted image

user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3583
15.4.2011 21:42:51   
Tia-na

Seveda bi od vsega začetka vedel,da je posvojen. S tem nimam problemov.

Še ena stvar me zanima: kako ste se dokončno odločili za posvojitev? Predvidevam, da je za vami kar nekaj let poskušanj,zdravljenj... Kje ste potegnili črto? Kako ste vedeli, da je to to?

Nekateri smo se kar hitro odločili za posvjojitev, nismo čakali leta in leta in se mučili s postopki v nedogled, jaz imamza sabo le dva (vsaj tako imam v spominu, ker je ta čas zame že čisto pozabljen user posted image ). Sva pa res že skoraj o začetku imela B plan, da bova pač posvojila otroka, če ne bo drugače in ta ideja je kar hitro dozorela in smo šli v akcijo in rezultat je dva kričača, ki zdaj spita v sosednji sobi. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
   [Brisano sporočilo]
15.4.2011 22:01:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tia-na)
  Neposredna povezava do sporočila: 3585
17.4.2011 17:01:55   
Tia-na
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

Tia-na, tvoja zgodba mi je pa tko simpaticna user posted image  in tko mi je lustno, da imata zdaj parcek doma user posted image

Hvala, super je imet parček doma, na trenutke sicer za pop**** dobit, večinoma pa prekrasno  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
17.4.2011 22:40:30   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Tia-na

večinoma pa prekrasno  user posted image user posted image user posted image

... music to my ears user posted image

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
18.4.2011 7:15:27   
Anonimen
Ti-ana, user posted image user posted image   Lepo je to brat.. Kok sta stara tvoja mulčka?? Kako sta se navadila? Daj malo opiši, no.. Mi je luštno to brat. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3588
18.4.2011 9:45:46   
Anonimen
Pa Daisyjino poročilo bi tud rada slišala..user posted image user posted image   Kako se imajo, kaj delajo.. pa se nič ne oglasi. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3589
19.4.2011 21:55:58   
banga
Pozdravljene vse udeleženke foruma posvojene mame!
Sem se odločila, da se tudi jaz končno v živo javim - berem vas namreč že kar nekaj časa in moram priznati, da me je zlasti zgodba od Daisy začela napeljevati na misel, ki sem jo v začetku vseh mogočih postopkov, da bi dobila biološkega otroka odločno zavračala, to je, da bi posvojila otroka.... Vendar pa po 7 neuspelih IFV/ISCI postopkih delno na koncesijo, delno samoplačniških pri dr. Rešu, ki so vse skupaj trajali 5 let in mojih "rosnih" 43 letih, in moževih 44 letih, sem se odločila, če ne morem biti biološka mama, bom pa mama v srcu. Pogovorila sem se z možem, ki me je pri moji odločititvi takoj začel podpirat.  Uporabila sem "mušter" vloge, ki jo je na tem forumu predlagala Daisy in to vlogo pred 1 mescem poslala na CSD Ljubljana - Bežigrad. Od njih ni bilo nobenega odgovora, zato sem jih začela klicariti, končno sem osebo, ki je odgovorna za posvojitve dobila včeraj, ki mi je prijazno povedala, da ima takšnih vlog kot je najina toliko, da je pač čakalna doba,  da pride do prve obravnave zelo dolga - kljub temu, da sem v vlogi navedla, da sva pripravljena tudi na mednarodno posvojitev. Zdaj me pa zanima kašne so vaše izkušnje, koliko časa je konkretno preteklo od vaše vloge za posvojitev, pa da se je na CSD dejansko začelo kaj dogajati... in ali ima kakšna od vas izkušnje z CSD Bežigrad. To sprašujem zato, ker je bila ta oseba, ki je na CSD zadožena za posvojitve zelo prijazna, ampak življenje me je naučilo, da to ne pomeni nič in zdaj ne vem ali naj kličem še direktorja CSD- ja Bežigrad, da bi se vse skupaj malo pospešila, ker mi mož po drugi strani skoz govori, da nama tudi glede  posvojitve tiče bije "biološka" ura , saj seveda želiva posvojiti čim mlajšega otroka...     

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
19.4.2011 22:29:03   
1ali
Prijateljica sodi na isti center. Posvojila je dva otroka, seveda ne v Sloveniji. Vedno je govorila, da so na SCD zelo prijazni, so bili pa precej počasni. Potrebujejo veliko tvoje vzpodbude. Ne kliči. Pojdi kar osebno na CSD.

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
20.4.2011 11:35:08   
banga
1ali, sem te poslušala in danes odpeketala osebnbo na center - prvi posvet imava takoj po praznikih:-)

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
20.4.2011 12:28:21   
Tia-na
banga, tudi midva sva na csd bežigrad, sedaj imava dva otroka doma - mednarodna posvojitev. je pa res, da se je pred meseci zamenjala oseba, ki je odgovorna za posvojitve. prejšnja je šla v penzijo in midva imava z njo zelo dobre izkušnje, vse je potekalo zelo hitro. sedaj je pa nova in je nekoliko počasnejša, vem pa zato, ker že mesec dni čakam, da nama napiše poročilo za rusijo.

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
20.4.2011 12:34:57   
Tia-na
aja, csd bežigrad ima direktorico in mislim, da nima smisla, da tudi njo kličeš, razen, če se zelo dobro poznate in misliš uporabiti veze. Je pa preijateljica trenutno v postopku in mi je rekla, da imajo csd-ji navodila, da naj bi postopek pri njih trajal cca eno leto in si dejansko lahko vzamejo toliko časa za vse razgovore. Za začetek ti raje razloži situacijo, povej, da sta že dolgo razmišljala o tem, da sta pripravljena, da vama teče "bio ura za posvojitev"..  blabla. Midva sva pri prejšnji soc.delavki vse opravila razmeroma hitro, v parih mesecih sva imela vse papirje. Če se podvizajoo lahko od prega obiska csd-ja in do prihoda otroka domov (govorim o rusiji) traja manj kot leto dni ... približno toliko kot nosečnost :) 

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
20.4.2011 13:13:10   
banga
Tiana, hvala za info....sem se tudi sama že odločila, da bom takoj na prvem srečanju povedala, da sva midva 100% odločena in da ne rabiva o posvojitvi razmišljat še 1 leto preden se bo začelo kaj dogajat. No, saj to sem jim že danes povedala, ko so me pošiljali na društvo deteljica kakor na tečaj za bodoče posvojitelje....so se potem takoj nazaj potegnili, da je to neobvezno....
Super za parček, ki ga imaš doma, si kar predstavljam koliko veselja in sreče je z njima:-) midva sva že nad najinim psom vsa navdušena in zaljubljena in ne greva nikamor brez njega, tako, da to dete, ki ga bomo upam da kmalu dobili, bo po moje najbolj scrkljano bitje na svetu:-)

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
20.4.2011 13:17:51   
banga
aja, ali ima mogoče kakšna izkušnje s posvojitvijo iz Črne Gore? Sem zasledila, da je tam tudi sirotišnica, pa glede na to, da ima mož sorodnike tam, ki bi nama (upam vsaj) lahko malo pomagali, malo razmišljava tudi o tej varianti 

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
20.4.2011 13:39:35   
Anonimen
Ti-ana, mogoče si spregledala zgornje vprašanje, ali pa mogoče nočeš pisati? user posted image Kakorkoli, če si slučajno spregledla.. mal me zanima kako ste se navadili, kako sta otročka...user posted image Če ti ni pretežko napisat oz. če imaš sploh tok časa. user posted image

(odgovor članu banga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3597
20.4.2011 14:30:56   
Tia-na
joj ne, nisem spregledala, z možem sva šla vmes na kosilo, zdaj pa še tebi odgovarjam, preden grem po žabca v vrtec. Tamaučka sta super, žaba ima 2,5 let, žabec bo pa kmalu štiri. Čas kar leti z njima. Navadila sta se pa super in to lahko rečem, da kar takoj. Otroci so tako prilagodljivi, da si mislit ne moreš. Jezik je osvojil v enem mesecu (tudi govoril slovensko), sedaj celo uporablja dvojino pa rodilnik in take bolj zapletene slovnične zadeve, res je neverjeten. Tamala je pa itak šele tu spregovorila. Mislim, da sta bila le kako uro po odhodu iz sirotišnic malce prestrašena, potem pa je bilo samo veselje in smeh. Otroci takoj sprejmejo nekaj, kar jim je boljše, to takoj začutijo. Tudi varnost, ljubezen ipd. Smo čist običajna družina, s svojimi forami in napakami. V bistvu kar pozabim, na kakšen način smo postali družina, pač kot bi bili od nekdaj skupaj. Tamauček ve, da je prišel iz Rusije in da je posvojen, kako si pa on to v svoji mali glavici prestavlja je pa že druga stvar. Redko omeni sirotišnico, pravi ji "hiša brez igrač" user posted image , mala pa se itak ne spomni ničesar, vsaj zdi se mi tako. Otroke (vsaj te malce večje) lepo pripravijo na posvojitev, vedo, da pridejo mama in papa po njih pa da bodo šli z letalom domov pa da jih čaka veliko igrač pa lastna sobica itd. Skratka, prestrašeni smo bolj mi starši, otroci to tako lepo sprejmejo, da je kar tažko verjet. Nobeneg joka, nobenih nočnih mor, travm, vsaj v tem letu, kar smo skupaj, ni bilo ničesar.

Skratka, prekrasno je :)in z možem vedno rečeva, da je bila odločitev za posvojitev najboljša stvar, ki se nama je zgodila v življenju. Lahko celo rečem, da nama je neplodnost prinesla nekaj najlepšega v življenju. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
20.4.2011 15:15:55   
Matejčika
Tiana, za razjokat lepo si napisala. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
20.4.2011 17:38:22   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: banga

aja, ali ima mogoče kakšna izkušnje s posvojitvijo iz Črne Gore? Sem zasledila, da je tam tudi sirotišnica, pa glede na to, da ima mož sorodnike tam, ki bi nama (upam vsaj) lahko malo pomagali, malo razmišljava tudi o tej varianti 

banga, listen veri kerfuli aj šel sej dis onli uansuser posted image user posted image user posted image user posted image  ... ne odkrivaj tople vode, ne preizkušaj nepreverjenih poti ... in via Moskva, roka? Ker ne želiš izgubljati časa, verjemi, nimaš časa center in Rusija ... jaz imam deset let manj kot ti pa ti povem, da čas teče hitroooooooooooo.

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?