Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 9:31:31
|
|
|
|
Felicita
|
jest sm ti hotla svetovat jajčka... se mi zdi da najbolj 'čist' okus ohranijo. lahko jih preprosto skuhaš, potreseš čez sir in jih daš za par min v pečico, da se sir zapeče... mislm jest sm, če mam sveže šparglje fenica čim manj predelav. sicer maš pa še vedno juhico, kej v tem smislu: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1847
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 9:49:45
|
|
|
|
nu_tella
|
ja jajca so najboljša pa najhitrej Drgač pa mi največkrat naredimo rižoto. Čisto simpl. Na olivnem olju jih prepražimo, ko so skor že narejeni dodaš rižoto in vodo in kuhaš. Potem potreseš s parmezanom. Ostale začimbe po želji. Mi jih ne uporabljamo. Če jih imaš preveč za enkrat pojest pa priporočam da jih očistiš in daš v zmrzovalnik. Nam so tudi tko ok. Mislim rečt, da ne izgubijo okusa. Pa dobr tek.
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 10:09:04
|
|
|
|
mateyka
|
gratinirani v pečici http://www.vegeta.com/recipes/gratinated-asparagus ok, lahko prirediš - spustiš vegeto in/ali šunko, zamenjaš za prekajenega purana ali goveji pršut.. itd.. sir pa mora bit za gratiniranje
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 12:26:53
|
|
|
|
Metuljček Cekinček
|
V rižoti, vendar jaz riž posebej skuham, špraglje pa popražim in potem podušim na olivnem olju. Lahko jih daš tudi v carbonara omako in nato preliješ po špagetih. Je pa res, da so zelo dobri v kombinaciji s slanino.
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 12:28:42
|
|
|
|
uškinamama
|
v solati z ogromno česna , to imam danes za kosilo
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 12:54:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa je rižota OK tut če gre za te divje in bol grenke šparglje? In če je ok, kater del šparglja se porabi (cvet, samo zelen del, tudi bel)? Pa prosila bi eno, če si vzame 2 minutki časa in čist po korakih napiše recept za rižoto
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 12:59:34
|
|
|
|
uškinamama
|
Vzameš šparglje in jih nalomiš na cca. 3 cm dolge koščke - lomiš dokler se lepo zlomi z glasom klk , čim postane lomljene otežemo prenehaš. Ko imaš tak gumjast občutek pod rokami. Potem to opereš . Za rižoto pa eni pocvrejo panceto (2 minutki za ostekleni) in šparglje še cca. 2 minuti, dodajo riž in vodo in potem skuhajo (toliko kolikor se pač kuha riž). Pazi da ne presoliš, ker je že panceta slana. Jaz rižoto s šparglji ne delam, ker mi ni dober. Ti bo še katera napisala.
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:01:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Vzameš šparglje in jih nalomiš na cca. 3 cm dolge koščke - lomiš dokler se lepo zlomi z glasom klk , čim postane lomljene otežemo prenehaš. Ko imaš tak gumjast občutek pod rokami. Ammmm ... na katerem koncu pa začneš delat 'klik klik'? Pri cvetu al spodaj? Ma še nikoli nisem delala špargljev pa sem bolj leva
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:05:10
|
|
|
|
uškinamama
|
, začneš zgoraj , ene dve tretjini je je uporabne .
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:06:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Aaaa ... hvala za razsvetlitev
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:07:40
|
|
|
|
uškinamama
|
javi kako ti uspe. So ti pa všeč "špariže"
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:08:52
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama javi kako ti uspe. Bom! IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama So ti pa všeč "špariže" Prevod prosim
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:12:09
|
|
|
|
uškinamama
|
šparglji , ste jih že jedli?
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:12:10
|
|
|
|
Getreal
|
No, ti povem še jz moj specialni recept smo pa pravi "šparglježeri" pri nas in obožujemo beluše, tko da v tem času cel cajt lulamo amonijak 1. Vzameš šparglje jih umiješ, narežeš na cca 1cm velike koščke, s tem da glavice (oz. cvet) ločiš v en poseben lonček in jih dodaš malo kasneje, ker se hitreje razkuhajo. 2. V ponev naliješ olivno olje v katerem prepražiš malo čebule in česna - toliko da česen lepo zadiši in čebula porumeni, nato dodaš šparglje. (šparglje lahko tudi predhodno skuhaš, vendar jih jaz ponavadi ne, ampak glede na to, da so divji malo bolj grenki, ti mogoče v tem primeru priporočam, da jih) 3. Ko spustijo malo vode, se rahlo popražijo/podušijo, dodaš riž. Počakaš, da riž zastekleni in ga nato zaliješ z belim vincem. Ko vino izpari, zalivaš naprej z jušno osnovo (lahko tudi pač jušno kocko stopiš v vreli vodi, če nimaš skuhane juhe) - pazi - ne smeš preveč solit, če boš zalivala z juho, ker je že ta dosti slana. 4. Kuhaj dolgo, redno zalivaj, dokler riž ne doseže primerne "trdote". 5. Dodaj panna di cucina ali pa kislo smetano, tako da postane rižotka kremna, popramo ko je stvar na krožniku in voila! Dober tek!
< Sporočilo je popravil Getreal -- 8.4.2010 13:14:22 >
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:19:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama šparglji , ste jih že jedli? Ma jedla sem jih že enkrat z jajci, ko jih je oči pripravil .... sama jih pa še nisem delala ... no saj za beckup imam v omari eno juho iz vrečke . Getreal, hvala še za tole info glede ločevanja cvetov (BTW, kdaj se jih pa potem da v rižoto?) pa gle3de predhodnega kuhanja ... in kolko časa jih moram kuhat? Jih dam v hladno vodo in ko zavrejo so ok, al kako drugač? Ja sem čisti amater ... saj sem vam rekla
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:23:33
|
|
|
|
kasso
|
mmmmmm mi delate lušte, jaz pa šparnge nimam doma V nedeljo jo grem definitivno nabirat na Kras na moje pošte Najboljša mi je frtalja, rižota, pašejo tudi k mesu, npr teletina s šparglji
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:26:00
|
|
|
|
Getreal
|
Jaz jih dam tako malo po filingu ko se mi zdi, da so stebla že na pol narejena dodam še glavice. predhodno kuhanje pa - 20 minutk, damo jih že v krop-torej ko voda že vre, in lahko tudi soliš
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:26:01
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama šparglji , ste jih že jedli? Ma jedla sem jih že enkrat z jajci, ko jih je oči pripravil .... sama jih pa še nisem delala ... no saj za beckup imam v omari eno juho iz vrečke . Getreal, hvala še za tole info glede ločevanja cvetov (BTW, kdaj se jih pa potem da v rižoto?) pa gle3de predhodnega kuhanja ... in kolko časa jih moram kuhat? Jih dam v hladno vodo in ko zavrejo so ok, al kako drugač? Ja sem čisti amater ... saj sem vam rekla Če imaš divje kraške šparglje, ti ni treba nič kuhat preden npr. narediš rižoto ali z jajcem. Najprej jih nalomiš na koščke dokler gre, ostalo zavržeš. Malo podušiš na olju in potem dodaš npr. jajce ali riž...zelo enostavna priprava.
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 13:26:37
|
|
|
|
Getreal
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso Najboljša mi je frtalja, rižota, pašejo tudi k mesu, npr teletina s šparglji mmmmm frtaljaaaaa
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 14:35:08
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal IZVIRNO SPOROČILO: kasso Najboljša mi je frtalja, rižota, pašejo tudi k mesu, npr teletina s šparglji mmmmm frtaljaaaaa jaaaaaa, teletina ali jagnjetina s šparglji - mmmmmmm
|
|
|
|
RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? 8.4.2010 23:29:49
|
|
|
|
Anonimen
|
No da poročam ... rižota je super uspela. Naredila sem jo pa po receptu od Getreal, le da sem dodala še slanino. Šparglji so bili sami po sebi res grenki, samo v kompaniji z ostalimi sestavinami so bili pa prav fini .
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?