|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj pripraviti iz divjih špargljev?
8.4.2010 9:23:58   
Anonimen
Starša sta mi s Kraškega roba prinesla šop divjih špargljev, pa zdaj ne vem kaj z njimi. Mami je rekla, da so fantastični s popečeno slanino in vmešani med jajca ... samo v preteklem tednu smo se jajc rahlo prenajedli in kaj naj zdaj? Pač ne vem če lahko kar katerikoli recept za gojene šparglje uporabim, glede na to, da naj bi bili diovji bol grenki ... Ima katera kako idejo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev?
8.4.2010 9:31:31   
Felicita
jest sm ti hotla svetovat jajčka... se mi zdi da najbolj 'čist' okus ohranijo.

lahko jih preprosto skuhaš, potreseš čez sir in jih daš za par min v pečico, da se sir zapeče... mislm jest sm, če mam sveže šparglje fenica čim manj predelav.

sicer maš pa še vedno juhico, kej v tem smislu: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1847

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.4.2010 9:49:45   
nu_tella
ja jajca so najboljša pa najhitrej

Drgač pa mi največkrat naredimo rižoto. Čisto simpl. Na olivnem olju jih prepražimo, ko so skor že narejeni dodaš rižoto in vodo in kuhaš. Potem potreseš s parmezanom. Ostale začimbe po želji. Mi jih ne uporabljamo.

Če jih imaš preveč za enkrat pojest pa priporočam da jih očistiš in daš v zmrzovalnik. Nam so tudi tko ok. Mislim rečt, da ne izgubijo okusa.

Pa dobr tek.

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2010 10:09:04   
mateyka
gratinirani v pečici
http://www.vegeta.com/recipes/gratinated-asparagus
ok, lahko prirediš - spustiš vegeto in/ali šunko, zamenjaš za prekajenega purana ali goveji pršut.. itd..
sir pa mora bit za gratiniranje user posted image

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.4.2010 12:26:53   
Metuljček Cekinček
V rižoti, vendar jaz riž posebej skuham, špraglje pa popražim in potem podušim na olivnem olju.

Lahko jih daš tudi v carbonara omako in nato preliješ po špagetih. Je pa res, da so zelo dobri v kombinaciji s slanino.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.4.2010 12:28:42   
uškinamama
v solati z ogromno česna , to imam danes za kosilo

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.4.2010 12:54:29   
Anonimen
Pa je rižota OK tut če gre za te divje in bol grenke šparglje?

In če je ok, kater del šparglja se porabi (cvet, samo zelen del, tudi bel)?
Pa prosila bi eno, če si vzame 2 minutki časa in čist po korakih napiše recept za rižoto user posted image

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.4.2010 12:59:34   
uškinamama
Vzameš šparglje in jih nalomiš na cca. 3 cm dolge koščke - lomiš dokler se lepo zlomi z glasom klk user posted image , čim postane lomljene otežemo prenehaš. Ko imaš tak gumjast občutek pod rokami.

Potem to opereš .

Za rižoto pa eni pocvrejo panceto  (2 minutki za ostekleni) in šparglje še cca. 2 minuti, dodajo riž in vodo in potem skuhajo (toliko kolikor se pač kuha riž). Pazi da ne presoliš, ker je že panceta slana. Jaz rižoto s šparglji ne delam, ker mi ni dober. Ti bo še katera napisala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.4.2010 13:01:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Vzameš šparglje in jih nalomiš na cca. 3 cm dolge koščke - lomiš dokler se lepo zlomi z glasom klk user posted image , čim postane lomljene otežemo prenehaš. Ko imaš tak gumjast občutek pod rokami.

Ammmm ... na katerem koncu pa začneš delat 'klik klik'? Pri cvetu al spodaj? Ma še nikoli nisem delala špargljev pa sem bolj leva user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
8.4.2010 13:05:10   
uškinamama
user posted image , začneš zgoraj , ene dve tretjini je je uporabne .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.4.2010 13:06:31   
Anonimen
Aaaa ... hvala za razsvetlitev user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
8.4.2010 13:07:40   
uškinamama
javi kako ti uspe. So ti pa všeč "špariže"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.4.2010 13:08:52   
Anonimen
javi kako ti uspe.

Bom!

So ti pa všeč "špariže"

Prevod prosim user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
8.4.2010 13:12:09   
uškinamama
špargljiuser posted image , ste jih že jedli?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.4.2010 13:12:10   
Getreal
No, ti povem še jz moj specialni recept user posted image smo pa pravi "šparglježeri" pri nas in obožujemo beluše, tko da v tem času cel cajt lulamo amonijak user posted image user posted image user posted image

1. Vzameš šparglje jih umiješ, narežeš na cca 1cm velike koščke, s tem da glavice (oz. cvet) ločiš v en poseben lonček in jih dodaš malo kasneje, ker se hitreje razkuhajo.

2. V ponev naliješ olivno olje v katerem prepražiš malo čebule in česna - toliko da česen lepo zadiši in čebula porumeni, nato dodaš šparglje. (šparglje lahko tudi predhodno skuhaš, vendar jih jaz ponavadi ne, ampak glede na to, da so divji malo bolj grenki, ti mogoče v tem primeru priporočam, da jih)

3. Ko spustijo malo vode, se rahlo popražijo/podušijo, dodaš riž. Počakaš, da riž zastekleni in ga nato zaliješ z belim vincem. Ko vino izpari, zalivaš naprej z jušno osnovo (lahko tudi pač jušno kocko stopiš v vreli vodi, če nimaš skuhane juhe) - pazi - ne smeš preveč solit, če boš zalivala z juho, ker je že ta dosti slana.

4. Kuhaj dolgo, redno zalivaj, dokler riž ne doseže primerne "trdote".

5. Dodaj panna di cucina ali pa kislo smetano, tako da postane rižotka kremna, popramo ko je stvar na krožniku

in voila! user posted image
Dober tek!

< Sporočilo je popravil Getreal -- 8.4.2010 13:14:22 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.4.2010 13:19:04   
Anonimen

Ma jedla sem jih že enkrat z jajci, ko jih je oči pripravil .... sama jih pa še nisem delala ... no saj za beckup imam v omari eno juho iz vrečke user posted image .

Getreal, hvala še za tole info glede ločevanja cvetov (BTW, kdaj se jih pa potem da v rižoto?) pa gle3de predhodnega kuhanja ... in kolko časa jih moram kuhat? Jih dam v hladno vodo in ko zavrejo so ok, al kako drugač? Ja sem čisti amater ... saj sem vam rekla user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
8.4.2010 13:23:33   
kasso
mmmmmm mi delate lušte, jaz pa šparnge nimam doma user posted image

V nedeljo jo grem definitivno nabirat na Kras na moje pošte user posted image

Najboljša mi je frtalja, rižota, pašejo tudi k mesu, npr teletina s špargljiuser posted image

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.4.2010 13:26:00   
Getreal
Jaz jih dam tako malo po filingu user posted image ko se mi zdi, da so stebla že na pol narejena dodam še glavice.

predhodno kuhanje pa - 20 minutk, damo jih že v krop-torej ko voda že vre, in lahko tudi soliš user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.4.2010 13:26:01   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Ma jedla sem jih že enkrat z jajci, ko jih je oči pripravil .... sama jih pa še nisem delala ... no saj za beckup imam v omari eno juho iz vrečke user posted image .

Getreal, hvala še za tole info glede ločevanja cvetov (BTW, kdaj se jih pa potem da v rižoto?) pa gle3de predhodnega kuhanja ... in kolko časa jih moram kuhat? Jih dam v hladno vodo in ko zavrejo so ok, al kako drugač? Ja sem čisti amater ... saj sem vam rekla user posted image

Če imaš divje kraške šparglje, ti ni treba nič kuhat preden npr. narediš rižoto ali z jajcem.
Najprej jih nalomiš na koščke dokler gre, ostalo zavržeš. Malo podušiš na olju in potem dodaš npr. jajce ali riž...zelo enostavna priprava.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.4.2010 13:26:37   
Getreal
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

Najboljša mi je frtalja, rižota, pašejo tudi k mesu, npr teletina s špargljiuser posted image

mmmmm frtaljaaaaa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.4.2010 13:47:00   
kasso
http://www.revijakapital.com/navtika/clanki.php?idclanka=874

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.4.2010 14:24:14   
kasso
http://www.sparglji.si/recepti.html

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.4.2010 14:35:08   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

mmmmm frtaljaaaaa user posted image user posted image user posted image

jaaaaaa, teletina ali jagnjetina s šparglji - mmmmmmm user posted image

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.4.2010 23:29:49   
Anonimen
No da poročam ... rižota je super uspela. Naredila sem jo pa po receptu od Getreal, le da sem dodala še slanino. Šparglji so bili sami po sebi res grenki, samo v kompaniji z ostalimi sestavinami so bili pa prav fini user posted image .

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
8.4.2010 23:43:16   
Getreal
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

No da poročam ... rižota je super uspela. Naredila sem jo pa po receptu od Getreal, le da sem dodala še slanino. Šparglji so bili sami po sebi res grenki, samo v kompaniji z ostalimi sestavinami so bili pa prav fini user posted image .

user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.
Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?