Getreal -> RE: Kaj pripraviti iz divjih špargljev? (8.4.2010 13:12:10)
|
No, ti povem še jz moj specialni recept [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] smo pa pravi "šparglježeri" pri nas in obožujemo beluše, tko da v tem času cel cajt lulamo amonijak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 1. Vzameš šparglje jih umiješ, narežeš na cca 1cm velike koščke, s tem da glavice (oz. cvet) ločiš v en poseben lonček in jih dodaš malo kasneje, ker se hitreje razkuhajo. 2. V ponev naliješ olivno olje v katerem prepražiš malo čebule in česna - toliko da česen lepo zadiši in čebula porumeni, nato dodaš šparglje. (šparglje lahko tudi predhodno skuhaš, vendar jih jaz ponavadi ne, ampak glede na to, da so divji malo bolj grenki, ti mogoče v tem primeru priporočam, da jih) 3. Ko spustijo malo vode, se rahlo popražijo/podušijo, dodaš riž. Počakaš, da riž zastekleni in ga nato zaliješ z belim vincem. Ko vino izpari, zalivaš naprej z jušno osnovo (lahko tudi pač jušno kocko stopiš v vreli vodi, če nimaš skuhane juhe) - pazi - ne smeš preveč solit, če boš zalivala z juho, ker je že ta dosti slana. 4. Kuhaj dolgo, redno zalivaj, dokler riž ne doseže primerne "trdote". 5. Dodaj panna di cucina ali pa kislo smetano, tako da postane rižotka kremna, popramo ko je stvar na krožniku in voila! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Dober tek!
|
|
|
|