twetka
|
PipiLangstruf, se ne strinjam s teboj...Sama se v svojem telesu počutim odlično...Ampak zaradi mojih preveč kg imam PCO in posledični nimam svojih O in brez njih do zanositve ne more priti...Tako, da je obvezno treba kaj tukaj ukrenit...In mi relax, tukaj ne bo nič pomagal...Žal Lidik, spet ti dam kontra..Psiha pri PCO nima nobene veze..Jaz sem sebe sprejela takšno kot sem, ampak za naraščaj je tole premalo.... IZVIRNO SPOROČILO: zaljubljena23 Evo tu spod, se podpišem ker nam z diagnozo PCO, vedno govorijo da moremo shujšat in s tem pripomoremo, da telo začne funkcionirat, no zdej razumete zakaj sem js jezna nase, če bi že prej naredila kaj zase in za svoje telo bi mogoče zdej že tako funkcinoralo in bi mogoče prišlo do tega da bi imela svoje O, ker sem brala da v nekaterih primerih se z zmanjšanjem teže stvari normalizirajo, ker enostavno se telo prisili neki delat, pa tudi veliko sem prebrala punc, ki so potem ko so shujšale so zanosile, kljub pco-ju in tudi znanka je shujšala, sploh nisem vedela da ima to pa je zdej noseča, sicer je v mes imela laparo ampak ok, ziher hujšanje imelo tudi nek učinek, zato sem se js odločila hujšat. Pri hujšanju pa veste da tudi lahko pride do psihičnih kolapsov, ko se nečemu odpoveduješ, pa mogoče ni vedno učinka in ne shujšaš za niti dekco, pa delaš isto kot si prej ko si hujšal in normalno da te iztiri, v nekaj vlagaš trud, učinka pa ni in potem psihično spet začneš jesti, sem dala to skozi in se bojim da bi se spet začela redit, upajmo da ne, zdej že pridno 3 mesece držim isto težo mogoče kg gor, kg dol, tako da psiha ima pri hujšanju veliko, ker moreš biti res močen da to zmoreš in to ni tako enostavno. Za tiste ki pa se morejo zredit, pa tudi seveda ni enostavno, ker pač imajo takšno presnovo, da enostavno ne gre gor. Kar se tiče pco-ja, kolker sem js prebrala, pa kolker sem seznanjena, da zaradi prevelike količine sladkorja v krvi lahko pride do različnih motenj, da telo nekak vse spremeni v sladkor in zato moreš pri pco bit pozoren na sladkor in se ga ful izogibat, sem brala da lahko s tem veliko narediš, sam kaj ko včasih nisi tako močen in se ti enostavno zahoče malo sladkega, kaj narediš, moreš pojest, če ne si živčen. Glede tega moreš bit res karakter, da se zmoreš vsem odpovedat, ampak mislim da smo na dobri poti, uspelo nam bo pa naj se še ne vem kaj zgodi. Bodo pa še slabi dnevi kdaj, pa jih bomo tudi prebrodili.
|