LoCa
|
Za vsak tak napad je kriv lastnik, ker pes je le samo pes. Ne glede na to, kako ljubček je moj, nikoli ne bom 100%, da se nobene živali niti človeka ne bo dotaknil.Amapk ne zato, ker je potrencialna zverina, ampak zato, ker pač ne govori, in ne morem vedno ugotoviti, kaj se mu plete po glavi. Drugo, velikokrat so tudi (potencialne) žrtve pristavile svoj lonček. Da ne bi kdo mislil, da krivim napadene osebe, ampak se mi je neštetokrat zgodilo, da je pršla mama z otročkom in tamalega lepo pustila k mojemu psu, da ga malo "pošopa" po glavi. "Kuža", kao. Prvič, nima pravice, bi me morala prej vprašati. Driguč, totalno neodgovorno, če psa ne pozna. Tretjič, še dobro da vem jaz, do kje je moj pes toleranten in vedno nadziram situacije, običajno sem prej jaz otroku rekla, naj bo nežen, kot pa starš. Podobno počnejo mali psi velikim, jim skačejo v obraz, na glavo, lastnikom se zdi to ljubko, psom pa ni, ker je to izkazovanje dominance, in ne poznam psa, ki bi mu bilo biti všeč podrejen neznanemu psu. V glavnem, da ne bo kdo mislil, da hočem krivdo prenest na žrtve. Mislim, da bi morali vsi, tako laszniki kot tudi naključni sprehajalci se zavedat, da je na vrvici pač pes, in kot tak je nepredvidljiv. Lastnik pa mora svojega psa konstantno opazovati, še posebej, ko se znajdeta v kako novi okolici ali situaciji. In tega se marsikateri ne zaveda.
|