katy83
|
dan bejbe. današnja noč je bila pa čisto drugačna od včerajšnje. Zvečer je slabo kazalo, ker sem še jaz dobla vročino, pa glavobol taki, da brezveze, ampak sem zato hitro zaspala, pa je blo ok. T se je sicer ob 1-ih zbudil, pa bi on telovado malo (po meni tega ziher nima), pa potem se je še odločil, da bo kakal, pa da bo jedel še, ampak po 1 uri nočnega veseljačenja je zaspal in spal do 8-ih. Jaz pa samo kiham, pa smrkam, ampak gre na bolje. Sem imela zdaj nenapovedano patronažno tukaj, jao midva pa sva ravno imela z dragim čistilno akcijo, pa vse nametano. Ampak je rekla, da ne bo nič pospravljat pomagala, ker ne dela rada tega. Prišla je T pogledat, pa je rekla da je en radoveden fantič, pa da že lepo sedi (ob opori). Pa da je pravi mali jedec. Hm, po čem sklepa? No, pa dala mi je navodila glede uvajanja gh in me na moje presenečenje razveselila z izjavo: " začnite mu dajat to, kar vi jeste. " Razen seveda določenih prepovedanih stvari. no, da na kratko povzamem kaj vse je rekla, če katero zanima: * čimprej čaj zamenjat z vodo in navadit otroka da pije na kozarček (baje so za začetek fajn oni za žgane pijače ) * otrok naj začne jesti to kar jemo mi, fajn je da jemo vsi skupaj pri mizi *česa še ne sme: kravje mleko (po 11.mesecu), čokolada , med, svinjsko meso, začinjena hrana. To je to. Je rekla nič komplicirat, čimprej začet, pa ne bo težav. faca je ta naša patronažna. * aja še nasvet za debeluškaste otroke : čimprej zamenjat škrob z mesom in zelenjavo. pač je rekla, da je fajn, če je manj krompira in testenin in več mesa in zelenjave. To bi za mene tud veljalo. kaj še? hm, nosečniška skleroza še kr dela. aja, za tiste ki imate namen stajico uporabljat, mi je svetovala, da naj jo čimprej uvedemo, ker kasneje se otrok več ne bo hotel navadit nanjo. aja, pa naj dam malemu kdaj 1 dan staro črno žemljico v roko, da si bo dlesni masiral. to je to, menda tak zdaj pa grem zlikane cote zložit v omaro, da bo prostor na mizi. aja, pa danes z dragim praznujeva 3.obletnico. no, praznovala bova v nedeljo, ko gremo nekam na kosilo. lp
|