amelie
|
Hej, bejbe! Žiga je včeraj šel šestkrat spat preko dneva, vsakič najmanj po eno uro ... Upam, da se samo kaže vpliv genov, ker njegov fotr bi tud lahko v nedogled spal levinjica, super, da je Ema spet pridna! agha, upam, da ste imeli mirno noč! Žiga je prejšnji teden en večer naenkrat začel ful jokat, ko sem ga hotla pristavit za večerno dojenje. Ga nesem en krog, se je pomiril, ga pristavim, pa malo vleče in spet jok. On se tako malo joka, da vedno vem, kaj ga muči, tukaj pa mi ni blo nič jasno ... Sem šla po dodatek, mu nardila flaško, ki jo je čisto mirno sprejel, spil in šel spat. In potem se je še dve noči to ponovilo, s tem da sem ga najprej skoraj uspavala, da se je sploh lahko podojil. Očitno je tako zelo utrujen, da nima niti toliko potrpljenja več, da bi mleko priteklo. Zdaj si pa vsako noč mleko načrpam in mu dam pred spanjem najprej moje mleko po flaški, da ostane miren, potem ga pa še priklopim in ni niti solzice. Mogoče je tudi Arne tako znerviran od dogajanja preko dneva in potem to z jokom spravlja ven. Mali je včeraj fasal lišaje po hrbtu in nogah, kar dosti. Ampak danes so že bolj svetli in kot bi bili posušeni. Sem pa takoj ukinila čistilne robčke, zamenjala vrsto pleničk, skopala sem ga samo z vodo, nisem ga namazala z oljem in oblekla sem ga v majčko, ki se je prala na 95 stopinj, ker se mi je pri enem pranju na manj zazdelo, da je perilo slabo splaknjeno. Zdaj pa ne vem, kaj je pomagalo Mogoče celo nič od tega ... I'm back - vmes se je pokakal, odkril en nov zvokec, podojil in zaspal Naročeni smo na razvojno - septembra!!! Pediatrinja je pa prestavila cepljenje za en mesec, ker je najprej želela vedet, zakaj glave ne drži. Razvojno pa imamo še kasneje, ko je za cepljenje že prepozno ... Popi****! No, nama je pa fizioterapevtka svetovala, naj ga do takrat nosiva obrnjenega stran od naju, kar je na srečo eden redkih položajev, v katerih se mali spoh hoče nosit. Pa k zasebnici ga bom naročila, da mi pokaže par vaj, da bo lahko pravočasno cepljen. A katera ve, če je mali 100% odporen na vodene koze, če je dojen? Povabljeni smo na piknik h kolegom, ampak so nam včeraj javili, da sta se otroka družila s punčko, ki ima vodene koze, ker bi jim bilo praktično, da se zdaj okužita, ko je mama še na porodniški ... V glavnem, znakov nimata nobenih, v stiku sta bila pred nekaj dnevi, baje je minimalno možnosti, da bi bila že kužna, poleg tega sem jih jaz prebolela in mali je dojen. Ne bi rada preveč komplicirala, ampak imam zoprn filing, sploh ker sem enkrat že bla tako pogumna, pa se je Žiga potem nalezel od njenega malega viroze. Pa enkrat sem jo prosila, naj ne hodi na obisk, ker je njena mala cel teden bruhala in driskala. Zdaj pa to ... Kaj menite? Nič, grem en krog po stanovanju, perilo prat, kavico spit ...
|