|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
27.7.2010 14:56:59   
mamika25
Hej!

Vidim, da ste pridne...
Aprilčica hčerka je stara 3,5 leta. Je pa fajn ker smo doma, sam čuvat se moramo precej, ne smemo nič zbolet. In pa user posted image  za konkretne mere tvoje punce, je res očitno že prava "baba". In ne zdi se mi nič malo 1kg v 1 mesecu je čisto dovolj, naš pediater priporoča 600-700g na mesec, tako da to je super, da tako hitro napredujete.

Amelie user posted image  za sinčka, tudi vi imate konkretne mere user posted image . Koliko pa se ti je poredil v 1 mesecu? Ker naš se je v tem mesecu 2-3 poredil manj kot prej, čeprav pije več user posted image .

Drugače pa smo ok, smo več ali manj noter, zjutraj smo jo mal mahnili na kratek sprehod, je bilo precej "frišno". Zdaj pa mali spi, tamala pa "čita" knjigo. Imam mir user posted image .

Aprilčica to kar si naredila ti (razčistila, uredila misli...), to bi mogla tudi jaz in to večkrat, saj samo na ta način se duša in telo osvobaja negativnih vplivov in mišljenja. Bravo!

Lepo se mejte

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
27.7.2010 15:07:29   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25
Amelie user posted image  za sinčka, tudi vi imate konkretne mere user posted image . Koliko pa se ti je poredil v 1 mesecu? Ker naš se je v tem mesecu 2-3 poredil manj kot prej, čeprav pije več user posted image .

Precej manj je pridobil, skoraj polovico .. Ampak sta mi rekli sestra in pediatrinja, da je boljše, da bolj zmerno pridobiva. Je pa spet zrastel za tri cm, tako da je od rojstva pa do danes zrastel že 14 cm! Rastejo kot koprive ... user posted image  Aja, dojil se je pa več kot prej, razen ponoči se več ne doji. Samo mi je rekla pediatrinja, da sta se njena dva sinčka, ki sta tud bla bolj močna in velika, nekje v četrtem mesecu odločla spet dojit na eno do dve uri ponoči. Upam, da Žiga ne dobi kakšne take ideje ... user posted image

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
27.7.2010 16:49:47   
NATAŠA35
evo mi smo iz posvetovalnice, mi jih bomo imeli na 2 mesecauser posted image ...naše mere so :

3.mesec: teža 6270g, dolžina 61 cm in obseg glavice 41 cm

sem pa malo žalostna, ker imamo pregled pri okulistu, ker mali še vedno škili, oz. beži mu eno okouser posted image user posted image , tako da je velika verjetnost, da dobi očala že tak mali....uhhhhuser posted image user posted image

drugače pa drugo deluje vse ok in tak kot mora, je rekel da je mali napreden in mami ponosna na njegauser posted image user posted image ...je bil pa tam pravi angelček in se je skoz smejaluser posted image user posted image , pa niti zajokal ni, ko je dobil prvo pikicouser posted image user posted image , je pa bilo potem malo joka, ker je bil zaspan....upam, da ne bo kake reakcije....

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu mojca976)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
27.7.2010 20:15:20   
didi5

Ne riževe kašice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image To je ena izmed redkih kašic, ki je za pri 4-ih mesecih, ker je brez glutena in nealergenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Eh - saj nima smisla - vsak P po svoje. Jaz mojo poslušam, vprašam, malo preberem forum, nasveti prijateljic pol pa itak po svoje. Jaz se zdaj že kar prestrašeno počutim, glede na to da je naša princeska še res mičkena pa tole riževo že dva dni papa za kosilo (včeraj enih 20, danes 10 žličk - no ne celih žličk itak daš samo na konec žličke zelo malo) po tem ko poje mlekeca. Samo tako spravim v njo vsaj nekaj več mleka. Ampak zdaj študiram, da ni to mogoče od cepljenja (smo cepili tudi za rotavirus). Sicer je naša cepljenje prejšnji četrtek prenesla z bravuro, zvečer mičkeno povišana temperatura in malo nemiran noč sicer pa vse BPuser posted image user posted image user posted image user posted image Me je tak strah, da bo hujšala (ker naslednjo posvetovalnico pa imamo komaj 14.9.2010).

Babe, jaz si najrajši zbistrim misli na eni pijački z mojimi babami:) Ponavadi gremo zdaj pod Pohorje k Areni (ker je tako fajn pihalo) in prejšnji teden je bil res fenomenalni razgled - na napol gole tuje nogometaše (pol belcev, pol črncev) ob treningu in na balkonih (no tam je pa res bilo kaj za videt user posted image user posted image user posted image user posted image ). Malo pač pogledamo mlado meso - pol pa hitro k dragim domov da ne bi bilo kakih zamer user posted image user posted image user posted image user posted image - njemu pol itak samo dobro postrežemo user posted image user posted image user posted image .

Nič grem še peglajzlat pol pa na zaslužen počitek :)

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
27.7.2010 20:56:52   
agha
Da se vam malo javim po nekaj dnevih. Sem rabila kar nekaj časa, da sem vas "predelala". user posted image

Mi smo imeli tudi danes posvetovalnico, mali je star 15 tednov, velik je 67 cm in tehta 6475g pa seveda smo bili cepljeni. Je pa pediatrinja rekla, da je ful hiter kar se fizičnega razvoja tiče in da ga že komot lahko dam v sedeči del vozička. Res je pravi korenjak in HB je tudi vse OK. user posted image user posted image

Spraševala sem jo glede uvajanje GH, pa pravi, da naj bi se dojilo do šestega meseca, no, vsaj do petega. Pa sem rekla, da ne vem, če bo šlo, ker naš malček res ful spremlja naju, ko jeva in stalno odpira ustka zrave, da bi še on kaj dobil. Pa pravi P, da potem pa vsaj do četrtega in pol. V glavnem pa vem, da bom naredila po svoje.
Aprilčica - bravo za tvojo odločitev, te popolnoma podpiram in to kar počneš je edino pravilno!!!user posted image user posted image

Amelie in Nataša
- upam, da bo z vajinima sončkoma vse v redu!user posted image user posted image

Toliko na hitro, pokomentiram in kaj več povem jutri...upam!

Lahko noč vsem!

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
27.7.2010 21:28:32   
tintin
hojla na hitr še od mene,
nisem zadnje dni v moodu za pisanje, vas pa berem, ja.
agha...arne je ful velikan:), super za posvetovalnico!
aprilčica- te podpiram, negativne misli je treba ven dat sproti!
tudi jaz držim pesti za vse cepljene, da ne bo reakcij. mi smo ok zvozili, ima sicer bulico, čeprav sem dala gor obkladke alkohol+fiziološka, sicer pa je ok. side effect cepljenja je edino cviljenje, od veselja ali jeze, se dere kot mala zverinica. sicer pa je mali smehec.

RD sem odpraznovala, torta se je mal sfižila, ampak je bila dooooobra, dobila sem fajn darila in life goes on. Odštevam do naslednjega dopusta, samo še kak mesec:)))

in ja, vsem ki vas skrbi pridobivanje teže, načeloma po 3m ne dobivajo več po kilo in pol na mesec...oz. hb da je ne. Ko sem pediatrinji zdaj rekla, da se mi Vito zdi droben (pa ni ravno, pri 6200g) je rekla naj si ne želim mišelinkota, ker se v obdobju dojenčka tvorijo mašč. celice, ki ostanejo celo življenje in da je tudi glede gibalnega razvoja zmerno pridobivanje ok.

lp!

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
27.7.2010 21:48:37   
NATAŠA35
didi meni je P rekel naj začnem z uvajanjem med 4-6 mesecem in to z zelenjavnimi sokovi, potem pa z zelenjavnimi kašami, nato šele z sadnimi, da se prvo navadijo na zelenjavo, ker jo drugače nočejo user posted image user posted image ...riževe kašice pa pridejo malo kasneje...pa naj bi tiste, ki dojijo, dale hrano z glutenom pred 6 mesecemuser posted image user posted image , mene so pa učili, da naj se taka hrana je po 8, še bolje po 9. mesecu....kdo bi vedel, kaj je prav...najbolje, da gledamo naše sončke in se po njih orientiramo...jaz bi na tvojem mestu raje spasirala malo bananice in jabolko, pa ji dala, ali pa korenček, juhico in brokoli...poskusi, ker ji mogoče ne leži riževa kašica...

agha ti pa maš korenjaka...moj je mlajši dva tedna, pa je razlika 200g in kar 6 cmuser posted image ...hvala za želje, je bilo malo sitnobice, ampak mislim, da ne bo hudega, ker sedaj lepo spi...upam, da se mi ne zbudi sredi noči...

tintin Vito pa ni drobčkan, če ma 6200g, pa saj sta z mojim Simonom enake težeuser posted image user posted image , pa je moj malo mišelinkast ratal, samo ne preveč...glede maščobnih celic: moj prvi je bil pravi bilder, debelinko user posted image user posted image , pa je zdaj taka suhica, da je joj...pa opažam, da je pri tretjem enako, razen drugi, ki se je dojil najdlje 2,5 leti, pa ima super postavco, tako čist športno, bodo babe dol padale za njim...user posted image user posted image user posted image

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
27.7.2010 22:22:54   
Anonimen
Na hitro se javljam..
Ima katera kaj izkušen z spreji oz .kremo Gengigel za otroke...
In če jo priporočate ali ne..lp..

(odgovor članu NATAŠA35)
  Neposredna povezava do sporočila: 1483
27.7.2010 23:10:38   
nejanejc
jst tudi na hitro, mamo take krce kot se nikoli... smo bli cepljeni danes

upam, da bo zaspal... grozno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
27.7.2010 23:21:03   
amelie
nejanejc, držim pesti, da ga hitro revčka minejo krči in da se boste naspali!

levinjica, nič ne vem o tem. Čemu pa je namenjena ta krema?

Dojenje, mišelinkoti in maščobne blazinice - Jaz sem bla ful drobčkan dojenček, v puberteti šele so se mi začele množiti maščobne blazinice, zdaj pa so očitno na steroidih user posted image  

Grem spat ... Lahko noč!

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
27.7.2010 23:44:10   
nejanejc
amelie, hvala

se enkrat na hitro... prej sem ga imela na prsih ko sem pisala... kdaj res nevem kaj bi... ze dolgo mi ni blo tko hudo.... sej poznate vse krce, kako so grozni... tako kot ga je prej ga res ni.. se ze ponavljam, ma mi res ni jasno.... cel dan je bil ok, veliko je spal, se smejal, pojedu dodatek zvecer.. vmes spet skoraj zaspal... pol pa butne vn.. no, zdej je zaspal.... mu bom se novo vodo pregrela pa mam cas se par minutk...

lepo za vse posvetovalnice in mere... nase mere: 3 mesce pa pol : 64,5cm in 7330g.... Sem rekla pediatrinji, da so mi rekli, da je debel in da kaj lahko nardim, pa je rekla, da do enga leta ne moremo govorit o debelosti...ma nevem, sem ji rekla, da ful ralicno poje... kdaj poje 300 dodatka, kdaj pa 500 cez dan... Kdaj je cel dan do vecera brez, ce  dolgo spi... ce pa "lumpa" ponoci potem pa poje vec... Ce poje vec kot 30 pol dobi premalo je rekla, in druzga pol nisme vedla kako vprasat... Drugace je pa enako rekla kot je rekla aghi. Smo bli glih malo pred njo na vrsti. Nic se goste hrane, jst sem pa ze sanjala kako bom sokce delala....

zdej pa gremo spat, bom se kaj napisala in komentirala jutri, lahko noc

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
28.7.2010 2:07:19   
dacy
Evo mene spet ob poznoih nocnih urah ... ma ssem neki film gledala na televiziji in kar nisem mogla vstran ... namesto da bi se lepo naspala, ko mali tak lepo spi, zjutraj bo pa panika ob 7ih ko se bo mali zbudil ...user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: didi5
dacy: še dobro da ne stoji za tabo in bere :) Ali pač - daj raje preveri user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hahaha sej ne upa ... ker ve da bi hitro pokasirala par besed ... No zdaj sem pa lepo na pocitku zivcev pred tasco pri mami v MB user posted image Zakaj ne more bit moja tasca vsaj za polovico podobna moji mami , ta se cisto v nic ne vtikuje in prav nic mi ne pametuje user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: legenda_m
polhna luna.... no comment

legenda res je ja ... jaz sem jo vceraj obcutla... mali se je ponoci tocno na eno uro prebujal in obracal na hrbet in plazil po postelji in sem se morala vsako uro vstat in ga nazaj na trebuh obrnit in mu dudo dat in pol je spet za eno urco zaspal ... potem pa spet vse od zacetka ... celo noc ... prav nic ni blo fajn ... danes ko pa jaz ponocujem tu pred televizijo in racunalnikom, pa mali gospod prav lepo spi ... upam da ne bo zacel telovadit ko bom jaz sla spat user posted image

amelie jaz bi verjetno rekla ce ne bi oni raje nas treh slikali ker smo v bistvu mi trije druzinica... v tvojem primeru pac vi trije ... ne vem ce bi ostala tiho ... pri takih stvareh se pa jaz hitro oglasim ... drugace pa ce bos hodla kaj tu po MB me obvezno poklici, pa gremo na kavo ...

GH - no jaz bom pa jutri skuhala en mali koscek cvetacke in jo zmuckala in dala malemu prvic za probat nekaj drugega kot samo mleko ... upam da se cim prej navadi na zlicko papat pa da je koncno konec s temi mlekci ker bom bankrotirala ... grem v lekarnno in po tamalem tam  pustim 60€ pa v bistvu sploh nic kaj dosti ne kupim ...

country No ta teden me ni, ker sem v MB na pocivanju zivcev user posted image Se pa komot dogovorimo takoj ko pridem nazaj ... glede ure je pa meni cist vseeno, ker sem itak skoz fraj user posted image No imam sicer sluzbo 24/7 ampak to sluzbo vozim skoz s seboj (Aleksei) user posted image

katy meni odgovarja bilo kateri dan ... mi je cist vseeno , samo naj me katera poklice kak se boste dogovorile, za vsak slucaj ce ne bom nic na RR ... ker ta moj laptop je tu v MB malo pocasen user posted image

Zdaj grem pa spat ko mali se lepo spi ... upam da bo tak tudi ostalo , da ne bo ta lump se zbujal celo noc tak kot vceraj user posted image ... jah drugacee pa se bomo pac vstajali user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
28.7.2010 6:55:53   
tintin
nejanejc: user posted image upam da so krči minil...si ga za rota dala tud cepit? Jaz še oklevam. Sem bila že čisto na "ne", pa mi je pediatrinja nekaj slabo vest delala....imam čas do septembra...
je pa Nejc isto velik kot Vito...user posted image   Sicer pa fino, da je vse ok!

Nataša35: vem, da Vito ni droben, ampak vseeno je ful bolj droben od dojenčka moževe sestrične (ki je pravi mišelinko). Glede mašč. celic je pa tako, da se v obdobju dojenčka tvorijo, potem je pa vse odvisno tekom odraščanja koliko človek dejansko poje. Otroci, ki so "močnejši" jih imajo številčno več, je pa odvisno ali se napihnejo ali ne (če je človek preveč potem se, sicer ne).

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
28.7.2010 6:58:17   
country
Dobro jutro!

Danes sem pa totalno neprespana. Bor se je nalezel od Tinkare in je prav fino prehlajen. Včeraj je zadnji obrok pojedel ok 16h, potem pa ni hotel več. Ponoči je jedel ob 1h potem pa tako kašljal da ni mogel zaspati in sva šla v dnevno da sem ga imela v malo bolj pokončnem položaju. Ob 2.30 se je toliko umiril da je zaspal in sem ga nesla v posteljico. No, ob 4h pa je tavečja jokala in ko sem prišla tja je bila postelja polulana. Tako sem morala še to preoblečt. Tamala je šla na kahlico, ki jo ima zraven postelje da bo lulala, jaz pa sem že preoblekla posteljo in njo, pa še kar ni. Res nisem mogla čaakat kdaj se bo gdč polulala, zato sem ji rekla naj kar sama luč ugasne in gre v posteljo in šla spat. No ob 5h se je pa zbudil Žiga za jest. Ko je pojedel sem šla nazaj v posteljo, pa je blo glih za 10 min, ker je potem še Bor jedel... Zdaj mam pri sebi en ornk kofe, pa upam da pridem k sebi...

Dacy vem to o službi 24/7... Upam, da se res vidimo, mogoče pride tudi Nizy? Z Jesenic ima do Bleda ravno toliko kot jaz. Pa misllim da je še ena Nataša iz teh koncev, samo je še prezgodaj da bi se spomnila katera.

Ko se zbudim se mogoče še oglasim, če bo čas (beri mir)

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
28.7.2010 8:04:14   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

nejanejc: user posted image upam da so krči minil...si ga za rota dala tud cepit? Jaz še oklevam. Sem bila že čisto na "ne", pa mi je pediatrinja nekaj slabo vest delala....imam čas do septembra...

Meni isto in zdaj spet razmišljam, da bi ga dala cepit.

Nataša, pozabla sem ti včeraj komentirat glede škiljenja. Moj dragi je kot dojenček zelooooo škilil, zdaj pa samo še, ko preveč spije user posted image  Se mu je z očali čisto popravilo.

Dacy, a v petek si še v MB? Lahko bi se Mariborčanke dobile v petek okoli treh?

Country, pestra noč ... Upam, da se Bor hitro pozdravi. Žiga tudi nekaj kašlja in ponoči je imel nos zabasan. Ni čudno, če je tako spremenljivo vreme ...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
28.7.2010 14:06:30   
nejanejc
ojla... danes smo meli pa sprehod skoraj brez javkanja, edino malo dude je pocuzal, da je zaspal...

noc je bla dosti mirna na sreco, ob 5ih pa se malo je bil ouf, pol pa spet pol devetih...  malo smo se naspali...

zdej gleda tv, sem ga dala na prsa, pa se zacne jokat... sicer sva bla samo kako urco, to je zanj malo... dopoldne kako urco pa pol... sam isto drteje... pa mu se nisem dala dodatka, mam malo psihe, ker je mel v zacetku mesca skorej kilo manj po tehnici... sam, ce je lacen kaj naj ga pustim stradat? tudi to ne morem

coutry in amelie, upam, da bojo prehladi kmalu mimo

tintin, hvala ti. Kaj so pa tebi v posvetovalnici rekli za gh? Z a rotavirus ga nisem se cepla, mamo se cas do septembra je rekla.... pa sem se neodlocena

dacy, srecno s cvetacko!

nejcu je ratalo dolgcas

< Sporočilo je popravil nejanejc -- 28.7.2010 14:07:34 >

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
28.7.2010 14:27:06   
amelie
nejanejc, fajn, da je danes boljše!user posted image

Eno vprašanje: kolk vaši otročiči spijo? Žiga zadnje dni spi nonstop ... Me že mal skrbi. Včeraj je zaspal ob 21.30, spal do 5.30, se podojil, previl in ob 6h zaspal nazaj do 8h. Ob 9h je spet spal do 10h, ob 11h je zaspal za dve uri - torej do 13h, ob 14h je pa zaspal v igralnem centru in spi. Mi je res čudno, ker je že od vsega začetka bil dosti buden ćez dan, zdaj pa vsak dan več spi ...

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
28.7.2010 14:31:17   
nejanejc
nejc je danes zaspal 23:40, spal do 5:20, pol smo jedli... ob 8:30 je bil spet pokonci... od 11-12 je spal v vozicku.... zdej je pa spet zaspan....ponavadi zaspi se dvakrat, traja pa ful razlicno, od 20 bminut do ene ure...

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
28.7.2010 15:14:32   
Anonimen
Babike, na hitro, se ravno dojiva, pa imam malo časa.

Pogovor s sosedo je uspel, danes sem se dobila še s kolegico, ki sem jo zadnje čase ful zanemarila, ker sem imela napačen občutek zaradi nečesa. Ne bi o tem zakaj se je šlo, ker nikoli ne veš kdo vse bere rr. Ta teden se imam namen dobiti še z dvema kolegicama in se počutim fenomenalno!!!user posted image user posted image user posted image

Glede rotavirusa: jaz ga ne bom dala in tudi nimam slabe vesti glede tega.

Srečno vsem pri uvajanju goste hrane, mi še 3 mesece nismo stari in imam še čas, polno dojim, imam pa namen uvajat že s štirimi meseci, ker se moj fax približuje s svetlobno hitrostjo in sploh ne vem kako bomo potem. Kar odlašam s tem kako bo, kdo ga bo pazil, kako bo s hrano, z mojim dojenjem, s tem, da ne bom ob njem, ko bo naredil kakšno novo stvaruser posted image user posted image user posted image

Moj mali je danes spal od 22.00-3.00 in potem nekaj jokal in javkal do 4.30, nato pa zaspal do 7.30. Potem ima dopoldanski spanec nekje od 9.30-10.00 pa opoldanskega (ta dolgega) od 12.00-14.00 oz.15.00 in popoldanskega od 17.30 do 18.00. Je postal ful priden - bravo maliuser posted image user posted image (zlobna vila - MRŠ!!)

Imam pa 2 vprašanji:

1. A vaše malčke kaj matrajo zobki? Moj bo požrl rokice, pa tak jok ima zadnje 2 dni, da vem, da ni lačen, ni tečen, nima krčev in sploh ne vem kaj mu jeuser posted image user posted image
2. Ali še od katere user posted image smrči?

Pridne bodite, papauser posted image

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 1494
28.7.2010 17:11:23   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠA35

didi meni je P rekel naj začnem z uvajanjem med 4-6 mesecem in to z zelenjavnimi sokovi, potem pa z zelenjavnimi kašami, nato šele z sadnimi, da se prvo navadijo na zelenjavo, ker jo drugače nočejo user posted image user posted image ...riževe kašice pa pridejo malo kasneje...pa naj bi tiste, ki dojijo, dale hrano z glutenom pred 6 mesecemuser posted image user posted image , mene so pa učili, da naj se taka hrana je po 8, še bolje po 9. mesecu....kdo bi vedel, kaj je prav...najbolje, da gledamo naše sončke in se po njih orientiramo...jaz bi na tvojem mestu raje spasirala malo bananice in jabolko, pa ji dala, ali pa korenček, juhico in brokoli...poskusi, ker ji mogoče ne leži riževa kašica...

Mogoče me nisi razumela, ona to kašico maže kot za šalo (jaz sem ji dala samo za poskusit, pol je pa kar hotla več in več, kar prosila je). Pa saj to je zdaj dobila 2 krat, zdaj ima pa premor da je res ne bi preveč obremenila pri njeni starosti. Tudi jaz mislim začet z zelenjavo (prav iz razloga kot ga navajaš). Če bom slučajno kaj takega kuhala bom ji dala za poskusit, sicer pa ne mislim zdaj to uvajanje že na polno furat. Definitivno pa začnem pri 4-ih mesecih priprave na en samostojen obrok GH. Prvič: to pri nedojenih otrocih priporočajo, drugič: ker če bi že zdaj jedla, ne vidim razloga zakaj pol ne bi začela uvajat, tretjič: ker bolj ko kompliciraš hujše je. Jaz bom iz te GH postavila doktorat, ampak nima smisla - okvirno se bomo držali, ostalo pa po občutku.

Ja tele kremice za zobke pa tudi mene zanimajo. Se mi tudi zdi, da bomo jih morali za vsak slučaj nabavit.

Sicer je pa naša danes malo večje zanimanje za mlekeca spet pokazala. Mogoče je bilo pa res krivo cepljenje. Glede cepljenja za ROTAVIRUS - mi smo jo cepili in zdaj res nekih hujših komplikacij ni imela.  Cepili smo jo pa zato, ker smo nonstop v bližini otrok in če bom ji s tem vsaj en virus olajšala, mi je ok. Ker sem ga jaz tudi fasala - in zame ni bilo hujše bolezni.

No babike, pridne bodite, grem malo počivat ker sva celo dopoldne okol lazle:)

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
28.7.2010 20:22:28   
Anonimen
Zdravo!
Danes je končno bolj miren dan za nami.Najprej smo se potepali v Celju,nato smo prišli domov,in naša princeska se je najedla in spala 5 ur.Ne vem kaj ji je danes ,da je tako pridna ,prejšnje dneve pa tako odrena...mislim ,da bodo zobeki...
didi 5 in Nataša35 nvala za nasvete za stekleničke ,bom kar začela uporabljati,sem dve dobila za to sem vprašala za nasvet...
Mojca976 ti si že imela 2 cepljenje pri katerem mescu...
nejanej vem kako je s krčeki ,moi smo jih se znebili,nobeni mamici ne prevošim tega ..upam ,da se čimprej nehajo..
Amelie to so kreme ali spreji za lajšanje bolečin za izrast prvih zob,,,
Aprilčica10 moja je bila 3 dni tako sitna ,pa slinla se je ,pa cele rokice v usta tlačla ,pa igrače zgleda ,da jo dlesni srbijo ,da bodo zobeki...videt še ni nobenega zobeka...
Nataša35 to ne bo nič na robe ,če gre na pregled ,da bodo videli ,če že potrebuje očala ,jih bo verjetno dobil,potem ,pa se mu lahko to škiljenje popravi,pa mu jih ne bo treba več nositi...
kašice .. jaz sem ji probala včeraj dati kašico v stekleničko pa ni niti malo spila ,ji ne odgovarja,tak dajo ne bom silila.še bo kar mojo mleko naprej pila..Drugače bom pa počakala petonažno sestro ko pride zdajle po 4 mesecih na en čvek še...
Ena je opisovala ,da naj bi že piščančje meso jedel pred 6 meseci ,to je prezgodaj ,po 6 mesecih..
To je to ,počasi malo princesko skopati pa spat spraviti...lp..

(odgovor članu didi5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1496
28.7.2010 20:50:42   
agha
Trenutno sta oba fanta (mali in veliki) že v postelji. Mali zato, ker je pač njegov čas, veliki pa zato, ker je neprespan. Zanje čase imamo res težave s spanjem.user posted image user posted image V petek smo šli k našim in tam prespali, če se temu sploh lahko tako reče, ker je malček imel po petih tednih spet krče in je bilo noro. Spali smo samo od polnoči do treh pa od šestih do osmih. Vsaka taka sprememba okolja ga popolnoma uniči, ful je občutljiv. Sploh ne vem kako bo to šlo. user posted image user posted image Ampak OK, če bi to bila ena noč, je pa zdaj vsaka od tiste naprej divja.user posted image   Spi bolj malo, se premetava, joka, napenja, jamra,... skratka popolnoma nemirne noči imamo. Zato ga seveda ponoči tolažim, uspavam, nosim, ga dajem k sebi v posteljo,... Jaz sem zato danes popoldne kar cele dve uri spala poleg malega, ker sem bila "kaput"! Poleg tega pa je tudi začel kričat, ampak res kričat, ko je utrujen in joka in joka do solz in kriči zraven.user posted image user posted image   Jaz ga pa nosim, pa pojem, pa guncam, pa...ne vem, delam vse mogoče, da bi ga umirila. A ima slučajno še katera kakšne take težave? Nimam pojma...user posted image Upam, močno upam, da je samo obdobje, ki bo čim prej minilo. Sploh pa ne vem kako bomo šli na morje, če bo tako (no, imamo še en mesec časa).user posted image user posted image

Nataša - naš je velik, ker ima velikega atija (skoraj 190 cm). Že v porodnišnici so rekli, da bo košarkaš, ker ima tako zelo dolge noge. Po mamici zihr ni, ker imam samo 160 cm. user posted image user posted image Drugače pa ni nič mišelinkast, samo dooolg.

Spanje - tudi moj mladiček spi čez dan in sicer ima jutranjo turo spanja, ki se začne na sprehodu in traja cca 2 do 3 ure in popoldansko, ki se začne okoli 13.00 in zna trajati tudi 3 ure, potem pa še večerno, ki traja običajno samo pol urce in sicer nekje med 17.30 in 18.30 uro.

Aprilčica - zdaj si mi dala mislit, da mogoče tudi našega matrajo zobki?! user posted image user posted image Drugače pa bravo za "čiščenje" odnosov!!! user posted image user posted image Jaz sem to tudi že parkrat počela, ko mi je res vse prekipelo... in vedno se je dobro obneslo.
Nejanejc - super, da se je umirilo!!! user posted image

Country - uf, to je pa bila noč!! Naj bo zadnja taka!!!

Nič, grem še jaz k fantoma, če bo slučajno spet divja noč.... Dobra vila RR kje si!?!?! user posted image user posted image

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
28.7.2010 21:18:17   
tintin
nejanejc: glede GH nisem spraševala, vem da naša P zagovarja uvajanje GH od med 5. in 6m. Jaz mislim tam nekje začet...najprej zelenjava, potem sadje in nato žitarice, meso, ml. izdelki.

agha:user posted image upam, da bo Arne čimprej bolje...no, njegov spanec. Verjetno se bo na morju bolje obnesel! In naj te Vila RR usliši.

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
28.7.2010 22:27:50   
nejanejc
agha, ja te razumem za uspavanje... pr nas je velikokrat borba... jok in stok.. jst ga tud nosim pa pojem, ker v posteljici je prevec nemiren.... velikokrat... Pri nas je pa problem, ko cez dan veliko spi... Potem ne zna zaspat... in se zbudi hitro in pol smo celo noc pokonci... Sam ni vedno tako... Drzim pesti za arneta, da bo mel eno normalno noc.user posted image user posted image user posted image

tintin, hvala... sem pozabla vprasat kako sivalni stroj kaj? :)

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
28.7.2010 22:38:56   
legenda_m
halo

vem da ste me ful pogrešale (sm ful polna same sebe user posted image ) šala

zdj pa res. agha naš jaka kriči že od rojstva user posted image . sam res, tko predirljivo, tko resno, tko s solzami da vem da ga mora ful bolet, ker pol se začnem še jst. in sm prov znervirana k začne. hm kaj pa veš kaj ga šraufa. se kj za ušesa vleče? oči mane? ga dojiš pa si kj tazga pojedla? je on kj pojedu, joj sm se spomnla, da sm našga dons namilila in je potem veselo vtaknil roke v usta (kam pa). upam da ga ne bo še to zdj šraufal.

veste kaj gre pa men strašno na raznorazne organe. to da se teli dohtarji nč ne morjo zment. eni pravjo cept ja, drgi ne, potem gosta hrana eni šele po 6 mescu eni že 4 mesec, pa kko da ni nbenih enotnih smernic. men je patronažna rekla nj jo enkrat septembra pokličem da mi bo povedala o gosti hrani. ker bojo prej mel ena predavanja in nove smernice. halo no. grrrr. res sm jezna. po en stran je res da vsakmu drugač odgovarja sam useen. tko da jst bom hm začela tm nekje 5 mesec. pa pol sadje pa to a če ga bo zaprl a mu lahko dam kompot iz suhih sliv? me je kr mal strah, k ga že zdj tko napenja kaj šele bo. upam, da bo bolš.

ful sm zaspana, tamau hoče skoz jest. skoz je neki lačen. zgleda da ma spet zagon rasti al kaj. sicer pa usi pravjo da je ful velik za 3 mesce, vem sam da so mu 68 bodiji ravno prav, 68 pajacki pa premejhni. pa mi2 nisva pri ta velikih. jst 168, ati 170. no sj en mora bit velik. je pa pogruntal da zna oponašat avto in zdj cele denve brrrrr in gin gin. jst pa crkavam od smeha. res so hecni teli otroc, men bo tko težko it nazaj u službo

nč grem u spanje
nočko

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.