didi5
|
quote]IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10 Posvetovalnica: 9530g in 73,5cm. Je čist lepo na sredini, ne predebel, ne presuh, je pa res, da je zdajle ful shujšal, mi še vedno nekaj štrajka za jest. Danes ni hotel južnat in sem ga dala ven iz stola in ga spravila spat. Bo pač brez južne, jaz se ne bom zdaj po trepalnica metala, če noče jest, bo že potem, če bo želel. Aja, svinjine bog ne daj pred prvim letom (še vedno ne vem zakaj?!?), pa jajčko samo rumenjak (beljak je bljak), pa jogurte in skutke lahko začneva jest (mislim, a se hecajo al kaj?!?). Konec meseca morava dat kri in, če se hemoglobin ni dvignil bo dobil železo za pit. Sem šla pa danes bo BioGaia kapljice in mu jih jutri začnem dajat,. Bom eno kuro dala čez, mogoče bo malo bolj odporen (mogoče). Punce, uživajte v petek na kavi, ne priklicat dežja, ker mi bi šli počasi že kaj več ven, res me ubija tole stanovanje. Jutri grem spet v Mb, polno rit že imam vsega tega, zato vam ne privoščim ponovnega vstopa na šiht, malce se pa tolažim s tem, da zdaj pa le ne bom edina, ki laufam okrog (brez zamere ) Grem pisat pripravo Ajaaaaaaaaaa, Katy, a maš ti kaj priprav??? IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10 Posvetovalnica: 9530g in 73,5cm. Je čist lepo na sredini, ne predebel, ne presuh, je pa res, da je zdajle ful shujšal, mi še vedno nekaj štrajka za jest. Danes ni hotel južnat in sem ga dala ven iz stola in ga spravila spat. Bo pač brez južne, jaz se ne bom zdaj po trepalnica metala, če noče jest, bo že potem, če bo želel. Aja, svinjine bog ne daj pred prvim letom (še vedno ne vem zakaj?!?), pa jajčko samo rumenjak (beljak je bljak), pa jogurte in skutke lahko začneva jest (mislim, a se hecajo al kaj?!?). Konec meseca morava dat kri in, če se hemoglobin ni dvignil bo dobil železo za pit. Sem šla pa danes bo BioGaia kapljice in mu jih jutri začnem dajat,. Bom eno kuro dala čez, mogoče bo malo bolj odporen (mogoče). Punce, uživajte v petek na kavi, ne priklicat dežja, ker mi bi šli počasi že kaj več ven, res me ubija tole stanovanje. Jutri grem spet v Mb, polno rit že imam vsega tega, zato vam ne privoščim ponovnega vstopa na šiht, malce se pa tolažim s tem, da zdaj pa le ne bom edina, ki laufam okrog (brez zamere ) Grem pisat pripravo Ajaaaaaaaaaa, Katy, a maš ti kaj priprav??? Eh ti pediatri so pravi. Jogurte in skute lahko začne jest Mislim da je bila skuta med prvimi stvarmi ki sva jih začele jest - in še danes jo ima groooozno rada Jaz glede svinjine tudi nisem glih ljubiteljica ampak kdaj pa kdaj jo naredim zaradi mojega dragega in tasta - drugače smo mi bolj na perutnini, govedini in ribah ter morskih sadežih (slednje vsiiii obooooožujemo - buzara jaaaaaam ). Delam pa recimo polivko za špagete iz mletega svinjsekga mesa - in ji dam tole za jest - do sedaj ni bilo problemov. In ne me zdaj potolčt - dobila je za jest tudi hrenovko. Sicer je nisem hotela dat, ker vem da je sama svinjarija noter - pol sem pa šla brat jedilnik našega vrtca - in kaj mislite da dobijo kdaj pa kdaj za kosilo - ja hrenovke ne!!!! Ampak razen tega sem pa z jedilnikom kr zadovoljna - veliko zelenjave in sadja, črnega, rženega, koruznega, polnozrnatega kruha, kak posladek tu in tam, ričet, jota, majsek na sto načinov. Aprilčica : a vaš rad je meso? Ker midve sva pri 9-ih mesecih dale kri in je imela baje zelooo dobro krvno sliko (baje malo kater otrok pri teh mesecih tako) in prvo kar me je vprašala je bilo če rada je meso. In naša ga res rada je na vse možne načine - vegetarjanka ziher ne bo - je rekla da od ničesar drugega ne more imet toliko železa. Bio gaia - meni se tudi zdi da so to pač probiotiki za prebavo. Midve sva danes začele z kuro sirupa Imuno glukan - po nasvetu P. en mesec pred vrtcem za izboljšanje imunskega sistema. Vase ga tudi vlivam - ker sem pod totalnim stresom - in sem bila v enem mesecu dvakrat takooo prehlajena da ne pomnima. Ponavadi sem jeseni in spomladi pa je to to. Ampak naša se zaenkrat še ni nalezla ne od mene, ne od dragega (ma on je šmrkav celo leto), pa tudi od kakega šmrkavega otroka še ni nič dobila. Držim pesti :) amelie: no mi pa glih obratno glede plenic, ponoči nam pamperske obvezno premočijo, zato imamo ponoči hoferove - no v bistvu nonstop - ampak smo pamperske dobili pa jih porabimo čez dan. Verjetno bomo pa čez 1 mesec začeli uporabljat Mullerjeve - ker jaz v Mb delam zraven Mullerja in lahko vse grem med malico nakupim - ker po službi bom dirkala po dragega na drugi konec Mb pol pa špura do Ptuja da bomo pravočasno še pobrali Laro iz vrtca. Kako bo to funkcioniralo ne vem. bomo pa morali verjetno nabavit še en rezerven avtosedež - če bova morala kombinirat en jo pelje , drugi gre ponjo. To je to - danes popoldan nama je tamala končno dala malo lufta za dihat - včeraj sem se morala direkt razjokat. Ker imamo več kot en mesec v tednu kaki dan, mogoče dva normalno stanje, ostalo pa kr tečkani v eno - nič ampak res nič ji ne paše. Kr nonsto mrcka, se pritožuje, joka. Dve noči sva zdaj vsaj spale in to tak, da sem jo danes jaz prebudila zjutraj ob 8.30 ker sem preverjala če ima vročino (ker naš otrok nikoli ne spi tako dolgo). Je spala od 19.00 do 6.00 (je dobila za jest, čeprav ni dala niti glasu od sebe, moj je šel pogledat preden gre v službo pa ga je stoje pričakala v kinderpetu z nasmeškom od uh do uh ), pojedla in zaspala nazaj. Upajmo da se nisem zarekla in bomo danes pol noči budni. Ker jaz sem hin - sem še šla na aerobiko si malo zbistrit telo in duha - pa nas je zgonla do amena . Jutri greva prvič k varuški, tako da bo par ur ostala sama, jaz pa porihtam stvari na občini in grem na eno kavico. Se moram kr kontrolirat, da ne bom pokazala strahu in žalosti, ker itak vse čutijo. Popldan pa se greva malo družit z babico in dedijem :) Ste že študirale kaj za morje? Mi bomo verjetno šli na Mali Lošinj v bungalove Helios , gresta tja moja mami in ati, pa sta se ponudila da gremo v istem terminu, da bova še midva imela kaj od dopusta. Sem sprva kolebala, pač nisem tip človeka, ki bi otroka kr obesil nekomu za vrat, samo da imam mir - ampak moja dva sta rekla če se mi je zmešalo. Sta komaj čakala vnukinjo, in bi rada z njo uživala. Cela srečna da smo se odločili it tako na morje. No če je pa tak, pa se ne bomo branili, saj tu pa tam pa res paše it na kak sprehod zvečer ob morju. Upajmo da ne naredimo še enega, ker Lara je dopustniški otrok