didi5
|
Uf ste bile pridne :) Hvala vsem za vzpodbudne besede, pa smo le malo bolje legenda: meni je prijateljica povedala za ta poročila, in sva jo včeraj popoldan peljala k P za vsak slučaj. Sicer je bila po razpoloženju kr ok, noska skor več nima zabitega (ampak tisto malo kar je sluzi, pa teče v grlo in ker se ne izkašlja se sliši kot da hrope). Sva jo pa bolj peljala, ker se že več kot teden dni bojujemo z drisko. Sprva jo je imela samo popoldan 1x zadnja dva dni pa nonstop + da zavrača hrano. No P je poslušala plučka, pregledala uhice in grlo in je vse čisto, glede driske pa jo je verjetno kak virus oplazil. Prehlad po njenem ni vzrok da ne bi jedla, kvečjemu je al povezano z drisko al je pa enostavno vklpla svoje finte Zdaj sicer spraviva na obrok cca 120ml skupaj (ampak pazite to, naš otrok je kot musliman, od začetka je po žlički, pol začne glasno protestirat in ji moram s prstom dajat v usta - na tak način še poje vsaj polovico količine ), s tem pa da se je zdaj dve noči zbudila ob 1.00 ponoči in zmazala 150ml mleka (zvečer pa ga po novem noče spit več kot 50ml, pa tudi če minejo 4 ure od zadnjega obroka). Bomo videli, danes sem jo pitala z korenčkovim sokom (po nasvetu P glede na to da sem komaj spravla borovničev čaj vanju oz. kakršnokoli tekočino) in ga je danes spila 3dcl, jedla je postano jabolko in banano, riž, korenje. Zdaj se mi pa zdi da sem jo čisto zaštopfala, ker še samo prdi (pa popldan je bila zelooooo tečna). vzgajanje: jaz pa mislim, da naši otroci že zelo dobro razumejo za kaj se gre. Naša recimo ve naslednje: kje v kuhinji je tika-taka in kje je lučka (pogleda točno v tisto smer), kako se lučka prižge in vgasne, kje je pika poka, kako se naredi poč poč (udriha pa kakršnikoli podlagi ko norc, najraje po atijevi glavi ), kako se naredi pa pa (maha z obema rokama). Glede na to da še sploh ne govori ali zloguje je zelo dojemljiva (ampak pa pa ji recimo vztrajno kažemo že 2 meseca, in kot da ni vedela za kaj se gre, pred parimi dnevi je pa kar naenkrat začela mahat, vsakih ko kdo gre iz bajte :))) No naša je zelo okretna tudi v hojici in bi vztrajno odpirala predale in pečico. Vsakič ji ponavljam ne, ne sme in žugam s prstom - me čudno pogleda (češ stara kaj težiš, saj ti bom še jaz kazala prst samo drugega ), še mogoče 1x proba pol pa v jok in odkoraka naprej. Tak da jaz mislim, da počasi kapira kaj ji skušamo dopovedat. Mislim, da če otrok kaže zanimanje za nekaj oz. da se vidi njegova miselna sposobnost že počasi (z vtrajnim ponavljanjem staršev seveda) razume kaj mu je dovoljeno in kaj ne. Vsak pa vzgaja po svoje - se razume. dacy - hvala za opis, če si prebrala 2 odstavka nazaj vidiš da je HB glede tega ales ok. Upam da se tvoje zdravje uredi. barby: čestitke zate, kot novopečeno teto nejanejc: o kakih keksih to punce govorijo, kak jaz ne vem da si nek recept tule pisala?????? amelie: zadnjič ko sem prebrala tvoj post (kao da ima žiga tudi take finte gede hrane) in da naj si za živčke kak sladoled privoščim - je moj dragi zraven bral, se vstal, vzel ključe od avta in se nekam odpeljal (takrat sem si samo mislila, kaj te zdaj je mojemu dedu, pa nič ni rekel kam gre) - pride nazaj in prinese iz bencinske sladoled . Takšne geste so pri mojem šaciju res redke, ampak ko se jih spomni so toliko več vredne. Torej hvala tebi za vzpodbudo Več se pa ne spomnim No jaz sem se zaščitila pred drugo nosečnostjo z MIRENO. In zdaj krvavim že 10 dni (no tak rjav izcedek). Me je sicer g. opozoril, da lahko ti izcedki na on-off trajajo od 3 do 6 msecev, pa otekle prsi, akne, apetit, živčnost (jao jao) - in zdaj bom imela spet 1 izgovor, zakaj ne izgubim kg ter zakaj sem tečna . Kasneje bi se pa naj baje stanje umirilo. Sva se pa z dragim pogovarjala (jaz imam namreč prvič v življenju kontracepcijo, ker so mi jih zaradi ginekoloških težav odsvetovali) ker on ni čist ziher da bo tale zaščita učinkovita, da če pri tem 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000001% možnosti zanositve uspeva še enega pamža pridelat - pol nama je pa res usojen No zdaj grem pa sladoled jest - preventivno, da ne padem v depresijo Uživajte vikend