|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
6.10.2010 16:14:53   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25

Hej!

Evo tudi mene na raport. No, zdaj čudežno že 3 noči lepo pančamo ponoči. Naj tako ostane.
Je pa čez dan sitko, tako kot je že prej bil. Nosit se hoče in če ga kdo vzame v naročje se ful obrača in gleda kdo ga drži in kje sem jaz. Imam pa roke do tal, nosim ga skor ves čas. Se zamoti pa leži v ležalniku ali posteljici, mogoče kakšnih 10 minutk, pol pa kreganje in stokanje.
Danes je zjutraj bruhal, ful se mu je zlilo z ust, tako redko, že predelano skoraj, vmes je bilo ful sline/vode, pa mal belo, ker je pred tem pil/jedel mleko. Še vedno mu dajem po žlički mleko, dobi ga bolj za vzorec, da ne pozabi okus. Ah cela znanost z pitjem po flaši. Ne mara nobene in se kar nekaj buni če vidi da mu hočem dat pit po njej. Ma...user posted image
Drugače pa je včeraj papal zjutraj za malico celo kuhano jabolko + malo cimeta, potem sem spasirala in noter zdrobila že 2 piškota (lino). Mnjam, še meni je dišalo user posted image , zmazal vse, ful srečen, sam da je žlica. Za kosilo pa včeraj mal korenčka in pora popraženo, pa en mini krompirček, da se je zgostilo, na koncu pa vkuhala še malo riža zraven, zmiksala, mal solila,... je šlo v promet. Zvečer 200ml mlečne kaše (milupa za lahko noč), mleka vmes 100ml ob 5h. Pa po žlički. Tako da ga skoraj cel dan samo hranim user posted image .

Skutke in te zadeve - probal je in mu bom dajala če mu bo šlo v slast. e sicer v velikih količinah vsak dan, samo na vsake toliko pa sigurno. Kakor pravite, nič več ni zdravo, pa itak vse nekako strmimo k temu da bi jedli otroci zdravo. Tako da za kdaj pa kdaj so tudi te skute (lidl, hofer...) v redu. Moje mišljenje.

Včeraj je bila patronažna tukaj, je prišla "predavat" o dodajanju hrane. "No gospa, zdaj pa že počasi lahko začnete kakšen jabolček kuhan mu dat, čez kakšen mesec tudi kakšno hruškico... nič glutena do 7 meseca, ker ima lahko kasneje probleme pri učenju... vse pasirat, da se nebi zaletelo, pa kakšen korenček... user posted image  Sem sam čudno gledala, pol sem ji pa kar nabila, da naš je krompir, gres, skute, piškote, hruške, breskve, banane, kaše (ovake i onake), cvetačo, mesa... Pa ona men: "ojoj ojoj, to ne bo dobro." "Kaj pa mu manjka?" sem rekla. "Ja nič, no..."
Ma spel se tja od koder si se vzela, boš ti men pametovala s čim naj ga hranim. Saj mu ne dajem klobas, paštet in sladoleda.
"Pa ga vi nahrante s flašo", sem ji rekla. Pa pol razložila situacijo in to kako poteka hranjenje pri nas. Je odšla kar mal šokirana od nas. user posted image

No tolko. Mejte se babike!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dobro si ti to patronažno zrihtalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No meni je P. dala eno zloženko in jo bom na kratko povzela:

• med4 in 6 mesecem dojenkučku izključno mlečna prehrana ne zadošča več
  • Uvajanje dopolonilne prehrane začnemo (bodite pozorne na vrstni red) z zelenjavo, nadaljujemo z mesom, žitaricami in sadjem, v 7. mesecu starosti pa uvedemo še jajčni rumenjak
  • Priporočena starost za uvajanje žitaric, ki vsebujejo gluten je med 6in7. mesecem, uvajanje glutena po 7. mesecu povečuje tveganje za razvoj celiakije. Žita so pomemben bvir ogljikovih hidratov in so zaradi slednjega vir energije in občutka sitosti, ko mleko več ne zadostuje
  • Meso uvajamo med 4 in 6. mesecem, ribe po 6-em mesecu starosti
  • Priporočeno je dodajanje olivnega ali repičnega olja zaradi Omega 3 in 6 nenasičenih maščob
  • Jajčni rumenjak po 6. mesecu malo, v enem do dveh mesecih lahko otrok poje celj rumenjak na teden, beljak po 1-em letu
No to je bil kratek povzetek, verjetno bo večino presenetil vrstni red uvajanja in starost uvajanja. Mi delamo pač malo po svoje :)

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
6.10.2010 18:01:07   
legenda_m
živjo še od mene

smo mel posvetovalnico, nove mere so trenutno 67cm in 7730g (men se zdi da jih ma okol 20000). in pa še nekaj da se mami spet sekira: zdravnica je zaslišala šum, prejšnič ga ni bilo možno ker ga je tamau preglasil. sicer je rekla, da glede na to da jakec uspeva, meni da ni nič hudega da pa bo naslednjič pozorna in da če bo kj nas bo poslala naprej. user posted image user posted image user posted image . pa bojo noči spet brez spanca. no sj so itak že. pa ne zarad tamauga...

patronažna- mamika tale vaša je pa v teoriji je zelo dobra. jst res ne vem kako so otroc včasih gor rasl, ko jih še ni bilo. jst bi mogla mojo poklicat. ma je ne bom. tok sm že slišla, da menim da mi ne bo kj novga povedala. po pamet. probaš in če vidš da ni nč pol ni problema, če je pa kj pa ne daješ več ane. oz poskusiš kasneje.

plenice- jst sm mela tud probleme z dmjevimi, potem sem na tem forumu enkrat nedolg nazaj preblrala, da še notranje robove ven zavihaš in od takrat naprej zadržijo vse in še več

faks ja kje so ti časi. res je blo luštno. in res škoda da so bla predavanja tako kratka. lahko bi naredili daljša ane. bi bla potem lahko prisotna, vsaj malo.

ja naš ptič je znesel jajca. no ona. ker pa nima partnerja so bila jajčka brez mladičev in sem jih spravila in jih za veliko noč postavim na mizo user posted image .

aja fruhcverge ipd. (samo moje mnenje) men je to tud eno navadno sranje tako kot recmo mlečne rezine pa pudingi pa mkdonalc pa še kj. sam je pa doooooobr, priznajte. jst mojmu zaenkrat tega ne bom dajala. in bo tud dobil navadn jogurt al pa skuto z domačo slivovo marmelado (skoraj nesladkana), jabolki itn.

in še za konec jutri qlandia točno ob 10 gorenjski konec in pa tudi ostale. če ne pride kj vmes prideva...

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
6.10.2010 19:55:42   
agha
Amelie - dobrodošla v klubu sadjejedcev! user posted image user posted image Jaz sem danes ful vesela, ker je mali A. pojedel domačo sadno kašico. Sicer sem mu jo najprej malo "porivala" v usta, potem je pa šlo. Se bojim, da kaj drugega kot Hippove sploh ne bo več hotel. Še dobro, da zjutraj poje vsaj mlečno kašo. Ti predlagam, da probaš vstrajat pri zelenjavnih kašicah, če jih bo hotel jest. Jaz vsak teden poskusim, če se je slučajno že kaj premislil.user posted image user posted image

Tintin - hvala za nasvete za večerne kašice. Upam, da bo šlo. Ponavadi je namreč tako utrujen, da je še dojenje vlasih težavno.

Didi - no commnet...tale seznam od pediatrinje. Spet en dokaz več, da nimajo pojma, niti enotnega mnenja in da je nabrž prav, če otrok je kar vse po vrsti oz. da mama dela tako kot se njej zdi najboljše.

Legenda - joj, upam, da bo s sinekom vse OK. Takšne novice te itak spravijo iz tira in tudi jaz nebi spala nič...user posted image user posted image user posted image Upam, da se jutri spoznamo.

Nočko!!!!!!!!

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
6.10.2010 21:13:00   
marjanaj
Hvala za ideje za nakup pene. Jo imajo torej kar v dostih trgovinah.

mamika a tebi se tudi cel dan zdi da samo zlico nosis v ta mala nenasitna usta? user posted image  Jaz imam isti obcutek. Ampak meni se tako fino zdi, ko odpira usta in caka da parkiram naslednjo zlico notri. Pa še pa še pa še....

patronažna hmmm... a da so lahko take pacientke? Si ne bi mislila. K nam je se ni bilo. Je ne bom nic klicala, a to te ona poklilci, da se najavi?

agha a potem si badmama, ker piješ kavo? user posted image  ta je pa dobra. Meni se ena kavica na dan res ne zdi kaj takega. Moram rečt, da mi prav polepša dan. Tašči si pa pokazala s to jutranjo kavo. user posted image user posted image user posted image

legenda lušno tole z jajčki. Prvič sploh slišim, da je kakšna udomačena papiga znesla takole jajčka.

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
6.10.2010 21:59:34   
amelie
No, Žiga ne pije več po flaški. user posted image  Lepo me je postavil na laž user posted image  Zna pa ful fajn cucelj žvečit, to pa! Bom jutr še s Hippovim čajem probala, danes sem dala necukranega, pa vodo od hrušk, upam, da mu sam okus ni pasal.

legenda_m, verjamem, da bo vse okej. Vem, da ne gre tolk zlahka skrbi pregnat, jaz sem presrana že samo zato, ker mu je zadnjič ful dolgo srčka poslušala in me je že to zmotlo, sem takoj na kak šum pomislila ... Sicer pa te zadeve ne poznam, vem samo, da ni tako redka stvar. Upam, da je pri vas v najbolj mili obliki - če je, ampak ni, to je imela dohtarca prisluhe user posted image

agha, hvala za dobrodošlico, upam, da se ne pridruživa še klubu samo kupljenih kašic, ker bo moja denarnica jokala user posted image  Je pa danes prvič gluten jedel - in se ni spremenil v žabo, vsaj ne še user posted image  Piškotek od Hippa za lahko noč. Je šel ful dobro v promet. Pa nisem niti dvomla ...

Štajerke majo jutri srečanje, jaz pa ne morem ... Mava cepljenje dopoldne, pa še brez prevoza sva. Pa drugič.

Lahko noč!

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
6.10.2010 22:13:38   
Anonimen
Še en deževen dan.
Danes je pa res en smotan dan .Mene je popoldan začela glava boleti ,ne pomaga nobena tableta..katastrofa to...
DRugače vse po starim.
la.Na mleko  ni nobene reakcije.Smo pa danes prvič jedla piščančje meso,njami ,njami saj za prvič,vse pojedla,pa rumenjaka smo že probale ,tisti ji ni šel najbolje.Pa danes se je 1 uro čisto sama za igrala z igračam ,res pridna.
čebelica 25 ni bilo nobene reakcije na mleko.
mamika25 naša je  tudi danes pobruhala posteljico ,ne vem kaj ji ni pasalo.Upam ,da nisi kaj zamirila ,ko sem komenterala tvoje besedilo ,je računalnik nekaj nagajal...Saj si tako prebrala.
tropical se mi kar smilite ,pozdravite se čim prej.
aprilčica10 lepo ,da si imela varstvo,pa čeprav v presledkih.Super za kolke,pa pazite da ne zbolite.Najlepše je priti domov,ko veš ,da te čakata tvoj otrok in mož...a ne   .
agha
ja piškotek v mleko ali kakšna kašica za lahko noč.
amelie jaz dam kar navaden riž ,obstaja pa tudi otroški riž...
legenda-m a šum so ugotovili.Moji taveči hči so ga ugotovili pri 8 mesecih in je pri 2 letih bilo vse uredu.Nič ni to narobe,to ima dosti kater otrok,tak ,da se ne preveč obremevati.Normalo ,da se mamice za vsako zadevo zelo panične ,saj gre za naše otroke...
No tako,jaz sem danes vse zlikala,imam za en čas mir,juti še imam eno omaro z čevlji prepucati ,pa kar ni uporabno ve proč dati ,da plac ,za druge naredim.
Grem počasi v mežovo ,juti spet kmalu vstat ,se jutri kaj pišemo ...lahko noč...

(odgovor članu marjanaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 2556
6.10.2010 22:28:11   
tropical
levinjica, kdaj si začela dajati riževe kašice. Ali si začela z korenčkom mislim zelenjavo ali si kar dala kašice.

Je preveč za nazaj brati pa se mi ne da. Thanks

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
6.10.2010 22:56:15   
Anonimen
Tropical prvo sem začela Milupine kašice od  4-5 mesecu.Med zelenjavo pa od 5 meseca naprej...

(odgovor članu tropical)
  Neposredna povezava do sporočila: 2558
6.10.2010 23:08:01   
tropical
Hvala levinjica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
6.10.2010 23:25:16   
nejanejc
ojla..

misek spi... jst pa se tu pogledam na hitro... danes nismo sli vn, sem pa slike za razvit malo reducirala...ni blo tko neproduktivno

upam, d ajutri bo vse ok in pridemo pravocasno na srecanje

legenda... ja bozcek mali... upam, d aje s srckom vse ok.. sem pa tudi jst slisala, d aje pogosto...

amelie... ja nas pa lepo vlece mleko po flaski, nacukranega caja pa noce... zdje en teden rajsi nic ne pije... sme mu kupla nov loncek za pit... pa nevem ce kaka kapljca mogoce po grlu gre dol

levinjica.. lepo pospravi pa mirno noc

no, upam, da sem ostale komentirala ze prej...lepe sanje

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
7.10.2010 7:43:06   
didi5
Didi - no commnet...tale seznam od pediatrinje. Spet en dokaz več, da nimajo pojma, niti enotnega mnenja in da je nabrž prav, če otrok je kar vse po vrsti oz. da mama dela tako kot se njej zdi najboljše.

Ja pa ja, saj to pravim :):) user posted image user posted image user posted image Zato sem pa napisala - ker mi je že direkt smešno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
7.10.2010 7:47:09   
didi5

verjetno sem prepozna ampak kje in kdaj ste danes zmenjene?

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
7.10.2010 15:21:24   
amelie
Hej!
Žiga ima nove cifre, in sicer 8510 g, 67,5 cm in 45,5 OG. Bil je cepljen - redno + rotavirus, vzeli so mu kri, prenesel vse kot pravi junak, skoraj da ne z nasmeškom. Sem pa pediatrinji omenila, ker berem tu in na FB, kaj vse vaši govorijo in zlogujejo, da Žiga samo vriska in se smeji, včasih mu uide kak ngen alpa heign, ko se začne jezit, drugega pa nič. Pa smo šli delat Denverjev test in spet ni blo vse okej. Ne opira se na nogice, ni želel zgrabit igračke (ker mu je blo bolj zanimivo tolčt po mizi, sem ga komaj prepričala, da je nehal, potem je pa pač po igrači tolkel), po drugi strani je pa takoj zgrabil rozino, glava mu niha v sedečem položaju ... V glavnem test moram nest na RA, ko imamo kontrolo, da preverijo, če je vse okej. user posted image  Sva prišla domov in sem mu ponavljala zloge - ful smešno, ma-ma mu je bil za crknit smešen, ponavljala sem samoglasnike - smešno, dvigovala sva nogice v luft - smešno ... jaz vem, zakaj ne govori - zato, ker očitno nima nobenih pripomb user posted image  Mah, sem šla malo slabe volje domov, ampak po dveurnem smejanju, kotaljenju po postelji in druženju s to mojo malo legendo sem več kot prepričana, da je popoln. user posted image  
Uuuu, Seinfeld! Grem gledat. Danes ne kuham, dragi prinese kebab. Je rekel, da po takšnem dnevu res ne rabim kuhat.
Dijo!

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
7.10.2010 15:23:43   
amelie
Aja, btw: sestra mi je svetovala, naj zdaj, ko sva uvedla sadje in zelenjavo, nadaljujeva z morskimi ribami in rumenjačkom, rižem, gluten pa kasneje. Če katera še ni vedla. user posted image

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
7.10.2010 19:07:59   
legenda_m
oj
agha, tintin, nejanejc fajn vas je blo spoznat... in kakšne luštne fante mate... ma vseeno mojga  user posted image ne prekaša noben user posted image , kafe je takoooo pasal, jst nism bla čist pri sebi. zgleda da me mal luna daje, pa šum na srcu. sj je rekla pediatrinja, da to itak pri polovici otrok odkrijejo, pa da to izgine, pa glede na to da otrok uspeva, da zelo verjetno ni nč. sam kaj čem. če sm pa mama. no pol sva pršla domov (nisva šla nč k dediju in babi, ker je zaspal v vozu in pol sm ga prestavla v sedež in je spal naprej) in sva šla lepo domov, ugasnem avto, zložim voziček in prtljago nakar me že čakajo veliki učki in nasmeh do ušes. pa sva šla kuhat kosilo. tokrat sm mu zelenjavno juho zgostila z zelo glutenskim pšeničnim zdrobom. močno močno upam, da ga nism kj zagiftala, ker se je prejle predn je zaspal fuuuul napenjal in jokal, in čist mal mleka popil, joj upam, da ne bo žaba skočila iz njega user posted image . ne resno. upam, da ga je sam mal zaprlo. mogoče bi gluten do nadaljnega ukinili.  

amelie. dj ne sekiraj se. resno ti pravm. sj nš tud ni do predkratkim mogu nč druzga izustit kot samo eeeeeeee, pa zdj mal aiaaaaa aiiaaaa, vmes mal pluva in pa daaaadaaaa. gin gin ni več v uporabi. če bi blo kj narobe, je tko kot si rekla še tolko drugih znakov, ki bi nakazovli da ni vse ok. in pa fantje baje počasneje napredujejo. tko da... a je zadovljen? je. a mu kj manjka? ne. pa situacija pr zdravniku je drugačna kot doma. jaka se je prejšnič na posvetovalnici tako drl, da me sprašvala, če je skoz tak kdr greva ven. u glavnem...

na evo je že eeeee
grem... pogledat če je mogoče žaba

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
7.10.2010 19:12:10   
legenda_m
aja še to upam, da niste opazle (itak je vedno tako ko se kam gre in pride), skratka, doma ga umijem, očistim ušesa zaspančke in nos, pol ga pa v trgovini dam v voz in opazim zaspančke v kotu učka, pa smrkle pod nosom pa repo v ušesih user posted image  mi je blo kr nerodn. res upam, da niste opazle user posted image

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
7.10.2010 20:43:12   
agha
Hoj! Danes je en prav poseben dan. Naš mladič že od zgodaj zjutraj samo čeblja in to non-stop, cel dan. Nehal je dve minuti pred spanjem, drugače pa mi je cel dan nekaj zelo zavzeto razlagal, se mi režal in smejal. user posted image user posted image In mi je tako smešen. user posted image user posted image Res je eno veliko user posted image , tako kot je vsak otrok svoji mami, a ne legenda?user posted image Sicer je to počel že nekaj časa samo tako zavzeto pa še ne.
Popoldne sem mu dala sadje in skuto pa ni bil navdušen, pa sem dodala Hippovo kašico pa ni bilo OK, pa sem dala samo Hippovo in je tudi ni jedel... Popoldanskega obroka je vsega skupaj pojedel 10 žličk, če jih je bilo. Samo je bil tako razigran, da se nisem nič kaj sekirala, če ni hotel jesti. Poleg tega pa sem mu po nasvetu tintin dala pit čaj iz kozarčka in je bilo super. Toliko in tako lepo ni še nikoli spil, mislim, da je bilo kar kakšna 2dl. user posted image Hvala, tintin!! Aja, btw je danes 3x kakal, rekord!user posted image

Marjanaj
-  ja, badmama sem zaradi kave, ja. user posted image user posted image Tega pa ne dam, svoje jutranje kave pa ne!!!

Amelie
- ti želim, da se ne pridružiš še temu klubu, ker res nanese in se denarnica kar dobro prazni! user posted image Jaz se itak že od vedno vstrajno trudim in mu delam domače kašice...in vedno znova upam, da jih bo počasi začel jest. Danes mi je moj dragi prinesel za njega bio banane in bio hruške, gre vsake toliko po sadje in zelenjavo za njega v Kalček v BTC. Ampak najboljša stvar teh nakupov so čokoladke, ki mi jih prinese. Res so zakon, neke bio čokoladke, majhne, različnih okusov, drage pa ko 100user posted image (3,25 EUR za 70g)...dobre pa tako, da "gate trgajo", kot temu reče on.user posted image Ampak pravi, da eno čokoladko na vsake toliko si pa ja zaslužim. Jaz bi bila sicer čisto zadovoljna s kakšno Milko, se pa te tudi ne branim.
Sicer pa verjemi, da je s tvojim otročkom čisto vse OK. Saj veš, eni otroci so hitrejši, drugi so malo počasnejši ampak na koncu, ko gredo v šolo se pa nikjer ne vidi, da je nekdo kaj prej hodil, se prej dvigoval, čvekal,...to so samo neke smernice, pri katerih so pa vedno odstopanja. Ampak te naši zdravniki se jih držijo kot pijanec plota...ker ne znajo delat drugače, npr. s svojo glavo. Poglej samo kaj delajo oz. govorijo glede uvajanje GH!?!

Legenda - super te je bilo spoznati. Te čisto razumem, da se nisi mogla čisto sprostiti glede na to kar so ti povedali včeraj. Jaz bi se tudi sekirala. Danes sem mojemu povedala in je rekel, da so tudi njemu kao odkrili šum na srce enkrat, ampak samo enkrat, pa kolikor vem so ga tudi moji mami okol 50.leta ampak tudi samo enkrat...Mislim, da to ni nič hudega in da je z Jakom vse OK. Najbrž je zdravnici šumelo v ušesih!user posted image Aja, nič nisem videla, da bi Jaka imel kje kakšno repo in podobne čudne izrastke.user posted image Upam pa, da se še kaj dobimo!

Lepo in mirno noč vsem!!!!

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
7.10.2010 21:06:12   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: amelie

Hej!
Žiga ima nove cifre, in sicer 8510 g, 67,5 cm in 45,5 OG. Bil je cepljen - redno + rotavirus, vzeli so mu kri, prenesel vse kot pravi junak, skoraj da ne z nasmeškom. Sem pa pediatrinji omenila, ker berem tu in na FB, kaj vse vaši govorijo in zlogujejo, da Žiga samo vriska in se smeji, včasih mu uide kak ngen alpa heign, ko se začne jezit, drugega pa nič. Pa smo šli delat Denverjev test in spet ni blo vse okej. Ne opira se na nogice, ni želel zgrabit igračke (ker mu je blo bolj zanimivo tolčt po mizi, sem ga komaj prepričala, da je nehal, potem je pa pač po igrači tolkel), po drugi strani je pa takoj zgrabil rozino, glava mu niha v sedečem položaju ... V glavnem test moram nest na RA, ko imamo kontrolo, da preverijo, če je vse okej. user posted image  Sva prišla domov in sem mu ponavljala zloge - ful smešno, ma-ma mu je bil za crknit smešen, ponavljala sem samoglasnike - smešno, dvigovala sva nogice v luft - smešno ... jaz vem, zakaj ne govori - zato, ker očitno nima nobenih pripomb user posted image  Mah, sem šla malo slabe volje domov, ampak po dveurnem smejanju, kotaljenju po postelji in druženju s to mojo malo legendo sem več kot prepričana, da je popoln. user posted image  
Uuuu, Seinfeld! Grem gledat. Danes ne kuham, dragi prinese kebab. Je rekel, da po takšnem dnevu res ne rabim kuhat.
Dijo!

Eh, ne se sekirat - tako kot ji napisala agha se jaz strinjam. No čisto po pravici, jaz to do sedaj sploh nisem zasledila tuakaj, da se je pisalo kaj vse otročki kao govorijo (mami je 1/2 dneva na luni 1/2 dneva pa na Veneri, Zemlja je samo pod nogami user posted image ). Ja naša je tako kot vaš Žiga, edino kak grrrrr ven spravi, drugače pa pri nas sploh ni še nekih zlogov - pa verjemi se res vsi trudimo z njo vsak po svoje (jaz vztrajno ponavljam mami, dragi vztrajno ponavlja ati - no na koncu bo pa prvo poklical dedi (ki živi z nami)user posted image user posted image user posted image user posted image ). Ampak meni se to še itak zdi malo hitro - nas recimo do 6.meseca niso nosili pokonci (torej smo glavo samostojno držali glih okol 8-ega meseca, jedli smo vse po vrsti - Šeka je bila moja druga dojilja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image že pred 1 letom, spala sem v zakonski postelji, mačka je spala zraven mene praktično od kar sem se rodila, po rokah so me vsi vlačli, shodila sem komaj pri 14 mesecih ker sem bila pretežka da bi nosila svojo težo na nogah (pa je baje dohtar rekel da sem zdrav debelušen dojenček - zdaj bi me že verjetno pri 4-ih mesecih pediatri na dieto vrgli), govorit sem tudi začela bolj pozno (mami pravi hvala bogu - ker ko sem pa začela kr nisem nehala vse do danes user posted image user posted image user posted image ). V glavnem ne se sekirat - najini povejo vse z nasmehom in očmi user posted image user posted image

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
7.10.2010 21:42:32   
amelie
Sem mislila, da je dobra vila RR carica, ampak se lahko skrije pred vami, babe! Zlate ste, res! user posted image  Didi, crknila sem skoraj od smeha, ko sem tebe brala user posted image

legenda, jaz sem glih v torek, ko smo šli avtosedeže testirat, rekla dragemu, da morva žarnce v stanovanju menjat, ker je mel Žiga tud ful okraskov po očeh in ušesih. Pa še direkt s sprehoda smo bli, vsi blatni in svinjski, pol sva se pa čudla, zakaj nama je šla trgovka najprej en plastik fantastik avtosedež kazat user posted image

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
7.10.2010 21:46:35   
marjanaj
levinjica Ema se že lahko 1 uro sama igra? U kaj bi jaz dala, da bi se tudi Tibor tako zamotil, ne pa da sem jaz njegova glavna igrača. user posted image  Zdaj se ne grem več po njegovo in mora zdaj on delati to kar jaz delam. Če si umivam zobe, je z mano v kopalnici in si svojo zobno scetko, drgne po dlesnih. Si jaz krtacim lase, ima tudi on krtačko v rokah. Ker je pač bolj pri čelavih user posted image  se še ne češe, ampak raje gloda kartačo.

amelie kakšen test je pa to Denverjev? Prvič slišim. Ja, baje je MA-MA zelo smešna beseda, tudi naš lumpi se ji smeji. Pa če mu rečeš TI-BOR mu je tudi zelo smešno. Se je pa zdaj ko smo bili v Grčiji začel odzivat na svoje ime user posted image . Glede govorjenja je pa čisto brezveze da se sekiraš. Naš tamau se je tudi že tako lepo pogovarjal, sva "predebatirala" kar veliko stvari. Včasih sva cele dopoldneve "pogovarjala", zdaj pa samo še pljuva in dela mehurčke, lump! Ampak vsaka stvar je le prehodna faza.

agha a si mu dala pit iz navadnega lončka? Koliko časa pa je pil ta 2 dcl? Hmmmm.... ideja ni slaba, ker očitno mi s flaško ne bomo nikamor napredovali. user posted image

didi a si tudi dedija zasačila da ima govorne urice? user posted image  Ta je huda. Bi bila pa dobra fora. user posted image  Svoje otroštvo si pa odlično opisala user posted image user posted image user posted image

Mi smo pa danes Tiborja v vrtec vpisali user posted image  Joj sem happy! To je ena velika skrb manj zame. Gospod bo torej marca že v socializaciji in jaz ne bom več njegov glavni animator. Po drugi strani pa mi je hudo, ker ne bom več jaz na prvem mestu zanj, ampak bodo drugi potem toliko bolj zanimivi. Pa jaz bom v sluzbi in ga celih 8 ur ne bom videla. user posted image  Ampak kaj čmo, vsega lepega je enkrat konec, in moramo nazaj v službo...

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
7.10.2010 22:00:35   
agha
Marjanaj - tista 2dl je bilo v dveh rundah, seveda je šlo nekaj tudi mimo ampak je bilo pa ful fajn.user posted image Jaz ti predlagam kar je meni tintin, probaj. Jaz sem bila presenečena nad tem kako rad je pil. Kar ni hotel več dati lončka iz rok. user posted image Vito od tintin sicer še malo bolj obvlada, ima malo več vaje za sabo.user posted image

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
7.10.2010 22:14:33   
amelie
Ja, glede pitja iz lončka sem bla pa jaz isto presenečena. Je žvečil tisti cucelj na flaški in sem rekla, če ti je cucelj v napoto, ga bova dala pa stran. Pa sem mu kr flaško brez cuclja - pač un spodnji del - prislonila k ustkom in je takoj odprl, da bo pil. In sem mu zlivala v usta, on je pa pil, brez kakršnegakoli pritoževanja.

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
7.10.2010 22:16:11   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: marjanaj

Ker je pač bolj pri čelavih user posted image  se še ne češe, ampak raje gloda kartačo.

user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
7.10.2010 22:44:06   
Anonimen
Čer!
Da se še jaz na hitro javim.
Mi smo uredu,otroci pridni le tako naprej.Danes smo bili popoldan malo vzunaj ,smo šli v gozd nabirat kostanj,smo ga nabrali 3 kg.Pa malo smo bilo na sprehodu ,naša prinseska noče več biti v vozičku ,kar joka ,ko jo notri dam.Rihtamo tudi stanovanje ,belim  itd.Spala je danes čez cel dan 5 ur ,je bila pridna.
amelie lepo napredujete..
denverjevtes
a to si sama zahtevala ali je pediatrinja predlagala ,ker koliko se poznam na to je malo prehitro za ta test pri teh mesecih.Ko bo čas bodo vsi otroci shodili ,jedli govorili,eni prej drugi kasnej ,ne obremenjuj se preveč.
legenda-m zakaj bi gluten umaknili,a sumiš ,da mu ne odgovarja ,ko ga uvajate.
agha ti naši sončki imajo včasih svoje dneve.Enkrat bi vse jedli ,pili ,drugič jim nič ne paše.So kar zviti.
didi5 super si napisala ,pa še res je...
marjanaj
ja naša Ema se kar lepo zaigra,včasih pride dan ,ko sploh noče igračk ,da bi se igrala.Super za vrtec ,jaz še zdaj nisem odločbe dobila ,še kar čakam ,bi treba v vrtec poklicat.
 pitje iz lončka naša kar lepo pije iz lončka ,pa tudi iz onega ko ima dolgi mehki nastavek..Je pridna za piti.
Naša že kar lepo čeblja oz nekakšne besede ustvarja napol bab,an ,mam...Prav lepo jih je poslušati ,pa se zraven nasmejat.Je pa zelo jezova ,če ni kaj po njenem ,katastrofa.So vaši sončki kaj jezovi.Je pa začela tudi z tem ,če katerega ne vidi ,sliši pa ,pa takoj v jok...To je tak in tak normalno...
 pediatri so nekater res malo čudni ,če otrok nekaj takoj ne zmora že pišejo napotnice...Katastrofa...Saj so vendar mali in rabijo več časa...
Ja tako ,sedaj sem že 2 pisala ta post ,upam ,da mi objavi ,če ne bom popizla..nekaj nagaja rr.
Grem počasi spat...Lahko noč...

(odgovor članu amelie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2574
7.10.2010 23:39:03   
nejanejc
hejla,

legenda, tudi jst sem vesela, da sme te spoznala in razumljivo, da te skrbi. Sam si bla vseeno prav dobra druzba in upam, da se se kej srecamo.

amelie
, jst se ne spoznam na te reci, ki si jih pisala, sam ti lahko povem, da nas tudi ne zlaga zlogov... on bolj poje pa uuaaooaai to zna... se bom sekirala se jst

didi si lepo napisala, sem se nasmejala

agha, fajn da ste cebljali... pa hvala, da si mal nejca popestvala

levinjica, super za kosatanj

meni je blo ta dan prov fajn, da sva mela z nejcem malo drugacen dan... sva sla na kafe po dolgem dolgem casu...hvala se enkrat vsem za druzbo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Navezanost otroka na mamo
Primarni skrbnik otroka, navadno mati, zanj skrbi celostno. Najprej z zadovoljevanjem primarnih bioloških potreb, kot st...

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?