kejt2 -> RE: kdaj bo zasedal konzilij (21.4.2011 19:02:27)
|
Aha. Jest sem tudi mild. In tudi nisem vedela, kaj je to: sem spraševala, kaj je razlika, ker sem upala, da je mild v bistvu IUI. Pa ni. Punce so mi razložile, da je razlika v hormonih in pri mild verziji dobiš bolj blago terapijo hormonov. Ker sem prvič v postopku tudi sama poznam samo teorijo, mi je pa dr. rekel, da je sestra Tatjana super prijazna in mi bo razložila vse podrobnosti naprej. Postopek mi je pa v grobem opisal takole: - konzilij zaseda, dobiš obvestilo
- na prvi dan menstruacije kličeš Tatjano, ki ti točno razloži kako in kaj in te prijavi v postopek
- dobiš hormone (odvisno od postopka, odvisno od posameznice), ki jih običajno jemješ tako, da se špikaš v trebuh
- v času ovulacije UZ in punkcija (odvzem jajčec- zaradi hormonov/ hiperstimulacija/ jih je več)
- jajčeca nato oplodijo s partnerjevo spermo (po potrebi jo lahko tudi "prečistijo")
- potem oplojena jajčeca opazujejo, dokler ne dobijo zarodkov, ki so ok
- sledi transfer (zarodek vstavijo nazaj vate)
- čakaš, če se prime.
To je teorija, zdaj pa pozivam punce, ki so to že dale skozi, da povejo še svoje izkušnje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|