Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:25:20
|
|
|
|
mateja33
|
mmmmmmmmm zdaj še pa pridejo naktarine na vrsto
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:27:01
|
|
|
|
Anonimen
|
No ve kar povejte svojim dedcom, da so meni na morfologiji rekli, da je 99% punčka ampak čez 14dni ji je pa nekaj zrastlo. Punčka ne izključuje fantka, fantek pa kao izključi punčko. Mmmm jaz imam pa pred sabo mlečni rogljiček, tekoči jogurt pa za posladek imam čokoladni krof. Mnjami
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:30:02
|
|
|
|
lidik
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateja33 mmmmmmmmm zdaj še pa pridejo naktarine na vrsto zdej se pa še sam o kakšnih marelicah ali pa češnjah začni pogovarjat, pa pridem kr k tebi.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:30:30
|
|
|
|
mateja33
|
T.Z.-dober tek
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:32:00
|
|
|
|
mateja33
|
lidik-tiste sm pa učeri jedla mi kr neki sadje paše bolj ko ne. saj boš ti tud kmal mela malco ka si boš pa prvošla?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:33:43
|
|
|
|
Anonimen
|
eto, rogljička ni več mmmm jaz si bom pa danes za domov za večerjo nesla melono. se mi jo je že včeraj zluštalo.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:37:00
|
|
|
|
lidik
|
mateja33 veš kaj se je pa meni zdaj naredilo. Prej predno sem zanosla sem pojedla kupe sadja in zelenjave - pa ni važno kaj je bilo. Zdaj pa dobesedno nekaterega sadja in nekatere zelenjave videt več ne smem. Tako da od sadja ki ga sedaj lahko jem imam na izbiro: nektarine, breskve, marelice, lubenice, grozdje, češnje, jagode. Bog ne daj, da vidim ali zavoham pomaranče, banane, jabolka,.... Drugače pa jaz sedaj na malico hodim tu v osnovno šolo. Imajo možnost da lahko tudi zunanji pridejo na njihovo malico - oz. za otročeke kosilo. In mislim da danes so kroketi, goveji zrezek v omaki, solata in puding. tako da ja njami še urco in grem papcat.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:38:57
|
|
|
|
lidik
|
Aha še to sem vaju pozabila vprašati. Sta vidve na začetku nosečnosti al pa še zdaj no, imele kakšen odpor do katerekoli hrane, katero sta prej imeli radi. Oziroma vama po kateri hrani ni bilo dobro? Ker kot sem že zgoraj napisala meni določeno sadje prav na bruhanje sili, pa prav tako zelenjava. Aja pa nikjer ne smem imeti čebula ali česna (niti tega praženega čebula ne), ker se mi potem skoz spahuje, pa peče v želodcu da je za znoreti. A to mislita da potem mine, ali ostane celo nosečnost tako?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:39:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lidik Drugače pa jaz sedaj na malico hodim tu v osnovno šolo. Imajo možnost da lahko tudi zunanji pridejo na njihovo malico - oz. za otročeke kosilo. In mislim da danes so kroketi, goveji zrezek v omaki, solata in puding. tako da ja njami še urco in grem papcat. Ok KAM TOČNO ti to hodiš?!?! Tole se mi sliši.... mmmmm... Drugače pa pazite s sadjem, naj bo dobro oprano. Pa solate tudi. Pa izogibajte se kakšnih domačih suhih salam (ali na splošno domačega mesa, ker ni pregledano). Paaa stran od mačk - vsaj dokler ne dobite rezultatov za toksoplazmo!!!
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:41:32
|
|
|
|
TMS82
|
...čveke, nehajte se pogovarjati o hrani. meni je gin. nastela kaj vse ne smem jesti, meni so se pa kar sline cedile. Meni pašejo jagode, maline, nektarine, .... mmmmmmm grem hladilnik pozdravit.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:45:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede odpora do hrane pa tako: meni se je ustavila samo vložena pesa - ta mi je med kosilom prismrdela čez celo kuhinjo. Ajaaaaa pa ene 3x mi je bilo slabo po čokoladi ampak to je bilo verjetno od tega, ker sem jo preprosto preveč pojedla. Pa samo enkrat mi je postalo slabo, ko sem pražila čebulo. Ampak tisto še zdaj ne vem ali ker sem bila na vročem že nekaj časa ali ker mi je padel pritisk ali res zaradi vonja. Drugače pa jaz sploh ne vem kaj je nosečniška slabost, jaz sem se do zdaj počutila super. No saj se še zdaj, samo malce bolj okrogla in okorna sem. Aja, poslušaj svoje telo. Druge ni. Npr. jaz sem prve 3 mesece VSAK VEČER za večerjo pojedla veliiiiiiko skledo mešane solate s tuno pa sirom. Potem pa kot da bi odrezal. Potem zdaj si ne predstavljam dneva brez vsaj 3dcl jogurta. Mislim... telo res samo pove kaj mu manjka in kaj mu paše. Mesa pa kljub temu, da naj bi imela fantka ne spravim po grlu. Razen kakšnih puranjih zrezkov ali pa kaj podobnega; svinjina pa govedina mi pa tako nikoli ni preveč dišala...
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:48:22
|
|
|
|
MojaV
|
Kdaj te pa testirajo za toksoplazmo?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:48:51
|
|
|
|
mateja33
|
TMS82 jutro se že kej vid glede hrane v nosečnosti-ma js tud česna pa čebule ne smem,drgač nekih posebnih luštov nimam,da bi mi strikno kaj zasmeredl pa tud ne. tist pa vem da je treba zelenjavo urnk oprat pa sadje,me je ginekologinja opozorila,ker nism še prebolela toksoplazme pa stran od mačk.nardila sm pa že test za tokso in je rezultat negativen
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:50:32
|
|
|
|
lidik
|
IZVIRNO SPOROČILO: T.Z. IZVIRNO SPOROČILO: lidik Drugače pa jaz sedaj na malico hodim tu v osnovno šolo. Imajo možnost da lahko tudi zunanji pridejo na njihovo malico - oz. za otročeke kosilo. In mislim da danes so kroketi, goveji zrezek v omaki, solata in puding. tako da ja njami še urco in grem papcat. Ok KAM TOČNO ti to hodiš?!?! Tole se mi sliši.... mmmmm... Drugače pa pazite s sadjem, naj bo dobro oprano. Pa solate tudi. Pa izogibajte se kakšnih domačih suhih salam (ali na splošno domačega mesa, ker ni pregledano). Paaa stran od mačk - vsaj dokler ne dobite rezultatov za toksoplazmo!!! V Šentjur v osnovno šolo hodim. Imajo res ful dobre malice. Pa vedno raznolike, nič se ne ponavlja. Tako da sem kr žalostna, ko bodo kmalu počitnice. Ker pol pa ne vem kam naj se spravim. Drugače pa hvala za opozorilo za sadje in zelenjavo in mačke in seveda suhe salame. Sej suhih salam se izogibam - do sedaj sem mislim da samo enkrat par rezin pojedla. Pri pranju sadja in zelenjave pa tudi pazim. No rezultate za tokso pa bom zvedela 23.6. ko imam pregled. Samo mislim da ne bo nič slabega, ker mi je itak G rekel, da če bi bilo kaj sumljivega bi me poklicali. Pa glede na to da sem dala 14. maja kri, verjetno so že rezultati.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:51:05
|
|
|
|
lidik
|
IZVIRNO SPOROČILO: TMS82 ...čveke, nehajte se pogovarjati o hrani. meni je gin. nastela kaj vse ne smem jesti, meni so se pa kar sline cedile. Meni pašejo jagode, maline, nektarine, .... mmmmmmm grem hladilnik pozdravit. kaj pa ne smeš jesti?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:52:06
|
|
|
|
mateja33
|
MojaV-ta test sem js pri svoji G nardila,ko ti vzame kri pa vodo za pregledat,pri prvem pregledu sm js to mela
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:53:25
|
|
|
|
lidik
|
Ja T.Z. sej se poskušam držati tega načela, da česar se mi zlušta to tudi pojem. In tudi jaz imam zdaj takšne bolj čudne večerje. Velikokrat jem paradižnik, papriko in tuno. Se mi je pa zdaj velikokrat naredilo tudi, d ase mi je zluštalo mlečnega grisa za večerjo. No moram priznati, da to prej ni bila ravno priljubljena hrana pri meni. Tako da tisto kr mi paše, tisto pojem.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:55:22
|
|
|
|
binabina
|
OOO a ti tud tle gor ????
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:55:49
|
|
|
|
lidik
|
MojaV meni je tudi na prvem pregledu vzela kri za tokso in sifilis. Ker za ostalo sem imela že izvide (krvno skupino,....), ker sem bila pred tem v bolnici zaradi izcedkov v petem oz. šestem tednu in sem sedaj rabila samo še to dvoje. Bom pa zvedela na naslednjem pregledu kakšni so bili rezultati.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:58:16
|
|
|
|
mateja33
|
binabina-na katero je to letel?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 10:59:39
|
|
|
|
lidik
|
to sem se tudi jaz vprašala. Pa gled ena koliko še ima do PDP predvidevam da na T.Z. Bi rekla, da sta mogoče onidve kje skupaj na kakšni drugi temi. T.Z. ti me boš imela kmalu poln kufer. V vsako temo bi te porinila.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 11:01:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Za tokso ti vzamejo kri po prvem pregledu, če si pozitivna naredijo preiskave ali je okužba stara ali je nastala med nosečnostjo. Če je stara je super, če si se okužila med nosečnostjo pa greš na antibiotike pa ne vem kaj vse. Če si negativna imaš en odvzem krvi za tokso v vsakem tromesečju. Če si negativna pa RES RES stran od mačk. Ker če pogledaš kakšne lahko ima toksa posledice, če se med nosečnostjo okužiš... Jaz sem imela že 2 testiranji, sem upala, da sem jo že prebolela glede na to, da imam celo življenje okoli sebe mačke ampak sem negativna. Tako da zdaj se res pazim. Ni vredno...
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 11:02:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lidik to sem se tudi jaz vprašala. Pa gled ena koliko še ima do PDP predvidevam da na T.Z. Bi rekla, da sta mogoče onidve kje skupaj na kakšni drugi temi. T.Z. ti me boš imela kmalu poln kufer. V vsako temo bi te porinila. Ne vem na koga je letelo, mogoče res na mene. Ampak glede ostalega maš pa prav... sva skupaj na sept.2010 In če je letelo na mene - ma saj samo tu pa na sept. sodelujem. Pa mi je tu bolš!!!
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 11:06:47
|
|
|
|
lidik
|
Ja T.Z. veš jaz tudi potiho upam, da sem jo res prebolela. Ker se mi zdaj naš mačkonar tako smili, ker me včasih tako žalostno pogleda zakaj se nič več ne carkljava, da me je strah, da bo enega lepega dne od žalosti šel od doma.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 3.6.2010 11:07:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Ej a bi se tvoj mačkonar tud 3x bolj crtljal pri tebi kot prej? Ker moj sam da me vidi že mjavka...
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?