Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 10:26:10
|
|
|
|
lidik
|
Ja sam da se ne bo pol v nedeljo spet tako shladilo da bo spet za bundo. Ma to vreme je čisto noro. In pa da bo dež, ne pa kašno bliskanje, ulivanje, toča, ali kaj podobnega.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 10:56:03
|
|
|
|
Anonimen
|
ne, mami ga je delala. ti bom ob priliki, ko jo bom vprašala za recept napisala a velja? spomni me še...
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 10:59:23
|
|
|
|
lidik
|
no super. To bi te pa res prosla. Ker jaz sem ga parkrat delala doma pa mi nikoli ne rata. In zdaj me moj heca, da sej nekaj mi pa res lahko spodleti, ker če se česarkoli drugega lotim pečit ali kuhat mi uspe, tako da sme prav pošteno jezna da tega testa ne morem spravit skupaj.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 11:00:23
|
|
|
|
urskaf
|
Ja, saj, možno je čisto vse! Pri današnjem vremenu... Sicer meni paše, da je malo bolj deževno, si lahko vsaj stanovanje vsake toliko mal v red spravim. Drugače sem pa tak skoz zunaj. Pa zdaj smo še krmo sušili, pa sem prišla zvečer čist crknjena noter, še posode se mi ni dalo pomit, kaj šele da bi kaj drugo pospravljala.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 11:03:22
|
|
|
|
Anonimen
|
lidik: jaz nimam pa popolnoma nič veselja do kuhanja/pečenja ampak karkoli naredim mi rata čudno... urskaf: ja tole vreme ubija, sploh če imaš še delo zunaj. ne pretiravaj, pij dosti tekočine in rajši prepusti komu drugemu naj se malce bolj namuči, ker ni dobro, da se čisto zdelaš...
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 11:07:50
|
|
|
|
lidik
|
ojej urskaf pol pa rabiš ti počitek, ne pa stanovanje v red spravljat. No čeprav pa moram priznati, da jaz imam tudi bombo v stanovanju. In ok, sej mogoče me še ne bi tako žrlo to, da je prašno in vse za pospravit. Bolj me moti to, da sem navajena da če kam grem je stanovanje pospravljeno - zdaj sva šla pa na "mini počitnice" k mojemu, ker so pač njegovi šla na dopust in sva se zaradi živalc "preselila" do nedelje tja - me pa moti ker vem da imam doma takšno bombo. O T.Z. jaz pa uživam v kuhinji, tako da me mora moj včasih kr malo nazaj vlečit. Čeprav rad dobro papca je malo jezen zjutraj ko išče kaj bi oblekel.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 11:19:04
|
|
|
|
Anonimen
|
loool ta je pa dobra
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 11:24:54
|
|
|
|
lidik
|
aja pa še to sem pozabila omenit, da včasih sem tud jaz malo "kriva" ker malo težje dela - ima namreč takšno delo, da ga trebušček včasih pri delu ovira
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 11:30:57
|
|
|
|
Anonimen
|
ja če ima pa kakšno takšno delo, ga pa res lahko ovira trebuh. moj se zaenkrat nič ne pritožuje, malce je shujšal v zadnjem letu kar mu tako nič ne škodi, zdaj pa drži težo. z mano je pač malce drugačen način prehranjevanja kot brez mene... prej ni jedel solate, zdaj jo je začel (jaz jo reeeedko pripravim na način olje-kis-česen-..., tistega ni pretirano maral zdaj je pa že čisto navajen zelenjave), potem kdaj pa kdaj namesto običajne priloge k mesu naredim kar dušeno zelenjavo, svinjine in govedine skoraj nikoli ni na meniju, jeva bolj purana, ribe,... nemastno meso torej; ipd. nihče od naju nima pretirano fizičnega dela in ne rabiva "močne" hrane meni pa tako in tako najbolj paše jedilnik brez ali z malo mesa - moj ga ima pa rad potem pa tukaj skleneva kompromis.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 11:58:00
|
|
|
|
urskaf
|
lidik -> Saj se poskušam čim bolj pazit. Pa na srečo je mali šele dobro leto star, tak da ga tak ne smem na soncu preveč pajsat, pa hodima midva prej domov, pa sma bolj v senčki,.... sam kr sedet pa tud ne morem pa gledat kak se drugi matrajo. Pospravljeno pa že dolgo nimam več, odkar je mali shodil. Lahko kr letam za njim, pa pobiram igrače, pa barvice, pa kuhle mi pridno iz predala skriva . Prahu pa tak že dolgo nisem pobrisala. Kak je pasala tale kavica zdajle! Sem glih nazaj z malice. Pasalo je iti mal na zrak, še bolj pa nazaj v pisarno, ko je fajn hladno.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 12:02:19
|
|
|
|
Anonimen
|
heh to nas vse še čaka. jaz hvala bogu nisem mahnjena na sterilnost - imam rada vse na enem mestu ampak če sem "lena" vedno rečem, da namesto mene tako in tako nihče ne bo nič naredil (ok, razen mojega, on pa tako ne vidi nič praha) in vse lepo počaka. če pa koga moti pa naj pride na obisk - cunj za čiščenje je dovolj na zalogi. kje pa piše, da moram po službi in vseh peezdarijah (pardon izrazu) še doma "Fato" špilat? ma ne ne,... ko se mi da pospravim (itak se prah pobriše min. 1x/teden, da ne bo katera mislila, da imam dejansko svinjak doma) ampak "sužnja bajte" pa ne mislim bit. mi je prosti čas čisto preveč pomemben.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 12:09:06
|
|
|
|
urskaf
|
Normalno, mene še najmanj skrbi, da je nepospravljeno. Sam meni pa moj pol tečnari kak ne morem nič pospravit, pa da imama kot da bi bomba urezala, ... Moj je taka tečka , je navajen, da je bila mama skoz doma (kmetija), pa je blo skoz vse spucano, ker je pač imela čas, in si ne da dopovedat, da pa jst ne morem bit na petih mestih naenkrat (bi rad, da sem zraven njega, pa malega pazim, pa v službi, pa gospodinjim,...), zdaj pa sploh ne, ko se veliko prej utrudim, pa velikokrat niti volje nimam.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 12:31:14
|
|
|
|
lidik
|
ne sej tudi jaz nisem mahjena na sterilnost. Je pa res da imam pa rada da je pospravljeno. Prah me pa tako ali tako edino v hodniku moti, ker je pač bolj temne barve in se vse vidi, eh drugje pa kr naj bo. Evo pa sem jaz tudi iz malice. Je bilo njami. Smo imeli purana, kus-kus, zelenjavni narastek in solatko. Tak da še jaz malo lušt naredim.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 12:47:43
|
|
|
|
Anonimen
|
urskaf: naj pa vzame cunjo v roke in čisti. mi2 sva takšne stvari hb že na začetku razčistila in mu je kristalno jasno, da bolje da je tiho, ker če bo omenjal prah ga bo tudi sam pobrisal ima ravno tako roke, kot jih imam jaz. ampak mi2 tako vedno pospravljava skupaj - vsak naredi nekaj. še prati ga počasi učim (sortiranje je še kdaj pa kdaj problem tako da za vsak slučaj reče da naj bom zraven), likam pa res vedno jaz. on pa takrat ponavadi naredi večerjo ali pa pomije posodo ali pa... nekaj pač. pa še nikoli ni bil problem, če se meni ni dalo skuhati - itak ima veselje v kuhinji in rade volje kaj pripravi, drugače greva pa ven na kosilo. ampak ponavadi spet kuhava skupaj pa čvekava vmes. škoda časa, da bi takšne stvari delal samo eden, ker sva tako in tako po službah pa on je bil še ogromno na predavanjih popoldne, jaz sem imela tudi še določene zadeve in je v bistvu to najin edini preživeti skupni čas. da bo pa takrat delal samo eden od naju, drug bo pa na kavču pa nikomur ni v interesu. zagrabiva oba potem sva pa oba prosta pa sva skupaj in uživama. lidik: zdaj pa ti lušte delaš, packa. jaz pa še dobro urco in domov na kosilo.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 12:49:38
|
|
|
|
urskaf
|
Še dobro, da sem že jedla in sploh nisem lačna. Drugače bi bilo pa že kr hudo. A še kateri hrana ful smrdi, ko ni lačna? Jst če nisem vsaj malo lačna, še kuham komaj, ker ne prenesem vonja po hrani. Pa na splošno me motijo vsi taki močni vonji. Ful mi je hecno, ker v prvi nosečnosti tega sploh nisem poznala.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 12:52:33
|
|
|
|
Anonimen
|
ne, jaz sem imela menda idealno nosečnost do sedaj vsi stereotipi pri meni popolnoma odpadejo. slabo samo 1x pa še takrat menda zaradi slabega zraka, hrano jem še vedno vso in se mi nič bolj/manj ne lušta, kožo imam katastrofalno - hb ne po obrazu ampak hrbet imam pa tak da ga ne upam pokazat... akna pri akni pa nič ne morem naredit. mi ni jasno kako samo hrbet ampak hb da ni obraz,... edino kar je "tipično" je da ni M, da imam trebuh pa linea negra se mi čedalje bolj vidi.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 12:53:33
|
|
|
|
lidik
|
no midva pa imava glede hišnih opravil neki tihi dogovor da jaz pač imam vse v zvezi z gospodinjstvom čez, ker moj dela na terenu in je itak od jutra do večera odsoten, pa tudi ob sobotah dela, tako da jaz ponavadi ob sobotah spravim stvari v red, v nedeljo pa skupaj pridno lenariva. hi hi hi T.Z ti moram malo vrniti, če pa vsak dan najdeš kakšen štrudl al pa hamburger, ali kaj podobnega za lušte delat.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 12:56:53
|
|
|
|
urskaf
|
T.Z. -> Pri nama je pa malo drugače. Smo namreč na kmetiji, pa še oba v službi. On pride domov ponavadi malo pred mano in skuha kosilo, po kosilu se pa preobleče in gre ven (dela mu nikoli ne zmanjka). Jst pa prej, ko sva bila še sama, sem mu skoz pomagala zunaj (najprej sem pospravila po kosilu, potem sem mu šla pa pomagat), zdaj ko smo pa trije, pa ponavadi po kosilu še malega pošlihtam, da se naje, pa ga previjem, pa če ni kakega dela zunaj, potem pospravim po kuhinji, drugače grem pa ven in noter stvari pač počakajo. Moj ima pa tak v glavi, da on že dovolj zunaj dela, da zvečer ko pride noter, se njega nič več ne tiče. Sej, ko mu povem svoje, je kake par dni vredu, pa mi vse pomaga, pol pa spet pozabi, pa je isto kot je bilo. Meni se pa tudi ne da kr naprej prepirat, pa mu včasih pustim kuhinjo tako kot je bila po kosilu, da jo pospravi drug dan, ko pride domov. Pol je pa itak vse narobe... Ima pač v glavi še od prej, da moški dela zunaj, ženska pa vsepovsod. Vzgoja pač! Ne morem kaj velik pomagat.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 13:01:11
|
|
|
|
Anonimen
|
pa saj če je nekdo več doma je jasno, da tisti potem doma več naredi. ampak da bi pa nekdo moral biti na 101 koncu pa vse met poštimano, drugi pa služba in konec pa ne gre. npr. moj študira izredno in normalno, da če se on uči jaz naredim takrat več stvari pa da sva na koncu skupaj ampak gledal v zrak pa ne bo saj ne rečem kdaj pa kdaj - ej ma valda vsak kdaj polenari pa drugi več naredi ali nekdo lenari pa eden naredi vse samo ne sme biti pa pravilo da en gleda v zrak drug pa gara. ampak mislim, da pri urskaf tako ni takšne situacije glede na to, da imajo kmetijo oz. vsaj travnik doma in vem, da tam moški več dela zunaj ženska pa več po hiši... govorim npr. za primer kolegice kjer oba delata, potem pa ko prideta domov on lepo na kavč ona pa v kuhinjo pa otroka poštimat pa pospravlja,... ma ga brcnem v rit po enem tednu tako, da se bi mu kar bliskalo... lidik: a veš kaj sem mela včeraj za kosilo? šmorn (saj mislim, da cel Ce konec tko pravi ane) pa vmes popečena šunka pa skledo solate. mmmmmmm... bi zdajle kar še enkrat
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 13:02:17
|
|
|
|
Anonimen
|
urskaf: si malce pred mano oddala
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 13:02:51
|
|
|
|
lidik
|
ej T.Z. a veš da meni so se začeli mozolji po nogah delat!!! In to tisti ta veliki - boleči !!!! Že skoraj turi - no mogoče ne skoraj ampak čisto.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 13:04:21
|
|
|
|
Anonimen
|
ojej boga... ja sej pravim.. to mam js po hrbtu od enga 11tedna nosečnosti naprej. groza od groze in največ jih mam tik pod vratom... veš kako je super zdaj ko je vroče kazati jih pa ravno ne morem ane
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 13:05:16
|
|
|
|
lidik
|
o ja dobro vem kaj je šmorn ja. Hmmmm hvala za idejo - bom danes zvečer si ga mogoče privoščila.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 13:07:06
|
|
|
|
lidik
|
hja sej mislim da bom jaz tudi letos imela noge bele ko kislo mleko, ker zgleda grozno. Sej veš mogoče je zato zdaj ven udarlo, ker prej nisem nikoli imela problemov z mozlji, pač moram zdaj iskusit kako je to - to je razlaga od mojega.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 11.6.2010 13:08:35
|
|
|
|
Anonimen
|
heh meni se pa lasagne lušta... mmmm ampak to z domačimi testeninami ne s kupljenimi. sem razvajena, ker je mami že ene 10let doma in takšne stvari vse doma naredi. npr. kruha nihče od nas ne kupuje že ene 7 let, ker ga mami vsako jutro speče potem pa ga nekaj vzamem jaz, nekaj brat... ko imam čas ga spečem jaz pa... razvajeni smo no...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?