|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
7.4.2010 13:59:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petrca2507)
  Neposredna povezava do sporočila: 1351
   RE: ljubljanske nosečke - 3.del
7.4.2010 14:02:09   
amazonka3
No tko čist v zagovor tečne nosečnice, k si drzne bit v MŠ že tretjič. Ti povem, da bi pa jaz babco na g....user posted image , ker sem obakrat punci rodila (50 cm in 2900) in jima številka 62 ni bila prav vsaj 4-5 mesecev, jaz sem pa poslušala ko kura in imela večinoma samo to številko (ta prvič, ta drugič jih nisem šla gledat).
Tko da????user posted image user posted image  Pa ne bit tko jezna no, pač ene morjo velik sprašvat.

Drugač pa družba, fajn je blo, lepo vas je blo videt in počvekat.
Marjana, če bi vedla, bi ti hladilno blazinco prnesla, sam nism bila zjutraj na netuuser posted image

< Sporočilo je popravil amazonka3 -- 7.4.2010 14:07:54 >

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
7.4.2010 14:25:59   
petrca2507
amazonka...zakaj pa pri drugi punci nisi manjše oblekce kupila, če je bilo prvič vse preveliko? user posted image  Jst sm npr. zdej ful mešano kupila: od 54 do 62.

cojka...po mojem imava midve iste vozičke, samo druge barve. Vsaj po tisti slikci, ki si jo v Azurju kazala, se mi zdi, da je čist isti.

www.petrca.net

(odgovor članu amazonka3)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
7.4.2010 15:05:29   
krtkova
Matr, mi nagaja rr, komi sm odprl okence, da vam lahko kaj napišem.user posted image

Z MM sva šli do Pikapolonici (NIČ KUPILI), so mi vrnili denar, kar so mi včeraj preveč računali.user posted image  Potem sva šli v DM - punce hvala za bone!! Sem odložila MM doma, kupila malo sadja pri njenem Šipcu in zdej sm doma. Kjer je sosed sporočil, da so preluknjali plinsko cev in da kak teden ne bo plina!!user posted image user posted image  Najprej se je mojmu zaletel v avto in mu bo pof.. 100 eur škode vrnil v 2 (!!) obrokih!! Zdej pa še plin!! A mislite, da znam kuhati na elektriko??????user posted image

Grem pa danes popoldne v Azurja na neko drugo srečanje (nobenih bajsk, razen mene user posted image ) in upam, da se bom uprla picam in drugim zadevam. Morda kakšne palačinke vržem vase.user posted image

Mihalek srečanje mi je bilo zelo všeč!user posted image  Pa še te njihove tortice niso toook nasitne, oz. vsaj meni niso bile.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1354
7.4.2010 15:30:59   
bcljka
amazonka - sej je jasno povedala da raj 62 pa pač vse mal zavihaš in maš mal dalj časa... sam mene bl to jezi ker kaj ma ona za pametovat pa predvsem vsakič povdarit da je že tretjič noseča ... ddddddddd, vemo!! user posted image user posted image user posted image

midva sva šla pa na kosilo v kaščo mrlačnik na brezovico in je blo tok luštn k sva loh tud zuni sedela user posted image user posted image user posted image potem pa naokol proti rakitni tm do iga nazaj in potem je moj seveda zapelu do pikapolonice kjer so začuda mel te potiskane tetra plenice katere sm čakala 1 mesec... uuuuuuuuuuuuuuuu user posted image user posted image user posted image

sicer pa podvig leta: šla sm v čistilnico po svojo poročno obleko user posted image user posted image user posted image mimgrede... tam je bla od maja lani user posted image user posted image user posted image pa itak rdeče vino tkoaltko ni šlo vn user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
7.4.2010 15:31:36   
amazonka3
Ja ful neki nagaja tale RR, že nekaj dniuser posted image

Skratka, Petrca a vidš, sem tolk sedela na soncu, da mi je možgane scvrl. user posted image user posted image
Mislila sem napisat, da sem pri taprvi bila v riti z nabavljenimi oblekcami (sem imela večinoma 62), potem za ta drugo me je že izučilo, da nisem več nobenga poslušala, pa sem kupila vse.
Je pa res, da ni lepo, da na MŠ pametujejo, praksa pa je popolnoma odvisna od tega, kako velikega otroka rodiš.

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
7.4.2010 15:39:00   
živa
Jaz sem pa pravkar pojedla svoje kosilo ... in sem še kar lačna user posted image . Naj gre nekam  tale dieta user posted image .

Velikost oblačil: jaz imam bodije in hlačke in žabice in pajacke in majice na začetku vedno 56 (50 je res kar majhno, tako da nima smisla to kopovat, če je otrok povprečen - moja dva sta imela 50 cm, pa je bilo 56 super). Kvečjemu kakšno jopico ali pulover 62, ker itak daš čez oblačila in je lahko malce večje.

Mozgam za "projekt" user posted image in komaj čakam, da me otroka odrešita muk in prideta iz vrtca, da gremo na sonček user posted image .

Pa res je bilo luštno - in okusno, mmmm user posted image - na torticah. Amazonka, še dobro, da si nas zbobnala skupaj user posted image . Lepo te je bilo spoznat.

Lp,

živa

Neposredna povezava do sporočila: 1357
7.4.2010 15:52:25   
krtkova
Jst mam pa večino 62 in dalje. Moj otrok bo očitno plaval v svojih oblekah.user posted image user posted image  Če ne bomo pa kej dokupli, kaj čmo!! Itak pa pravijo, da bo velika (beri; debela).user posted image

Sm skuhala kosilo v rekordnem času, ker nism vedla, da gre na elektriki vse hitreje. Zdej bo pa mrzlo, ko se moj dragi vrne iz službe. user posted image user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
7.4.2010 15:52:53   
krtkova
Aja, sam dodam; Aglaia je kul, se že bolje počuti!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
7.4.2010 16:55:33   
MaliMišek
Hojla!

Sračje srečanje uspelo user posted image , tortice pa res niso bile ful nasitne....no vsaj tudi moja ne user posted image .

Jaz sem skuhala kosilo, sva z user posted image pojedla in šibala v trgovino po sadje (nisva šla h Šipcu user posted image , ker sva rabila še ene stvari), sem si kupila grozdje in pa breskvice (pecivo). In zdej se delam, da jem sadje s tem ko se bašem z breskvicami (pol škatle že ni več) user posted image .

Krtkova kar se cunjic tiče, bova pa dokupili, ko se najini bajski rodijo in bova vedeli katere št. pridejo najbolj prav user posted image . Kaj so pa user posted image delal tvoji sosedje, da so preluknjal plinsko cev user posted image ?

Petrca kako je bilo na pregledu?

Aglaia samo da si bolje in da se še nič ne dogaja user posted image .

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
7.4.2010 17:20:08   
mkbk
hojla, vidm, da so spet divje popoldanske aktivnost na rr...no bom pa jest mal držala tempo, pa če se mi še kera prdruž. Drgač pa sm se komi prvlekla iz Kočevja, čeprav mi je bla ful lepa pot, sonček pa tko. No od takrat naprej mam pa doma mojga sineta, k mu nč ne gre na boljš še kr ful vročine pa to user posted image user posted image

Glede velikosti jst bi tud kupla od 56, se mi zdi, da če niso glih velikani jim je neki časa ziher prav v tisti 62ki pa kar plavajo... mah ne vem jaz sem tud za Filipa vse cifre kupvala, nisem nič spuščala.

Cojka ful dobro, da si šla na ples, sej je že sam gledat fajn...user posted image

Krti kaj boš počela v savskem, a greš depilirat Ivanko? Pol lohk tle do nas prijadraš, če bo šlo!user posted image

Petrca kaj je to MF - a mislš morfologijo - a nisi že mela to zdavnaj?

MM a ne ko napišeš tkole kok si uradno noseč user posted image pa čim je čez 30 se zdi že velik. Jst tud zdle že ene par dni razmišljam, da kok bo hitr user posted image

Živa, kako si ti preživela skos oba bolana doma met???? Kaj ste pa počel a se kej samedva zamotita? K men se frklja od tehle par dni , pa še zunaj je tko krasnouser posted image A je bil kej mož doma - moj pa ne more na bolniško.

Evo zdej že 100 let tale post pišem...mam zdej pa tamalga v naročju (tko k nax haha) in mu vrtim čeb Majo, k Filip se pa sam ne zamoti NIČ..kak nasvet od veterank?? (spet Živa, saša, nataša???) user posted image user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
7.4.2010 17:20:17   
sasa1975
OJ

me veseli da smo se malo podružile
naslednji teden dopoldan samo lokacijo zamenjamo ha ha...in ponovimo

Aglaja za tebe sem imela s seboj malinov čaj ti pa špricaš srečanje :-(
Krtkova si imela prav da je soček močan sem kar malo opečena
Cojka nočko verjamem da ti manjka spanja če si zurala
Mali Mišek ful si pridna s sadjem sej kje imajo najboljšega na nasem koncu Tuš?
Amazonka me veseli da smo se spoznale
Živa kako si će rekla da so naslovi uspavank?

božajte bušije

PRVI JESENSKI DAN,Nika je imela 2.ceplenje-5mesecev,7730gr.67cm,lepo rastem

(odgovor članu MaliMišek)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
7.4.2010 17:36:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cojka
Drugač pa vas prosim, če so lahko naslednja srečanja nekje, kjer ni treba bočno parkiratuser posted image user posted image No, saj krtkova se bo verjetno konec aprila tudi pridružila tej ideji. Pa nax tudi verjetno.

cojka nič ne meši še mene zravenuser posted image user posted image user posted image Jaz obvladam bočno parkiranjeuser posted image
Dej tole z avtom je cela zmešnjava. Včeraj sva šla gledat Q7. Sej ne rečem, je res ful lep, samo tud ful predrag, pa tud ko sedim notr se počutim ko da sem v avtobusu, ker čist nič ven ne vidim. Mi je prevelik avto zame. Da ne bi o kakšnem parkiranju tega tovornjaka govorila. Danes sva pa hotla iti pogledat še Audi Avant A4, ker sva imela prej Avant A6, pa je bil meni svetoven. Samo moj ni imel časa, tako, da greva jutri.
Vidim, da si uživala na maturantskem plesu. Joj kje je že touser posted image

velikost oblačil- če mene vprašate, je odvisno kako velik se otrok rodi in kako hitro raste. Npr Tai je imel ob rojstvu 44cm, pa sem vprašala v P, če zraste 1 cm na teden, pa mi je odgovorila kot da sem postavila najbolj butasto vprašanje. Da to pa niti slučajno toliko ne zraste. Ne sploh ne. zakaj je imel potem moj žabonček po 1 mesecu 5 cm večuser posted image

krtkova mogoče gre sosedu tvoje oz vajino petje (ob vajinih romantičnih petkih) na živce, pa malo nagajauser posted image

mkbk kaj je tole s Filipom? Se mi zdi, da je revček non stop neki bolan.

< Sporočilo je popravil nax05 -- 7.4.2010 17:38:03 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1363
7.4.2010 17:50:32   
mkbk

IZVIRNO SPOROČILO: nax05

[
mkbk kaj je tole s Filipom? Se mi zdi, da je revček non stop neki bolan.

Vrtec! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
7.4.2010 17:57:57   
krtkova
Mkbk - bogi moj Gumbek mali!!user posted image  Men se toook smili. Za soboto je pa tko; če ne bom imela nobenih planov po Ivanka-depilaciji, se oglasim (pa da bo Gumbek zdrav), drugače ti pa raje ne bom obljubljala. Pejt ti že raje na dopust, da boš harala z nami naokoli!!

Saša - se strinjam, da zamenjamo lokacijo. Sej tortice so čist OK, sam ostalo pa... kaj pa vem. Pa še če bi slišale kolk o amazonki notr težili, ko je hotla coca colo naročiti (kao, da to ni zdravo, da je cukr notr, da mamo vsi težave s cukrom in najhuje; da je tista njihova organic-col-brez cukra ISTEGA okusa kot originalna coca cola - JA ZIHR JAAAAuser posted image user posted image user posted image ). Mene to mine.

Šibam v Azurja!!user posted image

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
7.4.2010 18:23:03   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: nax05

velikost oblačil- če mene vprašate, je odvisno kako velik se otrok rodi in kako hitro raste. Npr Tai je imel ob rojstvu 44cm, pa sem vprašala v P, če zraste 1 cm na teden, pa mi je odgovorila kot da sem postavila najbolj butasto vprašanje. Da to pa niti slučajno toliko ne zraste. Ne sploh ne. zakaj je imel potem moj žabonček po 1 mesecu 5 cm večuser posted image

v prvem mesecu res ful zrastejo, tko da ce ima katera npr. krtkova sam 62 cifro sploh ni panike - malo zavihas pa jeuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: krtkova
Šibam v Azurja!!

uuuuuuuu...na moj bivsi konec gresuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
7.4.2010 18:45:27   
Masha_M
mkbk: Ja, cajt leti. Jaz sem danes začela svojega 23-ega. :)

petrca: uf, uf, je lep. :) Can't wait, da dobim svojega in ga napolnim z vsebino. :)

marjanaj: Tako info imam iz februarja. Se imam pa namen v prihodnjih tednih kaj zapeljati do Postojne in pridobiti first hand info. :)

krtkova: Kje tebe štiha? Mene medenica boli tam spredaj, pri sramni kosti, kjer je medenica skupaj speta. Sem brala, da to doleti 1 na 35 (zakaj ne bi imela take sreče raje na lotu, ha?) zaradi preveč hormona relaxina, ki povzroči da se ta hrustanec v medenici zmehča in raztegne že malo prezgodaj. Stvari se pa reče SPD oz. symphysis publis dysfunction. Misliš, da imaš isto nadlogo? Ker jaz na slab dan ne uspem sama niti do wcja, dokler za ene pol ure na obležim z vročim termoforjem med nogami. :(

bcljka: A srake spet nizko letajo danes? :P Drugače pa čisto verjamem, da te dežurni ajnšatjni iritirajo. Ker mene tudi! Zelo!

cojka: Jap prvič v življenju grem v Toskano. Komaj čakam svoj zadnji dopust v enem kosu (vsaj za ene naslednjih 10 let), oba imava rada kak dober muzej, stara mesta, lepo pokrajino, umetnost, arhitekturo. Komaj čakam res! Btw, imaš kakšna priporočila za kak biser, ki ga je res vredno videti, a je pogosto spregledan v turističnih vodičih in med ljudmi? Al pa kako fajn in ugodno gostilnico z domačim pristnim vzdušjem? Za vse info se priporočam. Če je preveč za pisat in se ti ne da, pa častim v zameno tudi kako tortico. :) Midva bova spala v penzionu Le Boscarecce. :)

Drugače me pa veseli da ste se lepo imele. Pa čeprav brez mene. :s Sem se že bala, da vam je šlo kaj po zlu, ker niso nič ušpičene prekle dola padale, hehehe. :) Jaz upam, da si jutri izborim kak teden ali dva bolniške in potem bom imela strašno surlo, če se ne boste nič na tortice odpravile takrat, ko bom jaz končno tudi imela čas popoldan. :)

Neposredna povezava do sporočila: 1367
7.4.2010 19:19:35   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: MaliMišek
Petrca kako je bilo na pregledu?

IZVIRNO SPOROČILO: mkbk
Petrca kaj je to MF - a mislš morfologijo - a nisi že mela to zdavnaj?

Na pregledu je bilo super. Moja G ponavadi dela morfologijo zelo pozno (sem v 24t 3d), ker pravi da je bolj ziher. user posted image V glavnem...imamo živahno a sramežljivo dete. user posted image Med pregledom je z eno rokico držal/a popkovino in jo tiščal/a k obrazku, z drugo pa mahal/a pred obrazkom. Nogice pa tko skup držal/a, da bi se fajn namatral, če bi hotl vedt za spol. Ampak mene spol ne zanima, zato sem mojo G rešila teh muk. user posted image
Dobila sem še napotnico za Rh injekcijo in nov recept za Ferrum sirup (železo), ki ga bom mogla jemat do konca nosečnosti. user posted image

Naslednji pregled imam 7.maja in takrat naj bi tud prinesla injekcijo.

amazonka...meni so že zdavnaj rekli, da moram določene zadeve iz MŠ jemati z rezervo. Oblekce kupujem čisto po svoje oz. po predlogih drugih nosečk in mamic.

< Sporočilo je popravil petrca2507 -- 7.4.2010 19:21:56 >

www.petrca.net

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
   [Brisano sporočilo]
7.4.2010 19:22:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Masha_M)
  Neposredna povezava do sporočila: 1369
7.4.2010 20:18:50   
amazonka3
Ženske, kolk sem počaščena user posted image , vas je bilo tudi lepoooo spoznat. Pa čist nič me ne spominjate na ta prave srake, čez katere sem se pritoževala.

Ja, tko k prav Krtkova, tortice so bile dobre, ampak zatežil so mi pa s tem cukromuser posted image   a ni to svobodna država, da človek lahko dobi Coca Colo, če tko hočeuser posted image
No, drugič pa ostale določte lokacijo, men je vseen, pripeljem kamorkoli, pa zaenkrat še lohka bočno parkiramuser posted image  Cojka, pa čim prej kajneda, da boš še v enem kosu. Če bo dopoldne, ti jaz prinesem kaj slanegauser posted image

Popotnici Maša in Cojka, Toscana je čudovita ja, pravijo pa tako tudi za Provanso - saj z malčki je prav luštno potovat, tako da ni panike (mislim ne bo 10 let popotniške suše).

Neposredna povezava do sporočila: 1370
7.4.2010 20:22:19   
mkbk
Tudi mi2z user posted image sva šla na najin prvi skupen dopust v Toskano (btw. ne se smejat, skoraj do takrat sm jst mislila, da je to mesto user posted image user posted image ) nama je bil pa ful všeč San Giminiano, pa Siena, šla sva tud v Piso, se nama ni blo problem prifurat, samo naju ni ne vem kako impresionirala. Drugače pa nama je bila ful ful všeč Peruggia, tako študentsko mesto, jst bi si tam želela študirat kakšne družboslovne zadeve (se že vidim) lahko celo popoldne posedaš na kakšnih stopnicah, ki se vzpenajjo k cerkvi ob trgu in gledaš dol na trgec in folk. Samo mislim, da Peruggia ni več toskana, ampak Umbrija. Je pa za videt še kdaj!

Midva bova šla najbrž v Rimini zdaj al v San Marino, v glavnem nekam bližje, ker se jst ful ne morm več tok vozit pa še samo za dve noči greva, ker je men vse ostalo preveč, da bi bil Filip tako dolgo brez naju. če bo seveda zdrav-upam, da ne bo Murphya. user posted image
Zdle ga spet hajca ko norca. Je kar zakomiral brez večerje in sm mu zlila po grlu eno žlico Calpola (vsakič se revež skor zaduši ker mu ga na silo zlivam not - pa ma čisto soliden okus, svečke mu pa ne primejo.)user posted image

Jst si grem pa lase oprat, pa mal perilo zlagat, pol pa kar spat...se nadejam precej podobne noči, kot sinoč.

Neposredna povezava do sporočila: 1371
7.4.2010 20:37:08   
amazonka3
Uf ja ja, San Giminano, pa še toliko lepih mestec, Sienna, Terme Petriolo, Terme Saturnia, Pitigliano, Sovana, .... Jap, lepo je.
hej mkbk, če pa bi rada kam bliže in so ti všeč stara srednjeveška mesteca (in da še nisi bila tam), je cca 3,5 ure od LJ Ferrara. Malo in očarljivo, narejeno na več otočkih, kasneje so vse rečne prekope zasuli in nastalo je mestece. Za vikend paket je idealno.

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
7.4.2010 21:05:30   
anajrim
Punce živjo!

Danes je bil pa tako lep dan da sem ga jaz zelo veliko preživela na soncu. Sva bila s sinom 3 ure zunaj in ni pa ni hotel notri, res je super ko se je začela prava pomlad...

lep večer

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1373
   [Brisano sporočilo]
7.4.2010 21:10:10   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1374
7.4.2010 21:13:42   
marjanaj
moram rečt, da sem mislila, da se krtkova in MM hecata, ker sta že v torek napisale, da se jim od sončka pozna, ker sta sedele na kavici na sončku. In in? Evo mene. Dve urici na torticah danes zjutraj in se mi dekolte pozna?! Halo?! Kej tacga... Sploh nisem mogla verjet user posted image

amazonka user posted image a nisi videla, kako sem skoz noge narazen držala, da sem imela air condition. Hvala za ponudbo za hladilno blazinico. A te tut obstajajo? Jaz poznam samo une grelne blazinice za pozimi user posted image Kje se pa te kupijo?

krtkova a hočeš reči, da ti tokrat po torticah ni bilo slabo in si kar vse notri obdržala? user posted image

jest pa pojma nimam katere cifre oblekc imam doma user posted image Sem vse dobila, pa itak že pozabila... Ah, bomo pa sprti videli kaj imamo in kaj ne, kaj pa čmo drugega...

Toscana, joj meni je bila tudi tak všeč. Sploh pa vsa ta mala mesteca. Še bi šla ja... Najboljš se je zgubljati med ta malimi vasicami user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?