Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka IZVIRNO SPOROČILO: sasa1975 ej kako pa je z papirji a rojstni list dobimo po posti pol pa gremo po zdravstveno kartico? rojstni list dobis z navadno posto domov, pravtako davcno stevilko - to je po uradni dolznosti, ce bo pa predolgo trajal za roj.list pa malo poklici in jih priganji ali pa pojdi sama ponj - ko ga dobis, ti ali tvoj jo prijavita preko sebe v sluzbi za zdr. zavarovanje in od zzzs dobis najprej potrdilo ki je namesto kartice potem pa se kartico, jaz osebno sem imela vse zrihtan v dveh tednih, je pa res da je roj.list takoj prisel, pravtako so mi v sluzbi malo takoj prijavili in vse skupaj ni trajalo. Jaz sem za davčno mogla poklicat, ker je bilo mimo že 4 tedne in še nič. So tam potem ugotovili, da se je nekje založila (no morš vrjet). Tako, da če katera dolgo ne bo dobila davčne, rajši pokličite. Rojstni list so pa, še zdaj mi ni jasno zakaj, poslali mojemu bivšemu in ne meni na dom, čeprav je mala pri meni prijavljena!! Sem bila prav besna! Tako, da tudi glede tega če nista oba prijavljena na istem naslovu in ne dobita na tistem, ki sta, preverite še na drugega. Saj najbrš je bil to slučaj, ampak vseeno. nax - jaz imam tudi biogao. Ji dajem še vedno samo zato, ker naj bi bile dobre za prebavo. Ja pa antiflat sem tudi probala. Je sestrična ga imela za svojega malega in njena prijateljica, pa sestrična od moža za male, je vsem pomagalo, moji pa ne. Pa tako pravijo, da res pomaga. Mora očitno miniti ta čas. Upam, da bodo hitro mimo časi krčkov!