3x mami
|
porodna bolecina ima nek smisel, dajte se tega zavedat. in popadki niso nasi nasprotniki, ampak nasi zavezniki. ker z vsakim je otrok blizje nam. ce smo zakrcene, ce se bojimo, si same sebi delamo medvedjo uslugo. in zato ni kriv porod sam, ampak smo v dobri meri krive kar same. razna sredstva gore dole, ce bi si malo postimale pri sebi, bi stvari bile veliko lazje in lepse. jza sem obakrat rodila popolnoma brez nobenega dodatka, s samo svojimi popadki (sem pisala o tem na temi porodnisnica postojna). prvic sem se namatrala ko pes, v drugo pa je bilo sanjsko. in vam povem, naravni porod je nekaj najlepsega. ce se kaj zalomi, je tam osebje, ki je trenirano zato, da pomaga. ce pa ne, prisluhnite svojemu telesu in v porodu uzivajte! verjetno se vam bo vecini zdelo to absurd, ampak stvar dejansko pomaga. in tole okoli tega, kako je bil otrocek lep, nepomeckan... dejte se malo zresnit. otrok je pomeckan zato, ker se prerine skozi kanal. in to je to. ce je porod daljsi, je tudi otrok utrujen. ta drugic je bila mala lepa, roznata, ko rozica... pred dnevi pa sem slisala mamo, ki je pohvalila drugo (ki je komaj rodila), da kako lepo, da je imela cr, ker je otrok tako lep. pa kje je tu logika? tiste, ki boste prvic rodile. ja, popadki bolijo. to je dejstvo. ampak niso bau bau. dajte zaupat sebi, dajte z njimi sodelovat. in bo slo. jaz bom se vsakic rodila naravno, ker mislim, da je to najboljsa dobrodoslica, ki jo otrok lahko dobi. izjema bo le, ce bo treba cr, kar si pa verjetno nobena ne zeli.
|