sassy0
|
No pa da še jaz povem mojo izkušnjo. Za mano sta dva poroda, prvi pred skoraj 2mi leti, drugi pred 3 meseci-še vse relativno sveže V prvo sem tudi jaz komaj čakala dan d, da končno spoznam svojega otročka, vedela sem da boli, za ea se nisem odločila (sem med nosečnostjo malo cincala), ko se je končno začelo, sem si rekla, če bo tako, lahko rodim še 100x. Kot malo močnejši krči pri m. No po treh urah popadkov, so mi pa mehur predrli, takrat se je pa začela veselica, popadki so se okrepili in spomnim se, da sem takrat govorila, zakaj nisem šla na ea (ene kličejo mamo, jaz sem pa ea ). No pa sem preživela in res je, da ko pride štruca ven, se vsa bolečina neha kot bi odrezal. S porodom sem vseeno imela lepo izkušnjo, je bolelo, samo ni bilo prehudo. No sedaj drugič, pa me je bilo poroda malo bolj strah, saj sem vedela kaj lahko pričakujem, zato sem se tokrat odločila za ea. In res, popadki so se začeli že zjutraj, so bili že takoj bolj boleči kot prvič, ampak zelo neredni, tako da sem ostala do večera doma in upala, da pridem tja že odprta kakih 7 cm. No ko sem prišla tja, pa ctg sploh ni kazal popadkov, mene pa že trgalo. So me poslali na oddelek (se mi je porod začel 1 mesec prezgodaj), da naj bi se ustavilo. No ta druga smena me je pa tudi ginekološko pregledala, ker ctg še vedno ni kazal popadkov, jaz pa že kar konkretno predihavala. In sem bila odprta 4cm. Smo šli v porodno, bilo je rečeno, če po klistirju ne bo pravih popadkov, dobim umetne. Sem se strinjala, sem rekla, da bom tako ea vzela. No in prvi popadek po klistirju pa tako močan, da me je skoraj s školjke zabrisalo-pa ne pretiravam. Me pošljejo še malo hodit k možu, po petem popadku sem pa skoraj skup zlezla od bolečine. In grem v porodno in rečem naj mi dajo ea. Pride anastezistka, me babica pregleda, pa reče nič ne bo, ste že 8 cm odprta. Joj mi je kar mrak na oči padel. Potem sem pretrpela še 4 popadke, pa smo že pritiskal. Že med popadki, sem se zaklinjala, da nikoli več ne prestopim praga p, pa smo imeli v planu 3 (no sedaj se že mehčam malo ) Mene je dejansko drugi porod 100% bolj bolel kot prvi, je pa dejstvo, da če gre vse skupaj hitreje je tudi bolečina močnejša. Je hitreje konec, ampak boli pa bolj. Evo, pa sem mogoče sedaj prestrašila še kako drugorodko, da ne bojo samo prvorodke prestrašene ob naših zgodbah Pa vseeno čim manj bolečin vsem skupaj. LP