Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 19:24:58
|
|
|
|
baguSka
|
jaaaaaa srckiiiii!!!! mojskra - spij en kozarec mleka z medom, pa bos zaspala ku dojencek...
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 19:27:53
|
|
|
|
mojškra
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravček... Hvala za pozitivne odgovore....sem tako vesela a hkrati me je strah (do sedaj sem imela 3 ss zapored) in zdej bom čakala na UZ pa tako dalje.... (jaz sem tista anonimna, ki je včeraj videla + na CBju) Krvni test imam v ponedeljek, mislite da grem lahko že jutri (jutri je 14 dni po ETju)...saj imam službo pop in jo zaradi slabosti komaj prenašam....upam da mi predpišejo bolniško saj sedaj na začetku... držim pesti, za vse ki grejejo, kot tudi za ostale, ki ste/smo v postopku, da bi prišli do svojih zakladov V Hojla anonimna. Čestitke za plusek. Jaz sem imela krvega na 15 dan (in beta je bila kar visoka 2034) , krvni bi ti 14 dan že pokazal. Če si v GK Ljubljana, in je krvni pozitiven, potem dobiš avtomatsko 14 dni bolniške in sicer do prvega ultrazvoka, drugje pa ne vem kako je. Jaz sem izkoristila teh 14 dni (čeprav jih sprva nisem mislila, vendar imam vmesne krvavitve, pa na začetku sem imela hude krče). Tako da vso srečo.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 19:34:00
|
|
|
|
jona klara
|
špica-drži se jutri, srečno
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 19:37:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojškra IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravček... Hvala za pozitivne odgovore....sem tako vesela a hkrati me je strah (do sedaj sem imela 3 ss zapored) in zdej bom čakala na UZ pa tako dalje.... (jaz sem tista anonimna, ki je včeraj videla + na CBju) Krvni test imam v ponedeljek, mislite da grem lahko že jutri (jutri je 14 dni po ETju)...saj imam službo pop in jo zaradi slabosti komaj prenašam....upam da mi predpišejo bolniško saj sedaj na začetku... držim pesti, za vse ki grejejo, kot tudi za ostale, ki ste/smo v postopku, da bi prišli do svojih zakladov V Hojla anonimna. Čestitke za plusek. Jaz sem imela krvega na 15 dan (in beta je bila kar visoka 2034) , krvni bi ti 14 dan že pokazal. Če si v GK Ljubljana, in je krvni pozitiven, potem dobiš avtomatsko 14 dni bolniške in sicer do prvega ultrazvoka, drugje pa ne vem kako je. Jaz sem izkoristila teh 14 dni (čeprav jih sprva nisem mislila, vendar imam vmesne krvavitve, pa na začetku sem imela hude krče). Tako da vso srečo. Hvala potem bom pa kr jutri šla...res bi mi pasal počivat, ker sem tolk napihnjena še vedno, da kr mal težko diham če nisem v polsedečem položaju.... Sem tudi jaz v GK Ljubljana. Hvala za nasvete. lp V
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 19:40:38
|
|
|
|
mojškra
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teta M Mojškra:srečno jutri na Uz,(držim pesti da bosta dve pikici), če se ne motim sva obe na GKLJ,samo ne vem a imaš UZ tam kot med postopkom ko hodimo...če ja, potem sva jutri istočasno tam..... Hvala. Ja tamle imam ultrazvok, tam kjer gre vse po tekočem traku . No potem boš me sigurno spoznala, ena ki bo prišla z mamo -tista sem jaz, imela pa bom verjetno črno kiklo in nekaj svetlega gor. Se vidiva potlej-super.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 19:43:30
|
|
|
|
baguSka
|
Ampak tetaM - ko bos iskala naso mojskro POZOR! Nikar se ne oziraj za majhnimi... mene je mal nabasala... ker sem bla na koncu proti njej kr pritlikava...
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 19:44:45
|
|
|
|
mojškra
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: mojškra IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravček... Hvala za pozitivne odgovore....sem tako vesela a hkrati me je strah (do sedaj sem imela 3 ss zapored) in zdej bom čakala na UZ pa tako dalje.... (jaz sem tista anonimna, ki je včeraj videla + na CBju) Krvni test imam v ponedeljek, mislite da grem lahko že jutri (jutri je 14 dni po ETju)...saj imam službo pop in jo zaradi slabosti komaj prenašam....upam da mi predpišejo bolniško saj sedaj na začetku... držim pesti, za vse ki grejejo, kot tudi za ostale, ki ste/smo v postopku, da bi prišli do svojih zakladov V Hojla anonimna. Čestitke za plusek. Jaz sem imela krvega na 15 dan (in beta je bila kar visoka 2034) , krvni bi ti 14 dan že pokazal. Če si v GK Ljubljana, in je krvni pozitiven, potem dobiš avtomatsko 14 dni bolniške in sicer do prvega ultrazvoka, drugje pa ne vem kako je. Jaz sem izkoristila teh 14 dni (čeprav jih sprva nisem mislila, vendar imam vmesne krvavitve, pa na začetku sem imela hude krče). Tako da vso srečo. Hvala potem bom pa kr jutri šla...res bi mi pasal počivat, ker sem tolk napihnjena še vedno, da kr mal težko diham če nisem v polsedečem položaju.... Sem tudi jaz v GK Ljubljana. Hvala za nasvete. lp V Če si ful napihnjena in težko dihaš je to lahko znak hiperce, potem bi bilo tako dobro da se greš pokazati k sestram in poveš, da si napihnjena, da težko dihaš, da ti je slabo.....da ti naredijo ultrazvok, če je tako hudo kot praviš. Ja meni je bilo tudi zelo hitro , zdaj sva pa z školjko že pravi prijateljici, se objemava zjutraj še čisto na tešče -ojoj ojoj . Držim pesti, pa javi.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 19:48:29
|
|
|
|
mojškra
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Ampak tetaM - ko bos iskala naso mojskro POZOR! Nikar se ne oziraj za majhnimi... mene je mal nabasala... ker sem bla na koncu proti njej kr pritlikava... , sva ble kar približno isto obe sva približno meter pa piškot , saj vidiš da je že moj 8-letni sin skoraj tolk velik kot jaz. Veš pri nas v službi so moje sodelavke zelo velike od 1,75-1,90 -tako da sem jaz res proti njim miška
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 19:59:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravček... Hvala za pozitivne odgovore....sem tako vesela a hkrati me je strah (do sedaj sem imela 3 ss zapored) in zdej bom čakala na UZ pa tako dalje.... (jaz sem tista anonimna, ki je včeraj videla + na CBju) Krvni test imam v ponedeljek, mislite da grem lahko že jutri (jutri je 14 dni po ETju)...saj imam službo pop in jo zaradi slabosti komaj prenašam....upam da mi predpišejo bolniško saj sedaj na začetku... držim pesti, za vse ki grejejo, kot tudi za ostale, ki ste/smo v postopku, da bi prišli do svojih zakladov V Pol sva že dve Lej ga zlomka, kot bi jaz napisala, čisto isto zgodovino imave. Tudi jaz imam krvnega v ponedeljek, pa me tudi mika, da bi šla jutri preverit beto. Samo, da bom jaz po et-ju jutri 12-ti dan.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 20:01:46
|
|
|
|
mojškra
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravček... Hvala za pozitivne odgovore....sem tako vesela a hkrati me je strah (do sedaj sem imela 3 ss zapored) in zdej bom čakala na UZ pa tako dalje.... (jaz sem tista anonimna, ki je včeraj videla + na CBju) Krvni test imam v ponedeljek, mislite da grem lahko že jutri (jutri je 14 dni po ETju)...saj imam službo pop in jo zaradi slabosti komaj prenašam....upam da mi predpišejo bolniško saj sedaj na začetku... držim pesti, za vse ki grejejo, kot tudi za ostale, ki ste/smo v postopku, da bi prišli do svojih zakladov V Pol sva že dve Lej ga zlomka, kot bi jaz napisala, čisto isto zgodovino imave. Tudi jaz imam krvnega v ponedeljek, pa me tudi mika, da bi šla jutri preverit beto. Samo, da bom jaz po et-ju jutri 12-ti dan. KAJ IMAMO DVE ANONIMKI?
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 20:04:39
|
|
|
|
mojškra
|
No jaz grem počasi jest špagete, potem pa spat, da noč čimprej mine. Se javim po ultrazvoku. Lepo spančkajte.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 20:05:18
|
|
|
|
Teta M
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Ampak tetaM - ko bos iskala naso mojskro POZOR! Nikar se ne oziraj za majhnimi... mene je mal nabasala... ker sem bla na koncu proti njej kr pritlikava... No,no punce drage.....jaz sem med višjimi...1,75cm... No mojškra: te pocukam ali pa ogovorim če te spoznam, bom pa po moje tam že malo po sedmi....se mi mudi naprej v službo...mene pa spoznaš po krajših blond laseh, ki jih imam ponavadi za ušesi... LP, M
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 20:05:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojškra IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravček... Hvala za pozitivne odgovore....sem tako vesela a hkrati me je strah (do sedaj sem imela 3 ss zapored) in zdej bom čakala na UZ pa tako dalje.... (jaz sem tista anonimna, ki je včeraj videla + na CBju) Krvni test imam v ponedeljek, mislite da grem lahko že jutri (jutri je 14 dni po ETju)...saj imam službo pop in jo zaradi slabosti komaj prenašam....upam da mi predpišejo bolniško saj sedaj na začetku... držim pesti, za vse ki grejejo, kot tudi za ostale, ki ste/smo v postopku, da bi prišli do svojih zakladov V Pol sva že dve Lej ga zlomka, kot bi jaz napisala, čisto isto zgodovino imave. Tudi jaz imam krvnega v ponedeljek, pa me tudi mika, da bi šla jutri preverit beto. Samo, da bom jaz po et-ju jutri 12-ti dan. KAJ IMAMO DVE ANONIMKI? očitno res....jaz sem zato, ker me res poznajo nekateri in zaradi slabih izkušenj ne bi rada da vedo vsi vse.... se pa podpišem z V - kot viktori/zmaga kar bomo na koncu vse Če sem prav sledila temi, vas bo kar nekaj jutri zjutraj v GK Ljubljana na UZju? Srečno vsem lp V
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 20:07:43
|
|
|
|
stelavita
|
Živijo, punce! To je super, da nam za postopke na LJ kliniki priznajo toliko bolniške! Ker pa je sedaj bolniška pred mano, ker sem že v postopku (trenutno le jemanje Superfacta), vas sprašujem, kaj ste ve v službi razložile kot razlog odsotnosti. Pri nas namreč pričakujejo neko zgodbo. Jaz jim ne bi povedala po resnici, ker nikoli ne veš, pa še čas krize je. Kaj ste ve rekle v službi? Predlogi so dobrodošli. Upam, da bomo vse kmalu do poroda na bolniški, pa potem na porodniški : )
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 20:18:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: stelavita Živijo, punce! To je super, da nam za postopke na LJ kliniki priznajo toliko bolniške! Ker pa je sedaj bolniška pred mano, ker sem že v postopku (trenutno le jemanje Superfacta), vas sprašujem, kaj ste ve v službi razložile kot razlog odsotnosti. Pri nas namreč pričakujejo neko zgodbo. Jaz jim ne bi povedala po resnici, ker nikoli ne veš, pa še čas krize je. Kaj ste ve rekle v službi? Predlogi so dobrodošli. Upam, da bomo vse kmalu do poroda na bolniški, pa potem na porodniški : ) Pri nas ni potrebno nič razlagat, sem samo rekla da bom odsotna, najprej 1 teden potem sem podaljšala še za teden dni. Sem povedala samo svoji direktno nadrejeni, zakaj in kako. Mogoče rečeš da imaš nek poseg in da boš na bolniški, kaj več pa ni potrebno.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 21:17:56
|
|
|
|
aja12
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka IZVIRNO SPOROČILO: aja12 drage moje, no se pa na tem forumu tudi jaz vam pridružujem. 1.ivf postopek, punkcija 14.3., et 19.3. na gk lj, od 6 celic 2 vstavljeni, nič zamrznjenčkov. torej čakam... me lahko daste med TREPETALKE :) - 6.4. krvni test (če pridem do tja) vsem pa čestitke in držmo se ter spodbujajmo se, pa bo, za vse nas, boste vidle.... lp, aja12 Hello!!!! Mi2 sva pa glih tm tm hehe.. Sam da sm jst mela 14.3. stopko, 16.3. punkcijo, in 19.3. ET!!! Od 4ih celic vstavljena 2 zarodka!!! Test mam pa 1.4. baguska, kako pa je to možno , da imaš že test? a si na gklj? a to boš šla na krvni test a boš sama doma delala? jest sem še ugotovila, da so nam dali premalo utrogestana in sicer od et (19.3.) dalje do krvnega testa 6.4. naj bi si ga dajala 3x2...in so sestre rekle, ko bo šlo bolj proti koncu in boste videle da ga zmenjkuje pa začnite z 3x1 (msilm, kakšna navodila...). no in sem ugotovila, da jutri že začnem z 3x1 sicer se mi ne sezide. a katera ve, a je zato plod kaj prikrajšan pri podpori razvoja? če ne sem že mal razmišlala da bi šla kar do sester in rekla, da mi je zmanjkalo in če mi ga še dajo... sicer pa sem dons prvi delovni dan preživela a sem zelo utrujena. zdaj vem kakšen je občutek sredi dneva ko misliš, da se je ulilo, letiš na wc, potem je pa "le" izcedek zaradi tablet...noro. no v glavnem zdaj borbam do 6.4. držim pesti za vse nas, ki borbamo! naj nam uspe! lp,aja12
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 21:26:54
|
|
|
|
spominčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: stelavita Živijo, punce! To je super, da nam za postopke na LJ kliniki priznajo toliko bolniške! Ker pa je sedaj bolniška pred mano, ker sem že v postopku (trenutno le jemanje Superfacta), vas sprašujem, kaj ste ve v službi razložile kot razlog odsotnosti. Pri nas namreč pričakujejo neko zgodbo. Jaz jim ne bi povedala po resnici, ker nikoli ne veš, pa še čas krize je. Kaj ste ve rekle v službi? Predlogi so dobrodošli. Upam, da bomo vse kmalu do poroda na bolniški, pa potem na porodniški : ) Jaz sem prejšnjič povedala, tokrat pa ne bom. Me pač ne bo, mal bom vzela dopusta, če pa rata bom pa na bolniški in jim niti ne mislim razlagat. Kaj jih pa briga , moje zdravstveno stanje je moja stvar in stvar mojega zdravnika, ane. Dolžna jim nisi nič razlagat. Grem držat pesti za jutrišnje srčke
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 21:53:08
|
|
|
|
špica84
|
dober vecer.no potem se bomo kar vse tri tam srecale,ker mam tut jst. jupi samo se jutri delam potem pa dam mozgane na off.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 22:33:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojškra IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravček... Hvala za pozitivne odgovore....sem tako vesela a hkrati me je strah (do sedaj sem imela 3 ss zapored) in zdej bom čakala na UZ pa tako dalje.... (jaz sem tista anonimna, ki je včeraj videla + na CBju) Krvni test imam v ponedeljek, mislite da grem lahko že jutri (jutri je 14 dni po ETju)...saj imam službo pop in jo zaradi slabosti komaj prenašam....upam da mi predpišejo bolniško saj sedaj na začetku... držim pesti, za vse ki grejejo, kot tudi za ostale, ki ste/smo v postopku, da bi prišli do svojih zakladov V Pol sva že dve Lej ga zlomka, kot bi jaz napisala, čisto isto zgodovino imave. Tudi jaz imam krvnega v ponedeljek, pa me tudi mika, da bi šla jutri preverit beto. Samo, da bom jaz po et-ju jutri 12-ti dan. KAJ IMAMO DVE ANONIMKI? Saj vem, da je neumno se tako skrivat, sem lansko leto prevečkrat navdušenje na forumu pokazala zaradi pluskov, potem je bilo pa vedno na koncu razočaranje. Potem pa take žalostne zgodbice pisat in drugim upanje zbijat ni tako dober občutek. Sedaj pišem samo še lepe stvari, če bo ratalo spet grdo, se bom spet potuhnila. Vedno pa špegam in držim pesti za vse skupaj.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 22:34:59
|
|
|
|
stelavita
|
Aja, živijo! Utrogestan vsebuje progesteron, to je hormon, ki ga tvorijo ostanki folikule (rumeno telesce) po ovulaciji. Vpliva na to, da se maternica lepo pripravi za ugnezditev in nato obdrži strukturo, kar je podpora nosečnosti. Pri in vitro postopkih pa je dobro, da se progesteron dodaja, saj ga rumena telesca tu ne tvorijo sama dovolj. Za ohranitev nosečnosti je še posebej pomemben v prvih štirinajstih dneh po embrio transferju, ko embrijo še ne proizvaja sam dovolj hCG (ta hormon namreč tudi pomaga pri ohranitvi nosečnosti – nekje ti dajo namesto progesterona hCG za podporo nosečnosti). Kako se progesteron jemlje, se moraš pogovoriti s svojo zdravnico. Najboje, da jo pokliče oz. se oglasiš tam. Npr. pri Rešu sem jaz jemala isto količino progesterona pred testom in po testu. Na kliniki pa imajo lahko različen pristop. Najbolje, da preveriš. Držim pesti za vse, da bo test pozitiven!
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 22:44:37
|
|
|
|
aja12
|
stelavita, sej pravm da so sestre tam rekle tko kot , da je to brez problema, če jemlješ nekaj dni 3x2, če ti pa zmanjkuje pa začni 3x1 - to je mal neresno, se ti ne zdi. zato razmišljam (najbrž je itak bolje 3x2 kot 3x1 - doza je pri 3x2 močnejša), da bi se kar neumno naredila in šla na gklj (tam sem namreč v postopku) in rekla, da mi jih je zmanjkalo (al pa da so mi v wc padle:) in potrebujem do testa dodatne... moj zdravnik ki me vodi pri neplodnostni na gklj je drobnič. a ti misliš pa da bi kar njega poklicala? če ga sploh dobim... sicer pa razen povečanih prsi (moj je kar vesel, ker sicer imam bolj majhne nimam kakšnih posebnih znakov. upam, da to ne pomeni, da se nič pozitivnega ne dogaja... drgač pa super hvala ti za tako izčrpno razlago.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 22:47:17
|
|
|
|
Buska
|
hvala za napotke za caj - kako pa ste ga pile? v dolocenih intervalih ali neprestano, pa prosila bi, ce bi mi lahko odpisale na ZS, ker sibam jutri v domaci kraj in ne bom imela glih interneta .. do nedelje se bo pa kar nekaj nabralo, pa da ne bom prevec iskala sporocam pa vam tudi, da sva se z mojim odlocla, da grema za veliko noc v Prago - zmeraj so velikonocni kosarkarski turnirji in glede na to, da postopek ni bil uspesen, sva se odlocla da greva zraven, ker je bil se prostor na Busu ... da se malo sprostiva, ogledava (no, jaz sem bila ze pred leti kot del vodstva ekipe, pa sem bila bolj po dvorani ... neki smo pa tudi videli) ter dava mozgane na off .... ... cena za 4x nocitev+polnipenzion = 52€/osebo (spimo pa v telovadnici - spalka varianta )
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 22:59:46
|
|
|
|
stelavita
|
Aja, jaz bi šla kar do sester in bi se naredila neumno, da mi je zmanjkalo zdravila. Tam bi jih prosila za natančna navodila glede jemanja tega zdravila. Če ne bi bila zadovoljna z odgovorom, bi piskala svojega zdravnika. Sedaj si jemala in še jemlješ toliko dodatnih hormonov, da ni realno ocenjevati njihovega delovanja nate. Zato pri in vitro postopku velja pravilo, so nikakršni znaki kot tudi nosečniški zanki dobri znaki. Do testa pa ne moreš vedeti, ali prihajajo od zunanjih hormonov ali od tvojih. Jaz sem si različne znake zato razložila pozitivno, pa je bilo čakanje prijetneje: ) Za tvojega je očitno že sedaj (povečene prsi) : ) Držim pesti.
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 25.3.2010 23:31:30
|
|
|
|
aja12
|
Stelavita, evo to je to. bom kar to naredila pa je. ful ti hvala, aja12
|
|
|
|
RE: Marec/April 2010 IVF/ICSI 26.3.2010 8:05:33
|
|
|
|
spominčica
|
Še zmer navijam za vse svaše srčke Sicer pa.....dobro jutro!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Nočem, da se me partner dotika - vzroki in...Ne čutite želje po fizičnem stiku z vašim možem, partnerjem in se sprašujete, kaj je narobe z vami. Preberite, kaj so la...
10 mitov o zanositviVsi pari, ki si želijo imeti otroke, še posebej pa tisti, ki se soočajo z neplodnostjo, so pripravljeni upoštevati in st...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......