|
RE: Kdaj so vasi dojeli, da so ocetje? ... 28.2.2010 21:52:33
|
|
|
|
Katy78
|
Od začetka je bilo vse v zvezi z novorojenčkom prepuščeno meni. Je bil pa res priden dojenček, samo jedel in spal, nobenih krčev, poleg tega je bil pa še prej rojen in se je mož prav bal prijeti tisto malo štruco. Potem se je pa kar navadil, da imam otroka jaz čez, on je pa prevzel sesanje, brisanje prahu, nakupovanje, nikoli mi ni bilo treba gledat, ali je dovolj plenic in ostalih "pripomočkov" za dojenčka, ker je za vse to on poskrbel, prav tako mi je podnevi in ponoči vedno pripravil flaško. Njemu je bilo to kul, saj je čutil, da je soudeležen pri skrbi za otroka in mu po par mesecih ni bilo jasno, ko sem mu rekla, da bi šla tudi jaz kdaj pa kdaj raje v trgovino kot pa previjala pokakano rito. No, pa je kljub moškim možganom doumel in danes mi pri vsem pomaga, kolikor pač lahko. Ga pa zaenkrat, ko sem še na porodniški, ne gnjavim z vstajanjem ponoči, ki ga pri nas na srečo itak ni veliko, to bo prišlo na vrsto potem, ko bom tudi jaz v službi. Me je pa ta teden, ko je frej, ful lepo presenetil, ko je ponoči skoraj vedno on vstal in tudi zjutraj ga je večino dni on zrihtal, kar je med tednom nemogoče, saj še spi, ko gre on v služo. Jaz mislim, da če bi ostal jutri sam z njim doma, bi se znašel, edino kosilo bi bilo mogoče problem, ker ne zna kuhat, ve pa, da imam vedno v skrinji kakšno špinačo, golaž ali ričet, tako da otrok ziher ne bi bil lačen. Če ne drugega, bi ga pa k tašči peljal, kar me pa tudi ne moti, glavno da je otrok sit. Se pa nekaj sprašujem. Sicer vem, da me bodo nekatere itak popljuvale, pa vseeno. Če veš, da moški "ni dojel" da je oče in da ti pri skrbi za otroka skoraj nič ne pomaga, zakaj imeti potem v relativno kratkem času še enega otroka? Moj otrok mi pomeni vse na svetu, ampak imam pa sebe tudi toliko rada, da ob takem možu zagotovo ne bi pristala na še enega otroka v tako kratkem času. Vprašanje sploh, če bi si še enega sploh želela.
|
|
|