simonmojca
|
prevleke za čez jogi men sta brat in svakinja rekla, da sta imela zelo velke probleme pri tamali, ker ji je bilo vroče (švicala ponoči-kadar je spala) in sta rekla, da sta rabila skoraj 2tedna, da sta pogruntala kaj je narobe (ker se je skoz zbujala in jokala). Tako, da sta mi svetovala, da ga raje nimam - bom mogla še fino premislit. prašek uporabljam pa arijel ali pa persil (arijel imam v prahu, persil pa tekočega-večino uporabljam tekočega ker perem ogromno srajc na 40....) mehčalec jaz že zdaj uporabljam samo soft (baby mehčalce-za občutljivo kožo) ali pa frosch (žabica je gor, nemška firma-kupiš v dm ali pa mullerju - je pa brez kemikalij) ker imam luskavico in se mi zdi da je boljša koža. Brisače pa perem brez mehčalca (ker ko se stuširaš imaš vse pore odprte in potem kakšen močen kemiski mehčalec na brisačah ni najbolje za pore-kožo) dam pa zato v stroj zdraven prlne oreščke, ali pa tekoče sredstvo (oreščke), da so mehkejše. Itak dam pa potem vse v sušilec in so že zaradi tega mehkejša oblačila. Upam, da si dobila kakšne nasvete kaj uporabljat ko bodo tukaj. Jaz bom verjetno prvi mesec brez mehčalca, ker se navajajo na okolje, bolj so občutljivi na vonj.... emma83 jaz bi verjetno kar policijo klicala - odvisno kok časa bi bila tam (a je 5min, če bi bilo več bi poklicala - ne je..m žive sile) absolutno bi pa potem mamici-babici povedala svoje. Saj vem da nebi nič zaleglo, mogoče bi se pa ona kasneje malo zamislila (verjetno takrat, ko bi komu jambrala kaj se ji je zgodilo). Jaz hitro rečem-se ne znam ugriznit v jezik in se zato popolnoma nič ne sekiram . Jaz pokličem mestno radarstvo če sem zaparkirana (to sem 3tedne nazaj naredila) najprej pogledam če je možna druga pot, da pridem vn iz avtom, če je ni pogledam če je slučajno pustu tel. cifro, da ga pokličem, če je ni, pokličem redarstvo-ko pridejo pa oni urejajo naprej. Je tip prišel glih ko je pajk prišel (v Lj. veste kok časa traja da pride ) pa začne samo 10min me ni blo. Pa nisem mogla bit tih sem mu kar povedala svoje, da bi lahko pustu tel. št. na listku in bi ga jaz poklicala in zadeva bi bila rešena (avto je pustu na glavni cesti-dunajska..., in to je bilo ravno takrat ko sem mogla na morfo. v poronišnico in sem mu kar rekla, da zaradi njega zamujam na kontrolo v porodnišnici mu je bilo pol čist bed) je pa dubu kazen od redarstva. Pa takrat je gliš še moj brat prišel, da bi me on peljal in bi pol po avto prišla - sem še drugim težila, da me rešijo. Tako da je vse skupaj trajal 1h (med 12 in 13h, v najhujši vročini in to glih tist tedn ko je bila vročina - pa še vsa razdražena od hormonov ) Njam njam torta - mi smo za danes zaključili, ker sem imela za pozno kosilo skutine štrukle (kuhane z droptinami mmm) tako, da za danes samo še lubanica
|