|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
20.3.2010 10:29:14   
zoey
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007

Drugače pa punce, bi lahko v maju organiziral kako srečanje marčevk, da se končno vidimo pa spoznamo.

Absolutno za user posted image Ampak bo to en hud projekt user posted image

Danes je bila ena carska noč. Mali se je zvečer napokal, pa čez eno uro je hotel spet, pa sva mu dala, smo šli ob polnoči spat, ob 2h je že nekaj cmivhal, ampak zaspal nazaj do pol 4h, podoj + aptamil in je mali car spal do 15 do 8h, sem že gledala če diha. Potem smo se pa umili, pa opedenali, pa najedli in zdaj spet pridno spi. A lahko podpišemo tako pogodbo???? user posted image In mama je bila pod tušem, masko si je na faco vrgla, lase oprala ... kot nova sem. No sicer bi lahko šla mal spat, pa ata še ni postelje oblekel, tako da sem obsojena na kavč in računalnik user posted image
Od ponedeljka je pridobil 30g, kar je malo, ampak patronažka je rekla, da glavno, da napreduje in da je zadovoljna. Ampak še vedno ni na svoji porodni teži, tako da si zdaj vedno še načrpam (ja ja, posebni užitki, me pa ne boli več, razen potem, ko mali 1. potegne) in imam za naslednjo rundo, razen ponoči zapoje aptamilček).
Smo pa mislili danes it na 1. sprehodek, pa je vreme za en d***. Hočmo sooooonček user posted image

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
20.3.2010 11:48:10   
Jessy
Zoey, bravo za super noč! user posted image
Jaz se čez noč ne bom pritoževala, ker fajn peljemo skozi, se pa pritožujem čez njegovo rdečo ritko. Pišuka, po 2x na noč ga previjem. Vsakič, ko ga slišim, da kaka ali ga zavoham, pa mi je prejšnjo noč očitno kakal potem, ko sem nazaj zaspala in ko sem ga naslednjič dojila, sem ga previla in ritka je bila že fuuuulll rdeča, pred tem pa nič. Od včeraj do danes ni bilo nobenega izboljšanja, pa uporabljam vse preverjene variante, ki sem jih izvajala pri Neji, tako da sem mojga poslala v lekarno po Daktarin, ker so zagotovo tudi glivice prisotne. Zdaj sem napovedala vojno njegovi ritki! user posted image
Zgleda, da je full občutljiv. Neje nisem nikoli ponoči previjala, pa je imela vedno lepo, razen, ko je enkrat dobila antibiotik, takrat smo pa imeli hudiča z ritko kar cel teden.user posted image

Jaz se bom danes odpovedala sprehodu. Imamo zelo kislo vreme in kar fajn hladno piha. Me mine, da bi bila zunaj. Prej sem nesla obesit prevleko za kovter, ker sem preoblekla postelje, pa sem skor primrznila. Ne, hvala! Bom raje notri. user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 152
20.3.2010 12:55:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007

Drugače pa punce, bi lahko v maju organiziral kako srečanje marčevk, da se končno vidimo pa spoznamo.

Jeeeeee!!!! Jaz sem zaaaaa!!!! A lahko tudi starejše otroke s seboj pripeljemo, ker jaz brez Neje skoraj nikamor ne grem????

OBVEZNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 153
20.3.2010 13:33:24   
plamen
Spanje - imamo še kar srečo, čeprav počasi ga nekaj zvija. Pred spanjem se je napokal in 2x posvinjal plenico in smo se v roku 10 min 2x previjali. Spal je od polnoči do pol štirih, potem se je napokal, rignil za prav in spal do 7h, mal krčkov in stiskanje do 8h pri mamici. Pol je bil pa spet lačen, pa sva šla v akcijo,

Drugače je zelo rad v čistih cunjah. Če se mu zdi, da so bodiji že predolgo isti tako lulija obrne, da jih polulauser posted image . Sicer je svoj teritorij okoli previjalne že označil, zadnjič je neslo vsaj pol metra, do lupinice, ki je v posteljici (kjer še ne spi) in hkrati je uspel označiti še eno pliško igračo na vrtiljaku, da je mogel ubogi plišek mucek že v pralni strojuser posted image user posted image . Babi je že šla v nabavo bodijev, ker prvi dan so šli 4 v pranje in sem imela le še 3. Lulanje brez plenice je baje zakonuser posted image user posted image .

Za srečanje se lahko dogovorimo, a se kera javi za organizacijo??user posted image

Tjaša - vi imate pa res veliko dela in verjamem, da si zelo utrujena in hkrati tudi zelo močna in uspešna pri ukvarjanju z Urbanom. Vozičkanje jaz komaj čakam, tale vreme nam nagaja, da ne včeraj ne danes ne gremo ven.
Pa če učko ima vneto in smo dobili kapljice. Je pa korenjak in nič ne joka, ko jo dobi v učko.user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 154
20.3.2010 20:51:01   
lakaya
dober večer user posted image

Ej punce sm vas hotla vprašat, če vas kaj daje poporodna depresija al pa kej tacga???? Js zase ne bi mogla rečt, da sm ravno depresivna, sm pa FUL občutljiva in za vsako stvar grem v jok, še 100X huje kot v user posted image Pa ne vem, verjetn je to zato k sm tud čist neprespana in utrujena user posted image

Drgač je pa Tara čez dan ZELO pridna, damo je in spi, ampak ponoči je pa stvar čist drugačna, noč ima očitno že svojo moč user posted image Včer zvečer ni in ni hotla zaspat in se je ful user posted image skor celo uro z vmesnimi pavzami, sva z user posted image sam šla v sobo jo prijet za rokico pa potolažit pa s5 ven. Pojma nisva mela kaj nardit, ampak nosila jo pa ponoči, če ni bolana res NE BOVA!!! Že tko sm čist ADIJO user posted image

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 155
20.3.2010 21:41:50   
Jessy
Lakaya, imam srečo, da me ne daje nobena depresija, sem pa bila kake 3 dni doma, ko mi je zvečer šlo kar na jok in sem tudi nekaj jokala. Sem bila naslednji dan spet kot nova, zdaj sem pa ok. Pride kdaj tak dan, ampak ni za obupat. Skušaj se naspati, če imaš možnost.

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 156
20.3.2010 22:36:43   
zoey
Naš čukec je že od 7h pokonc, je že 5x po malem jedel, mal pojokcal, me fajn popraskal (je rekel lubi, da sem taka, kot bi šla čez robide user posted image ), mal se zvijal, pa pokakal, pa narigal, zdaj se pa carta na očijevem mehkem bušiju. Tole bujenje za hranjenje sploh ne pali, tk da ne vem, kaj narest. A ga pustit spat al še bolj mrcvarit??? Ker včasih bi kar spal, pa ga moramo poredit user posted image Na joški zaspi po 10ih minutah, pol ga preoblečeva, da se malo zbudi, jaz si načrpam, pol pa flaša. Ampak zelo lagano sportski. No, se bomo že ujeli. Smo pa bili 1. na sprehodu user posted image Jaz sem šla en mali krog, pol je pa še user posted image en ornk sprehod užgal. Je pasalo malo svežega lufta, se mi je pa potem spet bolj ulilo user posted image Pa maternico sem precej čutila, ampak potem sem se pa na kavč vrgla in je bilo takoj ok.

Kar se tiče otožnosti, se včasih malo oglasi user posted image Ma je včeraj bolj ornk zgrabilo, sem bila kar cmerica, pa grozno občutljiva, danes sem pa spet ok. Me pa ful  kake stvari ganejo, kaka čestitka, verz, sem prejšnje dni kar kako solzico spustila. Ali pa samo gledam malega in mi je tako grozno fleten, da sem čist paf. Hormoni še divjajo po svoje + utrujenost, tako da se mi zdi to čisto normalno user posted image

He he, kar se pa markiranja tiče, je tudi naš aktiven user posted image Previjalka in okolica že večx označeni, zadnjič je pa prav pošteno polulal očija po takmašni majici user posted image No, zdaj ga že preventivno pokrivava in ne nosiva nagca okrog user posted image

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 157
20.3.2010 23:07:34   
3Sonček3
Ojla, evo mas koma k smo se kopali in zdej lepo ajčkamo, mami bo pa tut šla kmal sm da poje večerjo.
Glede krčkov je tko ane, men je pediatrinja rekla da ji nesmem nobenga čaja dajat al pa vode samo dojit pa aptamil za nedonošenčke dodajat, če bo premal. Ma dns je blo spet mal hudo drgač pa bo za zdržat. U četrtek mamo pa pregled pa bomo vidli kaj bo rekla. Če ji pa bušija maseram, ji pa enkrat paše in se umiri, drugič pa še bolj joka, tko da...jo jetreba kr pogruntat.

plamen tut mi smo meli unetga učka pa sm tut dajala svoje mleko ampak se mi zdi da ni dobr kr mleko je sladko in se lima in pol se je tut učk limou dalje. Tut mi smo šli po kapljice in po enem tednu spet z obemi učki lepo gledamo v svet.

Meda se mi use za nazaj brat, grem rajši počivat k mislm da bo, čahko mal dlje ajčkala zdej k je zmatrana, Bom pa prebrala naslednjič oblubm.

Lepo pančkejte

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 158
20.3.2010 23:32:14   
Jassika
Sem dolžna še porodno zgodbico user posted image

V sredo, 24. 2. sem že ponoči spala zelo slabo (od 2 do 4.30), saj sem vedno, ko imam pregled v P Lj živčna. Enostavno zmeraj pogruntajo kaj novega, da lahko/je/bi bilo narobe in potem vsa prestrašena študiram kaj gre vse lahko narobe. No, pa roko na srce, spala sem slabo predvsem zaradi velikega trebuha in naveličanosti, sploh glede ležanja. Ja, se je resno začelo poznati, da že 2 meseca skoraj nič ne delam (se pravi prestavljanje iz boka na bok user posted image ) in pazim, da mi cverglej ne uide predčasno iz toplega gnezda.  In tako sem od 4.30 do skoraj 7.00 visela na netu in čakala, da me oče odpelje v Ljubljano. In sem šla, gospodična na pregled, v pajkicah in tuniki z lično torbico, v njej pa knjiga za dolgo čakanje na vrsto v APN. Začuda sem bila še kar hitro na vrsti za ctg. Potem pa se je začelo čakanje. Naročena sem bila ob 8.30, seveda sem bila na vrsti malo do 10ih, kar pa je v nasprotju s prejšnjimi čakanji, presenetljivo hitro. Na pregledu me G vsa prijazna vpraša kako kaj, pa sem ji takoj povedala, da bi šla rodit. In gleda moje izvide krvi izpred 3 tednov, pa ugotovi, da imam jetrne encime povišane, kar je zelo neugodno. Pa reče, da bomo danes zopet pogledali kri. V tistem pride v ordinacijo sestra in pove, da laboratorij danes ne dela. Pa reče G v smehu, da če pa ne moremo preverit če so encimi še povišani, bo treba sprožit porod. In seveda sem bila takoj za. No pa pravi, šalo na stran, to ne gre kar tako na željo. Potem pa hop na stolček za pregled, kjer pa je bilo smeha konec, ker je G ugotovila, da je ustje stanjšano, jaz pa 3 cm odprta. Ja nič, pa gremo rodit.

Seveda sem bila lahko hladna kot špricer, ko sem vse pomembnejše člane družine obveščala kako in kaj, če pa nisem imela nobenih popadkov. Mojega user posted image  sem morala par minut še prepričevat (na zabavo vseh v čakalnici), da se ne zafrkavam, da me je vzel resno in se z dela odpeljal domov po stvari, ker torbe seveda nisem imela s seboj. Torej sem bila ob 11.30 že sklistirana in pripravljena na akcijo v porodni sobi. Babca Jelena (ki je bila btw res zabavna) je cvilila od navdušenja nad mojimi buhtečimi boki in medenico in njena strokovna ugotovitev je bila: "Vi bi trebali rodit kot profesor". Sem bila že cela vesela, ko je moje veselje ugasnilo z njenimi naslednjimi besedami ob vaginalnem pregledu: "Po pravic, tole bo šlo težko, ker imate maternično ustje trdo kot guma in vas bo treba ročno odpirat". Saj se nisem sekirala kaj to je.... ŠE!! In potem so mi predrli mehur in počakali kako urico, če bom dobila svoje popadke.

Med tem časom je prišel moj user posted image  z vso opremo in zvrhanim košom optimizma. Ker se popdki niso hotli prikazat, so mi dali umetne, med tem se je zamenjala ekipa in prišla je babca Katja. No, potem se je pa veselička začela. Na začetku je bilo kake 3 ure vse skupaj u izi (v primerjavi s potem). Popadki so bili sicer rahlo boleči, ampak ni bilo neke sile, ali pa da se ne bi dalo prenest. Tisto masko od smejalnega plina sem samo od daleč gledala in mislila, da je itak ne bom rabila. Oh, pa sem še kako jo, ko so me pričeli ročno odpirati, kar pomeni da te babca z roko razširi kar tako boli kot user posted image , mogoče je enako boleč le zadnji popadek. Sem ritala gor po postelji, ampak ostala pogumna (vsakič manj, to so mi naredili 4x).

No poguma je začelo primanjkovat okoli 15 ure, ko so se popadki začeli na 2 minuti, jaz pa sem se slabo odpirala. Ko so videli, da bo šlo tole bolj na hard, so mi v žilo milostno poslali nekaj proti bolečinam, ampak nimam občutka, da je kaj prijelo. Še najbolj je pomagal smejalni plin, tako da sem se pridno zadevala z njim. Po 3 urah popadkov na 2 minuti sta sledili 2 uri popadkov na 1 minuto. Hvala bogu imam vse malo v meglicah, ker ne vem kako mi je uspelo izdržat. Saj pravim, vse pohvale porodni ekipi, ki me je vzpodbujala kot na tekmi za svetovno prvenstvo. Po dveh urah malo med zavestjo in nezavestjo, sem v nekem trenutku opazila, da se je kar naenkrat zbralo precej ljudi v porodni sobi (ne me vprašat koliko točno ker nisem utegnila štet, po oceni nekje 6-8) in nekako napol dojela, da zdaj gre pa zares in da morem strogo ubogat in se potrudit, da smo že skoraj na cilju. user posted image  je dihal bolj glasno kot jaz in navijal z mano, hvala bogu zanj, ker ko je šlo zares nisem slišala nikogar več razen njega. No potem so sledili tisti 3 zadnji popadki, ko sem si želela, da bi si vsaj malo časa pridobila s počivanjem, da bi se zbrala... No, pa mi ga niso dali, ker je druga babca skakala po mojem trebuhu in pomagala cverglju premaknit rito bližje izhodu. Prisežem, da ko je bilo vsega konec in sem pogledala babco (mislim da je bila Jasna), sem videla, da je še bolj zašvicala kot jaz.

Ja, smo se kar vsi namatrali, šlo je za las, z zadnjimi atomi moči. Ampak, ko sem pa zaslišala svojga user posted image  da vpije: "Ijaaaaaaaa muci sina imava", sem samo bruhnila v jok in cmindrala kot hudournik, ko so mi ga položili v roke. Samo to se spomnim, da sem rekla " Kolkkkkkkkkkkkk je leppppppppp", da sem nekaj časa še jokala, potem pa imam temo.  Najprej od tega, ker sem dejansko zgubljala zavest in prihajala k sebi, potem pa ker so mi dali narkozo. Edini stvari, ki sta mi bili prišparani pri porodu, je to da so me šivali (me je mali raztrgal znotraj, in prerezat so morali presredek) in mi odluščili posteljico pod narkozo. So izgleda videli, da ne bi prenesla več in se me usmilili.

Saj vem, da je kliše, ampak ne morem opisat trenutkov popolne sreče, ko je ob 20.41 na svet prijokal naš Oskar. Držati v rokah svojega otroka......še danes nimam besed. Nikoli si ne bi mislila, da bom doživela kaj tako lepega. In nisem si mogla pomagat, da ne bi rekla: " Veš kaj, zate mali moj grem pa takoj zdajle še 1 x rodit, pa četudi napol mrtva". In bi res, samo mogoče bi razmislila o epiduralni, če bi vedela da bo tako. Vredno je bilo vsake boleče minute in še 1000_x_ huje bi šla skozi to. Glavna nagrada za življensko delo - Oskar -  je preprosto tega vredna.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 159
21.3.2010 0:51:11   
Tjasa27
čer!

dons spet nismo spali ampak tokret ne toliko zarad urbana kot zaradi mene. tale menstra boli ko user posted image mislim da me nobeni popadki niso tok bolel kuker me zdej teta user posted image ampak a ni tko da je po porodu boljš? teče mi pa tud tko da na 5 minut menjam vložke user posted image

Srečanje
jz sem takoj za!!!!

Depresija mene je konkretno mučila in to skoraj cel mesec (skoraj do pdp ja) in sicer sem skoz sebe krivila, da sem jz kriva da se je prezgodaj rodil in zakaj je to tega prišlo, vse sem razčlenjevala in analizirala in se predvsem mučila. Skoz sem razmišljala lej zdej bi mogu bit še v trebuščku pa ni... no pol k je prišel 3.3. je bilo pa boljš. Urban super raste in je vse ok, kar mi je najbolj važno. Imam pa še vedno nočne more, da so mi ga vzeli in podobno.

Našega tud konkretno mučijo krčki, predvsem ponoči tko okol 1 do 4 je najhuj, dons je spet pokonc, trenutno ga ati pedena user posted image Je pa tud naš že označil svoj teritorij in tud mene je mislim da prvi teden ko smo bili doma polulal in pokakal.

nič šibam crkljat našega reveža user posted image
čao

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 160
21.3.2010 9:57:47   
Jessy
Jassika, ti si se pa res namučila! user posted image  Še dobro, da se dobi tako lepo darilo na koncu!
Ravno včeraj smo se pogovarjali s prijatelji o EA, pa kar ne morejo verjeti, da možu ni bilo potrebno nič brisati potu s čela, pa dihati z mano, ampak da je skrbel samo za to, da sem vodo vsake toliko dobila in da mi je pri obračanju z boka na bok pomagal vse cevke premakniti. vmes je celo malce zadremal, ker se ni nič dogajalo. user posted image

Tjasa, kako pa da te boli M? Mene po prvem porodu ni nič bolela, ampak je bila enaka kot pred nosečnostjo. Zdaj me pa malce skrbi, kaj bo, ker praviš, da te boli.
A imate kaj za krče? Tobija sicer tudi vsake toliko navije, ampak ko prdne ali se pokaka, je takoj vredu.

Za nami je še ena noč, spet lepa in z 2-kratnim previjanjem. Z ritko se še zmerom ukvarjam na polno. Sem danes še kamilice skuhala za umivanje ritke. Upam, da bo kmalu kak rezultat.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 161
21.3.2010 12:09:53   
lucika
Jessy, nekje sem prebrala, da je pediatrinja eni svetovala, naj ne umiva z vato in vodo, ampak z robčki. ker na vneto ritko vlaga ne paše. in je pisala, da je bilo takoj boljše...probaj, škodit nima kaj...

jaz sem si tudi v spalnico kr nesla robčke, gospodič zelo radi kakajo ponoči. in niti sekunde več v tisti plenici...danes je kakal od polnoči do jutra 5x, sem spala, emmm, nič?čez dan pa hrgoli da je veselje. veš da, je bošček utrujen:)

tjasa27, jaz sem pri prvem sicer dobila m po enih 5 mesecih, ampak tako kot je takrat teklo, še ni nikol. mogoče prvi dan po porodu edino. a je bilo potem vsak mesec lažje in boljše... tak da ne skrbi, bo boljše.

Jessy, a tebe je porod sploh kaj bolel? ker jaz se vedno premlevam, kaj za vraga me je doletelo...ne morem verjet, še vedno ne. mislim, da bom še pušenjaka malo zagnjavila, kaj je to z mano, ker mi ni jasno. in sploh si ne morem zamislit, da je to to. da ne bi imela več nobenega dojenčka nikoli...hm...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 162
21.3.2010 12:12:16   
lucika
aja, pa popek nam je končno odpadel:) sem se mučila z nego, pol pa ga moj previje, pa mu kr v roki ostane. ampak zdaj je tak čist sveže vse,si ga ne upam dotaknit. sem samo sterilen zloženec dala pod pleničko, upam, da bo ok do jutri, ko pride patronažna.
no, zdaj bomo pa počasi lahko tudi mi šli ven...
je pa res, kak mi mal po mlekarnah popiha, čutim nekje not do hrbtenice vse. ni verjetno preveč fajn tak okol hodit. pa še šive imam vedno.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 163
21.3.2010 12:34:02   
W.W.
Evo še mene :)

Jassika pa kaj je z letošnjimi marčevskimi Oskarji, moj je bil tudi 3 tedne in 1 dan prej user posted image
Pomoje tudi jaz še nisem napisala svoje zgodbe.

Pa še moja zgodba:
11.2. ob treh ponoči, mi je doma, ko sem šla na WC odtekla voda, itak me je ful stisnilo, ker je le bilo več kot 3 tedne prezgodaj. Nato sem še doma počivala do šestih, nato pa sva šla v porodnišnico. Tam so me sprejeli, naredili CTG, ki ni pokazal popadkov in me poslali ležat gor na oddelek. Nato sem imela ob 12 še en CTG, ki isto ni pokazal nič. Od 14 - 17 so bili pri meni še obiski, saj ni še nič kazalo. Nato sem šla spet na CTG, ki pa tudi ob 17.30 še ni kazal nič, čeprav jaz sem čutila in tudi sestra je videla trd trebuh in videla, da nekaj je. Ampak je zdravnica rekla, da se morajo popadki okrepiti in da zgleda še nekaj časa ne bo, ter me poslala nazaj na oddelek. Nato sem pojedla malo večerje, čeprav mi ni pasalo, ker se mi je zdelo, da me že kar konkretno zvija.
Po večerji sem malo počila, in me je močno oblivalo, zato sem šla ob 19.15 pod tuš, ki mi ga je že prej dovolila zdravnica.
No potem pa je blo vedno bolj močno, sem imela že filing da bo treba prtisnit. Ker pa je bilo zame prvič sem vedela, da se lahko motim, zato sem šla do sester in rekla da se mi zdi da mi ful pritiska. Razmišljala sem o tem da bi rekla za anesteziologa, če bodo rekle, da ni še nič. Ker če je to začetek, potem me bo pobralo.
Pa je bla glih doktorca tam in me je takoj pregledala in rekla, ja sej mate glavco že čist dol, je laufala po moj telefon in torbo s fotoaparatom in rekla nej partnerja pokličem, če bo sploh še ujel. Nato me je dala na voz in odpeljala dol v porodno. Moj je res prišel v 5 min. Tako da sm bla šele pol devetih v porodni in potem se je vse odvilo do 21.05 in dobila sva Oskarja.
In nihče od osebja ni mogel verjet, da je to moj prvi porod. Vse je bilo tako hitro in nič me ni bilo treba šivat. Zdravnica je bila ves čas pri meni in na koncu ji je šlo kar na smeh, ker je vse tako super potekalo.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 164
21.3.2010 12:54:42   
Jessy
W.W., krasen porod!!! Si pa res dobro prišla skozi! user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lucika

Jessy, nekje sem prebrala, da je pediatrinja eni svetovala, naj ne umiva z vato in vodo, ampak z robčki. ker na vneto ritko vlaga ne paše. in je pisala, da je bilo takoj boljše...probaj, škodit nima kaj...

jaz sem si tudi v spalnico kr nesla robčke, gospodič zelo radi kakajo ponoči. in niti sekunde več v tisti plenici...danes je kakal od polnoči do jutra 5x, sem spala, emmm, nič?čez dan pa hrgoli da je veselje. veš da, je bošček utrujen:)

Jaz ga umijem z vodo in vato, potem pa fajn obrišem s krpico, tako da ni vlage. Ponoči pa ga umijem z robčki, ker ga previjem kar na najini postelji, saj imam previjalno pri Neji v sobi, pa nočem ponoči prižigati luči, čeprav je najbrž ne bi zbudila, pa vseeno.
Se mi zdi, da je za odtenek ritka vseeno boljša. Morda nam pa uspe to poštimat v nekaj dneh. Sicer pa patronažna pride v torek ali sredo, pa bo dala še kak nasvet.

Jessy, a tebe je porod sploh kaj bolel? ker jaz se vedno premlevam, kaj za vraga me je doletelo...ne morem verjet, še vedno ne. mislim, da bom še pušenjaka malo zagnjavila, kaj je to z mano, ker mi ni jasno. in sploh si ne morem zamislit, da je to to. da ne bi imela več nobenega dojenčka nikoli...hm...

Mene od EA naprej ni bolelo popolnoma nič. Počutila sem se tako, kot zdaj, ko sedim za računalnikom,le nek pritisk med nogami sem čutila, ko se je glavica spuščala, pa ta umetne popadke sem čutila, ampak ne kot bolečino, ampak le nek čuden občutek je bil. Saj sem že rekla, da moj sploh ni imel nobenega dela z menoj in mi je le vodo stregel in skrbel za vse cevčice, ko sem se na 15 minut obračala iz boka na bok, tako da je vmes še malce zaspal, ker ni bilo nobene akcije.
Tudi sam iztis je bil popolnoma neboleč. Sem se morala prav koncentrirati in si v glavo priklicati občutek, kako se pritiska, ko se gre na WC, ker občasno se mi je zdelo, da pritiskam kar nekam v prazno.
V glavnem, pri meni je bilo POPOLNOMA BREZ BOLEČINE od EA naprej. Pred tem pa sem imela kar fajn popadke, tako da sem tudi že malce pojamrala ob predihovanju, ampak prav sile res ni bilo.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 165
21.3.2010 19:00:34   
vekybel
Čer!

Nevem kako imate vi čas ampak jaz ga nimam mislim ko ga imam počivam, ker moram zaradi rane če ne me začne bolet. Drugače pri nas so se začeli krčki že in mi je hudo kako joka ko ga boli pa se napenja.
Ne mi zamerit če se ne javim več kot prej sam kaj ko ne zmorem vsega-prvorodke pač ne.
Lepo pančajte pa se pišemo še kaj.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 166
21.3.2010 20:46:25   
W.W.
Jessy Bepanthen mazilo za rdečo ritko poskusi. Uno kot je za dojke. Midva sva imela ene 2 x mal rdečo rito pa sem samo ene 3 x namazala potem pa ni bila več rdeča.

< Sporočilo je popravil W.W. -- 21.3.2010 20:50:39 >

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 167
21.3.2010 22:35:40   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: W.W.

Jessy Bepanthen mazilo za rdečo ritko poskusi. Uno kot je za dojke. Midva sva imela ene 2 x mal rdečo rito pa sem samo ene 3 x namazala potem pa ni bila več rdeča.

Žal, ne pomaga. Zdaj mažem s Sudocrem-om in Daktarinom, ker ima zagotovo tudi glivice. Se mi zdi, da se premika na bolje. Upam!!! Previjam itak po 10_x_ na dan, tako da je res stalno v suhi plenici.

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 168
21.3.2010 22:37:26   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

Čer!

Nevem kako imate vi čas ampak jaz ga nimam mislim ko ga imam počivam, ker moram zaradi rane če ne me začne bolet. Drugače pri nas so se začeli krčki že in mi je hudo kako joka ko ga boli pa se napenja.
Ne mi zamerit če se ne javim več kot prej sam kaj ko ne zmorem vsega-prvorodke pač ne.
Lepo pančajte pa se pišemo še kaj.

Ti samo počivaj. Vem, kakšen si po CR in res moraš počivat, če hočeš, da se kmalu pobereš.
Meni kar nekako uspeva slediti dogodkom na RR, ker mi Tobija še vedno večino časa prespi, Neja je pa tudi tako pridna, da mene skoraj ne potrebuje, saj se zna sama igrati.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 169
22.3.2010 11:20:27   
3Sonček3
Jassika zelo lepa zgodbica, so me spet hormoni premagali pa sm mal pojokcala zravn.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 170
22.3.2010 11:28:07   
Jessy
Ja, kje pa ste vse???

Za nami je še ena lepo prespana noč. Seveda z nočnimi previjanji, ampak vse za lepo ritko. Ritka je danes vsaj 50% boljša, tako da sem zelo zadovoljna.
Glede na vreme bomo očitno nekaj dni doma, pa nič zato, bom pa še nekaj dni počivala.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 171
22.3.2010 12:00:37   
MUREN

Lep pozdrav! Jst ritko samo z vodo čistim in robčki ali gazicami...sem pr prvi isto-voda, ne pampers robčki, pa namažem samo pri ritki-ko kaka, pa je to to.
Ma, mi smo pridni ful...spimo, jemo na 3 ure. Ponoč spi od 8 pa do pol treh, se nahranmo 20 min, pa potem spi do 8. Čez dan tud-ampak bi damica rada zaspala z dudo +na rokah-cartica. če smo v vozeku, pa ni hudga. Stara bo kmalu en mesec, pa bi dekle kr glavo že držalo pokonci, pa močna je ful...
Eh, tko bi blo vse lepo, sam da bi se še sluh zrihtal...kmalu mamo ORL. Mala reagira na zvok, ampak neodzivna je pa bila. Ma ne vem-živčna vojna je v hiši, skrbi... Bilo bi prelepo, če bi bilo vse ok...-očitno... eh...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 172
22.3.2010 12:21:13   
plamen
DObro jutrouser posted image ojoj saj je že 12h in večuser posted image !!

Spali super, vmes jedli in vstali ob 8:30. Sedaj sva tudi midva z user posted image sebe uredila in pojedla in sedaj malo časa zase/za naju.

Jaz ritko čistzim z vatko in vodo, 1x na dan recimo z robčki, če si pozabim vodo prinesti in zaenkrat trkam na les, da je ritka še lepa. Tudi popi se lepo čisti.

Tosama ima 10% popust, če zapraviš 50eur pri njih, če bi katera rabila kaj več stvari, čeprav menim, da je tak znesek tam pustiti kar veliko.

Depresija - ne vem če lih depresija, ampak prve 3 dni doma sem bila kar občutljva, sem imela takoj solzice v učkih, ali je kaka lepa voščilnica prišla ali pa sem kar za brez veze. Sicer v jok nisem nikol padla, sem solzice ustavila pa je bilo. Sedaj pa je že dobro in se mi zdi, da hormoni niso več toliko aktivni. Takrat sem se tut počutla zjutraj čist na speedu, potem okol 17h pa sem se kar tresla, k da bi imela user posted image . Zdaj se je tudi to umirilo. Tako da upam, da se ne vrne in da bomo lepo vozili naprej.

Šivi in hemoroidi vedno manj bolijo in se počai ločujem od šlaufauser posted image .

Drugače imava kar pestro, čakava dovoljenje za gradnjo (naj bi bil ta teden), boriva se za ugoden kredit in dilava se z zidarjem. Ker pa je Tristan priden nama kar zneseuser posted image

Punce en ples za sončka, dejmo akcija, da bomo šli čimprej venuser posted image

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 173
22.3.2010 12:31:11   
lorelaj*
Se spet malo javljam. Na hitro. Vekybel, tudi mene baše čas, si še glavo komaj umijem. Mala je vedno bolj živahna, vedno več se hoče crkljati in non stop bi jedla. Jaz seveda še vedno nimam dovolj mleka (in ga verjetno nikoli ne bom imela), tako da ji dodajam po flaški in bi kar goltala in goltala, potem pa bruha. Jo moram prav ustavljati. Iz ene skrajnosti v drugo je šla. Na začetko smo ji komaj kaj spravili v usta, zdaj je pa totalno požrešna. Seveda pri flaški, na joški še vedno zaspi.

Depresija: meni je bilo grozno na začetku, ko je tamala izgubljala težo, pa še jaz sem bila totalno sesuta po CR in zaradi stalnega šundra v porodnišnici, predvsem zaradi skrbi. Še dobro, da me je Tjaša malo potolažila. user posted image Zdaj je bolje, sem pa še vedno čisto panična, da ne bi bilo s tamalo kaj narobe. Smo pa prišli čez tri kilce, upam da bo šlo tako naprej.

Jessy: moja je tudi začela imeti nekaj rdečo ritko, pa smo namazali s praško pasto in čim manj uporabljam Pamperske, pa je bolje. Mullerjeve pleničke so ful boljše, čeprav malo manj vpijejo. Ampak vidim, da si že odkrila pravi recept. Bravo za ritko. user posted image

Zdaj pa jo šibam previti in nafutrati.

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 174
22.3.2010 12:33:54   
Tjasa27
oj

mi pa nič ne spimo user posted image malega mučijo krčki in to ful. vsako noč zaspi šele ob 4 zjutraj potem spi do 8, pol je pa že konc, za cel dan in celo noč user posted image razen če je v vozičku pa da se ruka. zdele sem ga oblekla in dala na balkon ga mal vozila gor in dol pa je omagal user posted image tako da imam par minutk da pojem zajtrk.

mene pa neki daje očitno, ne vem a je to povezano z user posted image včeri me je noro zeblo, potem noro vroče.... vročine imam samo okoli 37,5. sem že mislila da je kakšen mastitis al pa kej, ker sem kakšen teden nazaj čist nehala dojit, ker ni bilo mleka, sam zato bi mogla bit višja vročina, ne

lucika men tud noro teče, res, ko bi bila drugi dan po proodu, upam da ne bom izkrvavela user posted image

nič šibam jz cunjice zlikat dokler še spi, da ga bom imela kej za oblečt, ko bo spet polulan

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?